YouTube Gaming

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
YouTube Gaming

YouTube Gaming

Donations και streaming μέσω Android. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 13/6/15] To YouTube αποφάσισε να μπει δυνατά στις υπηρεσίες livestream με το YouTube Gaming.

Πιο συγκεκριμένα, η Google ανακοίνωσε ένα site και ταυτόχρονα υπηρεσία, η οποία θα αφορά αποκλειστικά gaming περιεχόμενο. Λειτουργεί ακριβώς όπως το Twitch και το Hitbox. Η διεύθυνσή του για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν είναι η Gaming.YouTube.com. Προς το παρόν δεν μπορείτε να κάνετε livestream, απλά συμπληρώνετε το email σας και αναμένετε ειδοποίηση όταν θα ξεκινήσει η υπηρεσία (σ.σ. μέσα στο καλοκαίρι).

Όσοι θέλετε να παρακολουθήσετε livestream θα το κάνετε με τρόπο παρόμοιο με αυτόν του Twitch, δηλαδή θα επιλέγετε το παιχνίδι που θέλετε και στη συνέχεια θα κάνετε browsing σε κανάλια ή θα εισάγετε απευθείας την ονομασία του καναλιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τον Ιούλιο η Google ήθελε να αγοράσει για ένα δισεκατομμύριο δολάρια το Twitch σύμφωνα με φήμες. Τελικά πουλήθηκε για 970 εκατομμύρια δολάρια στο Amazon. Ωστόσο, η πρόθεση της Google για livestream υπηρεσία δεν κρύβεται όπως βλέπετε.

Πάνω από 25.000 games
Ο product manager του YouTube Gaming, Alan Joyce, ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία θα έχει προφίλ για πάνω από 25.000 games (αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος του Twitch), δείγμα του ότι στόχος της Google είναι να απευθυνθεί στο παγκόσμιο gaming κοινό. Κάθε παιχνίδι θα έχει την δικιά του σελίδα με τα livestream αλλά και τα καλύτερα βίντεο που έχουν καταγραφεί. Θα μπορείτε επίσης να αναζητήσετε για κανάλια από publishers ή YouTubers.

Κάθε streamer θα μπορεί ακόμα και να προγραμματίσει μελλοντικά live events. Μια πολύ σημαντική καινοτομία θα σας επιτρέπει να επιλέξετε τα αγαπημένα σας games στο προφίλ σας και στη συνέχεια το YouTube θα σας προτείνει συγκεκριμένα livestreams για να δείτε, με βάση τις επιλογές σας. Θα υπάρχουν ασφαλώς τα καθιερωμένα Subscribe buttons, αλλά και Google Hangout στο οποίο θα...βγαίνετε (μέσω PC) με τον αγαπημένο σας streamer

Πάντως το Twitch απάντησε στην Google μέσω Twitter, με...αρκετή δόση trolling!

twitch-youtube

[UPDATE: 27/8/15 - Λανσάρισμα του YouTube Gaming] Από σήμερα ξεκινάει η υπηρεσία YouTube Gaming.

Για να την χρησιμοποιήσετε απλά συνδεθείτε στο Gaming.YouTube.com με το YouTube account σας και επιλέξτε "Go Live" απ' το σχετικό μενού πάνω δεξιά. Θα παραπεμφθείτε στην νέα εφαρμογή του YouTube για τα livestream. Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά τα Subscriptions δεν υλοποιήθηκαν στα YouTube channels. Πρακτικά, δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική αλλαγή, πέραν του user interface. Όταν ανοίγει κάποιο livestream το βίντεο που βλέπετε είναι ένα κλασικό youtube link.

[UPDATE: 18/10/15 - Android Streaming και donations] Η Google ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία YouTube Gaming υποστηρίζει πλέον donations από χρήστες, αποθηκευμένα βίντεο τα οποία μπορείτε να δείτε όταν οι streamers είναι offline και Android streaming.

Ανοίγοντας την Android συσκευή σας και παίζοντας όποιο παιχνίδι θέλετε, μπορείτε να το δείξετε live και να χρησιμοποιήσετε την μπροστινή σας κάμερα για να μιλήσετε στους viewers σας. Όσο για τα donations, υπάρχει απ' τη μία το "Fan Funding" κι απ' την άλλη το "Sponsorships". Αμφότερα είναι διαθέσιμα σε λίγους streamers, αλλά θα επεκταθούν σε περισσότερους ανάλογα με το κατά πόσο χρησιμοποιούν το YouTube Gaming. Με το Fan Funding κερδίζετε αποκλειστικά chat sessions και μερικά ακόμη extras που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διαβάστε σχετικά με την απαγόρευση των games για ενήλικες στο Twitch και το Editorial Gaming sites vs YouTube. Διαφημίστε τα YouTube videos και τα livestream σας στο subforum YouTube/Twitch του GameWorld.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 An arrow in the knee (Level 22) 13/06/2015 14:21
Το αποτελεσμα της κοντρας θα ειναι ενδιαφερον,μιας και αποτι φενεται η google εχει παρει στα σοβαρα το να προσελκισει το gaming κοινο
#2 +2 DoUzOs (Level 27) 13/06/2015 14:59
Η Google βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να "χτυπήσει" το Twitch. Μετά από τόσους νέους κανόνες και bans, το Twitch έχει χάσει μεγάλο κοινό, τόσο από viewers, όσο και από broadcasters. Αν βγει καλό το YouTube Gaming, θα εκτοξευτούν τα κέρδη της Google για μία ακόμη φορά.
#3 Ζακ92 (Level 3) 13/06/2015 16:15
αγρια καρφαρα της εριξε αλλα ωστοσο δεν νομιζω να κανει τιποτα σημαντικο το utube με τα κολληματα που εχει για πνευματικα δικαιωματα
#4 +1 KREAS (Level 12) 13/06/2015 18:48
καιρος ηταν να ξυπνισει το youtube και να παρει εμπρος πριν χασει την μπαλα χαιρομαι που το twitch κουνισε την google
#5 +1 ashbringer (Level 25) 14/06/2015 09:40
Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε εταιρείες τέτοιου μεγέθους για το livestreaming σχετικά με το gaming πιστεύω ότι θα καταλήξει σε κάτι πολύ καλό για όλους μας.
#6 Adam_Pap (Level 18) 15/06/2015 11:33
Ωπ ωπ ωπ ωπ, θα πεσουν μπουνιες???? :P
#7 donkrueger (Level 13) 17/06/2015 01:03
Πάρα πολύ καλή κίνηση από την google.. και πιστεύω ότι και για τα παιδιά εδώ στο site του gameworld είναι ότι πρέπει...
Φοβερό το τρολλαρισμα από το twich πάντως χαχαχα μακάρι να έχουμε μια κόντρα που θα βγούμε εμείς κερδισμένοι :lol:
#8 +1 Asxetoss (Level 19) 27/08/2015 13:21
χθες το βράδυ που του έριξα μια γρήγορη ματιά ,φάνηκε όμορφο αλλά λίγο πολύπλοκο .Θα ήθελα να εχει σαν επιλογή να βλέπω τα κανάλια που είμαι sub(Τελικά τα έχει από τα δεξιά αλλά πρέπει να τα προσθέσεις εσυ) .Γενικά θα έλεγα θέλει λιγο φτιάξιμο η πλατφόρμα γιατί έτσι όπως είναι εγώ προτιμώ το twitch
#9 costsoup (Level 8) 27/08/2015 19:57
Ωραία απάντηση πάντως απο το twitch.... :)
#10 tonyler (Level 23) 27/08/2015 20:19
Πρωτη φορα το ακουω.Ελπιζω ο ανταγωνισμος να ειναι μεγαλος.
#11 TheRedWood (Level 17) 28/08/2015 23:26
Έχουν γίνει κι άλλες προσπάθειες, όλες απέτυχαν ...
#12 An arrow in the knee (Level 22) 19/10/2015 00:17
Αντε να ανεβαινει και το YouTube Gaming μπας και βαλει μυαλο το Twitch και σουλουπωθει λιγο...Τις τελευταιες μερες κολαει τοσο πολυ που δεν μπορω να δω ουτε ενα βιντεο.Και δεν ειμαι ο μονος που το παθενει.Το εχω τσεκαρει και απο φιλους...Οτι νανε...
#13 supermario644ever (Level 20) 20/10/2015 16:17
Για να δούμε,ποιος θα κυριαρχίσει 8)
Notification