Darkfall: New Dawn

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
3
Darkfall: New Dawn

Darkfall: New Dawn

Ξεκινάει η alpha. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 5/2/16] Το Darkfall Online ήταν ένα πρωτοποριακό για την εποχή του MMORPG που δημιουργήθηκε απ' την ελληνική εταιρεία ανάπτυξης Aventurine το 2009. Απέκτησε ένα μεγάλο hype στην αγορά των MMO ως το πολυαναμενόμενο Real-Time PvP MMORPG. Διέθετε αρκετά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και είναι σίγουρα ένα αξιοσημείωτο video game για τα παγκόσμια και κυρίως για τα ελληνικά δεδομένα.

Η Aventurine αποφάσισε να αφήσει πίσω της το Darkfall Online ξεκινώντας το 2013 το Darkfall Unholy Wars, χρησιμοποιώντας σύγχρονη μηχανή γραφικών, καλύτερο ήχο, αλλά στερώντας ορισμένα βασικά στοιχεία του gameplay που έκαναν έναν σκληρό πυρήνα οπαδών του πρώτου Darkfall να απομακρυνθεί απ' το εν λόγω sequel.

Με αφορμή τα παραπάνω, μία ομάδα από developers και πρώην παίκτες του πρώτου Darkfall, δημιούργησε την εταιρεία ανάπτυξης Ub3rgames, έχοντας ως στόχο να αναβιώσει το πρώτο Darkfall. Με την παλιά μηχανή γραφικών, ίσως με κάποιες οπτικές αλλαγές, αλλά διατηρώντας το ευέλικτο gameplay που το καθιέρωσε, κάτι που σημαίνει μη ύπαρξη των safe zones, το σύστημα alignment, τα αρχικά έξι races και προφανώς το κλασικό σύστημα μάχης με την hotbar των 100 σημείων. Για τον σκοπό αυτό, είχε ως στόχο της απ' τον Οκτώβριο του 2015 να επισυνάψει συμφωνία με την Aventurine για να αποκτήσει τα δικαιώματα του κώδικα του πρώτου Darkfall. Ο στόχος επετεύχθη πριν από μερικές ημέρες καθώς οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνητικό κι έτσι τώρα το project μπορεί να ξεκινήσει.

Πως θα επανέλθει το Darkfall Online
Η Ub3rgames έθεσε ωστόσο ως προϋπόθεση την προ-αγορά του Darkfall Online στην τιμή των 20 ευρώ και με βάση αυτό θα χρειαστεί περίπου 6-9 μήνες για να πάρει τον αρχικό κώδικα του Darkfall Online, να τον ενσωματώσει στους servers της με τις όποιες μικροαλλαγές και να επαναφέρει το Darkfall όπως το γνωρίζαμε. Δείτε εδώ το business model της εταιρείας

Περισσότερα για το Darkfall: New Dawn μπορείτε να μάθετε στο επίσημο site του παιχνιδιού, το οποίο έχει και Forums για να καταθέσετε feedback.

[UPDATE: 26/6/16 - Ξεκίνησε η alpha] Το ελληνικό MMORPG Darkfall Unholy Wars έκλεισε οριστικά τους servers του τον Μάιο, ωστόσο μέσα σε μόλις ένα μήνα, η Γαλλική εταιρεία ανάπτυξης Ub3rgames που έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του πρώτου Darkfall από την ελληνική εταιρεία Aventurine, ερχεται για να απαντήσει άμεσα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το Darkfall: New Dawn θα λανσάρει τον InDev server του (ας τον πούμε "alpha" αν και είναι αρκετά νωρίς ακόμα και για να αναφερθεί ο σχετικός όρος) την Τρίτη 28/6 στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αρχικά ο server, ο οποίος θα περιέχει την πρώτη έκδοση του Darkfall με τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει από τις αρχές της χρονιάς, θα είναι ανοιχτός σε όλους. Θα υπάρχει μια δωρεάν περίοδος τριών εβδομάδων και από τις 19 Ιουλίου όποιος θέλει να παίξει θα αναγκαστεί να αγοράσει το παιχνίδι μέσω ενός μοντέλου που θα διαφοροποιείται από το Steam Early access. Θα χρειαστεί να πληρώσετε 20 ευρώ για να παίξετε στον alpha server και μία συνδρομή των 10 ευρώ. Όταν θα κλείσετε δύο μήνες (έχοντας δώσει συνολικά 40 ευρώ), έναν στον alpha server κι έναν στον beta, τότε θα σας δοθεί δωρεάν η τελική έκδοση του παιχνιδιού.

Για να συμμετάσχετε στη beta μπείτε στο επίσημο site.

Αλλαγές στο alignment
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το alignment system του πρώτου Darkfall, όταν κάποιος σας σκότωνε και βρισκόταν στο ίδιο/φιλικό race με εσάς, τότε έπαιρνε αρνητικό alignment και αρκούσε να σκοτώσει παίκτες αντίπαλου race/faction για να επανέλθει. Αργότερα με τις chaos churches θα έπρεπε να πληρώσει gold.

Τώρα η Ub3rgames θα αλλάξει το συγκεκριμένο σύστημα, καθώς όποιος σκοτώνει παίκτη φιλικού race θα έχει ένα χρονικό penalty μέχρι το alignment του να επανέλθει, ενώ θα χάνει και ένα ποσοστό χρημάτων από τα quests. Με αυτό τον τρόπο οι developers ελπίζουν να κάνουν το περιβάλλον πιο φιλικό προς τους νέους παίκτες.

Μάχη για το grinding
Το βασικότερο πρόβλημα του πρώτου Darkfall ήταν το grinding και εδώ η Ub3rgames σκοπεύει να απαντήσει αφαιρώντας όλα τα passive skills τα οποία γίνονταν exploit μέσω macroing.

Επιπλέον, τα health, stamina και mana εξαρτώνται περισσότερο από τα attributes (όπως Strength και Vitality) και μεγαλώνουν ευκολότερα όσο ανεβάζετε τα attributes σας. Παράλληλα, όσον αφοά στο meditation, αφαιρέθηκε η δυνατότητα του offline meditation καθώς οι βετεράνοι παίκτες μπορούσαν με gold να ανεβάσουν όλα τα στατιστικά τους. Πλέον, το meditation υλοποιείται καθώς κερδίζετε πόντους...όσο παίζετε το παιχνίδι! Οι πιο ενεργοί παίκτες ανταμείβονται με περισσότερους πόντους. Τα quests θα είναι η καλύτερη πηγή κέρδους για τα meditation points, αργότερα θα μπει μέσα και το PvP.

User interface
Αλλαγές αναμένονται και στο περιβάλλον του παιχνιδιού, καθώς θα προστεθεί hotbar για τα όπλα ώστε να παίζετε το Darkfall: New Dawn ακριβώς σαν να βρίσκεστε σε FPS. Επίσης, μεγάλωσαν οι μπάρες των health, stamina και mana ώστε να είναι πιο ευδιάκριτες.

Δείτε την συνέντευξη του GameWorld με τον Marc Thompson, επικεφαλής του New Dawn και συζητήστε περισσότερα σε αυτό το forum topic.

Διαβάστε το review του Darkfall Online και το αντίστοιχο review του Darkfall Unholy Wars

Συζητήστε περισσότερα για το Darkfall: New Dawn σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Blood King (Level 25) 05/02/2016 20:05
Πολύ ευχάριστη είδηση για εμάς τους φανατικούς gamers. Προσωπικά δεν είχα την τύχη να ασχοληθώ με το Darkfall έτσι δεν θα χάσω την ευκαιρία να παίξω την συνέχεια του, πρέπει να τονώσουμε τους Έλληνες developers για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τα μεγαθήρια του εξωτερικού.
#2 Mystique (Level 23) 05/02/2016 22:38
Ειναι μια καλη ευκαιρια να ενισχυσουμε μια αξιολογη ελληνικη προσπαθεια και τα 20 ευρω που ζηταει ειναι αρκετα προσιτη τιμη για το παιχνιδι.
#3 Sephi (Level 12) 06/02/2016 12:26
Τι εστί Real Time Mmorpg;
Υπάρχει mmorpg που να μην είναι Real Time;
#4 Manos (Level 39) 06/02/2016 14:09
Quoting Sephi:
Τι εστί Real Time Mmorpg;
Υπάρχει mmorpg που να μην είναι Real Time;

Το σύστημα μάχης είναι πραγματικό "real-time", σε βαθμό που π.χ. όταν σκύβεις αποφεύγεις βέλος ή spell. Όπως γίνεται στο Skyrim. Υπάρχει το πλήρως real-time και το tab targetting, όπως είναι το WoW, το Lineage 2 κτλ. όπου το spell "κλειδώνει" σε έναν χαρακτήρα και το τρώει όπως και να έχει, ανεξάρτητα από το τι κίνηση θα κάνει.
#5 Sephi (Level 12) 06/02/2016 14:27
Quoting Manos:

Το σύστημα μάχης είναι πραγματικό "real-time", σε βαθμό που π.χ. όταν σκύβεις αποφεύγεις βέλος ή spell. Όπως γίνεται στο Skyrim. Υπάρχει το πλήρως real-time και το tab targetting, όπως είναι το WoW, το Lineage 2 κτλ. όπου το spell "κλειδώνει" σε έναν χαρακτήρα και το τρώει όπως και να έχει, ανεξάρτητα από το τι κίνηση θα κάνει.


Oh, you mean action rpg.
Yeah that's “Real-Time”.
#6 +1 Lord Gimli (Level 11) 06/02/2016 22:48
Η είδηση της εβδομάδας για μένα! Μακάρι να επιστρέψει γιατί η Aventurine ειλικρινά τα είχε κάνει μαντάρα και το Unholy Wars δεν βλεπόταν.Unsub στο τρίμηνο.Τούτο εδω θα το στηρίξω όμως εχοντας περασει καπου 2 χρονια στο DFO.
Sephi αν δεν καταλαβαίνεις κι αν δεν παίζεις MMO μην το κουράζεις. Τα Action RPG δεν ειναι όλα real-time.To Fallen Earth,το Oblivion,το Skyrim και το Darkfall είναι.Κάτι Wow,κάτι SWTOR,κάτι LOTRO και κάτι άλλα είναι tab-targetting και της σειράς.Τα μάθαμε,τα βαρεθήκαμε.Πουλ άνε λόγω εταιρειών,λόγω brand και γιατί "τα παίζει η παρέα."Ολα Action RPG είναι αλλά όταν μιλάμε για real-time RPG μιλάμε για Bethesda ή για Aventurine.Η μέρα με την νύκτα δηλαδή αλλά τέλος πάντων.
#7 Astralien (Level 6) 26/01/2018 01:32
https://www.timeanddate.com/countdown/generic?iso=20180126T16&p0=195&msg=Darkfall%3A+New+Dawn+Server+Launch&font=cursive&csz=1
Notification