Zelda: Breath of the NES

Hot
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
Zelda: Breath of the NES

Zelda: Breath of the NES

Η Nintendo κόβει την ανάπτυξη του 2D indie RPG. Θα κυκλοφορήσει με άλλο όνομα. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 25/4/17] Ο WinterDrake, ένας ανεξάρτητος προγραμματιστής, αναπτύσσει ένα δωρεάν 2D RPG, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Ο game director του Breath of the Wild Hidemaro Fujibayashi είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι η Nintendo είχε αναπτύξει ένα prototype του παιχνιδιού στις δύο διαστάσεις για να δοκιμάσει διάφορους μηχανισμούς που αργότερα είδαμε στο νεότερο μέρος της σειράς. Το συγκεκριμένο prototype όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ, οπότε ο WinterDrake πήρε την κατάσταση στα χέρια του, αναπτύσσοντας το Zelda: Breath of the NES.

Πρόκειται για ένα 2D RPG το οποίο πρόκειται να διατεθεί δωρεάν για PC, εάν βέβαια η Nintendo δεν σταματήσει την ανάπτυξή του, όπως είχε πράξει αντίστοιχα για τα fan games που βασίζονται στο σύμπαν των Pokemon. Το Zelda: Breath of the NES δανείζεται μηχανισμούς του The Legend of Zelda: Breath of the Wild, μεταφέροντας ταυτόχρονα την retro αισθητική των παλιών games της σειράς που είχαν κυκλοφορήσει στο NES. Διαθέτει εναλλαγή ημέρας και νύχτας, inventory management και retro γραφικά μέσω της κλασικής top-down οπτικής. Ο WinterDrake αυτή την στιγμή αναζητά pixel artists και μουσικούς συνθέτες για να συνεχίσει την ανάπτυξη του Zelda: Breath of the NES.


Μπορείτε να κατεβάσετε το demo του παιχνιδιού μέσω του itch.io.

[UPDATE: 2/5/17 - Διακοπή της ανάπτυξής του] Η Nintendo σταμάτησε την ανάπτυξη του fan game Zelda: Breath of the NES, όπως ήταν αναμενόμενο.

Το indie 2D The Legend of Zelda που ήταν εμπνευσμένο από το The Legend of Zelda: Breath of the Wild δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ, τουλάχιστον όχι στην αρχική του μορφή. Όπως δήλωσε ο WinterDrake μέσω του Twitter, η Ιαπωνική εταιρεία του ζήτησε να διακόψει την ανάπτυξή του λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Μάλιστα, το demo που είχε κυκλοφορήσει, δεν είναι πλέον διαθέσιμο.

Παρόλα αυτά, ο WinterDrake ανέφερε ότι θα συνεχίσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού, κάνοντας όλες τις απαραίτητες αλλαγές και αφαιρώντας όλα τα assets που παραπέμπουν στα The Legend of Zelda. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι ήξερε την κατάληξη του project του, αλλά ήθελε να εκμεταλλευτεί την δημοσιότητα που θα του έδινε το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Διαβάστε το review του The Legend of Zelda: Breath of the Wild και συζητήστε για το Zelda: Breath of the NES στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 andkan (Level 10) 25/04/2017 19:32
για να δουμε τι καπνο φουμαρει 8)
#2 Stergios Mitrakis (Level 7) 25/04/2017 20:35
Για να δούμε τι θα δούμε !!!!!!
#3 Professor_Severus_Snape (Level 28) 26/04/2017 19:36
Ωραίο δείχνει, αλλά δεν το βλέπω να φτουράει με τη Nintendo, όπως και οτιδήποτε άλλο αντίστοιχο επιχειρήθηκε.
Notification