Σταματάει η ανάπτυξη του Capital Wasteland mod για το Fallout 4

Hot
Σταματάει η ανάπτυξη του Capital Wasteland mod για το Fallout 4

Σταματάει η ανάπτυξη του Capital Wasteland mod για το Fallout 4

Λόγω νομικών προβλημάτων τα οποία δεν είχε προβλέψει η ομάδα ανάπτυξης.

Το “Capital Wasteland” θα ήταν ένα ανεπίσημο remake του Fallout 3 ως mod για το Fallout 4 από την ομάδα modding Road to Liberty, αλλά η ανάπτυξή του σταμάτησε λόγω νομικών προβλημάτων τα οποία δεν είχαν προβλεφθεί.

Ο Nathan “NafNaf95” ο οποίος ηγείται της Road to Liberty ανακοίνωσε στο Twitter (μέσω του χρήστη JuiceHead) πως πρόσφατα η ομάδα επικοινώνησε με την Bethesda σχετικά με τα σχέδια μεταφοράς του voice acting του Fallout 3 στο Capital Wasteland. Σε εκείνη την συζήτηση κατέστη σαφές το ότι η Road to Liberty θα πρέπει να αλλάξει τρόπο δουλειάς προκειμένου να συνεχίσει να δουλεύει στο project και τελικά η ομάδα αποφάσισε να σταματήσει να αναπτύσσει το mod. Ο Nathan αναφέρει πως “μετά από σκέψη, φαίνεται πως δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το project. Εάν ολοκληρωθεί το project, τότε εγώ ως αρχηγός της ομάδας θα είμαι υπαίτιος για τις όποιες κατηγορίες περί πειρατείας ή κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας προκύψουν από την κυκλοφορία του. Εγχειρήματα σαν αυτό πάντα κινούνται στις “γκρίζες ζώνες” του νόμου.”

Στη συνέχεια, ο Nathan αναφέρει πως η ομάδα αρχικά δίσταζε να σταματήσει και εξέτασε το ενδεχόμενο επανηχογράφησης του voice acting, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι αντικαθιστώντας εμβληματικές φωνές του Fallout 3 όπως αυτές των Liam Neeson, Malcolm McDowell, Ron Perlmann και Eric Todd θα χανόταν μεγάλο μέρος της “μαγείας” και έτσι δεν ήθελε να τις αλλάξει. Τέλος, ο Nathan ζητάει συγγνώμη που δεν κατάφερε η ομάδα να επιτεύξει τον στόχο της και λέει πως αν ποτέ υπάρξει η ευκαιρία να συνεχιστεί το project νόμιμα, τότε η Road to Liberty θα το ολοκληρώσει.

Παρόμοια projects, όπως τα Skywind, Skyblivion και TESRenewal παρακάμπτουν τα νομικά προβλήματα έχοντας την κατοχή του The Elder Scrolls V: Skyrim ως απαίτηση προκειμένου να λειτουργήσουν. Ο JuiceHead, ο οποίος ως Youtuber παρακολουθούσε και αναφερόταν στην εξέλιξη του Capital Wasteland, είπε πως πιστεύει ότι έγινε κάποια αντίστοιχη πρόταση στην Bethesda, η οποία απορρίφθηκε. Στη συνέχεια τόνισε μέσω Twitter κάποια σημαντικά σημεία:

- “Το προτεινόμενο εργαλείο για την εξαγωγή ήχου το οποίο θα απαιτούσε την κατοχή του Fallout 3 είναι ένα από τα πράγματα τα οποία η Bethesda είπε πως δεν επιτρέπονται/βρίσκονται σε γκρίζα νομική περιοχή.”
- “Η ομάδα Road to Liberty δεν διαλύεται, απλά σταματάει να δουλεύει πάνω σε αυτό το project.”
- “Η ομάδα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει αρχεία, διότι δεν της ανήκουν. Κάποια άτομα που δούλευαν στο project αποσύρθηκαν με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τα αρχεία τους δεν είναι τεχνικά επιτρεπτό να χρησιμοποιηθούν.”
- “Το θέμα συζητήθηκε εσωτερικά στην Bethesda και μάλλον συμβουλεύτηκαν δικηγόρο. Δεν υπάρχει κάποιο νομικό “παραθυράκι”, όπως ισχυρίζονται μερικοί.”

Διαβάστε περισσότερα για το Capital Wasteland mod, καθώς και για άλλα mods του Fallout 4. Συζητήστε για το Fallout 4 σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification