Darkfall: Rise of Agon

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Darkfall: Rise of Agon

Darkfall: Rise of Agon

Δωρεάν για μια εβδομάδα. Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 29/6/16] Μέχρι σήμερα σας είχαμε ενημερώσει για το Darkfall: New Dawn, την προσπάθεια της Γαλλικής Ub3rgames για την αναβίωση του ελληνικού MMORPG Darkfall Online.

Μία ακόμη απόπειρα αναβίωσης του Darkfall προέρχεται από την Καναδική εταιρεία ανάπτυξης Big Picture Games, η οποία απέκτησε κι αυτή με τη σειρά της τα δικαιώματα του Darkfall Online απ' την ελληνική εταιρεία ανάπτυξης Aventurine. Τυπικά λοιπόν το αρχικό Darkfall θα αναβιώσει σε δύο εκδόσεις. Το Darkfall: New Dawn και το Darkfall: Rise of Agon.

Ένα MMORPG με μικρό κοινό όπως το Darkfall θα αναβιώσει αλλά δυστυχώς το κοινό του θα διαχωριστεί σε δύο μέρη. Αμφότερες οι δύο εταιρείες δηλώνουν πως έχουν διαφορετική προσέγγιση στο gameplay. Η Big Picture Games θα επιχειρήσει να μειώσει το grinding κάνοντας την ταχύτητα πιο γρήγορη στα πλοία, τα mounts και τα warhulks (σ.σ. οχήματα στεριάς). Μία σημαντική αλλαγή είναι το Instant Travel που θα σας επιτρέπει να τηλεμεταφέρεστε γρήγορα στο χάρτη. Τα Sieges ωστόσο θα διαρκούν περισσότερο, αφού όταν μία Clan κάνει siege στην Clan city μιας άλλης τότε τα hit points του Clan Store θα αυξηθούν, ενώ αντίστοιχα θα μειωθεί η ικανότητα του επιτιθέμενου να τοποθετήσει siege stones.

Στο θέμα harvesting θα γίνουν αλλαγές που έχουν συζητηθεί πολύ. Οι developers δεν συμπαθούν ιδιαίτερα το ότι πολλοί στο original Darkfall έκαναν harvest και έφευγαν AFK, άρα δεν συμμετείχαν στο PvP. Έτσι, Τα αποθέματα κάθε node όταν κάνετε harvest (ore, timber κτλ.) θα μειωθούν έτσι ώστε οι παίκτες να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στο να κάνετε harvest. Τουλάχιστον, θα υπάρχουν οπτικές ενδείξεις για το απόθεμα κάθε σημείου, ενώ στα hamlets (μικρές Clan cities) θα προστεθούν όλα τα κτίρια για crafting ώστε να μην ταξιδεύετε και αλλάζετε πόλεις για να craftάρετε.

Στη μάχη θα υπάρχουν οι εξής αλλαγές. Καταρχήν καταργείται το newbie protection, τουλάχιστον προς το παρόν. Εδώ η Big Picture Games όσο κρατάει την αλλαγή αυτή δείχνει την τάση να απευθύνεται στο hardcore κοινό του Darkfall. Αν φοράτε βαρύ armor τότε θα αργείτε περισσότερο στην χρήση του όπλου σας και στη ρίψη βέλους ή spell. Όταν σκοτώνετε έναν παίκτη θα μπορείτε να δείτε τα αντικείμενά του αλλά θα πρέπει να τον κάνετε gank για να lootάρετε. Επίσης, αν healάρετε ή δώσετε buff σε παίκτη που είναι γκρι/κόκκινος (έχει αρνητικό alignment επειδή επιτέθηκε σε παίκτη ίδιου race) τότε αυτό θα κάνει και τον χαρακτήρα σας γκρι (rogue). Στο meditation (όπου ξοδεύετε gold για να ανεβάσετε τα skills σας) οι Καναδοί θέλουν να το κρατήσουν ώστε να δουλεύει όταν είστε logged in στον server σε αντίθεση με το Darkfall: Rise of Agon όπου όχι μόνο θα δουλεύει όταν θα είστε offline, αλλά δεν θα δουλεύει με gold διότι αυτό πριμοδοτεί τους βετεράνους παίκτες, αλλά με τον χρόνο παραμονής του παίκτη στον server.

Τα γραφικά και ο ήχος του παιχνιδιού δεν έχουν αλλάξει σε αμφότερα τα δύο Darkfall που αναπτύσσονται μέχρι τώρα. Το user interface στο Darkfall: Rise of Agon έχει υποστεί κάποιες αλλαγές ως προς την λειτουργικότητα, καθώς στο Darkfall: Rise of Agon επιτρέπει την χρήση πολλαπλών όπλων στην ίδια θέση της hotbar. Για παράδειγμα θα μπορείτε να σύρετε one-handed sword και ασπίδα στον αριθμό 3 και πατώντας το πλήκτρο 3 ο χαρακτήρας σας να κάνει equip και τα δύο όπλα μαζί. Τέλος, όσον αφορά στο κόστος, η Big Picture Games σκοπεύει να χρεώσει την τελική έκδοση με 15 ευρώ συνδρομή. Στόχος της εταιρείας, όπως δήλωσαν οι developers σε vidcast στο Soundcloud είναι να φτάσει τουλάχιστον τους 20.000-30.000 συνδρομητές για να είναι το project βιώσιμο.

Alpha έκδοση
Υπάρχει ένας άτυπος "αγώνας δρόμου" ανάμεσα στα δύο games. Η Big Picture Games είχε ανακοινώσει πρώτη το Darkfall: Rise of Agon, αλλά η Ub3rgames κατάφερε να αποσπάσει πρώτη την υπογραφή της Aventurine για τα δικαιώματα του Darkfall: New Dawn τον Ιανουάριο. Στον αντίποδα, η Big Picture Games που υπέγραψε συμφωνία με την Aventurine την 1η Μαρτίου, δεν έχασε χρόνο. Πήρε τον κώδικα στα χέρια της και χρειάστηκε μόλις 40 ημέρες για να ανεβάσει τον alpha server του παιχνιδιού τον Απρίλιο, σε αντίθεση με την Ubergames που το έπραξε...χθες. 

Για να μπείτε στον alpha server θα πρέπει να πληρώσετε το κόστος των 20 ευρώ. Δείτε όλες τις πληροφορίες στο επίσημο site.

[UPDATE: 19/4/17 - Δωρεάν για μια εβδομάδα] Καθώς η κυκλοφορία του Darkfall: Rise of Agon πλησιάζει, οι developers αποφάσισαν να διαθέσουν δωρεάν το MMORPG για μια εβδομάδα. Ο δωρεάν server θα κλείσει στις 24 Απριλίου για συντήρηση και προετοιμασία για την τελική κυκλοφορία στις 5 Μαΐου. Μπορείτε να κατεβάστε το Darkfall: Rise of Agon από το επίσημο site του παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης σχετικά με το κλείσιμο του ελληνικού MMORPG Darkfall Unholy Wars αλλά και το "αντίπαλο δέος" στην αναβίωση του Darkfall, το Darkfall: New Dawn.

Συζητήστε για το Darkfall: Rise of Agon σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification