Φόρος 5% στο Internet

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Φόρος 5% στο Internet

Φόρος 5% στο Internet

Από τον Ιούλιο.

Το βράδυ της Κυριακής η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε -στα πλαίσια του νέου φορολογικού νομοσχεδίου- να αυξήσει το κόστος χρήσης του ίντερνετ στη χώρα. H κυβέρνηση αποφάσισε, από την 1η Ιουλίου 2016, την επιβολή φόρου 5% στις ευρυζωνικές συνδέσεις, αλλά και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση. Όλα αυτά στα πλαίσια του κλεισίματος στην αξιολόγηση.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το χαράτσι θα επιβληθεί σε όλες τις συνδέσεις στο διαδίκτυο, είτε για επαγγελματική, είτε για ιδιωτική χρήση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablet, κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών. Με συμπληρωματικές διατάξεις αναμένεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και να λυθούν τα (πολλά) προβλήματα τεχνικής εφαρμογής. Λόγου χάρη, πως σε ένα συνδυαστικό πακέτο κινητής, σταθερής, ιντερνετ και τηλεόρασης που προσφέρεται σήμερα στην αγορά, πως θα επιβληθεί το 5% στην ευρυζωνική σύνδεση και το 10% στη συνδρομητική τηλεόραση;

Η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στη χώρα μας μετά κόπων και βασάνων ανέρχεται στο 30,8% επί του πληθυσμού, στην 11η θέση μεταξύ των χωρών στην ευρωπαϊκή ένωση.

Αντιδράσεις από τον ΣΕΠΕ
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), έκανε λόγο για καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία και τους πολίτες από την επιβολή μίας ακόμη πρόσθετης φορολόγησης σε κινητή τηλεφωνία, διαδίκτυο και συνδρομητική τηλεόραση.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι μια τέτοια επιβάρυνση, πλήττει πρωτίστως τους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε μία περίοδο που ο προϋπολογισμός τους βάλλεται από παντού και μάλιστα για ένα τόσο απαραίτητο αγαθό, όχι μόνο για την καθημερινότητα αλλά και την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Επίσης, τονίζεται, η επιπλέον φορολόγηση στις συνδέσεις διαδικτύου, θα πλήξει το μεγάλο στόχο της ψηφιακής επανεκκίνησης, λειτουργώντας αποτρεπτικά τόσο στον πολίτη όσο και στον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις για την απόκτηση υπηρεσιών, εφαρμογών και προϊόντων τεχνολογίας, αποθαρρύνοντας ακόμα και τις αυτονόητα αναγκαίες χρήσεις της.

Τι συνέβη στην Ουγγαρία
Αντίστοιχο μέτρο είχε επιβάλει το Φθινόπωρο του 2014 η ουγγρική κυβέρνηση του Viktor Orban, με μέτρο που προέβλεπε χαράτσι 150 φιορινιών (0,5 ευρώ) για κάθε GB πληροφορίας που θα "κατεβάζουν" ή θα "ανεβάζουν" οι χρήστες του Ιντερνετ! Μετά τις πρώτες ηχηρές διαμαρτυρίες και σε μια εμφανή προσπάθεια αναδίπλωσης, ανακοινώθηκε ότι στο φόρο θα μπει πλαφόν χρέωσης 700 φιορινιών (2,3 ευρώ) για κάθε ιδιώτη χρήστη και 5.000 φιορινιών (περίπου 17 ευρώ) για τους εταιρικούς χρήστες. Σύντομα οι αντιδράσεις γιγαντώθηκαν και με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατέληξαν σε μαζικές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, ώσπου το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποσύρθηκε.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 snikefriend (Level 23) 09/05/2016 14:31
Φόρος στο ίντερνετ το οποίο ήδη φορολογείται με 24% ως είδος πολυτελείας! Κατά τη γνώμη μου μέγιστο λάθος, και μαζί με όλα αυτά που ετοιμάζουν για τα sites βλέπω άσχημες εξελίξεις στον τομέα.
#2 +2 MOKER (Level 13) 09/05/2016 14:56
Φόρος στο ίντερνετ το οποίο ήδη φορολογείται με 24% Και με τις αισχρές ταχύτητες που υπάρχουν στην Ελλάδα να φανταστείτε είμαι επαρχία και έχω εως 2Mpps/s internet ούτε καν εως24 και πληρώνω μαζί με σταθερό και full πακέτο Tv 300 ευρό το δίμηνο αίσχος ,ντροπή και δυσωδία..στο ελληνικό κράτος το οποίο θα αναγκαστώ να κόψω την συνδρομητική... .
#3 +2 the_prophet1987 (Level 22) 09/05/2016 16:56
Δε φτάνουν οι ελεηνές ταχύτητες που έχουμε στη χώρα,δε φτάνει ο ήδη υψηλός φόρος στο internet,ας ανεβεί κι άλλο.Γιατί εμείς έχουμε κυβέρνηση που βρίσκει λύσεις!
#4 +1 Blood Prince (Level 30) 09/05/2016 17:42
Βασικά πιστεύω το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί οπωσδήποτε και θα πλήξει όχι μόνο τους πολίτες όταν εφαρμοστεί αλλά και τους ιδιοκτήτες της συνδρομητικής τηλεόρασης καθώς θα χάσουν πελάτες και θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα,γιατί θα έχουν λιγότερα έσοδα από πληρωμές λογαριασμών.
#5 +1 Mystique (Level 23) 09/05/2016 19:05
Ε τι να πει κανεις γι'αυτους τους αθλιους που μας κυβερνουν. Και μονο μια ματια στα social media να ριξει κανεις καταλαβαινει πως ολος ο κοσμος τους βριζει. Φτου και να μην ξαναγυρισουν ποτε.
#6 +1 Blood King (Level 25) 09/05/2016 20:37
Είμαστε ήδη 20 χρόνια πίσω σε σχέση με Αμερική και τις πλουσιότερες χώρες του εξωτερικού στον τομέα της ταχύτητας του ίντερνετ, θα μας βάλουν και φόρο τώρα για να ολοκληρώσουν την καταστροφή, σαν να έχουν death wish οι τύπου μου φαίνεται.
#7 +1 ashbringer (Level 25) 10/05/2016 07:53
Ο φόρος στο Ιντερνετ και την συνδρομητική τηλεόραση δεν θα έπρεπε να είναι το μόνο που μας απασχολεί.Τα μέτρα είναι πολλά και σε όλους τους τομείς και για ακόμα μια φορά οι αδύναμοι θα πληρώσουν για όλα.Ναι οι ταχύτητές μας απο πλευράς Ιντερνετ είναι άθλιες όπως και οι συνδέσεις κλπ. συμφωνώ και είναι πολύ άδικο να μπεί φόρος στο Ιντερνετ.Εν έτη 2016 με τόσα μέτρα εδώ και χρόνια και τόσο μεγάλη πίεση ,φτώχεια ,ανεργία θα περίμενε κανείς επανάσταση να γίνει όχι απλά αντίδραση και επεισόδια στο Σύνταγμα.Αλλά δυστυχώς μας έχει φάει ο καναπές και η τηλεόραση και τα social media όλους μας.
#8 OrestesAc (Level 4) 10/05/2016 11:34
Δεν προλάβαμε και το "δωρεάν WiFi για όλους" ρε γμτ λίγο να το ευχαριστηθούμε :b
#9 +2 Zaratoth (Level 28) 10/05/2016 11:36
Τουλάχιστον έχουμε το δωρεάν Wi-Fi του Σαμαρά. :'-)
#10 TheReaper (Level 23) 11/05/2016 01:47
Λοιπόν μάγκες, κανονίστε από τώρα σημείο συνάντησης. Ελπίζω να έχω βρει δουλειά ως τότε, αλλά και πάλι θα προσπαθήσω να είμαι εκεί για την πορεία.
#11 +1 Professor_Severus_Snape (Level 28) 11/05/2016 20:38
Μπράβο, Αλέξη, επαναστάτη της γραβάτας. Έχεις καταφέρει να γίνεις η ντροπή της Αριστεράς σπάζοντας κάθε ρεκόρ που υπήρχε.
#12 Mystique (Level 23) 11/05/2016 20:49
Αν ο go back κυρια Μερκελ, go back κυριε Σοιμπλε ειναι αριστερος εγω ειμαι η Μεγαλη Αικατερινη ΙΙ (Екатерина II Великая :lol: ) της Ρωσιας. Ελεος πια με αυτους τους ψευτοαριστερους με τις καταθεσεις σε ξενες τραπεζες.
#13 +1 TheReaper (Level 23) 11/05/2016 22:35
Quoting Mystique:
Αν ο go back κυρια Μερκελ, go back κυριε Σοιμπλε ειναι αριστερος εγω ειμαι η Μεγαλη Αικατερινη ΙΙ (Екатерина II Великая :lol: ) της Ρωσιας. Ελεος πια με αυτους τους ψευτοαριστερους με τις καταθεσεις σε ξενες τραπεζες.

Μα είσαι σοβαρή τώρα κοπέλα μου; Που ήθελες δηλαδή να καταθέσουν τους κόπους τους; Σε εγχώριες τράπεζες; Είναι επικύνδινο! Μπορεί να πάνε υπέρ πίστεως και πατρίδος με τα μέτρα αυτά!
Notification