Windows 10: Μήνυση για αναγκαστική αναβάθμιση

Hot
Windows 10: Μήνυση για αναγκαστική αναβάθμιση

Windows 10: Μήνυση για αναγκαστική αναβάθμιση

Μια χρήστης των Windows μήνυσε την Microsoft και κέρδισε.

Όσοι χρησιμοποιείτε τα Windows 7/8 και δεν έχετε κάνει αναβάθμιση σε Windows 10 πιθανόν να έχετε ενοχληθεί από την συχνότητα με την οποία η Microsoft σας υπενθυμίζει να προχωρήσετε στην ενημέρωση. Μπορεί από τα τέλη Ιουλίου και έπειτα να απαιτείται χρηματικό ποσό για την εγκατάσταση των Windows 10, αυτό όμως δεν δίνει δικαίωμα στην Microsoft να επιμένει ή ακόμα και να επεμβαίνει για να λάβετε την αναβάθμιση μέχρι τότε.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Teri Goldstein στο Σιάτλ των ΗΠΑ, η οποία είδε το PC της να εγκαθιστά μόνο του τα Windows 10 χωρίς την έγκριση της. Επειδή η ίδια χρησιμοποιούσε το PC για επαγγελματικό σκοπό, η αναβάθμιση σε Windows 10 της προξένησε μεγάλο πρόβλημα (πιθανόν κάποια επαγγελματικά προγράμματα που είχε εγκατεστημένα να μην υποστήριζαν την νεότερη έκδοση των Windows), παρατηρώντας επίσης μια σημαντική μείωση στην ισχύ και την απόδοση. Η Goldstein δήλωσε πως κανένας δεν την ρώτησε αν ήθελε να γίνει η αναβάθμιση, ενώ μάλιστα δεν γνώριζε για τα Windows 10 αφού δεν την ενδιέφερε.

Όντας αγανακτισμένη από την κατάσταση, η Teri Goldstein “έσυρε” τον τεχνολογικό κολοσσό στο δικαστήριο ισχυριζόμενη πως έχασε σημαντικά έσοδα, απαιτώντας μια αποζημίωση και ένα νέο PC. Τελικά η Microsoft αποσύρθηκε από την άσκηση έφεσης και η Goldstein κέρδισε το ποσό των 10.000 δολαρίων. Παρόλο που η εταιρεία έχει δηλώσει πως όσοι προχωρήσουν στην αναβάθμιση και δεν είναι ευχαριστημένοι έχουν ένα χρονικό παράθυρο ενός μήνα για να επιστρέψουν στην προηγούμενη έκδοση των Windows, η περίπτωση της Teri Goldstein δείχνει πως τα πράγματα ίσως να είναι διαφορετικά.

Παρά το πλήθος αντιδράσεων για την επιμονή της Micrososft σχετικά με την ενημέρωση σε Windows 10, η εταιρεία εξακολουθεί να υπερασπίζεται την πολιτική της επισημαίνοντας πως η εγκατάσταση του νέου λογισμικού είναι προαιρετική. Πλέον μένει ένας μήνας μέχρι να λήξει η περίοδος δωρεάν αναβάθμισης, πράγμα που σημαίνει πως η Micrososft πιθανότατα θα σταματήσει να πιέζει όσους έχουν παλαιότερες εκδόσεις Windows.

Διαβάστε όλα τα νέα σχετικά με τα Windows 10. Επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic για συζήτηση και απόψεις.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +4 philippos19 (Level 12) 28/06/2016 15:00
hahaha μπραβο του!
έτσι να μάθει να μην πιέζει τον κόσμο να κάνουν updates
#2 Achenar (Level 9) 28/06/2016 16:15
Σωστή η κοπελιά.
Απο την άλλη μια τρύπα στο νερό έκανε, πήρε $10,000 USD (τα οποία υποθέτω υπερκαλύπτουν την ζημιά που υπέστη λόγω της αναβάθμισης;) και η Microsoft απλά συνεχίζει την ίδια πολιτική. Το ποσό αυτό, για μια εταιρία όπως η Microsoft είναι απλά προσχηματική ποινή απλά για να λέμε ότι ο δικαστής ανακοίνωσε μία ποινή αντί απλά να αποσυρθεί στο γραφείο του μετά την ανακοίνωση του "ένοχος". Επίσης για να μήν ασχοληθεί με έφεση η Microsoft σημαίνει ότι ουτε στο ελάχιστο δεν μπορεί να βλάψει η (κατα)δίκη αυτή την δημόσια εικόνα της. Για να είμαστε ειλικρινής, για μια εταιρία όπως η Microsoft, με την θέση που έχει στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων σε συνδιασμό με το μερίδιο της αγοράς που κατέχει, τίποτα δεν μπορεί να την βλάψει αλλά τέλος πάντων...

Εν ολίγης αυτή η είδηση, δεν είναι είδηση αφού είναι άνευ σημασίας :P
#3 Blood Prince (Level 30) 28/06/2016 18:13
Quote:
'Παρόλο που η εταιρεία έχει δηλώσει πως όσοι προχωρήσουν στην αναβάθμιση και δεν είναι ευχαριστημένοι έχουν ένα χρονικό παράθυρο ενός μήνα για να επιστρέψουν στην προηγούμενη έκδοση των Windows, η περίπτωση της Teri Goldstein δείχνει πως τα πράγματα ίσως να είναι διαφορετικά. "
Εγώ δεν καταλαβαίνω τον λόγο που συμβαίνει αυτό εκτός εάν η δήλωση της Microsoft δεν αληθεύει στην πράξη.
#4 drakul (Level 16) 30/06/2016 00:32
καλα τους εκανε.ρε ουστ.
#5 ashbringer (Level 25) 07/07/2016 17:49
Υποχρεωτική αναβάθμιση για ποιό λόγο.Πολύ καλά τους έκανε.
Notification