Γιώργος Τζίτζιφας

Γιώργος Τζίτζιφας (Lithras)
Experience: 1071 (189 points to next level)

 
600
2 days ago
Modder βγάζει 4800 ευρώ τον μήνα πουλώντας ναρκωτικά για το The Sims 4 2 days ago

Το mod του περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της χρήσης ουσιών.

Ένα από τα λίγα πράγματα τα οποία δεν μπορείτε να κάνετε στο The Sims 4 είναι το να κάνετε ναρκωτικά, αλλά ένας παίκτης φρόντισε να τα φέρει στο game μέσω ενός mod το οποίο αποδείχτηκε αρκετά κερδοφόρο για τον ίδιο.

Ο modder με το όνομα Filip (αγνώστων λοιπών στοιχείων) είπε στο Kotaku πως κατέβασε το Sims 4 τον περασμένο Μάιοπροκειμένου να φτιάξει ένα εικονικό μοντέλο για την κουζίνα του σπιτιού του, το οποίο ανακαίνιζε εκείνον τον καιρό μαζί με την γυναίκα του. Δεν είχε προηγουμενη εμπειρία από την σειρά The Sims, οπότε σύντομα κατάλαβε πως δεν μπορεί να εξομοιώσει πολλές διαφορετικές αλλαγές στην κουζίνα του και έχασε το ενδιαφέρον του. Όταν ανακάλυψε ένα mod σχετικό με ναρκωτικά, άρχισε να ασχολείται περισσότερο με αυτό. Βρήκε μοντέλα αντικειμένων σχετικών με τα ναρκωτικά, όπως κοκαϊνη και bongs, αλλά ήταν διακοσμητικά και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Αν και δεν είχε ιδιαίτερη εμπειρία στον προγραμματισμό, ο Filip σκέφτηκε να τροποποιήσει τα αντικείμενα αυτά ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Για αρχή δημιούργησε ένα mod το οποίο επιτρέπει σε έναν Sim να κάνει χρήση κοκαϊνης και από κει και πέρα το πράγμα πήρε τον δρόμο του.

Εδώ και έξι μήνες ο Filip δουλεύει πάνω σε ένα mod με ναρκωτικά για το The Sims 4 το οποίο ονομάζεται Basemental. To mod περιέχει τέσσερα διαφορετικά ναρκωτικά (κοκαϊνη, MDMA, αμφεταμίνες και μαριχουάνα) τα οποία οι Sims μπορούν να τα πουλάνε, να τα αγοράζουν και να τα χρησιμοποιούν. Προκειμένου να χρησιμοποιήσετε το mod θα πρέπει να φτιάξετε έναν sim με το trait “drug dealer” και να τον τοποθετήσετε ως NPC στην γειτονιά σας και άλλοι sims θα μπορούν να αγοράζουν ναρκωτικά από αυτόν. Επιπλέον θα μπορούν οι sims να προμηθεύονται ουσίες και από το Dark Web μέσω των υπολογιστών τους. Όταν ένας sim έχει ναρκωτικά στο inventory του, μπορεί να κάνει χρήση (ακόμα και χωρίς να του δώσετε εσείς εντολή).

Οι Sims νιώθουν τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης ναρκωτικών με ζαλάδες, ευφορία, εθισμό, έως και θάνατο από υπερβολική δόση. Εάν διαθέτετε και το mod WickedWhims, μπορεί ένας sim να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες για ναρκωτικά αν είναι απελπισμένος. Έτσι, το basemental δείχνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της χρήσης ουσιών χωρίς να την εξιδανικεύει.

Ο Filip δήλωσε πως είναι ένα δημιουργικό άτομο και μέσω αυτού του mod βλέπει την ευκαιρία να εξασκήσει την δημιουργικότητά του αυτή με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο. Η πρώτη έκδοση του Basemental κυκλοφόρησε σε ένα forum για ερωτικά mods για τα Sims, όπου εκεί ένας άλλος modder του πρότεινε να φτιάξει μια σελίδα στο Patreon. O Filip έθεσε μέγιστο στόχο τα 400 ευρώ, αλλά αυτή τη στιγμή οι μηνιαίες δωρεές ξεπερνούν τα 4800 ευρώ.

Αναμένεται να προστεθούν κι άλλα στοιχεία στο μέλλον σύμφωνα με τον Filip, όπως levels για τα skills τα οποία σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης το review του The Sims 4 και συζητήστε γι’ αυτό στο σχετικό forum topic.

2 days ago
2 days ago
Δωρεάν τριήμερο online multiplayer για το Xbox Live 2 days ago

Για όσους δεν διαθέτουν Gold membership.

 

Τα μέλη του Xbox Live τα οποία δεν διαθέτετε Gold membership, μπορείτε να παίξετε online multiplayer δωρεάν μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Η προσφορά συμπέφτει με τις περιόδους δωρεάν δοκιμής των Rainbow Six Siege και NBA 2K18 και ισχύει μέχρι την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, ώρα 10:00.

http://www.youtube.com/watch?v=ffO0uwSTpc8

Διαβάστε επίσης για την δωρεάν trial του Rainbow Six Siege, καθώς και για τα δωρεάν games του Φεβρουαρίου για τους συνδρομητές του Xbox Live. Συζητήστε για το Xbox Live στο αντίστοιχο forum topic.

 

2 days ago
Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues: Ημερομηνία κυκλοφορίας 2 days ago

Έρχεται τον Μάρτιο.

Αφού πέρασε πάνω από τρία χρόνια σε στάδιο Early Access, το νέο Sandbox MMORPG της εταιρείας ανάπτυξης Portalarium του δημιουργού του Ultima Online Richard Gerriott, θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.

Tο gameplay του έχει χαρακτηριστικό την έλλειψη classes και περιλαμβάνει fantasy μάχες, dungeons, houses για παίκτες, crafting και επιλεκτικό multiplayer, καθώς θα είναι στο χέρι σας το αν θα παίξετε offline ή online μαζί με άλλους παίκτες.

Το Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues θα κυκλοφορήσει για PC και η ακριβής ημερομηνία η οποία ανακοινώθηκε είναι 27 Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα για το Shroud of the Avatar: Forsaken VirtuesShroud of the Avatar: Forsaken Virtues, καθώς επίσης και για την αγγελία την οποία έβαλε ο δημιουργός του, Richard Garriott στο ebay πουλώντας... το αίμα του. Συζητήστε για το Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues στο αντίστοιχο forum topic.

2 days ago
Νέα σειρά gaming οθονών AOC G90 2 days ago

Διαθέσιμες τώρα στα καταστήματα.

 

Η εταιρία οθονών AOC ανακοίνωσε πρόσφατα τη νέα σειρά mainstream gaming οθονών G90 που περιλαμβάνει τα μοντέλα G2590VXQ 24,5” (62,2 εκ), G2590PX και G2790PX 27” (68,6 εκ).

Η σειρά οθονών G90 της AOC υπόσχεται μια αξιόλογη gaming οθόνη σε ακόμα πιο προσιτή τιμή. Και τα τρία μοντέλα είναι εξοπλισμένα με 16:9 Full HD (1920 x 1080) TN πάνελ χωρίς πλαίσιο, FreeSync υποστήριξη, πολύ χαμηλό χρόνο απόκρισης 1 ms και υψηλούς χρόνους ανανέωσης (144 Hz για τα G2590PX και G2790PX, και 75 Hz για το G2590VXQ), που εξασφαλίζουν μία ομαλή εμπειρία gaming χωρίς θαμπάδα, σκίσιμο της εικόνας ή τρεμόπαιγμα.

Η τεχνολογία FreeSync βελτιώνει την αποκριτικότητα για τα υποστηριζόμενα AMD GPUs συγχρονίζοντας το καρέ του GPU στο ρυθμό ανανέωσης της οθόνης στη συγκεκριμένη κατηγορία της (30-75 Hz για το μοντέλο G2590VXQ και 30-144 Hz για τα G2590PX και G2790PX). Με αυτό τον τρόπο, δεν πραγματοποιείται επιπλέον καθυστέρηση εισόδου μέσω του V-Sync ενώ ταυτόχρονα εξαλείφεται η θαμπάδα και το τρεμόπαιγμα. Επιπλέον, η λειτουργία Low Input Lag της AOC περιορίζει το παραπάνω φαινόμενο ακόμα περισσότερο καθώς το σήμα βίντεο παρακάμπτει τους περισσότερους εσωτερικούς επεξεργαστές βίντεο με αποτέλεσμα μια ακόμα πιο responsive εμπειρία.

Η σειρά οθονών G90 με σχεδιασμό 3 πλευρών χωρίς πλαίσιο τραβάει όλα τα βλέμματα ενώ είναι εξαιρετικά βολική, ενεργοποιώντας εύκολα τη ρύθμιση πολλαπλών οθονών. Η AOC, προωθώντας το υπεύθυνο gaming, εστιάζει παράλληλα και στην υγεία των χρηστών. Τα μοντέλα G2590PX και G2790PX διαθέτουν μια εργονομική βάση με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους, της κλίσης και της περιστροφής. Η βάση μπορεί επίσης να συναρμολογηθεί και να αποσυναρομολογηθεί εύκολα σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα, χωρίς τη χρήση κατσαβιδιού. Η τεχνολογία Flicker-Free (για τη κόπωση των ματιών) και η λειτουργία Low Blue Light της AOC (για το δυνητικά βλαβερό μπλε φως) συμβάλουν στην υγεία των παικτών. Επιπλέον, οι οθόνες G2590PX και G2790PX διαθέτουν ενσωματωμένο USB 3.0 hub.

Ακόμα και οι πιο hardcore gamers θα εντυπωσιαστούν με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της σειράς οθονών G90 σε αυτές τις ανταγωνιστικές τιμές, αλλά για εκείνους που θέλουν ακόμα περισσότερα, η AOC διαθέτει την premium σειρά gaming οθονών AGON. Για τους gamers με PC που αγγίζουν τα 144 ή 165 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε QHD ανάλυση, η AOC προτείνει τα μοντέλα AG271QX (FreeSync) ή AG271QG (G-Sync). Ενώ για τους λάτρεις των οπτικών εφέ που θέλουν να ζήσουν μια gaming εμπειρία σε πεντακάθαρη ανάλυση 4Κ, η AG271UG είναι η πιο κατάλληλη οθόνη. Επίσης, διαθέσιμες στα καταστήματα είναι οι εξαιρετικά γρήγορες οθόνες AG251FG (G-Sync) και AG251FZ (FreeSync) σε μέγεθος 24,5” για ανταγωνιστικούς FPS gamers που χρειάζονται την υψηλότερη διαθέσιμη απόκριση σε ένα εντυπωσιακό χρόνο ανανέωσης 240 Hz.

Τα μοντέλα G2590VXQ, G2590PX και G2790PX της AOC βρίσκονται ήδη στα καταστήματα με ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης στα €179, €279 και €349 αντίστοιχα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μοντέλο

G2590VXQ

G2590PX

G2790PX

Οθόνη

24.5″ (62.2 εκ.) TN
@ 75 Hz

24.5″ (62.2 cm) TN
@ 144 Hz

27″ (68.6 cm) TN
@ 144 Hz

Ανάλυση

1920 x 1080

1920 x 1080

1920 x 1080

Τεχνολογία Sync

Adaptive-Sync

Adaptive-Sync

Adaptive-Sync

 Συνδεσιμότητα

1 x HDMI

1 x DisplayPort

1 x VGA


Audio out

2 x HDMI

1 x DisplayPort

1 x VGA

USB 3.0
Audio out

2 x HDMI

1 x DisplayPort

1 x VGA

USB 3.0
Audio out

Χαρακτηριστικά

3 πλευρές χωρίς πλαίσιο
Απλή βάση

Ενσωματωμένα ηχεία

1 ms GtG χρόνος απόκρισης

3 πλευρές χωρίς πλαίσιο
Εργονομική βάση

Ενσωματωμένα ηχεία

1 ms GtG χρόνος απόκρισης

3 πλευρές χωρίς πλαίσιο
Εργονομική βάση

Ενσωματωμένα ηχεία

1 ms GtG χρόνος απόκρισης

Κυκλοφορία στην Ευρώπη

Ιανουάριος 2018

Φεβρουάριος 2018

Δεκέμβριος 2017

Ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης

179 €

279 €

349 €

 

4 days ago
4 days ago
Hot Wheels Rocket League RC Rivals Set 4 days ago

Έρχεται επιτραπέζιο Rocket League με τηλεκατευθυνόμενα.

H Psyonix ανακοίνωσε σήμερα ότι μια επιτραπέζια έκδοση του Rocket League θα κυκλοφορήσει το φθηνόπωρο σε συνεργασία με την Hot Wheels, η οποία θα ονομάζεται “Hot Wheels Rocket League RC Rivals Set.”

Η έκδοση αυτή θα περιλαμβάνει τα αυτοκίνητα Octane και Dominus τα οποία θα ελέγχονται μέσω Bluetooth από tablet ή κινητό. Πέρα από τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα, το πακέτο θα περιλαμβάνει μια πίστα η οποία θα χρειάζεται εύκολη συναρμολόγηση, μια μπάλα με αισθητήρες για γκολ, μια βάση φόρτισης, καθώς και ένα DLC για το Rocket League, για το οποίο προς το παρόν δεν υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες.

Το Hot Wheels Rocket League RC Rivals Set αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο φθηνόπωρο του 2018 και η τιμή του θα κυμαίνεται στα 146 ευρώ.

Διαβάστε επίσης για το Rocket League Tournament, καθώς και για τον αριθμό παικτών του Rocket League ο οποίος ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια. Συζητήστε για το Rocket League σε αυτό το forum topic.

4 days ago
4 days ago
Το Dead Space δωρεάν στο Origin 4 days ago

Κατεβάστε το και κρατήστε το μόνιμα στο PC σας.

Το δημοφιλές Survival Horror της Electronic Arts διατίθεται δωρεάν στο Origin για PC, στα πλαίσια του προγράμματος "On the house" της εταιρείας.

 

Η διάρκεια της προσφοράς είναι άγνωστη, οπότε εάν το θέλετε φροντίστε να το κατεβάσετε μέσα στις επόμενες μέρες.

Κάντε κλικ εδώ για να το κατεβάσετε.

 

Διαβάστε το review του GameWorld για το Dead Space, καθώς επίσης και για το κλείσιμο της Visceral Games από την Electronic Arts.