Ειδήσεις Software Η Valve αφαίρεσε 110 games από το Steam

Η Valve αφαίρεσε 110 games από το Steam

Thursday, 06 Jul 2017  | in Software | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (3 σχόλια)
http://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/b0/c1/24/steam-banhammer-11-1499375652.jpg
 

Η Valve αφαίρεσε 110 games από το Steam

Μαζί το game count και τα achievements τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Reddit που εντόπισε ο αναγνώστης μας LyricalDemon, ο χρήστης Skexer παρατήρησε ότι 110 games έχουν αφαιρεθεί από το Steam χωρίς προειδοποίηση.

Η κίνηση αυτή της Valve ενδέχεται να έγινε στα πλαίσια "εκκαθάρισης" της υπηρεσίας, από ερασιτεχνικά indie games που θεωρεί ότι δεν αξίζουν να βρίσκονται online. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την νέα πολιτική που ισχύει από φέτος, το παλιό Steam Greenlight καταργήθηκε και πλέον ισχύει το Steam Direct, σύμφωνα με το οποίο για να ανεβάσετε το PC game σας στο Steam θα πρέπει να πληρώσετε ένα αντίτιμο των 99 ευρώ.

Δείτε την λίστα με τα 110 games που αφαιρέθηκαν.

Πέρα από την αφαίρεση των games, όσοι τα απέκτησαν θα διαπιστώσουν ότι ο συνολικός αριθμός των games τους έχει μειωθεί αντιστοίχως (σαν να μην υπάρχουν καν στην λίστα τους). Όσοι τα αγόρασαν μπορούν να τα κατεβάσουν, αλλά δεν έχουν πρόσβαση στα achievements τους, καθώς οι σχετικές λίστες με τα achievements έχουν επίσης αφαιρεθεί.

Ελπίζουμε η Valve να έχει μια καλή εξήγηση για αυτό, διαφορετικά μια τέτοιου είδους πολιτική διαγραφής των games μπορεί να την οδηγήσει σε προβλήματα στο μέλλον, αν κι εφόσον την συνεχίσει.

Όσοι παίζετε κυρίως στο Steam δηλώστε το Steam ID σας σε αυτό το forum topic. Για γενική συζήτηση για το Steam κάντε κλικ εδώ.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Σχόλια  

#1 +1 Zaratoth (Level 28) 07/07/2017 04:20
Πολλά από αυτά είναι της γνωστής κλεφτο-εταιρεία ς "Digital Homicide" που είχε προκαλέσει προβλήματα στο παρελθόν με αποτέλεσμα την κατάργησή της και των παιχνιδιών της από το Steam Store.
#2 Shikabane_Hime7 (Level 26) 11/07/2017 09:44
Trash games ήταν τα περισσότερα, καλά έκαναν.
#3 Professor_Severus_Snape (Level 26) 12/07/2017 13:39
Προσωπικά δεν επρόκειτο να ασχοληθώ με κάποιο εξ αυτών. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη επηρεάζει αφενός όσους τα είχαν αγοράσει (πολλά εξ αυτών είχαν γίνει giveaway έστω και μία φορά) και τους achievemets hunters.