Ειδήσεις Platform Xenia: Metroidvania στην αρχαία Ελλάδα

Xenia: Metroidvania στην αρχαία Ελλάδα

Monday, 07 Aug 2017  | in Platform | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος   | (2 σχόλια)
http://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/7c/a0/57/xenia-4-44-1502111586.jpg
 

Xenia: Metroidvania στην αρχαία Ελλάδα

Από την Loresoft και τον developer Δημήτρη Φλώρο.

Η εταιρεία ανάπτυξης Loresoft ανακοίνωσε το Xenia, ένα Metroidvania στην αρχαία Ελλάδα.

Στο Xenia θα ελέγχετε έναν σιδηρουργό που αντικρίζει τις καταστροφές που συμβαίνουν στην πόλη του από τις κακές δυνάμεις. Το παιχνίδι λαμβάνει το όνομά του από την βασίλισσα Ξενία, πρόσωπο που επιβεβαιώνεται ιστορικά καθώς ζούσε στην Ελλάδα το 1.194 π.Χ.. Το κάστρο της βρισκόταν στην οροπέδιο της Φθίας ενώ σύμφωνα με την πλοκή του παιχνιδιού ένας κακός μάγος απήγαγε την βασίλισσα με στόχο να χρησιμοποιήσει την ψυχή της για να γίνει παντοδύναμος. Η βασίλισσα έστειλε τον στρατό της να βοηθήσει τον Αχιλλέα στον πόλεμο της Τροίας και έτσι έμεινε μόνη και ανυπεράσπιστη. Ο πρωταγωνιστής μας αναλαμβάνει την δύσκολη αποστολή του να πάει να την σώσει.Το Xenia αναπτύχθηκε από έναν άνθρωπο μόνο και συγκεκριμένα τον Δημήτρη Φλώρο σε ένα έργο που διήρκησε οκτώ μήνες για να ολοκληρωθεί. Είναι ένα side-scrolling Platform/RPG (Metroidvania) στο οποίο συλλέγετε gold και τον χρησιμοποιείτε για να αγοράσετε αντικείμενα από το Magic Shop. Το Xenia διαθέτει 7 bosses και αξιοποιεί ορισμένα secret rooms με εναλλακτικά endings το καθένα προσδίδοντας ένα replayability στον indie τίτλο. Το παιχνίδι διαθέτει διάφορα checkpoints ενώ εξελίσσεται αρκετά γρήγορα.

Το Xenia θα διατεθεί μέσω Early Access στο Steam στις 14 Αυγούστου και θα κοστίζει 5 ευρώ. Η τελική του έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC (Windows/Linux) και Mac την 1η Σεπτεμβρίου με κόστος 7 ευρώ. Θα ακολουθήσουν οι εκδόσεις για Android και iOS.

Διαβάστε και συζητήστε περισσότερα για το Xenia στο σχετικό forum topic.

Φωτογραφίες

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Σχόλια  

#1 +1 Dovahkiin (Level 21) 07/08/2017 16:22
Πολύ ενδιαφέρον δείχνει να είναι. Σίγουρη μελλοντική ασχολία.
#2 ashbringer (Level 25) 08/08/2017 19:56
Ότι έχει στοιχεία ελληνικά αξίζει να το κοιτάμε πάντα πρώτο.