Ο Pewdiepie έκανε ρατσιστικό σχόλιο ενώ έπαιζε PUBG

Hot
Μαρίνος Τζώτζης
Μαρίνος Τζώτζης

Μαρίνος Τζώτζης  

Πιθανότατα παίζει Total War, μην ενοχλείτε..
 
0.0 ()
1
Ο Pewdiepie έκανε ρατσιστικό σχόλιο ενώ έπαιζε PUBG

Ο Pewdiepie έκανε ρατσιστικό σχόλιο ενώ έπαιζε PUBG

Ο Pewdiepie και το βίντεό του που κατέβηκε. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 11/9/17] Βίντεο του Firewatch στο κανάλι του PewDiePie κατέβηκε έπειτα από αίτημα των developers, εξαιτίας της χρήσης ρατσιστικής λέξης σε stream από τον διάσημο Youtuber. Ο Felix Arvid Ulf Kjellberg είπε έναν αντίπαλό του "γαμημένο νέγρο" εκνευρισμένος πάνω σε ένα match στο PlayerUnknown's Battlegrounds.

O PewDiePie έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της gaming κοινότητας και όχι μόνο αρκετές φορές στο παρελθόν. Υπενθυμίζουμε μάλιστα πως πριν από λίγο καιρό ο διάσημος Youtuber υπήρξε πρωτοσέλιδο της Washington Post, όταν λύθηκε η συνεργασία του με την Disney έπειτα από διάφορους χαρακτηρισμούς του που θεωρήθηκαν αντισημιτικοί. Αυτή τη φορά, οι developers του Firewatch, Campo Santo, αποφάσισαν να κατεβάσουν το βίντεο του PewDiePie με το εν λόγω game από το κανάλι του, καθώς και να μη του επιτρέψουν να ανεβάσει κάποιο από τα μελλοντικά τους games. Ένα playthrough 90 λεπτών του Firewatch εξαφανίστηκε από το κανάλι του PewDiePie λίγη ώρα μετά τη δήλωση του συνιδρυτή της Campo Santo, Sean Vanaman.



Σύμφωνα με τον Sean Vanaman αυτό που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν το γεγονός ότι παρόλο που θα πρέπει να υπάρχει και μια ελευθερία σε αυτά που λέγονται όταν είσαι developer για video games, υπάρχει και ένα σημείο το οποίο θα πρέπει να υπάρχει ως όριο. Αναγνώρισε ακόμη πως η Campo Santo φέρει ένα μερίδιο ευθύνης καθώς και οι ίδιοι ως εταιρεία έβγαλαν χρήματα από το βίντεο του PewDiePie που είχε φτάσει τις 5,7 εκατομμύρια προβολές, αλλά συμπλήρωσε πως δε θέλει άτομα που καταστρέφουν την gaming κουλτούρα να βγάζουν χρήματα από τον κόπο τους.

Kάντε κλικ εδώ για να δείτε το βίντεο που έγινε μήλον της έριδος.

[UPDATE: 12/9/17 - Η απάντηση του Pewdiepie] Ο PewDiePie ζήτησε συγγνώμη για την ρατσιστική φράση του σε πρόσφατο livestream στο PUBG μέσω του σημερινού του βίντεο:

Απάντησε μάλιστα ότι όταν ακούει άλλους να παίζουν online games και να βρίζουν "Δεν το γουστάρω καθόλου και το θεωρώ ανώριμο που το έκανα. Το είπα απλά πάνω στην ένταση του παιχνιδιού. Δεν το σκέφτηκα Ζητάω συγγνώμη αν στεναχώρησα κάποιον. Θέλω να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος. Όχι μόνο για μένα αλλά και για όποιον εμπνέεται από μένα."

[UPDATE 2: 12/9/17 - Αρνητικά user reviews στο Firewatch] Μετά το χθεσινό περιστατικό με την αντίδραση της Campo Santo, εταιρείας ανάπτυξης του Firewatch, για το ρατσιστικό σχόλιο του PewDiePie, οι περισσότεροι χρήστες στο Steam βομβαρδίζουν με αρνητικά user reviews το Firewatch.

Δείτε στο προφίλ του αναλυτικά τι ισχύει με τα user reviews. Παρόμοια τακτική είχε ακολουθήσει το community και με το OpenIV Mod.

[UPDATE 3: 16/9/17 - Νέο βίντεο του Pewdiepie που απαντάει στην Campo Santo] Ο Pewdiepie ανέβασε βίντεο, στο οποίο απαντάει στην Campo Santo σχετικά με το report της εταιρείας στο βίντεό του, επειδή ο διευθύνων σύμβουλος δεν ήθελε το παιχνίδι του να βρίσκεται σε κανάλι YouTuber που μιλάει με ρατσιστικά σχόλια.

Μετά το live του, ο Pewdiepie απολογήθηκε για το σχόλιό του λέγοντας ότι το είπε κατά λάθος. Στο νέο του βίντεο όμως, μιλάει για το copyright στο YouTube, λέγοντας ότι στο βίντεό του για το Firewatch ήταν απόλυτα νόμιμος σε ότι έκανε. Κατηγορεί την Campo Santo γιατί ενώ αρχικά είχε αναφέρει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να ανεβάσει βίντεο με το παιχνίδι Firewatch, στην προκειμένη περίπτωση τον θεώρησε ρατσιστή και του το έκανε report.

Διαβάστε ακόμα όλη την υπόθεση γύρω από τον τερματισμό της συνεργασίας του PewDiePie με την Disney. 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 12/09/2017 15:11
Για ποιό λόγο να ασχοληθεί κανείς με τον Pew Die Die την στιγμή που υπάρχουν τόσα αξιόλογα κανάλια με πολύ καλύτερο περιεχόμενο.Ο τύπος κάνει ότι να΄ναι προκειμένου να μαζέψει κοινό και χρήματα.
#2 Divine Raiden (Level 26) 13/09/2017 05:41
Quoting ashbringer:
Για ποιό λόγο να ασχοληθεί κανείς με τον Pew Die Die την στιγμή που υπάρχουν τόσα αξιόλογα κανάλια με πολύ καλύτερο περιεχόμενο.Ο τύπος κάνει ότι να΄ναι προκειμένου να μαζέψει κοινό και χρήματα.

Θα συμφωνήσω.Υπάρχ ουν πολύ καλύτεροι streamers εκεί έξω και δεν έχουν απολύτως καμία υποστήριξη...
#3 ashbringer (Level 25) 13/09/2017 08:45
Τα περισσότερα πρόβατα και φανς του Pew αμέσως βρήκαν την λύση γιατί είναι και πάρα πολύ έξυπνοι.
Notification