Kursk

Hot
Παντελής Δασκαλέλος

Παντελής Δασκαλέλος  

Now playing Crysis 2, Gears of War 2 και Tom Clancy's H.A.W.X
 
0.0 ()
2
Kursk

Kursk

Βασίζεται αυστηρά σε πραγματικά γεγονότα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 21/5/15] Η πολωνική εταιρεία Jujubee ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Kursk ενός First-Person Adventure για PC, PS4 και Xbox One.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι το Kursk, ήταν ένα Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο που βυθίστηκε στις αρχές της δεκαετίας. Μέχρι και σήμερα το ναυάγιο του Kursk εξακολουθεί να προκαλεί ερωτήματα, καθώς τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά. Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους να αναφέρουμε ότι το υποβρύχιο πήρε το όνομά του από την διάσημη μάχη του B' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Σοβιετικών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Michal Stepien, του προέδρου της Jujubee, το Kursk απευθύνεται σε ένα πιο "ώριμο" κοινό και σε όσους ψάχνουν για μια cinematic εμπειρία. Ο Stepien πρόσθεσε επίσης ότι με την κυκλοφορία του Kursk ελπίζει να ρίξει φως σε κάποια από τα σκοτεινά σημεία της ιστορίας.

Το Kursk θα αποτελέσει την παρθενική κυκλοφορία της πολωνικής εταιρείας στα PC και στις κονσόλες, αφού οι προηγούμενες δημιουργίες της (Flashout 3D, Flashout 2 και Suspect in Sight) είχαν κυκλοφορήσει για iOS συσκευές. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στο δυναμικό της έχει εντάξει αρκετά πρώην στελέχη της CD Project RED, της εταιρείας δηλαδή που μας έχει παρουσιάσει την σειρά The Witcher.

[UPDATE: 22/1/18 - Κυκλοφορεί εντός του 2018] Το Kursk αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2018 στα PC.

Το παιχνίδι που πραγματεύεται την ιστορία ενός Ρώσικου υποβρυχίου γεμάτο πυρηνικά και αναπτύσσεται από την Jujubee θα κάνει τελικά την εμφάνισή του φέτος όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω ενός blog post. Οι δηλώσεις τους περιείχαν και ορισμένες λεπτομέρειες για το επερχόμενο video game: “Το παιχνίδι εκμεταλλεύεται μια μεγάλη συλλογή μηχανισμών και λύσεων που έχουν χρησιμοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια στην βιομηχανία των video games και τα χρησιμοποιεί για να πει μα συγκεκριμένη ιστορία. 

Όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν πρόκειται για ένα Adventure στο οποίο θα ελέγχετε έναν κατάσκοπο που προσπαθεί να αποσπάσει πληροφορίες για τις τορπίλες της Shkval . Το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού θα βρίσκεται στο υποβρύχιο Kursk, ενώ θα επισκεφτείτε και πόλεις όπως η Μόσχα και το Vidyavevo. Στόχος τους είναι να σας προσφέρει μια πραγματική εμπειρία του πώς είναι να είστε μέλος ενός υποβρύχιου πληρώματος. Τέλος θα έχει αποκαλύφθηκε πως θα έχει και δύο DLC.

[UPDATE 2: 28/4/18 - Πραγματικά γεγονότα] Η Jujubee κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ για το Kursk.

Η εταιρεία ανάπτυξής του το περιγράφει ως το πρώτο “documentary adventure game” στο οποίο εξιστορούνται τα τραγικά γεγονότα του ρωσικού υποβρυχίου που έλαβαν χώρα το 2000. Προσπαθούνε να το κάνουν όσο πιο πραγματικό γίνεται ώστε οι παίκτες να βιώσουν όλα όσα έγιναν με ακριβή τρόπο.

Ο Michal Stepien, διευθύνων σύμβουλος της Jujubee, μίλησε για τους λόγους που οφείλουν να το κάνουν ακριβές: “Πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να πούμε αληθινές ιστορίες. Σε μία εποχή όπου μαχόμαστε για τον ελεύθερο χρόνο τον καταναλωτών ενάντια σε ολόκληρη την βιομηχανία ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης και των τηλεοπτικών σειρών και όταν ο κόσμος δεν διαβάζει ιδιαίτερα τις μη φανταστικές ιστορίες, οι παραγωγοί των games έχουν μία παραπάνω υποχρέωση. Ισχύει πως τα games γίνονται πιο σύνθετα, προσφέροντας απίθανη οπτικοακουστική εμπειρία και επιτρέποντας μας να χάσουμε τους εαυτούς μας σε εικονικούς κόσμους”.

To Kursk θα κυκλοφορήσει για PC εντός του 2018, ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει και σε PS4 και Xbox One. Συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Professor_Severus_Snape (Level 28) 21/05/2015 21:16
Ιδού και τα δύο links από τη wikipedia για όσους ενδιαφέρονται για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με όσα συνέβησαν στον πόλεμο αλλά και το 2000: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CF%8D%CE%B8%CE%B9%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%83%CE%BA

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CF%87%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%83%CE%BA
#2 +1 akiszax (Level 21) 21/05/2015 22:44
Το game θα είναι fps?? Είδα το video, μα ακόμα είμαι επιφυλακτικός, για να δούμε η αναμονή άραγε θα αξίζει??
#3 ThanosRipper (Level 15) 22/05/2015 00:47
Περιμένουμε νεότερες πληροφορίες και θα δείξει. Προς το παρόν δεν μπορούμε να ξέρουμε..
#4 yiannis 22/05/2015 02:14
Λογικά στην E3. Θα μάθουμε περισσότερα.
#5 euris13 (Level 22) 22/05/2015 12:46
Φαινεται πολυ ενδιαφερον!
#6 +1 ashbringer (Level 25) 23/05/2015 09:18
Πιστεύω θα αξίζει καθότι αφορά την μυστηριώδη ιστορία ενός απο τα πιο γνωστά ρώσικα υποβρύχια στην περίοδο του Β' παγκοσμίου Πολέμου.Τα ερωτηματικά και το μυστήριο που καλύπτουν αυτή την ιστορία σε συνδιασμό με μια καλή παραγωγή σίγουρα θα τραβήξουν το ενδιαφέρον πολύ κόσμου και ειδικά αυτών οι οποίοι ασχολούνται με υποβρύχια και πολεμικές ιστορίες.
#7 Efane (Level 24) 22/01/2018 18:02
Γουστάρω πολύ τα υποβρύχια, το θέμα είναι πως θα μας μεταφέρουν τα γεγονότα στο παιχνίδι και εύχομαι μην είναι τύπου Alekhines Gun. Πολύ το φοβάμαι.
Υ.Σ. Εκνευρίζομαι όταν πριν κυκλοφορήσει το παιχνίδι ξέρουμε για τα dlc.
#8 ashbringer (Level 25) 23/01/2018 08:55
Αναμένουμε για την πολύ σημαντική κυκλοφορία του.
Notification