BlackFox δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Αγορά καινούριας οθόνης!' στο φόρουμ. 7 years ago

Καλησπέρα στο community! Το καλοκαιράκι έκανα την πολυπόθητη αγορά καινούριου pc και τώρα ψάχνω για μία οθόνη να ταιριάζει στις ανάγκες μου. Αρχικά να αναφέρω ότι έχω gpu 1080ti και cpu ryzen 7 1700. Έχω καταλήξει ότι θέλω IPS panel με GSync. Η χρήση του θα είναι κυρίως για gaming και θέλω να πειραματιστώ με streaming και video editing/utube. Νομίζω ότι όσον αφορά στις ίντσες ιδανικά θα ήταν μία 27άρα καθώς έχω μικρό δωμάτιο (~3χ3) και δεν θέλω να αγοράσω καμιά μεγάλη οθόνη που θα απαιτεί και μεγάλο γραφείο που θα πιάνει χώρο. Το μεγάλο μου δίλημμα και ο κυριότερος λόγος που κάνω αυτή την ανάρτηση στο forum είναι αν θα πρέπει να πάω για 2k ή 4k. Από τα λίγα που έχω ψάξει γνωρίζω ότι για να δείξει πραγματικές δυνατότητες το 4k θέλει 32 ίντσες και πάνω, ότι το 4k προκαλεί κάποια προβλήματα scaling στα Windows και σε κάποια προγράμματα και παιχνίδια, όπως και τέλος ότι ακόμη και η 1080ti δεν έχει την δυνατότητα να τρέξει ομαλά τα τελευταία παιχνίδια σε 4κ ανάλυση και ultra settings. Σε ξένα forum που ρώτησα μου πρότειναν πολύ ultrawide αλλά δεν έχω πειστεί.. Όσον αφορά το budget επειδή σκοπεύω να πληρώσω σε δόσεις δεν έχω πολλούς περιορισμούς είμαι έτοιμος να πάω και για μία οθόνη 800 με 900 ευρώ. Ανυπομονώ να ακούσω τις απόψεις σας και σε καμία περίπτωση μην περιοριστείτε από αυτά που αναφέρω παραπάνω, αν πιστεύετε ότι για την περίπτωσή μου κάτι αξίζει να μου το πείτε! Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα...

Καλησπέρα και πάλι παιδιά! Πιστεύω ότι είμαι αρκετά κοντά στο build αν όχι αυτή τη βδομάδα αρχές της επομένης θα παραγγείλω. Ωστόσο ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας και πάλι διότι μετά από έρευνα που έκανα καταλήγω ότι για τον σκοπό που θέλω το desktop δηλαδή multitasking/streaming/gaming/video editing είναι καλύτερος ο επεξεργαστής της amd. Οπότε όπως μου είπατε και παραπάνω θα ήθελα να μου προτείνετε ένα build με βάση αυτόν τον cpu. Προφανώς όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και στοιχεία που είχα ζητήσει στην προηγούμενη ανάρτησή μου ισχύουν! Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω τις απαντήσεις σας!

Read More...

Σε ευχαριστώ πολύ για την σύντομη και κατατοπιστικότατη απάντησή σου! Κάποιες απορίες μου. Με ρώτησες αν θέλω intel ή amd cpu. Να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω με τί κριτήρια θα πρέπει να επιλέξω κάτι από τα δύο. Δεν ξέρω αν σε βοηθάει αλλά δεν σκοπεύω να κάνω overclocking στο εγγύς μέλλον. Θα ήθελα αλλά δεν έχω χρόνο αυτή την στιγμή να κάτσω να μάθω! Επίσης 2 τελευταίες λεπτομέρειες, πρώτον θα ήθελα το build να έχει και bluetooth, δεν ξέρω αν με καλύπτει η μητρική, και δεύτερον όσον αφορά στον ήχο πρέπει να πάρω κάρτα ήχου ξεχωριστή ή με καλύπτει η μητρική; Ευχαριστώ και πάλι, καλό απόγευμα!

Read More...

BlackFox has a new avatar. 7 years ago
BlackFox

Καλησπέρα στο community! Καταρχάς να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι!
Μετά από αρκετά χρόνια (6 για την ακρίβεια) υπομονής και επιμονής, και έχοντας ένα laptopακι ως άλλη "μεθαδόνη", μάζεψα αρκετά χρήματα (πιστεύω) για να φτιάξω το πολυφαντασιωμένο μου pc. Γνωρίζω κάποια βασικά από PC Hardware αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο και εκεί θέλω και την βοήθειά σας. Εκ των προτέρων να αναφέρω ότι σκοπός του συγκεκριμένου pc θα είναι το gaming σε max επιδόσεις κατά προτίμηση 4Κ αλλά θέλω να πειραματιστώ και σε streaming/video editing/utubing. Το budget κυμαίνεται στα 1500 με 1800 € (max στην ανάγκη 2000€). Σε αυτά τα λεφτά θα συμπεριλαμβάνεται ΜΟΝΟ ο πύργος όλα τα υπόλοιπα θα είναι extra αλλά και προτάσεις στα περιφερειακά (κυρίως οθόνη 4Κ) θα εκτιμηθούν δεόντως! Λειτουργικό σύστημα υποθέτω θα βάλω Windows 10 εκτός αν υπάρχει διαφορετική πρόταση. Θα ήθελα να συναρμολογήσω τον υπολογιστή μόνος μου με τη βοήθεια κάποιου φίλου που να ξέρει ώστε να μάθω και εγώ. Μένω Αθήνα και δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγοράσω από διαφορετικά καταστήματα. Τώρα όσον αφορά σε ιδιαίτερες προτιμήσεις θα ήθελα το pc μου να έχει λευκό θέμα και φυσικά δεν θα με χάλαγε rgb που να δένει ωραία με το λευκό χρώμα. Να ξεκαθαρίσω ότι σκοπεύω, συνεκτιμώντας και τις προτάσεις σας να το αγοράσω μες τον μήνα, συν ότι επειδή θα κάνω την ''καύλα'' μου δεν με πειράζει να ξεφύγω λίγο από το budget χάριν ποιότητας! Νομίζω πως δεν ξέχασα κάτι για την ώρα, για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις μη διστάσετε να μου ζητήσετε. Αν αυτό δεν είναι το σωστό thread παρακαλώ κατατοπίστε με!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πάλι εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι!!!

Read More...

Notification