Featured
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης (Manos)
Experience: 89837 (12543 points to next level)

 
600
4 hours 6 minutes ago
A Way Out 4 hours 6 minutes ago

Μια περιπέτεια…αποκλειστικά για δύο. 

Η βιομηχανία του gaming έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού για πολλούς βετεράνους από εμάς ή τουλάχιστον για όσους παίζουν κάθε blockbuster game που κυκλοφορεί. Συχνά βλέπουμε τυποποιημένα Action games ή κάποια RPG με προβλέψιμο σενάριο. Αρκετές από τις ιδέες έχουν επίσης εξανλτηθεί (όπως μεσαίωνας ή Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος). Κάπου εδώ έρχεται το A Way Out, ένα παιχνίδι που παίζεται αποκλειστικά μέσω Co-Op.

Game Designer και σκηνοθέτης του A Way Out είναι ο ίδιος ιθύνων νους με το το Brothers: A Tale of Two Sons, το οποίο και μας τράβηξε με το σενάριό του. Ο λόγος για τον Josef Fares που από την E3 2017 και έπειτα μας έχει μείνει στο μυαλό για τον ενθουσιασμό του, αλλά και μετέπειτα για την επική ατάκα “Fuck the Oscars” που ξεστόμισε στα The Game Awards του Δεκεμβρίου. Βασική διαφορά του A Way Out με τα άλλα games είναι ότι παίζεται αποκλειστικά Co-op και όχι single-player, όπως το προηγούμενο δημιούργημα του Fares. Τι καλύτερο λοιπόν για Co-op από μια ιστορία…φυλακισμένων.

Η μεγάλη απόδραση
Ο Leo και ο Vincent έχουν δεχθεί 8 και 14 χρόνια φυλακή αντίστοιχα. Ο πρώτος βρίσκεται ήδη στη φυλακή για 6 μήνες και συναντάει τον δεύτερο στην πρώτη του ημέρα. Η μοίρα τους φέρνει κοντά γιατί έχουν κάτι κοινό. Οι συνθήκες στη φυλακή δεν ευνοούν το να μείνουν γιατί κινδυνεύουν, ενώ έχουν ένα λόγο παραπάνω να βγουν έξω.

Στο A Way Out η οθόνη χωρίζεται με split-screen, πότε κάθετα και πότε οριζόντια, με σκοπό δύο παίκτες να συνεργαστουν. Υποστηρίζεται local co-op στο ίδιο PC ή την ίδια κονσόλα και Online Co-op με φίλο σας. Ακόμα κι αν δεν έχει το παιχνίδι μπορείτε να τον προσκαλέσετε μέσω του friend pass. Δυστυχώς δεν υποστηρίζεται online matchmaking με τυχαίους χρήστες κι αυτό περιορίζει σημαντικά όσους δεν μπορούν να βρουν φίλους για να τους φέρουν σπίτι ή όσους έχουν μικρή λίστα φίλων. Θα μπορούσε δηλαδή να υπάρξει υποστήριξη matchmaking ή έστω συνεργασία με την A.I.

http://www.youtube.com/watch?v=KZlFQH-tJgI

Στόχος των δύο παρτενέρ είναι η συνεργασία σε κάθε περίσταση προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στο στόχο τους. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα μοτίβα συνεργασίας που επαναλαμβάνονται, όπως το ότι θα πρέπει μαζί με τον άλλο παίκτη να ανοίξετε μια πόρτα, να κάνετε ποδαράκι ο ένας στον άλλο για να σκαρφαλώσετε ή να ανοίξετε τον δρόμο στον φίλο σας ενώ βρίσκεστε από την άλλη μεριά.

Σύντομο αλλά καθηλωτικό μέχρι το τέλος
Το gameplay ακολουθεί κατά βάση την συνταγή των Heavy Rain και Beyond: Two Souls, με ορισμένες επιπλέον πινελιές δράσης. Το Adventure στοιχείο είναι έντονο στις αναζητήσεις στοιχείων και αντικειμένων γύρω σας, υπάρχουν άφθονες καταδιώξεις με κάθε είδους οχήματα, Fighting με gameplay δύο διαστάσεων, ενίοτε top-down κάμερα, ακόμα και χρήση όπλων σε κάποια σημεία. Υπάρχει επίσης και το στοιχείο του stealth. Σε περίπτωση που κάπου αποτύχετε τότε το checkpoint σας επιστρέφει στο τελευταίο σημείο χωρίς να σας καθυστερεί. Υπάρχουν επίσης κάποιες ανούσιες και χαρούμενες δραστηριότητες όπως Baseball, Basketball, μπραντεφέρ με άλλο παίκτη, βελάκια κ.α.

Το σενάριο είναι linear στο μεγαλύτερο μέρος του με τους δύο παίκτες να αποφασίζουν κάθε φορά τι δρόμο θα ακολουθήσουν. Υπάρχουν επίσης αλληλεπιδράσεις με NPCs που προσφέρουν μόλις δύο επιλογές. Όποια κι αν επιλέξετε δεν θα δείτε κάποιο διαφορετικό chapter στην πορεία. Το μόνο που αλλάζει είναι το γεγονός ότι έχουμε δύο διαφορετικά φινάλε που εξαρτώνται από τις επιλογές σας. Γενικά το παιχνίδι είναι στο μεγαλύτερο μέρος του Adventure, αλλά περιλαμβάνει και σκηνές με πλήρη action δράση και σημεία κάλυψης που θα αγαπήσετε οι λάτρεις των Action Shooters. Καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να κλιμακώνει την ένταση και να αναδεικνύει τους χαρακτήρες των δύο ηρώων. Η συνολική διάρκειά του ανέρχεται στις 5,5 - 6 ώρες για το πρώτο playthrough και –πιστέψτε μας- θα σας απορροφήσει τόσο που θα σας κρατήσει έως το τέλος. Κοστίζει δε 26 ευρώ, συνεπώς τιμάει τα χρήματά του. Το δε φινάλε θα σας αφήσει άφωνους.

”Fuck the Oscars! This is the real Interactive Adventure!”

Οι αχώριστοι παρτενέρ
Η οικογένεια του Josef Fares έχει την τύχη να διαθέτει ένα ακόμη ταλαντούχο μέλος. Ο Σουηδός ηθοποιός Fares Fares που υποδύεται τον Leo (εξού και η ομοιότητά των δύο) καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις και να αναδειχθεί ως κύριος πρωταγωνιστής, με ένα μικρό κλικ διαφορά. Έχει πάντοτε ένα σχέδιο στο μυαλό του, αν και τίποτα δεν μπορεί να πετύχει χωρίς την αλληλοβοήθεια των δύο. Επίσης καμία αλληλουχία καταδίωξης δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την επιτυχία και των δύο. Συνεπώς φροντίστε να έχετε δίπλα σας έναν καλό παρτενέρ για να μην τρελαθείτε στα restart! Ευτυχώς που η δυσκολία είναι χαμηλή, τηρουμένων των αναλογιών και του target group στο οποίο απευθύνεται το παιχνίδι.

Οι ερμηνείες των δύο ηθοποιών είναι άκρως συμπαθείς, με τον ακόμη πιο άγνωστο Eric Krogh να ταιριάζει άριστα στον ρόλο του Vincent, παρά την απειρία του. Στον τεχνικό τομέα, τα cutscenes έχουν πολύ καλή ποιότητα, αλλά διαθέτουν μέτριο lipsync. Τα textures με την χρήση της Unreal Engine 4 είναι συμπαθητικά, παρά την όποια χαμηλή ανάλυση στο περιβάλλον, μιας και τα frames διατηρούνται σταθερά.

It takes two to dance
Το A Way Out απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις του cinema και των Interactive movies. Το σενάριό του είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ στην gaming βιομηχανία και θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία του Hollywood. Εδώ είμαστε οι ίδιοι πρωταγωνιστές μαζί με ένα φίλο μας, άρα γιατί να καθόμαστε να βλέπουμε ταινίες σαν αμέτοχοι θεατές. Πραγματικά παίζοντάς το παιχνίδι θα εκπλαγείτε από την σχέση των δύο ηρώων και το τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση, καθώς από σεναριακής άποψης είναι άκρως μελετημένο.

Το κόστος του A Way Out συγκριτικά με τα όσα προσφέρει είναι απολύτως λογικό, καθώς αποτελεί μια έντονη εμπειρία. Μια ιστορία που προσφέρει γέλιο, συγκίνηση και έντονη συναισθηματική φόρτιση. Αποτελεί ένα παιχνίδι που ξεφεύγει από τα στενά όρια του video game και τονίζει περισσότερο από ποτέ του γιατί πρέπει να παίζουμε τα games Co-Op με φίλο. Είναι μη προβλέψιμο και ταυτόχρονα συγκλονιστικό. Οπότε για τελευταία φορά…Fuck the Oscars man, this is the real shit!

Θετικά:
- Δυνατό σενάριο
- Προσφέρει τόσο αστείες όσο και συγκινητικές στιγμές
- Πολύ απλό στο να το παίξετε
- Συμπαθείς ήρωες με τους οποίους δένεστε

Αρνητικά:
- Gameplay με περιορισμένη αλληλεπίδραση και linear εξέλιξη
- Μικρή διάρκεια
- Δεν μπορείτε να το παίξετε με τυχαίο συμπαίκτη αλλά σας υποχρεώνει να βρείτε φίλο

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 9
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 6
Γενικά: 8

Η πιο έντονη περιπέτεια που παίξατε ποτέ με φίλο σας!

Μάνος Γρυπάρης

20 hours 55 minutes ago
Το The Curse of Monkey Island στο Steam 20 hours 55 minutes ago

Ζωντανέψτε παιδικές αναμνήσεις.

Το The Secret of Monkey Island ήταν ένα από τα πρώτα Adventures που αγαπήσαμε, όταν κυκλοφόρησε στους υπολογιστές στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Το The Curse of Monkey Island ήρθε το 1997, σε μια εποχή όπου τα γραφικά είχαν αρχίσει να εξελίσσονται. Η περιπέτεια του συμπαθή Guybrush Threepwood είναι πλέον διαθέσιμη και στο Steam. Κοστίζει 7 ευρώ και τρέχει μέσω ScummVM, την open source engine της LucasArts.

Διαβάστε το review του The Secret of Monkey Island. Συζητήστε για το The Curse of Monkey Island στο παρακάτω forum topic.

21 hours 48 minutes ago
Ένας χρόνος PlayerUnknown's Battlegrounds 21 hours 49 minutes ago

Εορτασμός με επετειακό βίντεο.

Η Bluehole γιορτάζει ένα χρόνο από το αρχικό λανσάρισμα του PlayerUnknown's Battlegrounds σε early access.

Με αφορμή την συγκεκριμένη επέτειο, ο Brendan Greene, Creative Director του παιχνιδιού και ο CH Kim, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής παραγωγής της PUBG Corp. έστειλαν τα ευχαριστήρια μηνύματά τους. Δείτε το παρακάτω βίντεο.

http://www.youtube.com/watch?v=VGCjdrMPE9E

Το PUBG κυκλοφόρησε επίσημα την τελική έκδοση για PC τον Δεκέμβριο, ενώ έκτοτε βρίσκεται σε early access στο Xbox One. Διαβάστε το review του PUBG στα PC και το preview του σε Xbox One.

Δείτε ακόμη το event mode του PUBG στα πρότυπα του Fortnite.

Διαβάστε το review του PUBG και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Παίξτε μαζί μας PUBG. Κάντε κλικ εδώ για να ανταλλάξουμε IDs.

yesterday
Παίζουμε A Way Out yesterday

Fuck the Oscars!

Σημερα κυκλοφορεί το A Way Out και αποφασίσαμε να το παίξουμε στο παρακάτω gameplay video.

Στο παιχνίδι ελέγχετε δύο κατάδικους, τον Leo και τον Vincent, που έχουν φάει 8 και 14 χρονάκια αντίστοιχα για εγκλήματα, αλλά θέλουν να αποδράσουν. Το παιχνίδι παίζεται αποκλειστικά Co-op με φίλο σας, είτε στην ίδια κονσόλα, είτε online. Οι online φίλοι σας θα πρέπει να έχουν ήδη το παιχνίδι ή να τους έχετε προσκαλέσει μέσω free trial. Δεν μπορείτε να παίξετε με τυχαίους παίκτες online, καθώς δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο matchmaking.

Δείτε το βίντεό μας:

http://www.youtube.com/watch?v=KZlFQH-tJgI

Διαβάστε τις μέχρι τώρα πληροφορίες για το A Way Out και δείτε τον game designer και σκηνοθέτη του παιχνιδιού Josef Fares, να μπινελικώνει τα Βραβεία Όσκαρ.

Συζητήστε για το A Way Out στο παρακάτω forum topic. Αν θέλετε να παίξουμε παρέα και ψάχνετε άτομα για Co-Op τότε κάντε κλικ εδώ.

Μάνος Γρυπάρης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' A Way Out: Ζητούνται συμπαίκτες για Co-Op' στο φόρουμ. yesterday

Το A Way Out κυκλοφορεί σήμερα και παίζεται υποχρεωτικά Co-op με φίλο σας, είτε στην ίδια κονσόλα, είτε στη λίστα φίλων σας.

Όσοι το έχετε αποκτήσει γράψτε το ID σας παρακάτω για να παίξουμε online. Ψάχνω άτομο για να παίξω σήμερα ώστε να γράψω το review. Πρέπει να έχει 4-6 ώρες διάρκεια απ' ότι διαβάζω και είμαι σχεδόν στα μισά.

PC
Username | PSN ID

PS4
Username | PSN ID
Manos | ManosGryparis

Xbox One

Διαβάστε περισσότερα...

2 days ago
Το Fortnite Battle Royale δεν είχε προοριστεί να γίνει free-to-play 2 days ago

Αναπτύχθηκε μέσα σε δύο μήνες.

Ο παραγωγός του Fortnite, Ed Zobrist, δήλωσε στα πλαίσια του Game Developers Conference 2018 ότι η Epic Games δεν σκόπευε να διαθέσει δωρεάν το Battle Royale mode του Fortnite.

Η ανάπτυξη κράτησε δύο μήνες και ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, όταν κυκλοφόρησε το Save the World mode (σ.σ. το story mode του παιχνιδιού που λανσαρίστηκε στις 21 Ιουλίου). Το Battle Royale mode βγήκε στις 26 Σεπτεμβρίου. Αρχικά η Epic Games σκόπευε να το προσθέσει μέσα στο Save the World mode, αλλά λόγω του κόστος των 40 ευρώ στο Save the World mode, ίσως πολλοί να μην το έπαιζαν. Τελικά, στις δύο τελευταίες εβδομάδες ανάπτυξης του Battle Royale mode οι developers αποφάσισαν να το κάνουν free-to-play.

Το Battle Royale mode χρειάστηκε μόλις δύο μήνες για να αναπτυχθεί αφού το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς που περιλαμβάνει την μηχανή γραφικών, τους ήρωες και τα όπλα είχε ήδη γίνει. Το Fortnite άλλωστε άρχισε να αναπτύσσεται το 2011. Τελικά η Epic Games δικαιώθηκε για την επιλογή του free-to-play, μιας και έβγαλε χρήματα από τις μικροσυναλλαγές.

Διαβάστε περισσότερα για το Replay System του Fortnite.

Διαβάστε το review του Fortnite και συζητήστε περισσότερα για το παιχνίδι στο παρακάτω forum topic.

Ελάτε να παίξουμε παρέα Fortnite. Δηλώστε συμμετοχή.

Μάνος Γρυπάρης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Spam emails από Otenet.gr' στο φόρουμ. 2 days ago

Όσοι λαμβάνετε spam emails από διευθύνσεις @Otenet.gr θα πρέπει να τα στείλετε στο abuse@ote.gr .

Σας το αναφέρω αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε σημαντικό πρόβλημα. Θα πρέπει να κάνετε forward τα emails αυτά ή να τα στείλετε όλα μαζί σε ένα .zip, ώστε να τα μπλοκάρει η Cosmote. Πιθανότατα έχουν γίνει hack επειδή οι κάτοχοί τους είχαν εισάγει εύκολους κωδικούς.

Διαβάστε περισσότερα...

Μάνος Γρυπάρης απάντησε στο θέμα 'Games και Cinema' στο φόρουμ. 2 days ago

Είδα την ταινία Tomb Raider που αποτελεί prequel εμπνευσμένο από το παιχνίδι του 2013 και μας δείχνει την Lara Croft νέα. Όσοι είστε fans της σειράς, έχετε παίξει κάποια Tomb Raider (περισσότερο τα πρόσφατα) και έχετε μελετήσει έστω και λίγο την ιστορία, πιστεύω ότι θα την γουστάρετε πολύ.

Διαβάστε το review μας για την ταινία

Γενικά το ποσοστό δράσης είναι μικρότερο απ' ότι περίμενα. Ειδικά στην αρχή, η ταινία περιορίζεται πολύ σε προσωπικά στοιχεία για την Lara Croft και στον χαρακτήρα της. Διακρίνεται το πείσμα της και το θάρρος της που την κάνουν να αγνοεί κάθε κίνδυνο. Προσωπικά βρήκα τουλάχιστον δύο σημεία στην ταινία που με συγκίνησαν έντονα. Οι δε γρίφοι πέρασαν εντελώς σε δεύτερη μοίρα και περίμενα πολύ περισσότερους.

www.youtube.com/watch?v=8ndhidEmUbI

www.youtube.com/watch?v=rOEHpkZCc1Y

Διαβάστε περισσότερα...

Μάνος Γρυπάρης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Pacific Rim: Uprising' στο φόρουμ. 2 days ago

Η ανθρωπότητα καλείται να αντιμετωπίσει άλλη μια μεγάλη απειλή στη συνέχεια του πρώτου μέρους.

Δείτε τα τρέιλερ. Όπως τα βλέπω, μια τυπική Action movie με άφθονα εφέ. Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει από το πρώτο μέρος;

www.youtube.com/watch?v=_EhiLLOhVis

www.youtube.com/watch?v=8BAhwgjMvnM


Συζητήση για το πρώτο Pacific Rim

Διαβάστε περισσότερα...