Έκλεισε το ελληνικό MMORPG Darkfall!

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Έκλεισε το ελληνικό MMORPG Darkfall!

Έκλεισε το ελληνικό MMORPG Darkfall!

Η Aventurine πουλάει τα δικαιώματα.

Το ελληνικό MMORPG Darkfall διέκοψε πριν από λίγες ώρες και επίσημα την λειτουργία του, όπως ανακοινώθηκε μέσω των Forums, με επίσημη αιτιολογία την οικονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας. Η αναβαθμισμένη έκδοσή του, το Darkfall Unholy Wars, απέτυχε στο να προσελκύσει έναν σεβαστό αριθμό συνδρομητών, έστω για την συντήρηση των servers.

Η ιστορία έγραψε το Darkfall ως ένα από τα πιο hyped MMORPG όλων των εποχών, καθώς έγινε ένας μεγάλος ντόρος μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2009 όταν και κυκλοφόρησε. Οι λόγοι ήταν το Hardcore PvP σύστημα μάχης του, το full loot, τα sieges σε συνδυασμό με τις αψιμαχίες μεταξύ των Clans, η τεράστια γκάμα από skills, το crafting και το σύστημα οικονομίας. Αποτέλεσε την πιο ακριβή παραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα.

Δυστυχώς ο ένας και μοναδικός server που χρησιμοποιήθηκε τότε (μέχρι να ανοίξει ο Αμερικάνικος το καλοκαίρι του 2009) δεν αρκούσε για να καλύψει την ζήτηση. Συν τις άλλοις το παιχνίδι δεν ήταν ολοκληρωμένο και περιείχε πολλά bugs, μέχρι και server crashes. Το αποτέλεσμα ήταν κάθε ημέρα να γίνονται μόλις...1.000 πωλήσεις accounts και η ελληνική εταιρεία Aventurine να χάνει διαρκώς χρήματα, την στιγμή που θα μπορούσε με ένα τελειοποιημένο προϊόν και 3-4 servers να κρατήσει έναν αριθμό πολλών δεκάδων χιλιάδων συνδρομητών. 

Μετά το προβληματικό λανσάρισμα του Darkfall Online το 2009 τα expansions προσπάθησαν να διορθώσουν την κατάσταση. Ο αριθμός χρηστών του Darkfall ξεπέρασε τα 100.000 άτομα μέχρι τα τέλη του 2012, ενώ από τον Απρίλιο του 2013 όταν και λανσαρίστηκε το Darkfall Unholy Wars, το παιχνίδι έχασε ένα μεγάλο μέρος του κοινού του, καθώς το gameplay χειροτέρεψε, το σύστημα των skills και της ανάπτυξης απέτρεψε τους χρήστες, το PvE και τα quests εξαφανίστηκαν μαζί με το enchanting και το περιεχόμενο ελαττώθηκε. Ως εκ τούτου, η Aventurine δεν μπόρεσε να πληρώσει το κόστος συντήρησης του παιχνιδιού και κατ' επέκταση το Darkfall κατέβασε ρολά. Στο Reddit υπάρχει συζήτηση σχετικά με τους developers που εργάζονται αυτή τη στιγμή και που -όπως αναφέρεται- είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το Darkfall αναβιώνει
Η Aventurine εξακολουθεί να υφίσταται ως εταιρεία, με την διαφορά ότι πλέον απλά διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Darkfall. Μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί δύο συμβόλαια με εταιρείες οι οποίες θα αναβιώσουν το παλιό Darkfall του 2009, με πιο σύγχρονο gameplay και γραφικά, έχοντας ως στόχο να το κάνουν πιο προσιτό στους gamers.

Τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί είναι ένα με την Γαλλική εταιρεία ανάπτυξης Ub3rgames για το Darkfall: New Dawn το οποίο επιχειρεί μια προσέγγιση πιο ανοιχτή στον περισσότερο κόσμο και ένα με την Καναδική Big Picture Games για το Darkfall: Rise of Agon που προσπαθεί να απευθυνθεί περισσότερο στους hardcore gamers.

Διαβάστε το review του Darkfall Unholy Wars και την συνέντευξη του Lead Developer του Darkfall: New Dawn, το οποίο βρίσκεται σε alpha έκδοση.

Συζητήστε πλέον για το Darkfall: New Dawn σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 aims (Level 20) 30/05/2016 20:35
κριμα γαμωτο...
αλλα λογικο ειναι,πως να σταθει η οποιαδηποτε επιχειρηση στην Ελλαδα?
#2 general656 (Level 21) 31/05/2016 02:02
Quoting aims:
κριμα γαμωτο...
αλλα λογικο ειναι,πως να σταθει η οποιαδηποτε επιχειρηση στην Ελλαδα?

Τουλάχιστον από όσο κατάλαβα από το άρθρο δεν ήταν αυτό το πραγματικό φταίξιμο. Μην παρουσιάζουμε την Ελλάδα ως τον αποδιοπομπαίο τράγο για το κάθε τι.
Το DarkFall ήταν ένα ΜΜΟ ευρείου σκέλους. Η "Οικονομική Κρίση στην Ελλάδα" ήταν απλά η αφορμή και η δικαιολογία για να μην παραδεχτούνε πόσο χάλια τα πήγανε με το Content τους. Αυτό δηλαδή κατάλαβα από το άρθρο. Δεν έχω παίξει ποτέ DarkFall αλλά η απάντησή μου σε εσένα ήταν για να μην ρίχνουμε το φταίξιμο όπου και όπου. Άλλα λέει το άρθρο και άλλα λες εσύ. :-) Φιλικά.
#3 ashbringer (Level 25) 31/05/2016 09:55
Σωστός ο general.Ήταν δική τους η ευθύνη για ότι συνέβη.
Notification