Paris Games Week 2015: Sony press conference

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
32
Paris Games Week 2015: Sony press conference

Paris Games Week 2015: Sony press conference

Detroit, Gran Turismo Sport, Dreams, Wild, Matterfall, PlayStation VR και πολλά ακόμη games. Σύνοψη. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 18/8/15] Μπορεί η Sony να απουσίαζε από την Κολωνία της Γερμανίας και την Gamescom, ωστόσο αντ' αυτού θα αναπληρώσει την "χαμένη" press conference με μία αντίστοιχη στην έκθεση Paris Games Week.

Η συγκεκριμένη έκθεση θα διεξαχθεί από τις 28 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου και στην προκειμένη περίπτωση η ιαπωνική εταιρεία θα διεξάγει την συνέντευξη τύπου της μία ημέρα πριν την έναρξη, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου.

[UPDATE: 27/10/15 - Paris Games Week: Ακριβής ώρα έναρξης Sony press conference] Η Sony ανακοίνωσε ότι η ακριβής ώρα έναρξης της press conferece την Τρίτη 27 Οκτωβρίου θα είναι 18:45.

Παρακολουθήστε την ζωντανά στην κεντρική σελίδα του Gameworld.gr με Live update, καθώς και ειδήσεις όλων των games που ανακοινώνονται.

Η Sony μας έδωσε πριν λίγες ώρες μια γερή δόση των όσων θα περιμένουμε στην συνέντευξη τύπου της στην Paris Games Week.

Νέα games αναμένεται να ανακοινωθούν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Fred Dutton, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για games που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Αυτό σημαίνει ότι ίσως υπάρχει ελπίδα στο να δούμε Gran Turismo 7 και Shadow of the Beast. Πολλές από τις ανακοινώσεις θα αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά, όπως θα γινόταν αντίστοιχα στην Gamescom τον Αύγουστο στην Κολωνία, όπου η Sony δεν κατέβηκε με παρουσίαση, αλλά μόνο με το καθιερωμένο περίπτερο.

Αυτό που σίγουρα θα μάθουμε είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του No Man's Sky.

Για περισσότερα συντονιστείτε αύριο στις 18:45 με Live update στο GameWorld.gr.

Δείτε όλες τις συνεντεύξεις τύπου της Gamescom 2015. Συζητήστε για την Paris Games Week σε αυτό το forum topic.

[UPDATE 2: 27/10/15 - Σύνοψη] Η παρουσίαση της Sony στο Paris Games Week ολοκληρώθηκε και κράτησε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Το Παρίσι αρχίζει να ανεβαίνει στην gaming βιομηχανία, καθώς η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε αντί της Gamescom στην Κολωνία να τιμήσει την πόλη του Φωτός, κάνοντάς έτσι...ποδαρικό. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως έχει και εταιρείες ανάπτυξης από εκεί, όπως η Quantic Dream που της έχει χαρίσει αρκετούς αποκλειστικούς τίτλους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η παρουσίαση αφιερώθηκε αποκλειστικά στο PS4 και όχι στο PS Vita, με το οποίο η Sony έχει σταματήσει και επίσημα να ασχολείται. Για το PS4 είδαμε κάποια τρέιλερ από multiplatform games, όπως Call of Duty: Black Ops 3 και Star Wars: Battlefront, αλλά η press conference έδειξε κυρίως τα exclusives. 

Η αρχή έγινε με τo console exclusive Street Fighter 5 και συνέχισε με τα PS4 exclusives. Προβλήθηκε νέο gameplay video για το Horizon: Zero Dawn, το οποίο ως Action RPG θα διαθέτει ακόμη και crafting. Με τα υλικά που θα βρίσκετε από το loot θα συνθέτετε αντικείμενα. Οι μάχες με τους τεράστιους ρομποτικούς δεινοσαύρους απ' ότι φαίνεται θα είναι επικές και το δημιούργημα της Guerilla Games δείχνει επικό.

Οι φίλοι του Bloodborne θα παίξετε το DLC The Old Hunters και οι αντίστοιχοι του DriveClub θα οδηγήσετε μηχανές στο DriveClub Bikes. Μιλώντας για racing, το Gran Turismo θα επιστρέψει με το Gran Turismo Sport. Κάπου μετά τα μισά της παρουσίασης, άρχισε να μυρίζει και πάλι αέρας...casual-ίλας. Απ' τη μία το Dreams της Media Molecule με τα καρτουνίστικα γραφικά και τα environmental physics puzzles κι απ' την άλλη το PlayStation VR. Το "Project Morpheus" απέκτησε την τελική του ονομασία και τα games που ανακοίνωσε η Sony είναι το Rigs (ας το πούμε Sports Shooter), το The Walk όπου πρέπει να ισορροπήσετε σε τεντωμένο σκοινί από ουρανοξύστη κι αν κοιτάξτε προς τα κάτω θα σας πιάσει ίλιγγος και το Robinson: the Journey της Crytek, το γνωστό Dinosaur VR που ετοίμαζε εδώ και καιρό.

Η Sony "σώζει" την γερμανική εταιρεία ανάπτυξης καθώς σίγουρα θα χρηματοδότησε το συγκεκριμένο...PlayStation VR exclusive. Το ερώτημα είναι ποιος θα έχει χρήματα για να αποκτήσει ένα headset που μπορεί να κοστίζει όσο ένα PS4 μόνο και μόνο για να παίζει αυτά τα games. Γενικά τα VR headset κατά την άποψή μου απευθύνονται σε πολύ εξειδικευμένο κοινό και σε λάτρεις συγκεκριμένων genres.

Από τα υπόλοιπα exclusives, ξεχώρισαν πολλά και διάφορα games που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά. Η Housemarque, μετά τα Super Stardust και Resogun, μπαίνει πιο δυνατά στο development με το πρώτο της 3D game, το Matterfall. Το Wild επανεμφανίστηκε και απολαύσαμε για πρώτη φορά εκτενές gameplay video με μάχες μεταξύ πρωτόγονων ανθρώπων. Η παρουσίαση έκλεισε με το νέο project της Quantic Dream, το Detroit: Become Human. Θα περιέχει την Kara, το γνωστό ανδροειδές από το Kara Tech Demo του 2012.

[LIVE UPDATE: 27/10/15] Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της συνέντευξης τύπου της Sony. Παρακολουθήστε την στο Gameworld.gr με Live update.

[UPDATE: 18:45] Μέχρι στιγμής προβάλλονται τρέιλερ διαφόρων games, όπως τα Shadow of the Beast και Fat Princess.

18:55: Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας, σε 5 λεπτά ακριβώς.

19:02: Ο Jim Ryan ανεβαίνει στο stage και ανακοινώνει τον εορτασμό των 20 ετών από την κυκλοφορία του πρώτου PlayStation. Αναφέρει όλα τα φετινά PS4 games.

19:05: Το PS4 θα κυκλοφορήσει ως γνωστόν σε ειδική Limited Edition με τα χρώματα του Call of Duty: Black Ops 3. Τώρα προβάλλεται τρέιλερ του zombies mode. 

19:08: Νέο τρέιλερ για το Star Wars: Battlefront.

19:12: Προβάλλεται τρέιλερ του Street Fighter 5 (console exclusive). Ο Yoshinori Ono, παραγωγός του Street Fighter, ανεβαίνει στο stage με...κεραίες μελισσούλας. Προφανώς θα κάνει teaser κάποιον νέο χαρακτήρα. Ο Dhalsim επιστρέφει κι αυτός με την σειρά του από το Street Fighter 2. Ανακοίνωσε πάντως ότι θα υπάρχουν έξι ολοκαίνουργιοι χαρακτήρες. 

19:16: Το Street Fighter 5 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 16 Φεβρουαρίου 2016. Ο Katsuhiro Harada ανέβηκε στο stage, παραγωγός της σειράς Tekken, ανέβηκε στο stage λέγοντας ότι θα μπει στο παιχνίδι. Προφανώς θα πρόκειται για trolling.

19:19: Τον λόγο παίρνει ο Harada, λέγοντας ότι η σειρά Tekken γιορτάζει κι αυτή με την σειρά της 20 χρόνια. Προβλήθηκε επειτειακό τρέιλερ με όλες τις εκδόσεις Tekken. Είδαμε επίσης νέο τρέιλερ για το Tekken 7.

19:23: Προβλήθηκε τρέιλερ του Battleborn, του οποίου η beta θα τρέξει πρώτα στο PS4. Τα επόμενα τρέιλερ αφορούν console exlusive games.

19:29: Προβλήθηκαν τρέιλερ για τα console exclusive Boundless (μοιάζει με Minecraft), Vector και No Man's Sky (θα βγει το 2016).

19:32: Η Housemarque, developer του Resogun, ετοιμάζει ένα νέο video game, το Matterfall, για το οποίο είδαμε τρέιλερ.

19:33: Ο Hermen Hulst, managing director της Gorilla Games, μας μιλάει για το Horizon: Zero Dawn. Ένα πολυαναμενόμενο Action RPG που είδαμε πρώτη φορά στην Gamescom. Προβλήθηκε εντυπωσιακό gameplay video που δείχνει το σύστημα μάχης. Η ηρωίδα zoomάρει και πυροβολεί ρομποτικούς εχθρούς μικρού μεγέθους. Στο Horizon: Zero Dawn θα συλλέγετε loot από τα πτώματα εχθρών και θα κάνετε craft αντικείμενα.

19:39: Τρέιλερ για το νέο Ratchet & Clank.

19:41: Bloodborne: The Old Hunters: Νέες πληροφορίες για το expansion του δημοφιλούς Action RPG. Θα κυκλοφορήσει στις 24 Νοεμβρίου.

19:44: DriveClub Bikes: Η φήμη επιβεβαιώθηκε. Νέο expansion για το DriveClub. Θα περιλαμβάνει νέο tour, multiplayer events και challenges.

19:47: Παρουσίαση του Gravity Rush 2.

19:50: Ειδαμε gameplay video από το multiplayer του Uncharted 4. Έρχεται στις 18 Μαρτίου.

19:55: Οι developers της Media Molecule παίζουν live το Dreams, το οποίο βασίζεται σε environmental puzzles, καθώς αλληλεπιδράτε με τον κόσμο. Θα έχει open end gameplay και γρίφους βασισμένους σε physics.

20:02: O Shuhei Yoshida ανεβαίνει στη σκηνή για να μιλήσει για το PlayStation VR. Πρόκειται για την τελική ονομασία του Project Morpheus όπως μάθαμε από το Tokyo Game Show. Προβάλλεται τρέιλερ του Rigs. Πρόκειται για κάτι σαν...Sports Shooter game με ρομπότ. Αναπτύσσεται από την Guerilla Studios στο Cambridge.

20:07: O Cevat Yerly, πρόεδρος της Crytek, ανέβηκε στο stage για να μιλήσει για ένα νέο παιχνίδι που αναπτύσσει για την Sony. Θα ονομάζεται Robinson: the Journey. Όπως βλέπουμε από το gameplay video είναι το γνωστό φημολογούμενο virtual reality game της Crytek με δεινοσαύρους.

20:12: Προβλήθηκε τρέιλερ του Battlezone της Rebellion, το οποίο θα παίζεται επίσης με το PlayStation VR. Πρόκειται για remake του παλιού Battlezone που είχε κυκλοφορήσει για κονσόλες Atari το 1980.

20:14: Τρέιλερ του παιχνιδιού The Walk, που βασίστηκε σε πείραμα που έγινε με επισκέπτες εμπορικού κέντρου. Έπρεπε φορώντας το PlayStation VR να προσπαθήσουν in-game να περπατήσουν σε τεντωμένο σκοινί και να περάσουν στο απέναντι κτίριο.

Πέραν όλων αυτών των games, το Tekken 7 θα κυκλοφορήσει κι αυτό σε PlayStation VR. Δεν διευκρινίστηκε για το αν θα...παίζουμε με κάμερα πρώτου προσώπου, κάτι ολίγον τι δύσκολο.

20:18: To επομενο Gran Turismo θα ονομαστεί Gran Turismo Sport. Για το παιχνίδι μιλάει ο Kazunori Yamauchi, παραγωγός της σειράς. Beta ετοιμάζεται στις αρχές του 2016.

20:28: Προβάλλεται gameplay video του Wild στο οποίο θα ελέγχετε από ανθρώπους μέχρι ζώα, στην πρωτόγονη εποχή. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για παράδειγμα αρκούδες, να τις καβαλήσετε και να επιτεθείτε σε αντίπαλες φυλές ανθρώπων, χρησιμοποιώντας πύρινες δάδες και άλλα αρχαία όπλα.

20:36: O David Cage της Quantic Dream, ανέβηκε στο stage. Η εταιρεία ανάπτυξης των Heavy Rain και Beyond: Two Souls ανακοίνωσε το Detroit: Become Human. Βάση σεναρίου, ο κόσμος δεν θα περιλαμβάνει στο μέλλον μόνο ανθρώπους, αλλά και ανδροειδή. Πρωταγωνίστρια είναι η Kara. Σας θυμίζει κάτι; Το Kara tech demo είχε ανακοινωθεί πριν κάποια χρόνια. Να τι ετοίμαζε η Quantic Dream.

20:40: Η συνέντευξη τύπου της Sony μόλις ολοκληρώθηκε και κράτησε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά. Διαβάστε την σύνοψη και όλες τις ειδήσεις που ανέβηκαν αναλυτικά στο GameWorld.gr.

Συζητήστε εκτενώς την Paris Games Week 2015 σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 23/10/2015 07:04
Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με αρκετές εταιρείες και πάρα πολλούς τίτλους για παρουσίαση.
#2 supermario644ever (Level 20) 25/10/2015 21:14
Την αποθήκευσα και ανυπομονω
#3 the_prophet1987 (Level 22) 27/10/2015 12:33
Ε ναι πιστεύω οτι έφτασε η ώρα για Gran Turismo 7 κι ας είναι ένα απλό teaserάκι δε μας χαλάει.Επίσης περιμένω ίσως κάτι παραπάνω για το παιχνίδι που ανακοίνωσε οτι δουλεύει η Sony Bend και είναι open world/horror αν θυμάμαι καλά.
#4 +1 DoUzOs (Level 27) 27/10/2015 21:40
Ααααας τα πάρουμε με τη σειρά, λοιπόν. Πρώτα από όλα, χρόνια πολλά στο PlayStation. 20 χρόνια ακούγονται πολλά, αλλά μου φαίνεται σαν χθες που έπαιζα στο PSX με τον αδερφό μου διάφορα ποδοσφαιράκια και shooters. Αυτή ήταν η κονσόλα που μας έμπασε στον χώρο και χαίρομαι πολύ που έγινε. Συνεχίζω με την press conference. Limited Edition του PS4 με Black Ops 3, όπως και trailer για το zombies mode. Να πω ότι δεν το περίμενα; Να μην το πω. Νέο trailer για το Battlefront, επίσης κομπλέ. Dhalsim και console exclusive το SF5. Μαζί και με το επόμενο παιχνίδι (Tekken 7, επίσης επέτειος 20 χρόνων. Χρόνια πολλά και σε σένα, αγαπητή σειρά απίστευτου ξύλου), προβλέπω μπόλικες ώρες με βρισίδια, combos και ξύλο μέχρι τα ξημερώματα. Battleborn, Boundless, Vector και No Man's Sky τα επόμενα console exclusives (μπόλικα console exclusives, μπαίνει δυναμικά η Sony). Τώρα, το Horizon: Zero Dawn. Μηχανικά ελάφια και δεινόσαυροι (?), με μία κοπελιά να βάζει παγίδες και να τα κυνηγάει. Με συναρπάζει και μου δημιουργεί απορίες. Σίγουρα, θέλουμε περισσότερο υλικό. Ratchet and Clank, The Old Hunters για το Bloodborne και μηχανές στο Driveclub. Ενδιαφέροντα πράγματα. Τα επόμενα videos δεν πρόλαβα να τα δω, αλλά έχω να πω πως η παρούσιαση της Sony ήταν πολύ ωραία, με μπόλικο περιεχόμενο και άκρως ενδιαφέρουσα!
#5 nickr21 (Level 10) 27/10/2015 21:42
Gran turismo επιτελους!
#6 AntonKos (Level 17) 28/10/2015 18:30
Μπράβο στο Gameworld για την live κάλυψη.Χαίρομαι που η Sony επιτέλους θα βγάλει νέο Gran Turismo.Καλοβλέ πω και νεα IP οπως το Matterfall και το Detroit ειδικά γιατί η Quantic Dream στο σενάριο είναι μανούλα.Από και πέρα όμως το Playstation VR μάλλον πάει για πεταμένα λεφτά.Δεν μπορεί να θες να το πουλήσεις στην τιμή της κονσόλας και με τέτοια games.Explorati on?Σοβαρά τώρα??Μόνο οι casual και οι φραγκάτοι θα το πάρουν όπως και το Oculus Rift.Για να παίζουν ελάχιστα καλά games και να κάνουν παύσεις κάθε τέταρτο.
#7 supermario644ever (Level 20) 30/10/2015 17:58
Gravity rush 2 και uncharted 4 ξεχώρισαν για μένα
#8 Glamorous (Level 27) 30/10/2015 18:23
Επιτέλους μία έκθεση η οποία ξεχωρίζει! Πέρασα πολύ ωραία βλέποντας τις προσεγμένες παρουσιάσεις... ακόμα και την awkward στιγμή του Yoshinori Ono.
Notification