cover photo

Παναγιώτης Πολυδεύκης (Shikabane_Hime7)

Send Message
Add as Friend
Παναγιώτης Πολυδεύκης

About Me

Basic Information

Contact Information

Member since
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 17:55
Last online
6 hours 22 minutes ago
 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Star Wars: Battlefront 2' στο φόρουμ.
  6 hours ago

  Star Wars Battlefront 2 PS4 Pro
  star-wars-ps4-pro-60-1508178616.jpg

  Η EA και η Sony ανακοίνωσαν δύο νέα PS4 bundles με Star Wars Battlefront II skin.

  Το PS4 1TB με χρώμα Jet Black θα πωλείται στα 300 ευρώ, ενώ στην αγορά θα διατεθεί και ένα limited edition PS4 Pro, με εμβλήματα των Galactic Empire, Rebel Alliance και Inferno Squadron. Ασφαλώς αντίστοιχου χρώματος θα είναι και το DualShock 4 αλλά και η Deluxe Edition του παιχνιδιού. Το συγκεκριμένο bundle είναι πολύ πιο ακριβό και θα κοστολογείται στα 450 ευρώ. Θα πωλείται στις 14 Νοεμβρίου, ενώ το πρώτο -λιγότερο σπάνιο- στις 17 Νοεμβρίου.
  www.youtube.com/watch?v=-EGaJ3FQKok

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Είστε off-topic; Γράψτε ότι θέλετε ΕΔΩ!' στο φόρουμ.
  6 hours 19 minutes ago

  First world problems :p

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα' στο φόρουμ.
  8 hours 38 minutes ago

  Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής για Ηριάννα και Περικλή

  Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής απο το Εφετείο για την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. για δεύτερη φορά, μετά την απόρριψη του πρώτου αιτήματος τον Ιούλιο του 2017. «Βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση με ένα πολύπλευρα αμφισβητούμενο επιχείρημα να ξυπνάω με το βάρος της αθωότητας μου και όσα έχτιζα τα τελευταία 9 χρονιά να καταστρέφονται», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η 29χρονη ενώπιον του Εφετείου.


  Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας και του συγκατηγορουμένου της, Περικλή, στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας, μετά την πρόταση του εισαγγελέα για απόρριψη της αίτησης αναστολής της Ηριάννας «ως αβάσιμης», λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη της αίτησης και του Περικλή, λέγοντας: «Βεβαίως αυτοί οι δύο νέοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της θλίψεως αφού πρέπει να εκτίσουν την ποινή που τους επεβλήθη. Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, υπάρχει η εμπλοκή τους που εμφανίζει αντικοινωνική συμπεριφορά, γεγονός που δεν μπορεί να αναιρεθεί». Ένταση επικράτησε εντός της δικαστικής αίθουσας, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να παρεμβαίνουν

  Στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθηνών μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υπόθεσης της Ηριάννας, που καταδικάστηκε στις αρχές του Ιουνίου σε ποινή 13 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τρομοκρατία, με μοναδικό στοιχείο τη σχέσης της με τον Κ. Παπαδόπουλο, που αθωώθηκε ομόφωνα για παρόμοιες κατηγορίες, καθώς και ένα μερικό δακτυλικό αποτύπωμα που «ταυτοποιήθηκε» με το δικό της σε καθαρό γεμιστήρα που βρέθηκε στην πανεπιστημιούπολη.

  Η διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα, άκουσε το Εφετείο να απορρίπτει την αίτησή της για αναστολής έκτισης της ποινής της, όπως και του συγκατηγορούμενού της, Περικλή Μ., οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της Ηριάννας.

  Ο εισαγγελέας Γεράκης πρότεινε την απόρριψη των αιτήσεων αποφάλισης των δύο κατηγορουμένων, κρίνοντας τις «αβάσιμες», λόγω «έλλειψης νέων στοιχείων».

  «Όσα έχτιζα τα τελευταία 9 χρονιά καταστρέφονται»

  Στην τοποθέτηση της η Ηριάννα επικεντρώθηκε στις συνέπειες που θα έχει για την επιστημονική της εξέλιξη η παραμονή της στη φυλακή για μία κατηγορία, που υποστήριξε, δεν την έχει διαπράξει. «Βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση με ένα πολύπλευρα αμφισβητούμενο επιχείρημα να ξυπνάω με το βάρος της αθωότητας μου και όσα έχτιζα τα τελευταία 9 χρονιά να καταστρέφονται». «Πριν έξι χρονιά επέλεξα έναν πολύ δύσκολο δρόμο, να κάνω το Πανεπιστήμιο χώρο εργασίας μου. Σήμερα που βρίσκομαι μπροστά σας ανήκω στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου. Δούλεψα πάρα πολύ για να ξεκινήσω να κατακτώ αυτόν το χώρο. Ξαφνικά από το πουθενά είμαι επικίνδυνη. Αύριο κινδυνεύω να χάσω την ευκαιρία μου να συμμετέχω στο E-learning. Όσο χάνω πράγματα χάνω εμπειρία», πρόσθεσε η ίδια.

  Παράλληλα, πρόσθεσε ότι όσο εκείνη χάνει πράγματα οι συνάδελφοι της προχωράνε. «Στην επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα μπορώ να εργάζομαι στο πανεπιστήμιο. Κι ενώ είμαι σίγουρη ότι στο Εφετείο θα αθωωθώ αφού δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχής μου, θα έχω χάσει ό,τι έχτιζα».

  Επίσης, αναφέρθηκε στο αμφισβητούμενο DNA και στα ενοχοποιητικά στοιχεία που βρίσκει στο πρόσωπο της το δικαστήριο. «Τιμωρούμαι για πράγματα που δεν έχω κάνει και χάνω όλα όσα έχω καταφέρει. Με έκριναν ένοχη για μια κοινωνική συνάντηση στην οποία δεν ήμουν παρούσα. Εγώ για τη σχέση μου και για οπλοκατοχή βρίσκομαι 3 μήνες στη φυλακή. Με μοναδικό επιχείρημα ένα DNA το οποίο αμφισβητείται», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

  Εν συνεχεία η πρόεδρος της έδρας απήθυνε σειρά ερωτήσεων στην Ηριάννα. Η πρόεδρος της έδρας την ρώτησε αν έχει σχέση με τέτοιους χώρους και η Ηριάννα απάντησε: «Όπλα δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου, δεν έχω σχέση με τέτοιους χώρους και δεν σκοπεύω να αποκτήσω, με κατηγορούν για σχέσεις με ανθρώπους».

  «Πάντως έχετε πολλούς φίλους βλέπουμε εδώ», παρατήρησε η πρόεδρος της έδρας με τον συνήγορο της Ηριάννας, Θ. Μαντά, να απαντά «φυσικά και έχει πολύ κόσμο, είναι εδώ όλο το πανεπιστήμιο, συνάδελφοι, καθηγητές, φίλοι».

  Επιδεινώνεται η κατάσταση του Περικλή στη φυλακή


  Ο μάρτυρας υπεράσπισης και γιατρός του Περικλή, Δημοσθένης Μπούρος, είναι καθηγητής Πνευμονολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής & του Τομέα Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

  Ανέφερε ότι ο Περικλής πάσχει από ανίατη ασθένεια ονόματι ηωσινόφιλο κοκκίωμα, σύμφωνα με την τελευταία εξέταση που έγινε τον Απρίλιο του 2014, ενώ υπογράμμισε πως η έκθεση σε καπνό ή τσιγάρο είναι επικίνδυνη για την υγεία του. Ο Περικλής δήλωσε πως το περιβάλλον της φυλακής του προκαλεί δύσπνοια, με την πρόεδρο να τον ρωτάει γιατί δεν απομακρύνεται από τους χώρους που καπνίζουν ή γιατί δεν τους ζητά να μην καπνίζουν αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

  Σημειώνεται πως ο Δικηγορικός Σύλλογος ΑΘηνών, του οποίου τα μέλη απεργούν σε ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έδωσε με ομόφωνη απόφασή του την άδεια στον συνήγορο της Ηριάννας, Θεόδωρο Μαντά, να παραστεί για την εκδίκαση της υπόθεση.

  Όπως δήλωσε ο Θ. Μαντάς στην Εφημερίδα των Συντακτών, το διακύβευμα είναι εάν η διδακτορική φοιτήτρια θα μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη ζωή της, εώς ότου εκδικαστεί κατ' ουσίαν η υπόθεσή της στο Εφετείο, ή εάν θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα στη φυλακή.

  «Το διακύβευμα σήμερα είναι το εάν η Ηριάννα θα συνεχίσει να παραμένει στη φυλακή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση στην ουσία της στο Εφετείο ή αν θα μπορέσει επιτέλους να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιό της και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη ζωή της. Ειδικά τη στιγμή που ήδη έχει διαμορφωθεί, στην κοινωνία, πεποίθηση για αυτήν τη δικαστική αστοχία», τόνισε την Κυριακή ο συνήγορός της και δήλωσε βάσιμα αισιόδοξος «ότι αυτή τη φορά η Ηριάννα θα μπορέσει να επιστρέψει στην κοινωνία και στο Πανεπιστήμιο».

  Όπως αναφέρει το News247, οι δικαστές έκριναν στο σύνολό τους, σύμφωνα με το σκεπτικό της επίμαχης απόφασης, πως η Ηριάννα πληροί της προϋποθέσεις του άρθρου 497 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Δηλαδή, μεταξύ άλλων ότι δεν είναι φυγόποινη ή φυγόδικη και δεν έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, που της έχουν επιβληθεί. Σημειώνεται πως η διαφορετική κρίση των δικαστών, όπως κατά πληροφορίες καταγράφεται, έρχεται αναφορικά με την ύπαρξη ή μη βλάβης ως προς την 29χρονη.

  Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία της έδρας εμμένει στα «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων» που αποδίδονται στην Ηριάννα και από τα οποία προκύπτει ότι «είναι πολύ πιθανόν να διαπραχθούν ομοειδή εγκλήματα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Μάλιστα, οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί κατέληξαν στο ότι «δεν προκύπτει υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη για την αιτούσα», παρότι η φοιτήτρια εμποδίζεται να αναπτύξει τις ακαδημαϊκές της δραστηριότητες.

  Κύμα αλληλεγγύης

  Την ίδια ώρα, συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται έξω από το Εφετείο, καθώς συλλογικότητες της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, και φοιτητικοί σύλλογοι με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή» έχουν δώσει ραντεβού στις 9 το πρωί καλώντας σε κινητοποιήσεις στήριξης.

  Το τελευταίο διάστημα, μετά και την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, πλήθος αλληλέγγυων έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του απέναντι στην 29χρονη Ηριάννα και τον 33χρονο Περικλή με αποκορύφωμα τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου στο Γουδί και κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 30 χιλιάδες κόσμου.

  Μάλιστα, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης που ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και κατέληξε στο Σύνταγμα, ενώ τη Δευτέρα, σήμερα, όπως αναρτήθηκε στο indymedia έχει καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 20:00 στο Σύνταγμα.

  Διανοούμενοι από όλο τον κόσμο για την Ηριάννα και τον Περικλή

  «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή με την έννοια της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας. Παρ’ όλα αυτά πάντα πρέπει να παραμένει δίκαια», σημειώνουν σε κείμενο-παρέμβαση τους διανοούμενοι από όλο τον κόσμο σχετικά με την καταδίκη της Ηριάννας και του Περικλή, ενώ κάνουν έκκληση προς τους δικαστές «μην αναπαράγουν μια νέα Δίκη του Κάφκα».

  ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή απόφαση πλήττει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης

  «Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν για δεύτερη φορά οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

  «Το κίνημα συμπαράστασης, στη χώρα μας και το εξωτερικό, από διανοούμενους, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, στέκεται στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή μέχρι τη δικαίωσή τους» καταλήγει.

  ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Είστε off-topic; Γράψτε ότι θέλετε ΕΔΩ!' στο φόρουμ.
  8 hours 43 minutes ago

  Δεν είναι μακριά από το σπίτι μου, 5 λεπτά με τα πόδια, το θεωρώ ντροπή να παραγγέλνω για τόση απόσταση :p

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Νέο mobile game από την Bethesda' στο φόρουμ.
  8 hours 49 minutes ago

  Νέο διαφημιστικό σποτάκι

  Η Bethesda κυκλοφόρησε ένα νέο διαφημιστικό σποτάκι για το Wolfenstein II: The New Colossus.

  Όπως και με τα tweets, το σποτάκι αυτό ακολουθεί την ίδια λογική, δείχνοντας αυτή τη φορά τον πρωταγωνιστή να γρονθοκοπεί έναν ναζί σε slow motion. Στο βίντεο υπάρχει η ατάκα ''If you are a Nazi... GTFO'' και στην περιγραφή του tweet είναι γραμμένο το ''There is only one side'' με το hashtag #NoMoreNazis.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Assassin's Creed: Origins' στο φόρουμ.
  8 hours 55 minutes ago

  Live action trailer

  Το live action trailer του Assassin's Creed Origins είναι γεγονός. Περιλαμβάνει ηθοποιούς και πλάνα από Αίγυπτο, με σκορπιούς, παραδοσιακά λουτρά, διάφορα ζώα και γενικότερα πλάνα της χώρας.

  Δείτε το τρέιλερ παρακάτω:
  www.youtube.com/watch?v=KsLe-OWpTm0

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Gran Turismo Sport' στο φόρουμ.
  8 hours 57 minutes ago

  Βρετανοί αστυνομικοί χρησιμοποιούν το Gran Turismo Sport για περαιτέρω εξάσκηση
  uk-police-gran-turismo-sport-29-1508168232.jpg

  Σε συνεργασία με την Sony, Βρετανοί αστυνομικοί χρησιμοποιούν το Gran Turismo Sport για περαιτέρω εξάσκηση.

  Το Simulation ως είδος έχει ως σκοπό να προσδώσει κάποιες γνώσεις, ανάλογα πάντα και με το θέμα που πραγματεύεται το κάθε παιχνίδι που αποτελεί προσωμοίωση για κάτι. Φυσικά δε γίνεσαι γιατρός με ένα doctor simulator ή αγρότης με ένα farmer simulator, αλλά υπάρχει μια μεγαλύτερη δόση ρεαλισμού από ότι σε ένα παινχίδι που σε βάζει σε τέτοιους ρόλους αλλά δεν τους αναπτύσσει. Για αυτό λοιπόν και οι αστυνόμοι από το Lincolnshire χρησιμοποιούνε ένα ανάλογο simulation που θα τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι οδηγοί. Ποιo είναι αυτό το simulation ρωτάτε; Βασικά δε ρωτάτε, το έχετε ήδη δει από τον τίτλο, αλλά για χάρη του suspence που τόσο ερασιτεχνικά προσπάθησα να δημιουργήσω, ας απαντήσω και στην ερώτηση. Το Gran Turismo Sport. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Sony η συνεργασία αυτή έγινε ''για να βοηθηθούνε οι ειδικά εκπαιδεμένοι οδηγοί του τμήματος''. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το βίντεο:
  www.youtube.com/watch?v=-ysiqQJOlno
  Πέτυχε αυτή η πρακτική; Από ότι φαίνεται ναι, καθώς όλοι οι οδηγοί βελτίωσαν τους χρόνους τους στην πίστα Silverstone έχοντας παίξει τον νέο τίτλο της σειράς Gran Turismo. Ένας μάλιστα από αυτούς κατάφερε να μειώσει το χρόνο του κατά 5.7 δευτερόλεπτα. Με τη σειρά του Shaun West του αστυνομικού τμήματος του Lincolnshire δήλωσε πως ναι μεν δεν θα υπάρξει ποτέ αντικαταστάτης των παραδοσιακών μέσων προπόνησης, αλλά πως αν το Gran Turismo μπορεί να βοηθήσει στην προπόνηση των οδηγών τότε πρέπει να το εξετάσουν ως εναλλακτική μέθοδο προπόνησης των οδηγών.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'PlayerUnknown's Battlegrounds' στο φόρουμ.
  9 hours 1 minute ago

  Το PlayerUnknown's Battlegrounds κάνει ban 6.000 χρήστες την ημέρα
  pubg-bans-new-map-36-1508166641.jpg

  To σύστημα anti-cheat του PlayerUnknown's Battlegrounds κάνει ban 6.000 χρήστες την ημέρα. Ανακοινώθηκε ακόμη και το νέο Desert map.

  Ποιο είναι ένα πράγμα που μισούνε όλοι οι απανταχού gamers ανεξαρτήτως προτιμήσεων; Οι cheaters. Όχι μόνο αυτοί, αλλά στην προκειμένη αυτό είναι που μας νοιάζει. To PUBG έχοντας σημειώσει 16 εκατομμύρια πωλήσεις δε θα μπορούσε να μην έχει και ένα μεγάλο αριθμό από αυτούς. Ευτυχώς για τους παίκτες τους υπάρχει ένα anti-cheat σύστημα το οποίο κάνει ban 6.000 παίκτες κάθε μέρα. Ο αριθμός αυτός σε κάποιες περιπτώσεις φτάσει και τους 13.000 παίκτες ενώ το μεγαλύτερο ρεκόρ από bans μέσα σε μία ημέρα αποτελούν οι 20.000 τερματισμοί λογαριασμών. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των cheaters προέρχεται από την Κίνα. Εδώ μπορείτε να δείτε και τον συνολικό αριθμό των bans τον τελευταίο μήνα.

  Σε άλλα νέα όσον αφορά το PUBG, ένας νέος χάρτης έρχεται να προστεθεί ως μέρος πολλών προσθηκών που αναμένεται να μπούνε στο Battle Royale shooter μέσω του πρώτου δωρεάν expansion του. To νέο map θα βασίζεται στο Μεξικό και η περιοχή που θα καλύπτει, είναι μια μεγάλη έρημος. Είναι γεμάτο δέντρα, κτήρια, συντρίμμια και και εγκαταλειμμένα κτήρια. Με το νέο expansion θα εισαχθεί και ένα καινούριο σύστημα που αφορά το movement και επιτρέπει μεγαλύτερη γκάμα κινήσεων.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Cross-Platform/Cross-Network Play μεταξύ PC, PS4 και Xbox One' στο φόρουμ.
  9 hours 5 minutes ago

  PC, Xbox One και Switch cross-play σε νέο game

  To Crazy Justice, ένα Cel-shaded shooter τρίτου προσώπου θα επιτρέπει σύμφωνα με δήλωση της εταιρίας ανάπτυξής του, Black Riddles, τη δυνατότητα cross-play ανάμεσα σε PC, Xbox One και Nintendo Switch. Μεγάλος απών το PS4 καθώς η Sony έπειτε και από τις τελευταίες εξελίξεις που είχαμε στο θέμα του cross-play δε φαίνεται να αλλάζει τη στάση της.

  Η Βlack Riddles αυτή τη στιγμή κάνει μία εκστρατεία crowdfunding , ζητώντας 30.000 δολάρια για την ανάπτυξη του Shooter τρίτου προσώπου της, έχοντας μαζέψει σχεδόν 28.000 δολάρια. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018 για PC, Xbox One, Switch αλλά και PS4 παρόλο που δεν θα υπάρχει η δυνατότητα cross-play. Δείτε το τρέιλερ:
  www.youtube.com/watch?v=bS-bZOczNWM

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Anime Themes' στο φόρουμ.
  9 hours 15 minutes ago

  Αναμνήσεις!
  www.youtube.com/watch?v=ad3B0GAXU38

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Now Playing: Ποια games παίζετε σήμερα?' στο φόρουμ.
  10 hours 14 minutes ago

  Καλά δεν είχες παίξει το 2; Θα σου αρέσει πολύ, Ezio στα νιάτα του! Τρομερές τοποθεσίες(Φλωρεντία <3 ), πολύ καλή πλοκή και απίστευτη μουσική. Το πρώτο δυστυχώς εμένα δε μου άρεσε καθόλου.

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Είστε off-topic; Γράψτε ότι θέλετε ΕΔΩ!' στο φόρουμ.
  10 hours 16 minutes ago

  Πάω να πάρω από την κρεπερί της περιοχής μου βαφλομπουκιές για να φάω βλέποντας Rick and Morty και ενώ περίμενα να τις φτιάξουν γίνεται το εξής: Η ταμίας, 20κατι, λέει σε αυτόν που τις έφτιαχνε: "Με τη καρύδα και μπισκότο είναι του κυρίου" δείχνοντας εμένα. Μετά όταν μου έδωσε το πακέτο και πλήρωσα μου κάνει: " Ορίστε κύριε, ευχαριστούμε"

  Τι "κύριε" μωρέ;! Το ήξερα, το έλεγα, μόλις πας 30 τελειώνουν όλα, πάει γέρασα καταστράφηκα, μου μιλάνε με πληθυντικό και με αποκαλούν κύριο οι 20ρηδες, σκάνδαλο, καταστροφή, όλεθρος! Και να πεις ότι δεν μικροδείχνω; Ειδικά όταν δεν ξυρίζω τα πολλά γένια φαίνομαι κάτω των 25! Με κατέστρεψε. Πάω να κουκουλωθώ με τις κουβέρτες μου και να φάω τα βαφλάκια με σοκολάτα-καρύδα-μπισκότο και έξτρα γεύση δακρύων. :(

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Αστρονομία' στο φόρουμ.
  11 hours 11 minutes ago

  Νέα εποχή για την αστρονομία ανήγγειλαν οι επιστήμονες
  WeCA0D7.jpg

  Οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά ανίχνευσαν στη Γη βαρυτικά κύματα από το διάστημα, τα οποία προέρχονται από τη συγχώνευση δύο άστρων νετρονίων (πάλσαρ) και όχι μαύρων τρυπών, όπως είχε συμβεί σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις. Επιπλέον, για πρώτη φορά εντόπισαν και παρατήρησαν με τηλεσκόπια την ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που συνόδευε το κοσμικό αυτό φαινόμενο.

  Το γεγονός θεωρήθηκε πολύ σημαντικό, ώστε να ανακοινωθεί με ταυτόχρονες συνεντεύξεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού σε Ουάσιγκτον, Λονδίνο και Γκάρτσινγκ Γερμανίας. Όχι μόνο οι ερευνητές των δύο αμερικανικών ανιχνευτών LIGO και του ευρωπαϊκού Virgo έκαναν την ανίχνευση των ίδιων των βαρυτικών κυμάτων, αλλά στη συνέχεια 70 επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια κατέγραψαν το φως που εκπέμφθηκε από τη πηγή των βαρυτικών κυμάτων τις επόμενες ώρες, μέρες και εβδομάδες.
  www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=vw2sLcyV7Vc
  Το επίτευγμα αυτό, όπως τονίσθηκε από τους επιστήμονες, σηματοδοτεί τη γέννηση μιας νέου τύπου αστρονομίας. Ήδη, χάρη στις νέες παρατηρήσεις, προέκυψαν μια σειρά από άλλες ανακαλύψεις, όπως η λύση στο μυστήριο των εκρήξεων ακτίνων γάμα (Gamma-Ray Bursts - GRBs), καθώς από την ίδια πηγή των βαρυτικών κυμάτων, τη συγχώνευση των δύο άστρων νετρονίων, καταγράφηκε μια τέτοια έκρηξη ισχυρής ακτινοβολίας.
  OzL0qrG.jpg
  Όλα αυτά ξεκίνησαν από την αρχική ανίχνευση, στις 17 Αυγούστου φέτος, ενός νέου τύπου σήματος βαρυτικών κυμάτων, το οποίο διήρκεσε πολύ περισσότερο (περίπου 100 δευτερόλεπτα) από ό,τι τα προηγούμενα βαρυτικά κύματα από μαύρες τρύπες (μόλις ένα κλάσμα του δευτερολέπτου). Αυτό έκανε τους επιστήμονες να καταλάβουν ότι η πηγή του σήματος ήταν διαφορετική αυτή τη φορά. Η λεπτομερής ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι οι μάζες των δύο αντικειμένων ήσαν περίπου 1,1 έως 1,6 φορές μεγαλύτερες του Ήλιου, αντιστοιχώντας σε μάζες άστρων νετρονίων.

  Μόλις δύο δευτερόλεπτα μετά την ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων από τα επίγεια παρατηρητήρια LIGO και Virgo, το διαστημικό τηλεσκόπιο Fermi της NASA κατέγραψε μια ισχυρότατη έκρηξη ακτίνων γάμμα (GRB) σε μια περιοχή -στον αστερισμό του Ύδρου στο νότιο ημισφαίριο του ουρανού της Γης- από όπου εκτιμάται ότι προήλθαν τα βαρυτικά κύματα, μια σαφής ένδειξη ότι τα δύο συμβάντα συνδέονταν. Την έκρηξη GRB κατέγραψε και ο δορυφόρος Integral του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).
  Tev4YMu.jpg
  Στη συνέχεια, δεκάδες τηλεσκόπια ειδοποιήθηκαν να στρέψουν τα «μάτια» τους προς εκείνη την κατεύθυνση. Μετά από 12 ώρες, εντοπίσθηκε ένα νέο φωτεινό σημείο -που δεν υπήρχε έως εκείνη τη στιγμή- στον γαλαξία NGC4993, σε απόσταση 130 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Το εύρημα επιβεβαιώθηκε και από πολλά άλλα τηλεσκόπια, μεταξύ των οποίων από το διαστημικό Hubble και τα επίγεια του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή.
  Oe9D0PR.jpg
  l1LqI3B.jpg

  Οι φασματοσκοπικές αναλύσεις που ακολούθησαν, έδειξαν ότι δεν επρόκειτο για έκρηξη σούπερ-νόβα, αλλά για ένα φαινόμενο που δεν είχε ποτέ παρατηρηθεί στο παρελθόν. Το φαινόμενο είχε αρχικά μπλε χρώμα και μετά κόκκινο, ώσπου έγινε πολύ αχνό για να είναι ορατό, δείχνοντας έτσι ότι μια πολύ καυτή ύλη ψυχράνθηκε γρήγορα και έχασε τη φωτεινότητά της.

  Η πρώτη ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων από μαύρες τρύπες είχε γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 και -μετά την επιβεβαίωσή της- είχε ανακοινωθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2016.΄Εκτοτε ανιχνεύθηκαν άλλες τρεις φορές βαρυτικά κύματα.

  Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Νέο mobile game από την Bethesda' στο φόρουμ.
  11 hours 32 minutes ago

  Αν το επόμενο Elder Scrolls που θα βγάλει η Bethesda δεν είναι στην Argonia(Black Marsh) θα είναι σκάνδαλο. Το ζητάει το fanbase από όταν ανακοινώθηκε το Skyrim, πρέπει να το κάνουν! Οι Argonians έχουν τρομερό lore και αν το εκμεταλλευτούν σωστά θα βγει πολύ καλό παιχνίδι. Δεν ξέρω τι πιστεύετε οι Elder Scrolls fans αλλά για μένα πρέπει να το επόμενο να λέγεται The Elder Scrolls VI: Argonia.
  X2XtoIp.png

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Cinema: Νέες ταινίες' στο φόρουμ.
  11 hours 45 minutes ago

  Δείτε το official trailer του Black Panther!
  www.youtube.com/watch?v=xjDjIWPwcPU

  Διαβάστε περισσότερα...

 • Παναγιώτης Πολυδεύκης απάντησε στο θέμα 'Halo 5: Guardians (Xbox One)' στο φόρουμ.
  11 hours 47 minutes ago

  Ηalo 5: Δωρεά για θύματα φυσικών καταστροφών
  halo-5-charity-44-1508160597.jpg

  H Microsoft ανακοίνωσε δωρεά για θύματα φυσικών καταστροφών, τα έσοδα της οποίας θα προέλθουν από τις πωλήσεις ενός ειδικού DLC για το Halo 5.

  Την οργάνωση Global Giving, που ειδικεύεται στο να βοηθά Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, ώστε να βρίσκουνε τα απαραίτητα εφόδια για να εκπληρώσουν το έργο τους θα βοηθήσει η Microsoft μέσω δωρεάς της. Τα έσοδα θα προέλθουν από τις πωλήσεις του Relief and Recovery Req Pack του Halo 5, το οποίο θα κυκλοφορεί έως και τις 23 Οκτωβρίου και θα κοστίζει 10 δολάρια. Στο DLC θα εμπεριέχονται πέντε μόνιμα Reqs ultra ή μεγαλύτερης σπανιότητας και 10 rare ή μεγαλύτερης σπανιότητας boost cards.

  Η 343, εταιρεία ανάπτυξης του Halo 5, δήλωσε πως πολλά από τα άτομα τα εταιρείας δεν έχουν μείνει ασυγκίνητα από τον αντίκτυπο των πολλών φυσικών καταστροφών που συμβαίνουν τελευταία. Απευθυνόμενα στο community τους που υπήρξαν πληγέντες των καταστροφών , μέλη της 343 δήλωσαν συγκεκριμένα: ‘’ Υπάρχουν δυνάμεις Spartans στο έδαφος και δεν πρόκειται να πάνε πουθενά’’.

  Διαβάστε περισσότερα...