Featured
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης (Manos)
Experience: 87323 (15057 points to next level)

 
600
1 hour 34 minutes ago
PUBG: Η Κινεζική αστυνομία συνέλαβε 120 άτομα που προωθούσαν cheats 1 hour 34 minutes ago

Σε συνεργασία με την Tencent.

Η Κινεζική εταιρεία Tencent που τον Νοέμβριο απέκτησε από την Bluehole τα δικαιώματα του PUBG για την Κίνα, συνεργάστηκε με το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της χώρας για τους δημιουργούς software για cheating.

Το αποτέλεσμα ήταν η αστυνομία της Κίνας να συλλάβει μέχρι σήμερα 120 cheaters του PlayerUnknown's Battlegrounds. Το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Κίνας έχει βάλει στόχο το software που δημιουργούν οι συγκεκριμένοι cheaters και που πουλάνε σε χρήστες. Υπάρχουν συνολικά 30 υποθέσεις για 120 άτομα που έχουν συλληφθεί και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Τα 120 άτομα που συνελλήφθησαν δεν είναι μόνο οι προγραμματιστές που έφτιαξαν τα προγράμματα που κάνουν hack τον κώδικα του παιχνιδιού, αλλά ακόμα και άτομα που διαφήμιζαν τα προγράμματα αυτά online. Το software επιτρέπει την αυτόματη στόχευση σε άλλους χρήστες, το να βλέπετε μέσα από τοίχους ή ακόμα και να πετάτε (κάτι που είναι πολύ πιο εύκολα ανιχνεύσιμο).

Πάντως, οι δημιουργοί του software πρότειναν στους παίκτες να κάνουν το πολύ μέχρι 15 kills σε ένα παιχνίδι ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να πιαστούν. Μελλοντικά μένει να δούμε την έκβαση των παραπάνω υποθέσεων αλλά και το αν θα συλληφθούν περισσότερα άτομα.

Διαβάστε το review του PlayerUnknown's Battlegrounds και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Ελάτε να παίξουμε παρέα online. Κάντε κλικ εδώ και γράψτε το Steam ID σας ή το Xbox Live gamertag σας.

Μάνος Γρυπάρης απάντησε στο θέμα 'Dragon Ball Fighter Z' στο φόρουμ. 1 hour 51 minutes ago

Όλες οι super moves του Dragon Ball FighterZ σε ένα βίντεο:

www.youtube.com/watch?v=Wv_LQgVQ5DU

Διαβάστε περισσότερα...

2 hours 33 minutes ago
Rogue Trooper Redux 2 hours 34 minutes ago

Το μέλλον του πολέμου θα βαφτεί μπλε. 

Αν παρατηρήσετε το μπλε χρώμα του πολεμιστή, σας πληροφορούμε ότι δεν οφείλεται στο πολικό ψύχος, αλλά στο γεγονός ότι είναι γενετικά προσαρμοσμένος για να αντέχει στην ατμόσφαιρα της Nu Earth, που είναι τοξική γιατί έχει μολυνθεί από τον μακροχρόνιο πόλεμο μεταξύ Nort Republic και Southers. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ο μπλε φαντάρος είναι εφοδιασμένος με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και φάρμακα που του δίνουν έξτρα αντοχή και ενέργεια.

Το Rogue Trooper Redux είναι ένα Third-Person cover-based Shooter όπου ελέγχετε έναν γενετικά εξελιγμένο στρατιώτη ο οποίος πολεμά διάφορους εχθρούς οι οποίοι ξεπροβάλλουν από τα βάθη της γης, σαν τη Foot Clan από τα Χελωνονιντζάκια. Για να λέμε την αλήθεια, θυμίζει αρκετά το Gears of War, αλλά το αρχικό Rogue Trooper που είχε κυκλοφορήσει πριν από 12 χρόνια είχε προηγηθεί από την σειρά της Epic Games. Αυτή ήταν και η αρχική και πρωτότυπη ιδέα της Rebellion και καταφέρνει και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα cover-based Shooters που είχαν επικρατήσει στην αγορά γιατί προσφέρει κάτι που ενώ είναι old school καταφέρνει και είναι καινούργιο για τη νέα γενιά.

Τα παιδιά του σωλήνα είναι το μέλλον
To Rogue Trooper Redux βασίζεται στο ομώνυμο comic της 2000 AD, των Gerry Finley-Day και Dave Gibbons. Έχετε το ρόλο του Rogue, ενός γενετικά μεταλλαγμένου στρατιώτη ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά ένα κλώνο από μια ολόκληρη γενιά γενετικά ενισχυμένων πολεμιστών. Από τους χρόνιους πολέμους μεταξύ των δυο φατριών, η ατμόσφαιρα έχει μολυνθεί για τα καλά και οι κανονικοί στρατιώτες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό για να μπορούν να αναπνέουν και να αντέχουν στις αντίξοες αυτές συνθήκες. Ο Rogue και οι υπόλοιποι κλώνοι είναι με το μέρος των Southers και σκοπός τους είναι η εξόντωση των Norts οι οποίοι έχουν ύπουλα και διαβολικά σχέδια. Όπως καταλαβαίνετε, το σενάριο δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας. Παρόλο που υπάρχει αυτή η κατανομή ρόλων, ο Rogue νοιάζεται για τη ζωή του καθώς και για τρεις συγκεκριμένους συντρόφους του.

http://www.youtube.com/watch?v=Zzhz9iIn9h8

Η δράση ξεκινά αμέσως και ο ήρωάς μας μαζί με τους υπόλοιπους ρίχνεται στη καρδιά της μάχης. Όλο το σκηνικό ξυπνά αναμνήσεις από την απόβαση της Νορμανδίας που υπήρχε στο Medal of Honor Frontline με τη διαφορά ότι για κάποιο περίεργο λόγο, στο μέλλον είναι πιο χαλαρές αυτές οι περιπτώσεις. Καθώς προχωράτε και εξοντώνετε τις δυνάμεις των Norts, οι σύντροφοί σας πεθαίνουν ένας ένας. Για καλή μας τύχη, λίγο πριν πεθάνουν, έχουν ένα χρονικό περιθώριο στο οποίο η προσωπικότητά τους μεταφέρεται σε ένα biochip το οποίο συλλέγει ο Rogue και τοποθετεί σε διάφορα slots του εξοπλισμού του. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Σε έναν πόλεμο τίποτα δεν είναι αγγελικά πλασμένο
Ο Gunner ειδικεύεται στα όπλα οπότε το chip του πάει εντελώς τυχαία στο βασικό όπλο σας και το ενισχύει με νέους τρόπους λειτουργίας και στόχευσης.Ο Bagman είναι υπεύθυνος για τις προμήθειες, άρα τι καλύτερο από το να συνδεθεί στο σακίδιο πλάτης του Rogue. Με αυτή τη σύνδεση, μπορείτε να διασώσετε εξοπλισμό από τους νεκρούς (εχθρούς και μη), από χαλασμένα μηχανήματα και επιπλέον, μπορεί να σας δημιουργήσει ammo, health packs καθώς και weapon upgrades.Τελευταίος αδικοχαμένος της παρέας είναι ο Helm, expert στη τεχνολογία, όπου το chip του για κάποια τρελή σύμπτωση τοποθετείται στο κράνος του Rogue. O Helm θα σας βοηθήσει χακάροντας computers, ξεκλειδώνοντας πόρτες και ταυτόχρονα σας παρέχει και ένα radar όπου φανερώνει τη θέση των εχθρών. Στη πορεία, μπορεί να προβάλλει ένα ολόγραμμα του Rogue όπου τραβάει τη προσοχή των εχθρών και προκαλεί αντιπερισπασμό.

Πέρα από τις χρήσιμες ικανότητες που του παρέχουν οι αδικοχαμένοι μπλε φίλοι του, ο Rogue διαθέτει και δικές του ικανότητες. Μπορεί να σκαρφαλώσει, να κυλιστεί σαν αίλουρος, να κάνει πλάγιο άλμα ελιγμού και μπορεί πλέον, σε αυτή την έκδοση, να πάρει αυτόματα θέση κάλυψης και να κρυφτεί αξιοποιώντας το περιβάλλον γύρω του. Τα πυρομαχικά σας δεν είναι άπειρα –με εξαίρεση του απλού πιστολιού- και ανά διαστήματα θα αγοράζετε ammo μέσω του inventory σας (ας είναι καλά ο Bagman). Ο Rogue διαθέτει ένα πλήρες οπλοστάσιο που αποτελείται ουσιαστικά από upgrades του Gunnar και είναι τα shotgun, mortar launcher, beam rifle και Sammy launcher. Όλα είναι αξιόλογα αλλά πάντα για συγκεκριμένες καταστάσεις. Επιπλέον, έχετε στη διάθεσή σας και grenades όπως frag, scramble (προκαλούν παρεμβολές σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό), sticky και incendiary.

Αυτό πάντως που δίνει ένα μεγάλο σασπένς στην όλη εμπειρία είναι το health system που διαθέτει ο τίτλος. Ο Rogue έχει τη δυνατότητα regeneration αλλά πρέπει να χρησιμοποιεί και med packs. Μετά από κάποια έντονη συμπλοκή μπορείτε να ξαποστάσετε για λίγο και να αναπληρωθεί η health bar μέχρι ένα σημείο. Με τη χρήση όμως των med packs η health bar ανανεώνεται άμεσα και φτάνει σε σημείο φουλ αναπλήρωσης. Σε αρκετές περιπτώσεις τα med packs είναι αναγκαία οπότε μια καλή στρατηγική είναι να κρατάτε salvage όχι μόνο για ammo αλλά και για αυτά.

Μπορεί ο τίτλος να δέχτηκε ένα ρετούς στα γραφικά αλλά δε προσφέρει πραγματικά ουσιώδεις αλλαγές.

Νέο στοιχείο στη Redux έκδοση είναι το over-shoulder aiming το οποίο κάνει το τίτλο κάπως πιο μοντέρνο και ο νέος ανανεωμένος χειρισμός αλλά… Προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν υπάρχουν ακόμα και τώρα και ώρες ώρες μπορεί και να αναρωτηθείτε για ποιο λόγο η Rebellion αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει το Rogue Trooper για τη νέα γενιά. Η ευκολία με την οποία θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε το τίτλο έχει παραμείνει και το AI έχει αρκετά προβλήματα. Για παράδειγμα, εκτελείτε έναν εχθρό με τη sniper λειτουργία του Gunnar και ένας άλλος εχθρός που βρίσκεται λίγα βήματα παρακάτω σφυρίζει ανέμελα. Ρίχνετε μια incendiary grenade και ενώ ο ένας εχθρός φλέγεται και τρέχει πανικόβλητος, ο διπλανός του δε «μασάει».

Ο νέος τρόπος με τον οποίο κάνετε αυτόματα cover πότε λειτουργεί και πότε όχι με αποτέλεσμα αρκετές φορές να χάνετε λόγω λανθασμένου χειρισμού και όχι των ικανοτήτων σας. Καλώς ή κακώς, σίγουρα θα υπάρξει σύγκριση με το δημιούργημα της Microsoft η οποία έχει τελειοποιήσει το gameplay που εισήγαγε το αρχικό Rogue Trooper και προσφέρει σαφώς μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Για να ολοκληρώσετε τις περιπέτειες του μπλε φαντάρου, που περιλαμβάνουν μόλις 13 αποστολές, θα χρειαστείτε γύρω στις 6-8 ώρες αλλά όσον αφορά το κομμάτι του replayability, σίγουρα δε θα ασχοληθείτε περαιτέρω μαζί του παρά μόνο αν είστε ένας από τους 100% completionists και θέλετε να πάρετε όλα τα trophies/achievements. To Rogue Trooper Redux προσφέρει βέβαια και το Legend επίπεδο δυσκολίας αλλά και πάλι δεν καταφέρνει να σας κρατήσει παραπάνω το ενδιαφέρον.

Online αναμετρήσεις σε έναν κενό κόσμο
Στο Multiplayer mode, μέχρι τέσσερις παίκτες μπορούν να συνεργαστούν στο co-op και να ζήσουν τα γεγονότα που οδηγούν στο κεντρικό campaign. Για online αναμετρήσεις έχετε δυο επιλογές, το Strongold και το Progressive. Στο πρώτο mode θα πρέπει να υπερασπιστείτε μία περιοχή ενώ στο δεύτερο να ολοκληρώσετε ένα level σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν μόλις πέντε χάρτες για να επιλέξετε και δυστυχώς, ακόμη και σήμερα που γράφτηκε το review, τα lobbies είναι άδεια και δε μπορέσαμε να κρίνουμε κατά πόσο λειτουργικό είναι το online κομμάτι του Rogue Trooper Redux. Δυστυχώς, τo Μultiplayer mode κατάφερε ακόμα και στη νέα του μορφή να απογοητεύσει και να μην επεκτείνει καθόλου τη διάρκεια του τίτλου.

http://www.youtube.com/watch?v=fH9Ft5SXt_I

Το μέλλον φαντάζει άδειο
Ο Rogue και τα περιβάλλοντα στα οποία μάχεται έχουν υποστεί έναν καλό επανασχεδιασμό και το frame rate το οποίο έπεφτε αρκετά στην αρχική κυκλοφορία ανήκει πια στο παρελθόν. Ο Rogue και οι υπόλοιποι χαρακτήρες διαθέτουν αρκετές λεπτομέρειες και η διαφορά από γενιά σε γενιά είναι αρκετά εμφανής. Νέα εφέ και χρήση dynamic lighting κάνουν την εμφάνισή τους αλλά υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο θέμα όσον αφορά τον κόσμο στον οποίο περιηγούμαστε. Είναι τόσο άδειος και απλά σχεδιασμένος που θυμίζει πραγματικά games της millennium εποχής. Καλά τα ανανεωμένα HD γραφικά, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν οι developers να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει η τωρινή τεχνολογία. Από τη μια επικρατεί μια άδεια και άψυχη ατμόσφαιρα -η οποία ταιριάζει στο ύφος του comic- αλλά από την άλλη θα μπορούσε να διαθέτει πιο λεπτομερής και «γεμάτες» τοποθεσίες.

Τα cut-scenes έχουν υποστεί και αυτά ένα ρετουσάρισμα και αφήνουν πίσω τον FMV χαρακτήρα τους. Πλέον, χρησιμοποιούν τη νέα μηχανή γραφικών και «δένουν» όλη την εμπειρία σωστά. Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον που έδειξε η TickTock Games καθώς δείχνει ότι ασχολήθηκε και απέχει από άλλες remastered εκδόσεις τίτλων όπου τα cutscenes παραμένουν στην αρχική χαμηλή τους ανάλυση.

Τα ηχητικά εφέ του Rogue Trooper Redux αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις και σας βάζουν απευθείας στο κλίμα του πολέμου. Οι διάλογοι είναι αρκετά ρεαλιστικοί και έχουν χρησιμοποιηθεί αξιόλογοι ηθοποιοί για να δώσουν προσωπικότητα σε όλους τους χαρακτήρες. Το soundtrack είναι ικανοποιητικό και ατμοσφαιρικό αλλά καταντάει λίγο μονότονο από ένα σημείο και μετά. Αυτό πάντως που προσωπικά μου άρεσε είναι το κεντρικό theme του Rogue Trooper που μετά από τόσα χρόνια είναι το ίδιο ανατριχιαστικό.

Ένας στρατιώτης και τρία chip δεν κάνουν τη διαφορά
Το Rogue Trooper Redux δε προσφέρει κάτι μοναδικό η καινούριο. Όλη η προσπάθεια της Rebellion είχε αρκετά περιθώρια βελτίωσης και είναι κρίμα, καθώς αντί για αυτή τη remastered έκδοση θα μπορούσαμε να έχουμε στα χέρια μας ένα δυνατό sequel. To καλό είναι ότι κρατά το gameplay που διέθετε όπου έχετε αρκετές επιλογές για να εξοντώσετε τους εχθρούς σας αλλά πιστεύουμε ότι όλοι θα χρησιμοποιήσετε κανονικά τον Gunnar με την βασική χρήση και το sniper mode παρά με όλες τις άλλες χρήσεις του. Σκεφτείτε λίγο και αναρωτηθείτε αν είναι λογικό να κάτσετε και να καταστρώσετε ένα σχέδιο δράσης με νάρκες, ολογράμματα και κρυφτό την ίδια στιγμή που μπορείτε να κάνετε απλά ένα «ντου» και να ξεμπερδέψετε μια και καλή. Είναι κάπως τραγικό το γεγονός ότι ενώ υπάρχει ποικιλία, αυτή δε χρησιμοποιείται σωστά και σε συνδυασμό με την έλλειψη πρόκλησης θα αποθαρρύνει σίγουρα τους gamers, ακόμη και τους fans των comics.

Θετικά:
- Πιστό στο ύφος του κόμικ 
- Εξαιρετικό voice acting
- Μεγάλη ποικιλία όσον αφορά τους τρόπους εξόντωσης εχθρών

Αρνητικά:
- Πολύ μικρή διάρκεια 
- Χρειαζόταν μια σύγχρονη μηχανή γραφικών και καλύτερο level design
- Το Α.Ι. έχει αρκετά θέματα
- Το multiplayer υστερεί γενικά

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Αντοχή: 5
Γενικά: 6.7

Θα μπορούσε να προσφέρει μια καλή εμπειρία αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας γενιάς.

Μάρκος Ασκανιάν

3 hours 4 minutes ago
Two Point Hospital από τους developers του Theme Hospital 3 hours 4 minutes ago

Γιατρέψτε ασθενείς.

Το ιστορικό Theme Hospital της Bullfrog ήταν ένας εξομοιωτής νοσοκομείου που κυκλοφόρησε το 1997 και στον οποίο δημιουργήσαμε πτέρυγες και προσλαμβάναμε προσωπικό με σκοπό να γιατρέψουμε ασθενείς.

Πλέον, οι developers του Theme Hospital, Mark Webley και Gary Carr, ίδρυσαν την Two Point Studios και ετοιμάζουν την αναβίωση του Theme Hospital. Το παιχνίδι τους θα ονομάζεται Two Point Hospital, ενώ publisher θα είναι η Sega. Οι ασθένειες είναι εικονικές, ενώ όσοι είχατε παίξει το πρώτο παιχνίδι θα θυμάστε την ασθένεια Light Headedness. Από εκεί προέρχονται και οι σχετικές αναφορές στο παρακάτω τρέιλερ της ανακοίνωσης:

http://www.youtube.com/watch?v=TsxYNuCRl10

Το χιούμορ θα παίζει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι, καθώς ήταν τομέας στον οποίο πέτυχε το Theme Hospital. Το Two Point Hospital θα περιέχει μέχρι και online challenges, του στυλ "Πόσους ασθενείς μπορείτε να γιατρέψετε μέσα σε 12 μήνες;" ή "Πόσο ελκυστικό μπορείτε να κάνετε το νοσοκομείο σας μέσα σε ένα εξάμηνο;" Ανάλογα με τα αποτελέσματα των φίλων σας στο Steam θα προκύπτουν και κάποια leaderboards.

Το Two Point Hospital θα κυκλοφορήσει το 2018 για PC. Παράλληλα, θυμίζουμε ότι ετοιμάζεται και το Project Hospital, ενώ μπορείτε να κατεβάσετε το πρώτο Theme Hospital δωρεάν κάνοντας κλικ εδώ.

Συζητήστε για το Two Point Hospital στο παρακάτω forum topic.

Μάνος Γρυπάρης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Two Point Hospital' στο φόρουμ. 3 hours 6 minutes ago

Το ιστορικό Theme Hospital της Bullfrog ήταν ένας εξομοιωτής νοσοκομείου που κυκλοφόρησε το 1997 και στον οποίο δημιουργήσαμε πτέρυγες και προσλαμβάναμε προσωπικό με σκοπό να γιατρέψουμε ασθενείς.

Πλέον, οι developers του Theme Hospital, Mark Webley και Gary Carr, ίδρυσαν την Two Point Studios και ετοιμάζουν την αναβίωση του Theme Hospital. Το παιχνίδι τους θα ονομάζεται Two Point Hospital, ενώ publisher θα είναι η Sega. Οι ασθένειες είναι εικονικές, ενώ όσοι είχατε παίξει το πρώτο παιχνίδι θα θυμάστε την ασθένεια Light Headedness. Από εκεί προέρχονται και οι σχετικές αναφορές στο παρακάτω τρέιλερ της ανακοίνωσης:

www.youtube.com/watch?v=TsxYNuCRl10

Το χιούμορ θα παίζει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι, καθώς ήταν τομέας στον οποίο πέτυχε το Theme Hospital. Το Two Point Hospital θα περιέχει μέχρι και online challenges, του στυλ "Πόσους ασθενείς μπορείτε να γιατρέψετε μέσα σε 12 μήνες;" ή "Πόσο ελκυστικό μπορείτε να κάνετε το νοσοκομείο σας μέσα σε ένα εξάμηνο;" Ανάλογα με τα αποτελέσματα των φίλων σας στο Steam θα προκύπτουν και κάποια leaderboards.

Το Two Point Hospital θα κυκλοφορήσει το 2018 για PC.

Διαβάστε περισσότερα...

3 hours 16 minutes ago
Νέο Scribblenauts για PS4, Xbox One και Switch 3 hours 16 minutes ago

Το Puzzle Party game αποκτά νέες προσθήκες.

Η Warner Bros. ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο Scribblenauts για PS4, Xbox One και Switch.

Το Scribblenauts είναι ένα Puzzle Party game που κυκλοφόρησε αρχικά το 2009 για Nintendo DS και μετέπειτα ήρθαν διάφορες εκδόσεις, με πιο αξιοσημείωτη την Scribblenauts Unlimited για PC, Wii U και 3DS. Πλέον έρχεται ένα νέο Scribblenauts για τις κονσόλες όγδοης γενιάς.

http://www.youtube.com/watch?v=Us7M8MEhgZ0

Στη νέα του έκδοση το παιχνίδι θα υποστηρίζει έως τέσσερις παίκτες και περισσότερα από 25 minigames σε διάφορες μορφές, ανάλογα με το mode που θα επιλέξετε. Το Showdown θα είναι ένα competitive mode όπου θα πρέπει να λύσετε γρίφους το ταχύτερο δυνατό, ενώ το Versus θα περιέχει 1v1 battles με διάφορους γρίφους. Το Sandbox mode μοιάζει αρκετά με αυτό των αρχικών εκδόσεων καθώς θα υπάρχει μια ευρεία ποικιλία αντικειμένων με τα οποία θα πρέπει να λύσετε γρίφους, μόνοι ή με φίλο. Στις εκδόσεις των κονσολών όγδοης γενιάς προστέθηκαν οκτώ levels, achievements και νέα collectibles.

Το επερχόμενο Scribblenauts θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και Switch στις 6 Μαρτίου. Διαβάστε το review του Scribblenauts Unlimited και συζητήστε για την σειρά στο παρακάτω forum topic.

5 hours 19 minutes ago
Monster Hunter PS4 Pro 5 hours 19 minutes ago

Skin με δράκο και ασορτί DualShock 4.

Η Sony θα κυκλοφορήσει ένα συλλεκτικό Monster Hunter PS4 Pro με την ονομασία Rathalos Edition.

Το συλλεκτικό αυτό PS4 Pro θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Γαλλικό κατάστημα Micromania. Θα κοστίζει 450 ευρώ και θα περιέχει ένα skin με δράκο, ένα συλλεκτικό DualShock 4 και ένα αντίτυπο του Monster Hunter World. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η διάθεση της κονσόλας σε άλλες χώρες. Κρίμα διότι τόσο η συγκεκριμένη κονσόλα, όσο και άλλες συλλεκτικές κονσόλες PS4, θα έπρεπε να κυκλοφορούν σε περισσότερα αντίτυπα και σε περισσότερες χώρες.

Δείτε ακόμη το συλλεκτικό Star Wars Battlefront 2 PS4 Pro και συζητήστε για τα συλλεκτικά PS4 στο παρακάτω forum topic.

7 hours 8 minutes ago
Best of: Τα 15 καλύτερα games του 2017 7 hours 9 minutes ago

Ότι καλύτερο παίξαμε την χρονιά που μας πέρασε.


Στο νέο Best of σας παρουσιάζουμε τα 15 καλύτερα games του 2017.

Ξεχωρίσαμε 15 games με βάση τις ψήφους σας στο Forum του GameWorld.gr και στο διαγωνισμό Game of the Year, με ελάχιστες αλλαγές της συντακτικής ομάδας στην τελική κατάταξη σε κάποια console exclusives, τα οποία οι περισσότεροι gamers δεν είχαν την τύχη να παίξουν. Σαφώς υπάρχουν και games εκτός λίστας που θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το Top 15, όπως για τον καθένα ενδέχεται η τελική λίστα να ήταν διαφορετική, αλλά θυμίζουμε πάντοτε ότι απόψεις είναι υποκειμενικές. Τα παρακάτω games θεωρούμε πάντως ότι οφείλει να τα έχει παίξει κάθε gamer γιατί θα του προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες.

Ακολουθεί το αναλυτικό βίντεό μας για το νέο Best Of:

http://www.youtube.com/watch?v=MZUzS2pbYaI

 

15)Tekken 7
PC, PS4, Xbox One

Bandai Namco

To Tekken 7 αποτελεί ένα άξιο sequel με μπόλικα modes αλλά και ενδιαφέρουσα συνέχεια της ιστορίας. Βρίσκουμε νέους χαρακτήρες που έχουν δικό τους ιδιαίτερο στυλ που τους κάνει ξεχωριστούς και να μοιάζουν ελάχιστα με άλλους παλαιστές της σειράς. Το σταθερά σωστό και balanced σύστημα μάχης μαζί με το νέο Rage Art αποτελούν από τα πιο σημαντικά κομμάτια του Tekken 7 που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για Fighting game που αξίζει να ανήκει στα eSports.

http://www.youtube.com/watch?v=5O6RfO8smnY

 

Τα γραφικά εντυπωσιάζουν με τα χρώματα, την λεπτομέρεια αλλά και τα ειδικά εφέ σε συγκεκριμένες πίστες και cutscenes. Το Online mode δίνει την ευκαιρία να έχουμε σωστές μαχητικές εμπειρίες με παίκτες ανά τον κόσμο και φυσικά να πάρουμε μέρος στα τουρνουά. Όσον αφορά το VR κομμάτι, οι κάτοχοι του PlayStation VR μπορείτε να το δοκιμάσετε αλλά δύσκολα θα το προτιμήσετε σε σύγκριση με την κανονική 1534x864 και 60fps ανάλυση του PS4. Το PS4 Pro βγαζει κανονικά 1080p. Συνολικά το Tekken 7 προσφέρει ένα σωστό και δομημένο fighting στις κονσόλες όγδοης γενιάς και φυσικά την εμπειρία του Tekken στους φανς της σειράς. Εμείς περάσαμε ωραία παίζοντας Tekken 7, εκτιμήσαμε τις καινοτομίες αλλά και ό,τι έμεινε ίδιο χωρίς αχρείαστες αλλαγές. Εάν είστε fan των Fighting αλλά και της σειράς Tekken, σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

 

14)Uncharted The Lost Legacy
PS4
Naughty Dog, Sony

Το spin-off της σειράς Uncharted μας πήγε σε μια διαφορετική ιστορία, με τις δυναμικές Chloe Frazer και Nadine Ross να πρωταγωνιστούν. Δεν έχει μεγάλες διαφορές από το Uncharted 4, περιλαμβάνει ακριβώς τους ίδιους μηχανισμούς μάχης, με την προσθήκη του lockpicking και κάποιων όπλων. Η ιστορία πάντως μας άρεσε και κλασικά σε ορισμένα σημεία τα πάντα γίνονται στην κόψη του ξυραφιού.

Αποτελεί ένα επιτυχημένο stand-alone expansion της σειράς, που αποδίδει εξίσου καλά με τις επίσημες εκδόσεις οι οποίες κοστίζουν τα διπλάσια χρήματα. Αν ικανοποιηθήκατε με το Uncharted 4 και διψάτε για περισσότερες αποστολές στο ίδιο μοτίβο τότε αποκτήστε το με κλειστά μάτια. Η ιστορία της Chloe και της Nadine θα σας κρατήσει μέχρι το τέλος. Μπορεί στο θέμα gameplay να μην συναντάμε κάποια καινοτομία, εντούτοις το νέο πόνημα της Naughty Dog τιμάει τα χρήματά του και με το παραπάνω.

13)FIFA 18
PC, PS4, Xbox One, Switch, PS3, Xbox 360
EA Sports

Το νέο The Journey mode στη 2η σεζόν του Alex Hunter συνεχίζει με ακόμη πιο δυνατό σενάριο και νέα πρόσωπα και με το Ultimate Team στο οποίο έχει προστεθεί πλήθος από objectives. Οι μεταγραφές στο Career mode γίνονται σε 3D περιβάλλον και με πολλά στάδια διαπραγματεύσεων, ενώ το σύστημα άμυνας άλλαξε και πλέον παίζει ρόλο το timing. Στα αρνητικά ωστόσο η διαιτησία είναι άθλια στα πέναλτι, τα φάουλ και τα πλάγια, ο σχολιασμός έχει επαναλήψεις, το A.I. θέματα όταν παίζετε με έναν παίκτη και υπάρχει lag σε κάποιους online αγώνες.

http://www.youtube.com/watch?v=6V1t8lxG9fY

Για κάθε fan του ποδοσφαίρου και ειδικότερα της σειράς Fifa, η φετινή έκδοση είναι μια αξιόλογη αγορά. Προσφέρει ένα νέο The Journey mode που θα σας κερδίσει με το story του, μεταγραφές με διαπραγματεύσεις γεμάτες ένταση στο Career mode, πιο σωστό σύστημα άμυνας, άρα λιγότερες αδικίες σε single-player και multiplayer και τέλος ένα Ultimate Team στο οποίο…θα κατασκηνώσετε. Όσον αφορά τον πυρήνα του gameplay του, δεν συναντάμε κάποιες εξωπραγματικές προσθήκες, σε ένα ήδη καλοδουλεμένο σύστημα χειρισμού, ενώ το A.I. των συμπαικτών σας (στους οποίους έχει κάνει κρυφά “debuf” η EA και δεν το ξέρουμε) ελπίζουμε να μην προκαλέσει λόγο να σπάσετε κάποιο χειριστήριο.

12)Cuphead
PC, Xbox One
StudioMDHR

H έκπληξη της χρονιάς. Ένα indie Platform εμπνευσμένο από τα κόμικς της δεκαετίας του '30. Κεντρικοί ήρωες είναι δύο νεαρά αδέρφια με κεφάλι από κούπα, οι Cuphead και Mugman. Χρησιμοποιούν το δάχτυλό τους για να πυροβολήσουν, μπορούν να κάνουν slide στον αέρα και αντιμετωπίζουν δύσκολους εχθρούς, μεταξύ των οποίων και bosses. Το art style και η μουσική θα σας κάνει να αισθάνεστε σαν να είστε πρωταγωνιστές μέσα σε καρτούν.

http://www.youtube.com/watch?v=vWAg3MYCaic

Η φράση "ευτυχής κατάληξη" μας έρχεται στο μυαλό συγκεντρώνοντας στον νου μας τις μοναδικές εμπειρίες που αποκοκίμισαμε από το Cuphead. Είναι η καλύτερη έξοδος από την πραγματικότητα για τους φίλους των cartoons και της δράσης, ένα καθαρόαιμο αριστούργημα. Η συγγένειά του με τον κόσμο των πολυαγαπημένων κιινουμένων σχεδίων ανοίγει τις πόρτες στους μικρότερους παίκτες να τον εξερευνήσουν το συντομότερο και στους μεγαλύτερους να τον επισκεφθούν ξανά. Το τίμιο gameplay του μαθαίνεται εύκολα αλλά κατακτάται δύσκολα με αποτέλεσμα ο παίκτης να εξέρχεται ικανότερος από την εμπειρία. 

11)Divinity: Original Sin II
PC
Larian Studios

Ένα RPG που σας προσφέρει μεγάλη ελευθερία ως προς το customization του χαρακτήρα, επιλέγοντας skills ανεξάρτητα από το class. Η ιστορία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και θα ενθουσιάσει τους fans των pen and paper games. Στο παιχνίδι ελέγχετε μέχρι και τέσσερις χαρακτήρες σε ένα party, τους οποίους και επιλέγετε στην πορεία. Η μάχη έχει tactical στοιχείο, υπάρχουν 11 slots για κάθε είδους εξοπλισμό και τα quests και το loot προσφέρουν μεγάλη επιβράβευση, όπως επίσης η διάρκεια ανταμείβει την επένδυσή σας.

http://www.youtube.com/watch?v=Fz2Ll2c1XjA

To Divinity: Original Sin 2 είναι ένα διαμάντι στο είδος του, ένα RPG το οποίο χαρακτηρίζεται από ελευθερία customization, βαθύ immersion, πλούσια ιστορία, εξέλιξη των χαρακτήρων και όσο role-playing στοιχείο επιτρέπει η σημερινή τεχνολογία. Συστήνεται ανεπιφύλακτα τόσο σε φανατικούς των κλασικών και των P&P RPG, όσο και στους νεαρότερους από εσάς που απολαμβάνετε ένα πλούσιο, immersive σενάριο. Το turn-based σύστημα μαχών που διατηρεί η σειρά είναι αυτό που χρειάζεται κάθε κλασικού τύπου RPG. Τα αρνητικά του στοιχεία δεν είναι αρκετά για να αμαυρώσουν την αξία του.

10)Forza Motorsport 7
PC, Xbox One
Turn10 Studios, Microsoft

Η νέα έκδοση της κορυφαίας κατά πολλούς Racing σειράς της Microsoft, έχει 700 αυτοκίνητα, 32 κούρσες και ακόμη πιο ρεαλιστικό μοντέλο χειρισμού, ανάλογα με το όχημα. Θα οδηγήσετε από ιστορικά οχήματα μέχρι GT, Mustang, Prototype αμάξια, Hypercars, φόρμουλες και ένα σωρό ακόμη αυτοκινητάρες. Στόχος σας είναι να αποκτήσετε credits και να αγοράσετε νέα αυτοκίνητα ή να αναβαθμίσετε τα ήδη υπάρχοντα στις γνωστές επιλογές για αλλαγή μηχανής, αεροτομής, ελαχιστών και πάει λέγοντας. Έχουμε ξανά challenges από το περιοδικό Top Gear, μεγάλο σε διάρκεια single-player περιεχόμενο και online όπου το lag έχει μειωθεί κατά πολύ σε σχέση με άλλες χρονιές.

http://www.youtube.com/watch?v=6j8_0rM7ETw

Το Forza 7 καταφέρνει να δικαιώσει άλλη μία εξαιρετική προσπάθεια της Turn 10 Studios που μας προσφέρει πλέον μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Με δεκάδες ώρες gameplay στο Career mode και πλήθος αναβαθμίσεων σίγουρα θα δικαιώσει όσους το αποκτήσουν. Θα γράψετε πολλά χιλιόμετρα, θα απολαύσετε τον πιο ρεαλιστικό τεχνικό τομέα της αγοράς και θα δώσετε σκληρές online μάχες. Αν μη τι άλλο θα αποσβέσετε την επένδυσή σας. 

9)Resident Evil 7
PC, PS4, Xbox One
Capcom

Η απόλυτη εμπειρία τρόμου και δράσης μας τρόμαξε περισσότερο από ποτέ. Στόχος σας στο νέο Resident Evil είναι να σώσετε την αγαπημένη σας, ενώ αντιμετωπίζετε άκρως αρρωστημένες και αιμοδιψείς υπάρξεις με φρικαλέες και αηδιαστικές σκηνές βίας. Τα πυρομαχικά και τα heals είναι ελάχιστα, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα για crafting. Υπάρχουν επίσης αρκετά πρωτότυποι γρίφοι, ενώ ξεχωρίζει η ατμόσφαιρα και το αίσθημα τρόμου, ειδικά αν παίζετε με VR. Tα δε γραφικά με την μηχανή γραφικών MT Framework 3.0 είναι εντυπωσιακά.

8)Wolfenstein II: The New Colossus
PC, PS4, Xbox One

MachineGames, Bethesda

Ο Blazkowicz ξανασφάζει ναζί, στη νέα έκδοση του δημοφιλούς FPS. Εδώ η δράση είναι ακατάπαυστη, τα boss fights θα σας ζορίσουν, ενώ υποστηρίζεται dual wielding, δηλαδή το να κρατάτε διαφορετικά όπλα σε κάθε χέρι. Υπάρχει επίσης και η stealth προσέγγιση, ενώ τα perks σας βοηθούν να εξελίξετε την αποτελεσματικότητα του χαρακτήρα σας. Στο παιχνίδι σας περιμένουν επίσης διάφορα ευχάριστα easter eggs.

http://www.youtube.com/watch?v=iFVN7xEonvc

Το Wolfenstein 2: The New Colossus είναι η καλύτερη δυνατή αγορά αν θέλετε ένα καθαρόαιμο FPS με άφθονη δράση και καταπληκτικά εφέ. Το ανδρικό κοινό ταυτιζόμαστε εύκολα με τον “Ήρωα της Τεστοστερόνης” Blazkowicz και απολαμβάνουμε σε όλη του την μεγαλοπρέπεια την καταστροφή που σκορπά στο διάβα του. Το πληθωρικό σενάριο εκτυλίσσεται με υπέροχα pre – rendered (και μη) cut scenes, διάσπαρτα κείμενα και αξιόλογους διαλόγους. Το χορταστικό περιεχόμενο, η κορυφαία παραγωγή και το replayability του δικαιολογεί και με το παραπάνω το κόστος του.

7)Hellblade: Senua's Sacrifice
PC, PS4

Ninja Theory

Για το χαμηλό κόστος του, το νέο Hellblade ήταν μία τίμια επένδυση καθώς προσφέρει μια ικανοποιητική εμπειρία. Το σενάριο ειναι βασισμένο στην Κελτική και την Σκανδιναβική μυθολογία όπου η πρωταγωνίστριά μας, Senua ξεκινάει ταξίδι για να βρει τον χαμένο της σύντροφο. Η Senua πολεμάει με light και heavy attacks και dodge, ενώ το δέρμα της σαπίζει σταδιακά.

http://www.youtube.com/watch?v=xA8fNRaOCbM

Αν πεθάνετε πολλές φορές και η σαπίλα φτάσει μέχρι το κεφάλι σας τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε το παιχνίδι απ' την αρχή. Τα γραφικά εντυπωσιάζουν, οι γρίφοι είναι άφθονοι, στο σενάριο γίνεται λόγος για ψυχικές αρρώστιες, ενώ ο ήχος του Hellblade: Senua’s Sacrifice είναι άκρως προσεγμένος και συντελεί στη δημιουργία μιας μοναδικής ατμόσφαιρας.

6)Call of Duty: WWII
PC, PS4, Xbox One

Sledgehammer Games, Activision


Η Sledgehammer Games κατάφερε να μας παρουσιάσει έναν τίτλο Call of Duty που φαίνεται πως έχει πέσει πολλή δουλειά. Με θέμα ένα πραγματικό γεγονός και όχι μελλοντικές υποτιθέμενες καταστάσεις, η developer εταιρεία έχει βασιστεί στο παρελθόν, στην πραγματικότητα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έχει μεταφέρει με σεβασμό τα γεγονότα. Θεωρώ πως όλα τα chapters κατάφεραν να μεταφέρουν το κλίμα της αγωνίας του πολέμου από πλευράς των στρατιωτών τόσο για τους εαυτούς τους, όσο και για αυτούς που θα αφήσουν πίσω σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν. Πέρα από το campaign που χωρίζεται σε 11 κεφάλαια και διαρκεί περίπου επτά ώρες, έχουμε ένα Zombies mode που μπορεί να σας κρατήσει επίσης αρκετές ώρες.

http://www.youtube.com/watch?v=VOuMOd2nCBY

Με το νέο ιστορικό FPS περάσαμε αρκετές στιγμές τρόμου αλλά και δόξας καθώς με τα νέα classes και την παραμετροποίηση των όπλων, νιώθουμε πως πλέον αυτό το mode έχει κάτι παραπάνω να μας δώσει κάθε φορά. Τέλος, το Multiplayer mode περιλαμβάνει ανανεωμένα classes, το ολοκαίνουριο Headquarters και νέα όπλα ή perks για να παίξουμε. Το story μας κέρδισε παρά την σύντομη διάρκεια καθώς δίνει βάση στη συντροφικότητα, όπως και οι ερμηνείες, ενώ στο multiplayer έχουμε τις classes των Infantry, Airborne, Armored, Mountain και Expeditionary. Το balancing είναι ικανοποιητικό, ενώ στα headquarters ανοίγετε loot boxes και εκτελείτε Contracts που αποτελούν achievements μέσα στη μάχη και σας επιβραβεύουν αντίστοιχα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το zombies mode όπου θα πρέπει να συνεργαστείτε με άλλους χρήστες για να εξοντώσετε κύματα από ζόμπι που πλέον έχουν ακόμη πιο περίπλοκα objectives. Συνολικά, η δουλειά της Sledgehammer Games πάνω στο COD: WWII αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες της σειράς και η εμπειρία που προσφέρει προκαλεί θετικές εντυπώσεις που θα θυμόμαστε για καιρό.

5)Super Mario Odyssey
Switch
Nintendo


Αντικειμενικά το καλύτερο 3D Platform της χρονιάς. Στη νέα περιπέτεια του Ιταλού συναντάμε μεγάλη ποικιλία τοποθεσιών και τα κλασικά power-ups του Mario, στα οποία προστίθεται ο Cappy. Ένα καπέλο που μοιάζει με φάντασμα και σας δίνει abilities. Σας επιτρέπει να αιχμαλωτήσετε έως και 52 αντικείμενα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μέχρι και ζωάκια, όπως ψάρια και δεινόσαυροι. Επίσης σας επιτρέπει να παίξετε το παιχνίδι για πρώτη φορά με Co-op, δυνατότητα που ωστόσο...δεν μας ενθουσίασε ιδιαίτερα. Γενικά το Mario εξυγχρονίστηκε και ταυτόχρονα διατήρησε και μια αίγλη του παλιού προφίλ του, μιας και υπάρχουν δισδιάστατα levels, στο στυλ των παλιών Super Mario Bros.

http://www.youtube.com/watch?v=QnkHJIz9aqw

Η Nintendo μπορεί να άργησε να μας χαρίσει ένα νέο open world Super Mario, αλλά όλη αυτή η αναμονή βγήκε τελικά σε καλό. Το Super Mario Odyssey έχει κάποιες μικρές αδυναμίες, αλλά τα ελαττώματά του είναι πραγματικά αμελητέα μπροστά στα προτερήματά του. Αν αγαπάτε τη σειρά Super Mario είναι δεδομένο ότι θα περάσετε υπέροχα, οπότε φροντίστε να το αποκτήσετε με την πρώτη ευκαιρία.

4)The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Switch, Wii U
Nintendo

Η πιο όμορφη περιπέτεια του Link διεξάγεται σε έναν τεράστιο κόσμο αποτελούμενο από υπέροχα cel-shaded γραφικά. Το σύστημα μάχης έχει εξελιχθεί και πλέον χρειάζεται να είστε πιο ικανοί για να ανταπεξέλθετε. Όπως επίσης υπάρχουν ευφάνταστοι γρίφοι που πρέπει να λύσετε και που σας δίνουν runes με τα οποία εκτοξεύετε βόμβες, μετακινείτε αντικείμενα και σταματάτε τον χρόνο ή δημιουργείτε πάγο πάνω σε νερό. Υποστηρίζεται επίσης crafting καθώς συνδυάζετε τροφές, μέρη ζώων και μηχανικά μέρη. Μαγειρεύοντας τα τρόφιμα αναπληρώνετε περισσότερα hit points, ενώ με τα κομμάτια ζώων φτιάχνετε ελιξίρια. Η ιστορία του νέου Zelda αποδίδεται άριστα και διαρκεί περί τις 40 ώρες ή μέχρι και 100 αν θέλετε το ολοκληρώσετε στο έπακρο. Τα boss fights του παιχνιδιού θα μπορούσαν να έχουν καλύτερο A.I. ωστόσο η ιστορία αποδίδεται όμορφα και θα σας καθηλώσει.

http://www.youtube.com/watch?v=CaVzrohWAY4

Η Nintendo μπορεί να έχει τη φήμη της εταιρείας που δεν διστάζει να πρωτοπορήσει στον χώρο του hardware, αλλά σε ότι αφορά τα games της αναμασούσε συνεχώς τις ίδιες ιδέες τα τελευταία χρόνια. Το The Legend of Zelda: Breath of the Wild είναι ένα από πιο τολμηρά projects του ιαπωνικού κολοσσού και αποδεικνύει ότι όσοι τον είχαν ξεγράψει μετά την αποτυχία του Wii U καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν. Οι Ιάπωνες developers γενικώς έχουν ξεκινήσει αντεπίθεση, αν λάβουμε υπόψη μας και το Final Fantasy XV και το μόνο σίγουρο είναι ότι προσπαθούν μετά από πολλά χρόνια να καινοτομήσουν. Αυτό ακριβώς κάνει εδώ και ο Eiji Aonuma, αφού τα στενά όρια μέσα στα οποία είχε οριοθετηθεί η σειρά The Legend of Zelda σπάνε και το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αριστουργηματικό Action-Adventure που σέβεται αλλά δεν προσκολλάται στο παρελθόν της σειράς. Αντίθετα μας ταξιδεύει μ' έναν μοναδικό τρόπο στο παραμυθένιο βασίλειο της Hyrule.

3)Assassin's Creed Origins
PC, PS4, Xbox One
Ubisoft

Το Origins έχει σενάριο στην αρχαία Αίγυπτο, νέο πρωταγωνιστή, τον Bayek, γνωριμία με προσωπικότητες του παρελθόντος όπως η αξιολάτρευτη Κλεοπάτρα και άφθονα RPG στοιχεία μέσω μιας πληθώρας από skills. Ο Bayek χρησιμοποιεί σπαθιά, πέλεκυ, ασπίδα, ειδικές βόμβες, τόξα και φυσικά τον Senu, τον αγαπημένο του αετό, ο οποίος ανιχνεύει την γύρω περιοχή. Υποστηρίζεται επίσης crafting με υλικά που βρίσκετε από ζώα, ενώ το παιχνίδι διαθέτει και ελληνικά στοιχεία. Οκ μην περιμένετε να ακούσετε την καλύτερη ελληνική προφορά, πάντως ως easter eggs τα εκάστοτε σημεία έχουν την φάση τους.

http://www.youtube.com/watch?v=L9NmWqbcoXc

Το νέο Assassin’s Creed Origins αποτελεί ίσως τον πιο ωραίο και ολοκληρωμένο τίτλο της σειράς. Με ένα σενάριο που ξεπερνάει τις 20 ώρες, αμέτρητα side quests, αρκετές κρυμμένες τοποθεσίες, έναν τεράστιο χάρτη και πολλά μέρη για να σταματήσουμε να να θαυμάσουμε το τοπίο, η διάρκεια αυξάνεται κατακόρυφα. Πέρα από το θέμα της ικανοποιητικής διάρκειας, έχουμε να κάνουμε με ένα ιστορικά σωστό αλλά όχι ακριβές σενάριο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως υπάρχουν ιστορικά στοιχεία αλλά η Ubisoft έχει βάλει το χεράκι της για να έμφαση και υπερβολή στα σημεία που θέλει εκείνη. Η περίοδος όπου η Κλεοπάτρα ανέβηκε στον θρόνο και το όλο back story, αποτελούν μία από τις πιο έντονες ιστορικά στιγμές της Αιγύπτου και χαίρομαι που βλέπω έναν τίτλο Assassin’s Creed με αυτή την θεματολογία.

Το νέο σύστημα μάχης, προσφέρει νέο τρόπο σκέψης και προσέγγισης των αποστολών μας αφού ξέρουμε πως πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε αλλά απαιτείται στρατηγική σκέψη. Τα skill trees προσθέτουν ιδανικά RPG στοιχεία και μας επιτρέπουν να βελτιωνόμαστε σε κάθε level, περιμένοντας το επόμενο skill που θα ξεκλειδώσουμε και να δούμε στην πράξη πόσο θα μας βοηθήσει. Επίσης η Senu μας προσφέρει τα μάτια της για να κάνουμε scan την γύρω περιοχή και να βρούμε ενδιαφέρουσες τοποθεσίες αλλά και να φέρουμε εις πέρας τις αποστολές μας πιο εύκολα. Συνολικά, στις ώρες που ασχοληθήκαμε με το Assassin’s Creed Origins, παρατηρήσαμε λίγα bugs τα οποία είναι αμελητέα μπροστά σε ένα τόσο όμορφο και γεμάτο gameplay. Αναμένουμε να δούμε τα DLC και αν θα προσφέρουν αρκετό περιεχόμενο για να θεωρηθούν άξια αγοράς.

2)PlayerUnknown's Battlegrounds
PC, Xbox One
Bluehole, Microsoft

Στο Online Shooter της Bluehole πέφτετε 100 άτομα με αλεξίπτωση σε ένα νησί, με στόχο μία ομάδα να μείνει όρθια. Οι ομάδες αποτελούνται από 1, 2 ή 4 άτομα, ανάλογα με το mode. Το PUBG αγαπήθηκε διότι εφαρμόζει μία Battle Royale εμπειρία, βάση της οποίας ο χάρτης μικραίνει σταδιακά ώστε η δράση να είναι γρήγορη και τα ματς να διαρκούν έως 30-35 λεπτά...ή λιγότερα αν πεθάνετε νωρίς. Το loot είναι τυχαίο, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα είδη όπλων ανά περιοχή, συνεπώς τα στρατιωτικά όπλα που είναι δυσεύρετα συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον απ' την αρχή. Υπάρχει armor σε διάφορα μέρη του σώματος, χειροβομβίδες, γάζες και health kits για να κάνετε heal, οχήματα για να ταξιδέψετε πιο γρήγορα και να μην μείνετε εκτός χάρτη και attachments τα οποία αυξάνουν το zoom ή την χωρητικότητα στα όπλα, προσθέτουν σιγαστήρα κτλ. Κατά τα άλλα, υπάρχουν μόλις δύο maps, το user interface χρειάζεται μεγάλες βελτιώσεις στο σχεδιασμό, όπως επίσης θα πρέπει να διορθωθούν θέματα με την απόδοση των servers.

http://www.youtube.com/watch?v=wG_VpQfF-eY

Αν ψάχνετε μια γρήγορη και διασκεδαστική εμπειρία σε ένα Online Shooter, τότε το PUBG θα σας ταιριάξει ακόμα κι αν δεν είστε fan του είδους. Πρόκειται για την καλύτερη Battle Royale εκδοχή ενός Shooter, που κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ, ακριβώς επειδή εφάρμοσε άριστα μια τόσο απλή ιδέα. Αποτελεί επίσης την τρανή απόδειξη του πως αυτή ιδέα μπορεί να εξελιχθεί σε επιτυχία και βασίστηκε στο word of mouth και το hype που δημιουργήθηκε. Όταν κάποιοι τρώνε τις ώρες τους σε άλλα Surival Shooters ώσπου να βαρεθούν, στον αντίποδα το PUBG έχει ένα γρήγορο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσω διαρκούς περιορισμού της πίστας…και όποιος προλάβει.

Ο λόγος που δεν το βάλαμε στην κορυφή της λίστας; Πολύ απλά για να σταθεί το PlayerUnknown’s Battlegrounds ως παιχνίδι, θεωρούμε ότι θα πρέπει να προσθέσει τόσο περισσότερους χάρτες στο ήδη υπάρχον Battle Royale mode (ήδη ετοιμάζεται ο τρίτος), όσο και περισσότερες παραλλαγές (π.χ. μάχες με ομάδες των 3 ή των 5 παικτών) ή περισσότερα modes, όπως κάποιο Elimination mode, ένα Battle Royale mode με 2 ή 3 ομάδες ή μόνιμους χάρτες χωρίς Battle Royale. Συν τις άλλοις χρειάζεται βελτίωση του performance και περιορισμός των hackers. Γενικά στο θέμα ποικιλίας υπερτερεί σε περιεχόμενο εντός του ενός mode –το οποίο έχει τελειοποιηθεί- αλλά υστερεί γενικότερα σε modes κι αυτό είναι ένα ζήτημα για κάποιον που πραγματοποιεί μια αγορά των 30 ευρώ στο Steam. Σε κάθε περίπτωση, το PUBG απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα όσων αγαπούν τα online Shooters και σε δεύτερη φάση σε όσους συμπαθούν τα Survival games, ενώ κλείνει το μάτι και προς τους χρήστες των MMO γενικότερα.

1)Horizon Zero Dawn
PS4
Guerilla Games, Sony

Ένα νέο Action RPG της Sony μας εντυπωσίασε. Η πρωταγωνίστρια Aloy αντιμετωπίζει στο μέλλον στρατιές από ρομπότ-δεινοσαύρους, προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο προέλευσής τους. Στο Horizon Zero Dawn το σύστημα μάχης βασίζεται στη χρήση όπλων και παγίδων ανάλογα με τις αδυναμίες του εκάστοτε εχθρού. Μπορείτε να παίξετε είτε με melee επιθέσεις είτε -κυρίως- με την χρήση τόξων, σφεντόνων, παγίδων και διάφορων ρουκετοβόλων. Υπάρχει ατελείωτη ποικιλία από βέλη, το armor και τα όπλα αποκτώνται από quests ή αγοράζονται και τα πυρομαχικά βρίσκονται από μέρη των ρομπότ. Τα γραφικά είναι εκπληκτικά και ξεχωρίζει τόσο ο σχεδιασμός των χαρακτήρων όσο και η ποικιλομορφία του περιβάλλοντος. Οι δε μάχες με τα ρομπότ είναι επικές και θα αισθανθείτε το αίσθημα της πραγματικής ανταμοιβής όποτε καταρρίπτετε έναν μεγάλο σε μέγεθος εχθρό. Το σενάριο είναι επίσης συγκινητικό και οι ερμηνείες στο φινάλε μοναδικές.

http://www.youtube.com/watch?v=CneplYr7N-0

Το Horizon Zero Dawn είναι μία ιστορία που κάθε gamer πρέπει να ζήσει. Η Aloy ως πρωταγωνίστρια δείχνει ότι ήρθε για να μείνει στην gaming βιομηχανία και να αποκτήσει τους δικούς τους ακολούθους. Η Guerilla Games κατάφερε με εξαιρετική μαεστρία να παντρέψει Action, RPG και Sci-Fi στοιχείο κι όλα αυτά με άριστη σκηνοθεσία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια επένδυση που πραγματικά θα αξίζει τα χρήματά σας με βάση τις δεκάδες ώρες που θα δαπανήσετε και σίγουρα το νέο console seller του PS4 που δικαίωσε το hype που του είχε αποδοθεί μέχρι σήμερα.

 

 

Μάνος Γρυπάρης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' The Red Solstice' στο φόρουμ. 13 hours 13 minutes ago

Το The Red Solstice είναι ένα sci-fi Action Shooter, το οποίο παίζεται είτε ως Single-player, είτε Online μέσω Co-op με ομάδες 2-8 παικτών.

Η προσφορά του Humble Bundle σας επιτρέπει να το κρατήσετε μόνιμα στο Steam account σας, αρκεί να το κατεβάσετε μέχρι την Τετάρτη στις 20:00.

Κάντε κλικ εδώ για να το κατεβάσετε .

Διαβάστε περισσότερα...