Επίθεση από hackers σε κυβερνητικά sites στην Μ. Βρετανία

Hot
Χριστιάνα Θάνου
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
1
Επίθεση από hackers σε κυβερνητικά sites στην Μ. Βρετανία

Επίθεση από hackers σε κυβερνητικά sites στην Μ. Βρετανία

Σκοπός το cryptocurrency mining.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, hackers έκαναν επίθεση σε κυβερνητικό site της Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να κάνουν cryptocurrency mining. Συγκεκριμένα, οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα pc που μπήκαν στο συγκεκριμένο site, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους πόρους των χρηστών για να κάνουν mining. Η κυβέρνηση της χώρας αναγκάστηκε να "ρίξει" το site έτσι ώστε να μην μπουν άλλοι χρήστες, ως μια προσπάθεια να σταματήσει την δράση των hackers.

Σύμφωνα με τον Scott Helme ο οποίος ερεύνησε το θέμα της ασφάλειας των χρηστών και την δράση των hackers, πέρα από τα κυβερνητικά sites, άλλες 4.000 ιστοσελίδες έπεσαν θύματα και μαζί και οι χρήστες τους. Έπειτα από ψάξιμο, βρέθηκε ότι οι hackers είχαν χρησιμοποιήσει ένα Plug-in με την ονομασία Browsealoud, το οποίο βοηθάει άτομα με προβλήματα στην όραση για να χρησιμοποιήσουν το PC. Η Texthelp, δημιουργός του Plug-in, επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο γεγονός δηλώνοντας πως η εφαρμογή έπεσε όντως θύμα hacking επί τέσσερις ώρες προκειμένου να γίνει cryptocurrency mining.

Σύμφωνα με τις αρχές, το νόμισμα που ήθελαν οι hackers να κάνουν mine ήταν το Monero, το οποίο αν και δεν είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα όπως το Bitcoin ή το Ethereum, συνεχίζει και ανεβαίνει με σταθερούς ρυθμούς. Επίσης το Monero δεν μπορεί να γίνει trace, κάτι που το κάνει ακόμα πιο βολικό για hackers.

Διαβάστε για το πρώτο Bitcoin ATM στην Ελλάδα και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο Forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 TheReaper (Level 23) 12/02/2018 22:50
Καλά, έχουνε ξεφύγει μερικοί. Τι έγινε, μήπως τους έπεφτε ακριβά να πληρώνουν μόνοι τους το ρεύμα και είπαν να το "ρίξουν έξω";
#2 ashbringer (Level 25) 13/02/2018 10:51
Το οποιοδήποτε pc πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για mining οπότε πολύ προσοχή.
Notification