Featured
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου (Glamorous)
Experience: 6461 (1711 points to next level)

 
600
3 days ago
Η THQ Nordic εξαγόρασε την Koch Media 3 days ago

Πληρώνει το ποσό των 121 εκατομμυρίων ευρώ.

Η THQ Nordic συνεχίζει τις αγορές μεγάλων εταιρειών και αυτή τη φορά έστρεψε το βλέμμα της προς την Βαυαρία της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, το 100% των μετοχών της Koch Media πλέον ανήκει στην THQ Nordic. Η εταιρεία έκανε αυτή την αγορά για 121 εκατομμύρια ευρώ και με αυτά τα χρήματα απέκτησε δικαιώματα σε αρκετά γνωστά games και franchises. Για αρχή, η Koch Media έχει την Deep Silver η οποία είναι υπεύθυνη για έναν μεγάλο αριθμό από τίτλους όπως οι σειρές Metro, Dead Island και Saints Row.

Η Deep Silver είναι επίσης publisher σε διάφορους τίτλους όπως για παράδειγμα τον πιο νέο της, το Kingdom Come: Deliverance. Τα Bloodstained: Ritual of the Night και Shenmue 3 είναι ακόμα υπό ανάπτυξη. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για το αν θα αλλάξει κάτι στην δομή των εταιρειών λόγω νέου ιδιοκτήτη.

Διαβάστε περισσότερα για την παρουσία της THQ Nordic στην Gamescom 2017 και συζητήστε σχετικά με την εκδήλωση σε αυτό το forum topic.

3 days ago
Corsair K63 Wireless Keyboard 3 days ago

Κυκλοφορεί μαζί με το lapboard.

Η Corsair παρουσίασε στην φετινή CES το νέο πληκτρολόγιο K63 στην ασύρματη έκδοσή του. Σας είχαμε ενημερώσει για το απλό K63 μοντέλο της Corsair το οποίο κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2017. Το πληκτρολόγιο διαθέτει κόκκινο φωτισμό και χρησιμοποιεί τα Cherry MX Red switches που αποδεικνύονται ιδιαίτερα ελαφριά πλήκτρα με απαλά πατήματα που δεν κάνουν ιδιαίτερο θόρυβο.

Τώρα κυκλοφορεί η ασύρματη έκδοση του K63 η οποία όμως είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς περιλαμβάνει και ένα lapboard το οποίο προσθέτει χώρο στα δεξιά για χρήση ποντικιού. Χάρις στην ασύρματη τεχνολογία του, το νέο K63 είναι ιδανικό για όσους θέλουν να κάτσουν στον καναπέ και να χειρίζονται την εκάστοτε συσκευή τους από μακριά. Σημαντικό είναι επίσης ότι η ασύρματη έκδοση του K63 θα περιλαμβάνει και μπλε switches για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν το πληκτρολόγιο λίγο πιο θορυβώδες.

Διαβάστε επίσης το review του Corsair K95 Platinum και συζητήστε περισσότερα για τα προϊόντα της εταιρείας σε αυτό το forum topic.

3 days ago
Η Ubisoft έβγαλε 318 εκατομμύρια ευρώ από μικροσυναλλαγές 3 days ago

Νούμερα για τους τελευταίους εννιά μήνες.

Πριν ορισμένες ημέρες γράψαμε άρθρο για την Activision Blizzard και τα περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια που έβγαλε από μικροσυναλλαγές το 2017. Σήμερα σας έχουμε τα νούμερα της Ubisoft η οποία τα πήγε εξίσου καλά με τα κέρδη της από micro-transactions να ανέρχονται σε 318,5 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την Ubisoft, το συγκεκριμένο νούμερο αποτελεί 84% παραπάνω τζίρο από ότι είχε πέρυσι τέτοια εποχή. Οι μικροσυναλλαγές βρίσκονται στην ζωή του μέσου gamer όπως και να έχει, παρόλο που σε κάποιες χώρες γίνεται λόγος για τζόγο και υπάρχουν σενάρια απαγόρευσης.

Ο Alain Martinez από την Ubisoft απάντησε πως τα loot boxes της Ubisoft αποτελούν ποιοτικό περιεχόμενο οπότε δεν υπάρχει θέμα παρανομίας. Αντιθέτως, η Ubisoft προσφέρει στους παίκτες που το επιλέξουν επιλογές για παραπάνω αγορές ή βελτιώσεις εφόσον φυσικά το θέλουν.

Το θέμα με τις μικροσυναλλαγές πάντα θα είναι αμφιλεγόμενο φυσικά και η κάθε εταιρεία θα υποστηρίζει τον εαυτό της καθώς αυτό είναι και το ζητούμενο, να υπάρχει κέρδος. Διαβάστε την αντίστοιχη είδηση για την Activision Blizzard.

3 days ago
Tanglewood 3 days ago

Ένας νέος τίτλος για το...Sega Mega Drive.

Κατά καιρούς βλέπουμε τίτλους να κυκλοφορούν σε διάφορα format, άλλους να γίνονται remaster με νέα γραφικά και άλλους να αλλάζουν εντελώς για να ακολουθήσουν τα πρότυπα της εποχής. Δεν ακούγεται συχνά όμως ότι κάποιος φτιάχνει τίτλο για κονσολα που ανήκει στο παρελθόν. Εδώ έχουμε την περίπτωση του Tanglewood, ένα Platform που δημιουργήθηκε για να "τρέχει" στα Sega Genesis/Mega Drive. Ο συγκεκριμένος τίτλος είχε βρεθεί στο Kickstarter με τον σχετικά χαμηλό στόχο των 54.830 λιρών. Ο δημιουργός, Matt Phillips, χρησιμοποίησε παλιό υπολογιστή και Windows 95 για την ανάπτυξη προκειμένου να δώσει το feel του retro τίτλου.

http://www.youtube.com/watch?v=KryX1skQU5c

Το Tanglewood αποτελεί side scrolling Platform game στο οποίο έχει γίνει προσεκτική δουλειά με τα χρώματα, σύμφωνα με την σελίδα του Kickstarter του. Το ενδιαφέρον είναι ότι όσοι κάνουν pre-order θα λάβουν το Tanglewood σε cartridge το οποίο θα ταιριάζει στην περιοχή σας (PAL, NTSC ή NTSC-J). Μαζί με το παιχνίδι, θα παραλάβετε και το game manual. Μπορείτε να κάνετε το pre-order από εδώ.

Το Tanglewood θα κυκλοφορήσει για Sega Mega Drive/Genesis τον Ιούνιο του 2018.

 

5 days ago
Επίθεση hackers σε κυβερνητικά sites στην Μ. Βρετανία 5 days ago

Σκοπός το cryptocurrency mining.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, hackers έκαναν επίθεση σε κυβερνητικό site της Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να κάνουν cryptocurrency mining. Συγκεκριμένα, οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα pc που μπήκαν στο συγκεκριμένο site, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους πόρους των χρηστών για να κάνουν mining. Η κυβέρνηση της χώρας αναγκάστηκε να "ρίξει" το site έτσι ώστε να μην μπουν άλλοι χρήστες, ως μια προσπάθεια να σταματήσει την δράση των hackers.

Σύμφωνα με τον Scott Helme ο οποίος ερεύνησε το θέμα της ασφάλειας των χρηστών και την δράση των hackers, πέρα από τα κυβερνητικά sites, άλλες 4.000 ιστοσελίδες έπεσαν θύματα και μαζί και οι χρήστες τους. Έπειτα από ψάξιμο, βρέθηκε ότι οι hackers είχαν χρησιμοποιήσει ένα Plug-in με την ονομασία Browsealoud, το οποίο βοηθάει άτομα με προβλήματα στην όραση για να χρησιμοποιήσουν το PC. Η Texthelp, δημιουργός του Plug-in, επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο γεγονός δηλώνοντας πως η εφαρμογή έπεσε όντως θύμα hacking επί τέσσερις ώρες προκειμένου να γίνει cryptocurrency mining.

Σύμφωνα με τις αρχές, το νόμισμα που ήθελαν οι hackers να κάνουν mine ήταν το Monero, το οποίο αν και δεν είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα όπως το Bitcoin ή το Ethereum, συνεχίζει και ανεβαίνει με σταθερούς ρυθμούς. Επίσης το Monero δεν μπορεί να γίνει trace, κάτι που το κάνει ακόμα πιο βολικό για hackers.

Διαβάστε για το πρώτο Bitcoin ATM στην Ελλάδα και συζητήστε στο forum.

5 days ago
Nintendo: Το Switch θέλουμε να το έχει κάθε gamer, όχι απλά κάθε σπίτι 5 days ago

Δηλώσεις από στελέχη της Nintendo.

Η Nintendo ανακοίνωσε πως σχέδιό της είναι κάθε gamer να έχει από ένα Nintendo Switch και όχι απλά κάθε σπίτι. Ο Shigeru Miyamoto ανέφερε σε πρόσφατο Q&A ότι η εταιρεία στοχεύει σε ένα ευρύ κοινό σε Ιαπωνία, Αμερική και Ευρώπη. Συνέχισε λέγοντας πως ένας μακροπρόθεσμος στόχος της Nintendo είναι να μην υπάρχει ένα Switch σε κάθε οικογένεια αλλά να ανήκει από ένα στον καθένα.

Αυτό που κάνει το Switch τόσο ενδιαφέρον είναι ότι αποτελεί υβριδική κονσόλα. Όσο περισσότερα Switches υπάρχουν στον κόσμο, τόσα περισσότερα genres μπορούν να δημιουργηθούν και πιθανοί συνδυασμοί, ακόμα και να παίζουν όλοι στο Switch τους αντί για τα smartphones, συνέχισε λέγοντας ο Shigeru. O Shinya Takahashi της Nintendo πρόσθεσε σε αυτές τις δηλώσεις πως το μεγάλο ερωτηματικό για την εταιρεία αποτελεί το πως θα καταφέρει να εξαπλωθεί σε κάθε ηλικιακό group ανεξαρτήτως φύλου.

5 days ago
Τίτλοι τέλους για το Scrolls 5 days ago

Οριστικό κλείσιμο μετά από πέντε χρόνια.

Η προγραμματιστική εταιρία Mojang, γνωστή για το Minecraft, ανακοίνωσε επίσημα πως θα σταματήσει την υποστήριξη του Scrolls. To Scrolls σας είχαμε ενημερώσει ότι αποτελεί collectible card game και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2013. H beta έκδοση του Scrolls "είδε" χιλιάδες παίκτες να ασχολούνται με τον τίτλο αλλά όσο προχωρούσε ο καιρός, ο κόσμος μειωνόταν.

Η Mojang είχε ενημερώσει το 2015 πως θα σταματήσει τα updates και ότι θα κλείσει το καλοκαίρι του 2016 τους servers. Πλέον η εταιρεία δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει άλλο το Scrolls και θα σταματήσει όντως το Scrolls αύριο, 13 Φεβρουαρίου. Βέβαια όσοι παίκτες θέλουν να έχουν τους δικούς τους servers για το Scrolls και να παίξουν, μπορούν να το κάνουν.

5 days ago