Nintendo Switch

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
11
Nintendo Switch

Nintendo Switch

Το πραγματικό κόστος της κονσόλας. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 17/3/15] Ο πρόεδρος της Nintendo Satoru Iwata, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου το Nintendo NX, μια νέα κονσόλα για την ιαπωνική εταιρεία.

Πρόκειται τυπικά για τον διάδοχο του Wii U, για τον οποίο θα μάθουμε περισσότερα μέσα στο 2016. Παράλληλα, η Nintendo επεκτείνεται στα smartphones, αναπτύσσοντας μία συνεργασία με τον mobile developer DeNA, με σκοπό να αναπτύξει games για φορητές συσκευές.

Η Nintendo σύμφωνα με τον Iwata "δεν έχει χάσει το πάθος της ή το όραμά της για τα παραδοσιακά games οπότε δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τον συγκεκριμένο τομέα". Προκειμένου να καθησυχάσει τους gamers, ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας, ανέφερε το NX στη συνέντευξη τύπου της συμφωνίας με την DeNA.

Το NX θα είναι μια ολοκαίνουργια κονσόλα που δεν θα έχει σχέση με το Wii U. Συνεπώς θα αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα από το επόμενο έτος.

[UPDATE: 18/10/15 - Υβρίδιο οικιακής και φορητής κονσόλας] Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, τα πρώτα Nintendo NX development kits έχουν παραδοθεί σε developers, ενώ ξεκίνησε νέος κύκλος από φήμες για την επόμενη κονσόλα της Nintendo. Οι αναφορές των δημοσιογράφων του συγκεκριμένου μέσου, κάνουν λόγο για...υβρίδιο οικιακής κονσόλας και φορητής συσκευής, που "θα συνδυάζει 3DS και Wii U" πιθανότατα με καλύτερη υπολογιστική ισχύ.

Θα μπορείτε με απλά λόγια να συνδέσετε την κονσόλα σας στην τηλεόραση, ενώ το NX θα διαθέτει και μια "φορητή μονάδα η οποία θα αποσπάται και θα μπορείτε να συνεχίσετε το παιχνίδι σας". Πιθανόν η ιδέα αυτή να προέκυψε καθώς πολλοί gamers ρωτούσαν την Nintendo για το κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Wii U gamepad εκτός σπιτιού, ενώ στην ουσία υπάρχει εμβέλεια κάποιων μέτρων.

Το σχήμα του Nintendo NX δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, όπως και οι προδιαγραφές του.

Περισσότερα για το ND θα αποκαλυφθούν το 2016 όπως έχει δηλώσει η ίδια η Nintendo. Πιο συγκεκριμένα, η αναφορά της Wall Street Journal κάνει λόγο για "αρχές του 2016".

[UPDATE 2: 26/6/16 - Φήμη για cartridges] Μία αδιανόητη φήμη έσκασε μύτη στο forum του NeoGAF σχετικά με το Nintendo NX. Η φήμη αναφέρει ότι η Nintendo θα επαναφέρει τα cartridges στο Nintendo NX, ενδεχομένως για να γλιτώσει από την πειρατεία. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που PS4 και Xbox One έχουν απειροελάχιστο ποσοστό πειρατείας με τα blu-ray drives τους.

Ο λόγος που υπάρχει αυτό το επιχείρημα είναι διότι στην καταχώρηση του The Legend of Zelda: Breath of the Wild που αναμένεται για Wii U και NX, υπάρχει υποσημείωση για cartridges! Αντίστοιχες υποσημειώσεις υπάρχουν στα 3DS games αλλά όχι στα αντίστοιχα του Wii U.

breath-of-the-wild-zelda-cartridges

Η Nintendo δεν έχει σχολιάσει ακόμη την συγκεκριμένη φήμη.

 

[UPDATE 3: 26/7/16 - Φορητή κονσόλα που συνδέεται σε τηλεόραση] Σύμφωνα με το Eurogamer, το Nintendo NX θα είναι μια φορητή κονσόλα που θα μπορεί να συνδεθεί σε τηλεόραση.

Πηγές του Eurogamer αναφέρουν ότι η νέα κονσόλα της Nintendo θα αφορά μια φορητή κονσόλα με αποσπώμενα χειριστήρια, τα οποία θα κουμπώνουν δεξιά και αριστερά της οθόνης της, όπως μπορείτε να δείτε και στην σχετική εικόνα παρακάτω. Όταν είστε σπίτι, θα μπορείτε να συνδέσετε την κονσόλα σε ειδική βάση και να παίζετε στην τηλεόρασή σας, μετατρέποντάς την σε οικιακή κονσόλα.

nxportable

Cartridges και επεξεργαστική ισχύς
Άλλες πηγές δηλώνουν ότι το NX θα χρησιμοποιεί cartridges ως μέσο ανάγνωσης και όχι δίσκους, φήμη που έχει ανακυκλωθεί αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό. Μάλιστα, τα cartridges που φέρεται να προτείνει η Nintendo, έχουν χωρητικότητα 32GB, μέγεθος που θεωρείται σχετικά μικρό αν λάβουμε υπόψιν μας ότι ήδη πολλά games ξεπερνούν τα 50GB. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας, το Eurogamer κάνει λόγο για χρησιμοποίηση του Tegra X1 chip της Nvidia, το οποίο προορίζεται για χρήση σε mobile συσκευές.

Ως παράδειγμα της ισχύς του, αναφέρονται οι επιδόσεις του Tegra X1 στο Doom BFG Edition στα Xbox 360 και PS3, όπου το παιχνίδι τρέχει στα 60fps σε ανάλυση 720p. Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε φαίνεται πως η Nintendo για άλλη μια φορά δεν θα στρέψει την προσοχή της στην… ωμή δύναμη ώστε να χτυπήσει τα PS4 και Xbox One ή ακόμα και τα PS4K και Project Scorpio, εκτός και αν η βάση της κονσόλας περιέχει ξεχωριστό hardware που θα αναλαμβάνει να τρέχει τα games σε μεγαλύτερες αναλύσεις.

Μένει να δούμε τι από τα παραπάνω ισχύει.

[UPDATE 4: 27/8/16 - Χειριστήρια τύπου Wiimote με δόνηση διαφόρων επιπέδων] Σύμφωνα με νέα φήμη που προέρχεται από το Let's Play Video Games, τα χειριστήρια του Nintendo NX θα έχουν motion sensor αντίστοιχο με αυτά των Wiimote. Αυτό σημαίνει ότι η Nintendo δεν εγκαταλείπει το casual gaming, αλλά σκοπεύει να το αξιοποιήσει, τουλάχιστον σε ορισμένα από τα games της νέας της κονσόλας. Το Just Dance 2017 βρίσκεται υπό ανάπτυξη, σύμφωνα επίσης με φήμες, συνεπώς σίγουρα οι σένσορες θα βρουν εφαρμογή εκεί.

Επίσης, τα gamepad θα έχουν δόνηση σύγχρονης τεχνολογίας και διαφόρων επιπέδων, ανάλογα με το τι κάνετε μέσα στο παιχνίδι. Για παράδειγμα αν δέχεστε χτύπημα από σπαθί τότε η δόνηση θα είναι πολύ πιο δυνατή απ' ότι π.χ. αν πιάνετε μια μπάλα.

[UPDATE 21: 29/8/16 - Οθόνη αφής στο prototype του NX] 

[UPDATE 5: 29/8/16 - Φήμη: Οθόνη 6.2 ιντσών πολλαπλής αφής στα χειριστήρια] Η γνωστή Nintendo insider Emily Rogers, έγραψε σε πρόσφατο δημοσίευμά της, ότι το Nintendo NX θα χρησιμοποιεί μια οθόνη 6.2 ιντσών πολλαπλής αφής με ανάλυση 720p στο χειριστήριο καθιστώντας το πιο εύχρηστο. Ωστόσο εάν το σύστημα είναι ικανό μόνο για ανάλυση 720p, τότε μπορεί να υπάρξουν αρκετοί δυσαρεστημένοι χρήστες, ειδικά αναλογιζόμενοι τα σαφώς ισχυρότερα Xbox One Scorpion και PlayStation 4 NEO.

Φυσικά, υπάρχει η πιθανότητα το NX να δίνεται τη δυνατότητα για προβολή στην τηλεόραση ή οθόνη σε ανάλυση 1080p. Εντούτοις για αυτή την  περίπτωση, η Rogers δεν αναφέρει τίποτα παρά μόνο ότι η κονσόλα θα έχει 2 USBθύρες. Φυσικά, όλα αυτά είναι φήμες, και η Rogers επισημαίνει πολλές φορές πως οτιδήποτε δεν αναφέρει επισήμως η Nintendo, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ακρίβειά τους. Επομένως αναμένουμε από την ίδια την Nintendo να το αποκαλύψει επίσημα κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο.

Συζητήστε για την νέα κονσόλα NX σε αυτό το forum topic.

[UPDATE 6: 1/9/16 - Φήμη για κατάργηση του region-lock] Σύμφωνα με πηγή του site Let's Play Video Games, η Nintendo πρόκειται να καταργήσει για πρώτη φορά το region-locking στο Nintendo NX.

Όλες οι μέχρι τώρα οικιακές κονσόλες της Nintendo είχαν region-lock, αλλά το NX ίσως να είναι η πρώτη region-free κονσόλα, επιτρέποντάς σας να αγοράσετε και να παίξετε games από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Επίσης, πριν από το 3DS, οι φορητές κονσόλες της Nintendo ήταν region-free.

Οι οικιακές κονσόλες της Nintendo έχουν backwards compatibility και δωρεάν online, συνεπώς το region-free είναι σίγουρα μία κίνηση προς την λογική κατεύθυνση.

[UPDATE 7: 20/10/16 – Γνωρίστε το Nintendo Switch] H νέα κονσόλα της Nintendo που μέχρι σήμερα ήταν γνωστή ως NX θα φέρει την ονομασία Nintendo Switch. Οι φήμες που έκαναν λόγο για μια φορητή κονσόλα με detachable χειριστήρια ευσταθούν πλήρως όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο που δόθηκε πριν από λίγα λεπτά στην δημοσιότητα από την ιαπωνική εταιρεία.


Όπως είδατε στο βίντεο, το Nintendo Switch θα χρησιμοποιεί cartridges και θα μπορεί να συνδεθεί στην τηλεόραση. Τα The Legend of Zelda: Breath of the Wild και NBA 2K17 αποτελούν κάποια από τα games που αναμένεται να το συνοδεύσουν στο λανσάρισμά του.

Το Nintendo Switch είναι ουσιαστικά ένα υβριδικό σύστημα, αφού λειτουργεί τόσο σαν φορητή, όσο και σαν οικιακή κονσόλα. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι παίζετε στο σαλόνι σας και θέλετε να βγείτε για μια βόλτα παρέα με την κονσόλα σας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την βγάλετε από την βάση της και να της προσθέσετε το ένα ή και τα δύο αποσπώμενα χειριστήριά της (τα λεγόμενα Joy-Cons). Να σημειωθεί επίσης ότι υποστηρίζεται τοπικό multiplayer με τον κάθε παίκτη να κρατά και από ένα χειριστήριο. Η Nintendo ανακοίνωσε ότι σύντομα θα διατεθεί και ένα Switch Pro Controller για όσους επιθυμούν ένα πιο παραδοσιακό χειριστήριο. Πέρα από το νέο The Legend of Zelda και το NBA 2K17 θα δούμε το Skyrim στο Nintendo Switch, μια enhanced έκδοση του Mario Kart 8, το Splatoon και ένα νέο Mario game στα πρότυπα του Super Mario 3D World.

Όσον αφορά το hardware της νέας κονσόλας, τα μόνο που γνωρίζουμε έρχονται δια στόματος Nvidia, η οποία επιβεβαίωσε πριν από λίγα λεπτά, ότι το Nintendo Switch είναι εφοδιασμένο με ένα custom Tegra επεξεργαστή.

 

[UPDATE 8: 21/10/16 – Δεν θα υποστηρίζει backwards compatibility] Σε σχετική δήλωση που προέβη η Nintendo ξεκαθάρισε ότι το Switch δεν θα είναι backwards compatible με τα Wii U και Nintendo 3DS.

Συγκεκριμένα το Switch δεν θα διαθέτει drive για οπτικούς δίσκους ώστε να μπορεί να διαβάσει αυτούς του Wii U και τα cartridges του είναι διαφορετικά από αυτά του 3DS. Οι μόνες γενικές πληροφορίες που παραχώρησε η Nintendo σχετίζονται με την διάρκεια της μπαταρίας και του τι περιέχεται στην συσκευασία του. Η μπαταρία του θα επαρκεί τόσο ώστε να "παίζετε άνετα χωρίς πηγή ενέργειας κοντά" και το κουτί θα περιέχει, πέρα από την κονσόλα, το Dock όπως και το αριστερό και δεξί Joy-Con.

[UPDATE 9: 25/10/16 - Φήμη για projector, motion controls και AR] Σύμφωνα με πατέντες που έχει κατοχυρώσει η Nintendo, το Switch ίσως να περιλαμβάνει ενσωματωμένο βιντεοπροβολέα, motion controls τύπου Wii, οθόνη αφής και άλλα χαρακτηριστικά τα οποία δεν αποκάλυψε η ιαπωνική εταιρεία στο πρώτο τρέιλερ της κονσόλας.

Ο ενσωματομένος προτζέκτορας θα είναι η βάση της augmented reality τεχνολογίας που έχει πατεντάρει η Nintendo, επιτρέποντάς στην συσκευή να εμφανίση ένα “ολόγραμμα” ενός αντικειμένου στο χέρι σας. Στα παραδείγματα αναφέρεται η προβολή μιας μπάλας του baseball στο χέρι σας, την οποία μπορείτε να πετάξετε προς την συσκευή ώστε να επηρεάσετε το game. Σε άλλες περιπτώσεις, η συσκευή θα αναγνωρίζει τι κρατάτε στο χέρι σας, θα μπορείτε να οδηγήσετε ένα αυτοκίνητο με hand gestures ή ακόμα και να δώσετε απαντήσεις σε μαθηματικές ερωτήσεις δείχνοντας με τα δάχτυλά σας.

Αναφέρεται επίσης ότι πέρα από την οθόνη αφής και τα motion controls, θα περιλαμβάνεται γυροσκόπιο, πηξίδα, GPS, αναγνώριση προσώπου, infrared κάμερα, βοηθητικούς αισθητήρες και μηχανισμό ανάδρασης. Ταυτόχρονα, αναφέρονται διάφοροι τύποι χειριστηρίων, όπως η περίπτωση ενός που ενσωματώνει περιστρεφόμενη ροδέλα. Η Nintendo δεν έχει σχολιάσει ακόμα εάν αυτές οι πατέντες αφορούν το Switch, οι περιγραφές και οι εικόνες όμως, κάνουν λόγο για μια κονσόλα τύπου tablet με αποσπώμενα χειριστήρια, οπότε όλα είναι πιθανά. Εξάλλου, η ίδια η εταιρεία έχει δηλώσει ότι ακόμη δεν έχει αποκαλύψει όλες τις δυνατότητες του Switch, ζητώντας να κάνουμε υπομονή μέχρι το 2017 όταν και θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

 

 

[UPDATE 10: 29/12/16 - Δεν θα μπορείτε να αλλάξετε την μπαταρία του] Σύμφωνα με νέα κατοχύρωση πατέντας ευρεσιτεχνίας από την Nintendo, η μπαταρία του Nintendo Switch δεν θα μπορεί να αντικατασταθεί.

Το Switch θα έχει φορτιστή για την μπαταρία σας, ωστόσο μένει να δούμε ποια θα είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αφού αν αδειάζει ολοένα και πιο γρήγορα με συνηθισμένη χρήση, τότε σίγουρα το γεγονός αυτό θα προκαλέσει πρόβλημα στους κατόχους του Switch. Θυμίζουμε επίσης ότι το Wii U gamepad, του οποίου η μπαταρία άδειαζε γρήγορα, υποστηρίχθηκε μετέπειτα από την Nintendo με ένα battery park που τις έδινε 8 ώρες ζωής. Συνεπώς αν υπάρξει θέμα ίσως βρεθεί λύση, αν και πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι θα βάλετε το χέρι στην τσέπη.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε καν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Nintendo Switch, όπως επίσης και ορισμένες από τις τεχνικές προδιαγραφές του (αυτό άλλωστε συμβαίνει με τις τελευταίες κονσόλες της Nintendo) συνεπώς δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα σχετικά με την διάρκεια ζωής, αλλά και το πόσο θα αδειάζει με την πάροδο του χρόνου. Φήμες τον Οκτώβριο έκαναν λόγο για διάρκεια ζωής στις τρεις ώρες. Αναλογιστείτε πως όποια κι αν είναι η διάρκεια τελικά, όσο περνάει ο καιρός θα πέφτει ανάλογα με την χρήση.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Khronos Group, όπου το Switch έχει καταχωρηθεί ως "συμμορφωμένο προϊόν" με τα παραπάνω APIs.

[UPDATE 11: 3/1/17 - Voice chat και gameplay recording] Η γνωστή Nintendo insider Laura Kate Dale μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες για τις online δυνατότητες του Switch.

Όπως αναφέρει η ίδια, το Switch θα υποστηρίζει voice chat, ενώ τα Friend Codes δεν θα κάνουν την επανεμφάνισή τους. Ταυτόχρονα, η επερχόμενη κονσόλα της Nintendo θα σας επιτρέπει να καταγράψετε gameplay βίντεο (όπως ισχύει και στο Xbox One). Μάλιστα, ένα από τα Joycons θα διαθέτει κουμπιά Record και Share. Επιπλέον, σύμφωνα με την Laura το Switch θα παρουσιαστεί με εξελιγμένο online που θα προσπαθήσει να χτυπήσει το Xbox Live.

Για το αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή έως τις 13 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί ώρα Ελλάδος, όταν και είναι προγραμματισμένο από την Nintendo να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την νέα της κονσόλα μέσω ειδικού event.

[UPDATE 12: 13/1/17 - Κυκλοφορία, τιμή, δυνατότητες και υπηρεσίες] Η Nintendo διεξήγαγε το πρώτο της livestream για το Nintendo Switch ώστε να ανακοινώσει ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή.

Το Nintendo Switch θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου 2017. Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 21 Ιανουαρίου. Η τιμή για την Αμερική θα είναι 300 δολάρια, συνεπώς για την Ευρώπη το αναμένουμε στα 300 ευρώ. Ωστόσο, είδαμε να πωλείται 330 ευρώ από το Gamestop Ιταλίας, συνεπώς η τελική τιμή θα εξαρτηθεί για άλλη μια φορά από το ΦΠΑ κάθε χώρας.

Η κονσόλα δεν θα είναι region-locked που σημαίνει ότι θα μπορείτε να αγοράσετε games από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και να τα παίξετε ελεύθερα στο Switch. Η οθόνη της κονσόλας θα είναι capacitive αφής, ενώ το Switch θα υποστηρίζει local multiplayer με έως και 8 παίκτες.

nintendo switch specs

Όσο για τις προδιαγραφές της κονσόλας, μαθεύτηκε ότι το Switch θα έχει οθόνη αφής 6,2 ιντσών 1280x720 multi-touch capacitive. Θα περιλαμβάνει 32GB αποθηκευτικό χώρο (όπως και το Wii U premium με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD). Τα cartridges της κονσόλας θα ονομάζονται "game cards" και θα τα εισάγετε από το πάνω μέρος του Switch. Η κονσόλα θα έχει δύο ηχεία στο κάτω μέρος και ένα audio jack 3,5 χιλιοστών στο πάνω. Η μπαταρία της κονσόλα θα κρατάει 2,5-6,5 ώρες αν και αυτό θα εξαρτάται από την χρήση. Για το The Legend of Zelda: Breath of the Wild ας πούμε σε πλήρη χρήση υπολογίζεται ότι η μπαταρία θα κρατάει...μόλις τρεις ώρες.

Θα υπάρχουν επίσης διάφορα play modes. Με το TV Mode απλά θα συνδέετε την κονσόλα σας στην τηλεόραση και τα Joy-Con controllers συνδεδεμένα στο Joy-Con grip ή θα χρησιμοποιείτε Pro Controllers. Με το Handheld Mode θα μπορείτε να βγάλετε το Switch από την βάση φόρτισής του, να συνδέσετε τα Joy-Con controllers στα πλάγια και να πάρετε την κονσόλα μαζί σας στο σπίτι, στο δρόμο και όπου αλλού θέλετε, ανεξαρτήτως απόστασης. Σαν να ήταν φορητή κονσόλα. Τέλος, το Tabletop Mode θα χρησιμοποιεί το stand του Nintendo Switch και τα Joy-Con controllers εκτός αυτού για να επιτρέψει σε 1 ή 2 παίκτες να παίξουν τα games που θέλουν.

Χειριστήρια
Τα χειριστήρια θα φέρουν την ονομασία Joy-Con και θα περιλαμβάνουν motion control μέσω μιας IR Motion camera, υποστήριξη amiibo κ.α. Κάθε χειριστήριο θα έχει διαφορετικά είδη δόνησης (HD Rumble). Το δεξί Joy-Con θα έχει σένσορα που θα scanάρει Amiibo. Μέσω του share button θα μπορείτε να καταγράψετε screenshots, θα υπάρχει επίσης strap για να τυλίξετε το χειριστήριο γύρω από τον καρπό σας, ενώ τα χειριστήρια θα έχουν διάφορα χρώματα, με το μπλε και το κόκκινο να έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Τα controllers θα διαθέτουν shoulder buttons.

nintendo switch controllers 2

Online multiplayer με συνδρομή
Στην παρουσίαση του Nintendo Switch ανακοινώθηκε ότι η κονσόλα θα έχει online υπηρεσία. Μία trial έκδοσή της θα είναι διαθέσιμη μετά το λανσάρισμα της κονσόλας. Για να παίξετε online multiplayer θα χρειαστείτε online συνδρομή, η οποία θα ξεκινήσει την λειτουργία της από το φθινόπωρο του 2017. Έως τότε πιθανόν θα μπορείτε να παίξετε δωρεάν.

Μέσα στο καλοκαίρι θα διατεθεί και ένα app για smartphones στο οποίο θα μπορείτε να συνδεθείτε στην online υπηρεσία του Switch, για να διαχειριστείτε το προφίλ σας, να επικοινωνήσετε με τους φίλους σας οργανώνοντας online sessions, να κάνετε chat κτλ. Οι συνδρομητές της υπηρεσίας θα λάβουν δωρεάν ένα video game για NES ή SuperNES κάθε μήνα. Η προσφορά αυτή είναι αντίστοιχη με τα δωρεάν games που δίνουν Sony και Microsoft κάθε μήνα, μόνο που σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για...retro game!

Δεν ανακοινώθηκε ακόμη το κόστος της συγκεκριμένης συνδρομής. 

 

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την παρουσίαση:

Παρουσιάστηκε επίσης ένα τρέιλερ του νέου The Legend of Zelda: Breath of the Wild και ανακοινώθηκε ότι θα το δούμε στις 3 Μαρτίου για Nintendo Switch και Wii U. Θα συνοδεύσει δηλαδή το λανσάρισμα της κονσόλας.

Δείτε το τρέιλερ του Fire Emblem Warriors.

Το τρέιλερ party game 1-2 Switch:

Ανακοινώθηκε το ARMS, ένα Battle Arena Boxing/Shooting game:

Το Xenoblade Chronicles 2 διέπρεψε στην παρουσίαση του Nintendo Switch:

Super Mario Odyssey: Ανακοινώθηκε το νέο Mario game:

Ανακοινώθηκε το Splatoon 2 και παρουσιάστηκε νέο τρέιλερ:

Ανακοινώθηκε το Super Bomberman R:

Το Puyo Puyo Tetris, μια νέα έκδοση του κλασικού Tetris, έρχεται στο Nintendo Switch:

Sonic Mania. Ο Sonic έρχεται στο Nintendo Switch και θα περιλαμβάνει 2D gameplay

Mario Kart 8 Deluxe. Μία από τις ναυαρχίδες της Nintendo θα συνοδεύσει και το Switch.

Ανακοινώθηκε επίσης το Fifa για το Switch χωρίς να διευκρινιστεί το πότε θα δούμε την νέα αυτή έκδοση. Η σειρά έχει να εμφανιστεί σε κονσόλα της Nintendo από το Fifa 15 στο Wii.

Οι τιμές για τα χειριστήρια σε δολάρια (πιθανόν ο ίδιος αριθμός και σε ευρώ)
Nintendo Switch Pro Controller - 70
Joy-Con Controllers (σετ με δύο, L and R) - 80
Joy-Con L ΄γ Joy-Con R - 50
Joy-Con Charging Grip - 30
Nintendo Switch Dock Set - 90
Joy-Con Wheel (σετ με δύο) - 15

[UPDATE 13: 14/1/17 – Χωρίς StreetPass και Miiverse] To Nintendo Switch δεν θα υποστηρίζει τις social εφαρμογές SteetPass και Miiverse, τις οποίες είχαμε δει στις προηγούμενες κονσόλες (Wii U και 3DS) τις ιαπωνικής εταιρείας.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε από τον David Young, των υποδιευθυντή δημοσίων σχέσεων της Nintendo of America στο VentureBeat, o οποίος δήλωσε ότι το Switch θα είναι πρωτίστως μια οικιακή κονσόλα και όχι μια φορητή κονσόλα. Ως εκ τούτου η λειτουργία StreetPass, την οποία και είχαμε δει στο 3DS δεν είναι τόσο ζωτικής σημασίας να περιληφθεί, πάντα σύμφωνα με τη Nintendo. Θυμίζουμε ότι μέσω του StreetPass στο 3DS μπορούσατε να κερδίσετε διάφορα coins για τα minigames του 3DS όταν η κονσόλα της βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση με την κονσόλα ενός άλλου παίκτη. Να σημειωθεί ότι αρκετά games, όπως το Etrian Odyssey IV: Legends of The Titan, το Fire Emblem: Awakening ή το Shin Megami Tensei: Devil Summoner: Soul Hackers είχαν ξεχωριστές λειτουργίες που αξιοποιούσαν το StreetPass. Στο dungeon crawler RPG της Atlus για παράδειγμα μπορούσατε να στρατολογήσετε στην ομάδα σας, τον party leader ενός άλλου παίκτη μέσω του StreetPass.

Εκτός όμως από το SteetPass, το Nintendo Switch δεν θα υποστηρίζει ούτε το Miiverse, το κοινωνικό δίκτυο της Nintendo, το οποίο σας επιτρέπει να μιλήσετε με άλλους παίκτες, να ανταλλάξετε φωτογραφίες ή ζωγραφιές, αλλά και να μπείτε στα community διαφόρων games. To Miiverse έκανε αρχικά την εμφάνισή του στο Wii U, γνώρισε μεγάλη απήχηση (ο γράφοντας είχε περάσει ουκ ολίγες ώρες σε αυτό τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας της κονσόλας) και στην πορεία διατέθηκε και στο 3DS. Σαφής πρόθεση της εταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει άλλα κοινωνικά δίκτυα (πιθανόν Facebook, Twitter, Twitch ή ΥοuTube) στα οποία μάλιστα θα μπορείτε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μέσω του share button που θα υπάρχει στο Nintendo Switch. Ότι ισχύει δηλαδή πάνω κάτω και στο PS4 με το αντίστοιχο κουμπί του DualShock 4.

[UPDATE 14: 16/1/17 - Το Joy-Con grip της κονσόλας δεν θα φορτίζει τα χειριστήρια] Η Nintendo ανακοίνωσε ότι με την κυκλοφορία του Nintendo Switch, εντός του πακέτου θα βρείτε ένα Joy-Con grip. Ως βάση στήριξης, το συγκεκριμένο εξάρτημα δεν θα φορτίζει τα χειριστήρια. Απλά θα τα στηρίζει.

Nintendo Switch Joy con chargable grip 2

Για να φορτίσετε τα χειριστήρια θα πρέπει να τα τοποθετήσετε στην κονσόλα ενώ δεν τα χρησιμοποιείτε. Κοινώς, δεν υπάρχει δυνατότητα φόρτισης με καλώδιο, όπως γίνεται για παράδειγμα με τα DualShock 4 στο PS4. Πρακτικά αυτό θα δημιουργήσει θέμα αν βρίσκεστε με την κονσόλα εκτός σπιτιού, μιας και αν έχετε ξεχάσει να τα φορτίσετε τότε θα πρέπει να σταματήσετε το παιχνίδι σας, να βάλετε το ή τα Joy-Con για φόρτιση και μετά η κονσόλα να καταναλώνει μπαταρία (από το απόθεμα 2,5-6,5 ωρών που διαρκεί) σε ώρα που δεν θα παίζετε.

Η διάρκεια ζωής μπαταρίας των χειριστηρίων, σύμφωνα με την Nintendo, ανέρχεται στις 20 ώρες.

nintendo switchs basic joy con grip doesnt charge controllers 2

Το Joy-Con charging grip το οποίο όντως φορτίζει τα χειριστήρια, είναι ένα εξάρτημα που θα πωλείται ξεχωριστά στην τιμή των 30 ευρώ. Είναι ολόιδιο εμφανισιακά με αυτό που θα βρείτε μέσα στην κονσόλα, με την διαφορά ότι διαθέτει USB συνδεσιμότητα για την φόρτιση των χειριστηρίων.

[UPDATE 15: 18/1/17 - Φήμες για τις προδιαγραφές της κονσόλας] Το Gamespot δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφέρονται οι μέχρι τώρα φήμες για τις προδιαγραφές του Nintendo Switch.

Συγκεκριμένα, μετά την τελική παρουσίαση της Nintendo, η οποία δεν ανακοίνωσε τις ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές, τα χαρακτηριστικά της κονσόλας άρχισαν να διαρρέουν από διάφορες πηγές, ώσπου καταλήξαμε στα παρακάτω:
RAM: 4GB
CPU: Στα 1020Mhz με Nvidia Tegra chipset
Κάρτα γραφικών: Στα 768Mhz όταν βρίσκεται στη βάση ή 307,2 Mhz αν βρίσκεται εκτός βάσης, επίσης με Nvidia Tegra chip
Χωρητικότητα: 32GB
Οθόνη: 6,2 ιντσών 1280x720
Διαστάσεις και βάρος δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Αν οι παραπάνω αριθμοί ισχύουν τότε συγκριτικά με τα 8GB των PS4 και Xbox One, τον οκταπύρηνο επεξεργαστή 1.6Ghz και 1.75Ghz αντίστοιχα και την κάρτα γραφικών στα 800+Mhz με 1.84 και 1,1 teraflops αντίστοιχα, οι κονσόλες των Sony και Microsoft εμφανίζονται σαφώς πιο ισχυρές, παρότι κυκλοφόρησαν 3,5 χρόνια πριν.

[UPDATE 16: 26/1/17 - Τρέιλερ...στην τουαλέτα] Η Nintendo συνεχίζει την καμπάνια διαφήμισης του Switch, ωστόσο έκπληξη προκαλεί το νέο της τρέιλερ.

Στην αρχή του παρακάτω βίντεο μας παρουσιάζεται gamer ο οποίος κάνει την ανάγκη του και ταυτόχρονα παίζει Nintendo Switch! Άραγε πόσο μπορεί να διαρκέσει μια βιολογική ανάγκη και πόσο ένας αγώνας Mario Kart; 

"Κι όπως θα παίρνω τις στροφές..."

[UPDATE 17: 27/1/17 - Τεχνικές προδιαγραφές] Η Nintendo ανακοίνωσε περισσότερες τεχνικές προδιαγραφές για το Nintendo Switch.

Μέγεθος: 10,2 x 23,9 x 13,9 χιλιοστά (με τα Joy-Con). 
Βάρος: 279γρ (με τα Joy-Con 398γρ.)
Οθόνη: Capacitive touch screen 6,2 LCD ανάλυσης 1280x720
CPU/GPU: NVIDIA Tegra (αγνώστων λοιπών στοιχείων)
Αποθηκευτικός χώρος: 32 GB (επεκτείνεται μέχρι τα 2TB)
Συνδεσιμότητα: LAN (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac) / Bluetooth 4.1 (υπάρχει δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης σε LAN με LAN αντάπτορα)
Ανάλυση: 1920x1080 στα 60 fps με HDMI καλώδιο. Μέγιστη ανάλυση 1280x720 σε tabletop mode.
Ήχος: PCM 5.1, στερεοφωνικά ηχεία
USB: Type-C για φόρτιση των χειριστηρίων
Μικρόφωνο: Audio jack
Θύρα microSD, επιταχυνδιόμετρο, γυρισμόπιο, αισθητήρας φωτεινότητας και εσωτερικά μπαταρία λιθίου 4.310mAh με διάρκεια ζωής έξι ώρες (3 ώρες για το The Legend of Zelda: Breath of the Wild).

[UPDATE 18: 1/2/17 - Δεν θα περιλαμβάνει κάποιο demo] Η Nintendo δεν θα διαθέσει κάποιο παιχνίδι, demo ή υπηρεσία δωρεάν με το Nintendo Switch.

Η είδηση αυτή διέρρευσε μέσω ενός συμβουλίου επενδυτών που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα και που μετέφερε ο Takashi Mochizuki στην Wall Street Journal. Τα Wii και Wii U όπως και οι περισσότερες κονσόλες της Nintendo στο παρελθόν είχαν μαζί τους και games ή έστω κάποιο demo.

Ασφαλώς δεν θα υπάρχει ούτε κάποια δωρεάν υπηρεσία που θα δίνει δωρεάν games, πολύ απλά διότι η υπηρεσία συνδρομής που ετοιμάζει η Nintendo δεν είναι ακόμα έτοιμη. Όταν ετοιμαστεί, φήμες των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για πολύ χαμηλή τιμή (ανάμεσα σε 17.5 και 26.5 ευρώ), που όμως θα σας δίνει ως δώρο το multiplayer και ένα δωρεάν retro game το μήνα, από NES ή SuperNES (το οποίο βρίσκετε ούτως ή άλλως για το PC σας σε sites όπως το Planetemu.net).

Δείτε επίσης τα δύο διαφημιστικά σποτ της Nintendo που έπαιξαν την Κυριακή στην Αμερική κατά την διάρκεια του Super Bowl.

[UPDATE 19: 8/2/17 - Βίντεο με τα χαρακτηριστικά της κονσόλας] Η Nintendo δημοσίευσε το παρακάτω τρέιλερ το οποίο παρουσιάζει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της κονσόλας.

Τα πλήρη χαρακτηριστικά του Nintendo Switch δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί παρότι βρισκόμαστε...λιγότερο από ένα μήνα απ' την κυκλοφορία της.

[UPDATE 20: 13/2/17 - Χωρίς Internet browser στο launch. Πληροφορίες για το LAN Play] Σύμφωνα με ανακοίνωση της Nintendo, θα μπορείτε να συνδέσετε έως και δέκα κονσόλες Switch σε LAN για να παίξετε multiplayer. Θυμίζουμε ότι θα μπορείτε να παίξετε local multiplayer και μέσω WiFi. Όπως αναφέρει η ιαπωνική εταιρεία, μόνο οι οκτώ από τους δέκα θα μπορούν να παίξουν όμως, με τους υπόλοιπους δύο να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν για παράδειγμα τα matches του Splatoon 2 μέσω του Private Battle Spectator View. Δεν αποκλείεται πάντως μελλοντικά να υποστηρίζεται και local multiplayer 10 παικτών.

Internet browser και smartphone app
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Nintendo Tatsumi Kimishima δήλωσε στο TIME ότι το Nintendo Switch δεν θα διαθέτει Internet browser στο launch. Οπότε, αν θέλετε να περιηγηθείτε στο internet μέσω της κονσόλας, θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή έως ότου προστεθεί αυτό το χαρακτηριστικό. Επιπλέον, ανέφερε ότι την ημέρα της κυκλοφορίας του Switch, δεν θα περιλαμβάνονται ούτε streaming εφαρμογές όπως τα Netflix και Twitch.

Ταυτόχρονα, η Nintendo έριξε λίγο περισσότερο φως στις λειτουργίες του mobile app που θα αναλάβει μέρος των social χαρακτηριστικών του Switch. Χρησιμοποιώντας ξανά το Splatoon 2 ως παράδειγμα, αναφέρεται ότι η εφαρμογή θα συνδέεται με το παιχνίδι και θα σας επιτρέπει να προγραμματίσετε τα επόμενα matches με τους φίλους σας. Επιπλέον, το application θα σας δίνει την δυνατότητα να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας στα social media.

[UPDATE 21: 13/2/17 - Διαρροή των τεχνικών χαρακτηριστικών] Ένας χρήστης του Neogaf διέρρευσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nintendo Switch.

Να σημειώσουμε ότι οι τεχνικές προδιαγραφές που ακολουθούν μπορεί να μην ισχύουν ή να αφορούν παλαιότερη έκδοση της κονσόλας. Όπως αναφέρεται, τα αρχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας προέρχονται από τον Ιούλιο του 2015.

Φημολογούμενες τεχνικές προδιαγραφές:
Σύμφωνα λοιπόν με την διαρροή, το Switch διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή 64-bit ARM Cortex-A57, ταχύτητας 2GHZ με 2MB L2 cache., κάρτα γραφικών Nvidia Maxwell δεύτερης γενιάς στο 1GHZ με 256 CUDA cores και 1024 FLOPS ανά cycle. Στη RAM συναντάμε 4GB με bandwidth 25.6GB/s. Η εσωτερική μνήμη ανέρχεται στα 32GB και έχει transfer rate 400MB/s. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας που διέρρευσαν στην παρακάτω εικόνα:

nintendo switch hardware

Online και ρυθμίσεις συστήματος
Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Switch, αναφέρεται ότι σε handheld mode θα υπάρχει λειτουργία ξεκλειδώματος οθόνης όπως στα κινητά, ενώ περιλαμβάνει ένα Quick Menu κρατώντας πατημένο το Home button. Στις ρυθμίσεις συστήματος συναντάμε Flight mode, διαχείρηση του Bluetooth, του NFC, της φωτεινότητας της οθόνης και του Wi-Fi, καθώς και πρόσβαση στην δημιουργία Mii, τα themes, τα system updates και στα υπόλοιπα user settings.

Τα Miis θα παρουσιαστούν με περισσότερες επιλογές για τα μαλλιά, τα φρύδια, το μούσι, τα αξεσουάρ και το χρώμα της επιδερμίδας. Έως και οκτώ διαφορετικά accounts θα μπορούν να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν σε μια κονσόλα. Τα Friend Requests και τα Game Invites θα γίνονται μέσω της κονσόλας και όχι απαραίτητα μέσω της mobile εφαρμογής. Οι game cards θα έρχονται σε μέγεθος 1-32GB. Θα υπάρχει επίσης Matchmaking για το multiplayer και Ranking, ενώ η λειτουργία Subscriber αφορά την αποστολή μηνυμάτων και την δημιουργία κειμένων σε topics.

[UPDATE 22: 14/2/16 – Ο ρόλος του Satoru Iwata στο Nintendo Switch] Kατά τη διάρκεια μία συνέντευξης του Shigeru Miyamoto στην ιστοσελίδα Time.com, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Nintendo ανέφερε τη μεγάλη επιρροή που είχαν οι ιδέες του Satoru Iwata στον σχεδιασμό του Nintendo Switch.

Πιο συγκεκριμένα, ο Miyamoto είπε πως: “Ο κύριος Iwata ήταν επικεφαλής στο development και αφιέρωσε αρκετό χρόνο πάνω στο Switch. Νομίζω πως η ιδέα ότι το Switch θα είναι μία κονσόλα που θα μπορείς να την μεταφέρεις παντού, καθώς και ότι το σύστημα θα σου επιτρέπει να συνδέεσαι και να επικοινωνείς με άλλους ανθρώπους, ήταν κάτι που ο κύριος Iwata έδωσε ιδιαίτερη προσοχή. Επειδή ο κύριος Iwata ήταν “γκατζετάκιας” πολλές από τις συζητήσεις μας περιτριγυρίζονταν γύρω στο πως θα κάνουμε τα τεχνικά πράγματα, όπως τη δυνατότητα του δίκτυο και τους servers διασκεδαστικά. Για παράδειγμα θυμηθείτε τότε που προσθέσαμε τη δυνατότητα στο DS να ανοίγει ιστοσελίδες. Καθώς ο χρόνος περνάει όλες αυτές οι υπηρεσίες γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες, οπότε πρέπει να σκεφτούμε το πως θα ενσωματώσουμε τα νέα αυτά χαρακτηριστικά που κυκλοφορούν. Αυτό, είναι κάτι που ο κύριος Iwata συζητούσε πολύ, στην προσπάθειά του να αποφασίσει το τι να κάνει με το hardware μας.”

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Satoru Iwata απεβίωσε τον Ιούλιο του 2015 και η θέση του καλύφθηκε από τον Tatsumi Kimishima.

[UPDATE 23: 20/2/17 - Ο χώρος που θα καταλαμβάνουν τα ψηφιακά games] Η Nintendo ανακοίνωσε τα ψηφιακά games, ακολουθεί ο χώρος που θα καταλαμβάνουν:

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 13.4 GB
Mario Kart 8 Deluxe - 8.00 GB
Puyo Puyo Tetris - 1.09 GB
Disgaea 5 - 5.92 GB
Snipperclips - 1.60 GB
I Am Setsuna - 1.40 GB
Dragon Quest Heroes I & II - 32.00 GB
Nobunaga's Ambition - 5.00 GB

Όπως βλέπετε, το Dragon Quest Heroes I & II ξεπερνά τον χώρο της κονσόλας, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε SD Card τουλάχιστον των 64GB. Θυμίζουμε επίσης ότι ακόμα και με αγορά ενός retail παιχνιδιού, δεν γλιτώνετε τον χώρο εγκατάστασης. Το νέο Zelda για παράδειγμα θα χρειάζεται 3GB στο installation του.

[UPDATE 24: 22/2/17 - 25.9GB διαθέσιμα από τα 32GB] Η Nintendo ανακοίνωσε ότι από τα 32GB αποθηκευτικού χώρου του Switch, τα 25,9GB θα είναι διαθέσιμα, δεδομένου του ότι το λειτουργικό σύστημα της κονσόλας καταλαμβάνει κι αυτό με τη σειρά του χώρο.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τα σχετικά βίντεο του Nintendo Switch, κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται με μία παύση και προσεκτική παρατήρηση στο user interface της κονσόλας. Εκτός του development kit που διέρρευσε μέσω βίντεο, η Nintendo απεδείχθη δύο φορές απρόσεκτη. Θυμίζουμε ότι οι Ιάπωνες δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι θα έχετε διαθέσιμα τα 25,9GB από τα 32GB αποθηκευτικού χώρου θα είναι διαθέσιμα. Επίσης, τα Dragon Quest Heroes I & II θα καταλαμβάνουν 32GB αν τα κατεβάσετε συνεπώς δεν θα χωρούν και θα χρειαστείτε SD Card των 64GB.

Nintendo Switch Memory 25.9

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι όσοι θέλετε να κατοχυρώσετε το ID σας στο νέο δίκτυο της Nintendo κάντε το από τώρα στο παρακάτω site διότι καταργείται πλέον το Nintendo Network ID και το παλιό σας δεν θα ισχύει.

[UPDATE 25: 24/2/17 - Θέματα αποσυγχρονισμού] Σύμφωνα με το GameXPlain, τα JoyCon controllers και ειδικά το αριστερό, αντιμετωπίζουν θέματα αποσυγχρονισμού.

Η είδηση αυτή σίγουρα θα σας προβληματίσει, δεδομένου του ότι αν όντως υπάρχει τεχνικό θέμα στην κονσόλα τότε ενδέχεται να μην μπορεί να λυθεί σε μελλοντικό firmware update. Θα χρειαστεί ενδεχομένως η Nintendo να το λύσει κατά την κατασκευή της κονσόλας, άρα στην δεύτερη παρτίδα που θα βγει στην αγορά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο youtuber αναφέρει ότι αντιμετώπισε το συγκεκριμένο πρόβλημα παίζοντας The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

[UPDATE 26: 27/2/17 - Βίντεο για το setup της κονσόλας] Η Νintendo ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στο Youtube ένα απλό, γρήγορο και χρήσιμο βίντεο για το πως να κάνετε το πρώτο setup στο Nintendo Switch σας όταν το πιάσετε στα χέρια σας. Το βίντεο σας εξηγεί απλά πράγματα όπως το πως να φτιάξετε το προφίλ σας μέχρι και πιο περίπλοκα, όπως πως να το συνδέσετε τη συσκευή με την τηλεόραση. Δείτε το βίντεο εδώ:

[UPDATE 27: 28/2/17 - Games τα οποία δεν θα παίζονται στην τηλεοραση] Το Switch θα διαθέτει games τα οποία θα αξιοποιούν μόνο την touchscreen και δεν θα δύναται να παιχτούν στην τηλεόρασή σας. Ένα από αυτά είναι το Voez, το οποίο θα κυκλοφορήσει με το λανσάρισμα της κονσόλας την Παρασκευή και κόστος 21 ευρώ. Θα είναι ένα Rhythm game με anime.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει button controls και θα το παίζετε στην touchscreen. Η Nintendo δεν έχει ορίσει ως απαραίτητη την χρήση της τηλεόρασης σε όλα τα games, επομένως είναι θέμα του εκάστοτε developer στο πως θα αναπτύξει τα games του.

[UPDATE 28: 3/3/17 - Τα save files δεν θα μεταφέρονται σε άλλο σύστημα] Το Nintendo Switch αντιμετωπίζει θέμα με την μεταφορά των save files. Με τα σημερινά δεδομένα, τα saves σας θα παραμένουν σε μία κονσόλα και δεν θα μπορείτε να τα μεταφέρετε σε άλλη, έστω μέσω SD card. 

Η Nintendo δεν διόρθωσε το πρόβλημα με το patch της πρώτης ημέρας, ούτε έχει ανακοινώσει τι σκοπεύει να κάνει.

[UPDATE 29: 3/3/17 - Το Zelda τρέχει καλύτερα στα 720p, αποσύρονται τα skins για τα χειριστήρια] 

Το Nintendo Switch σηκώνει ανάλυση έως και 1080p, ωστόσο σύμφωνα με βίντεο του GameXplain, η απόδοση του The Legend of Zelda: Breath of the Wild έχει ένα θέμα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.

Συγκεκριμένα, το παιχνίδι τρέχει σε 900p ανάλυση και δεν αποδίδει σε frames το ίδιο, όσο στο 720p που τρέχει όταν η κονσόλα είναι αποσυνδεδεμένη απ' τη βάση της. Όταν η κονσόλα έχει συνδεθεί στη βάση, τότε τα screenshots που τραβάτε θα έχουν παραδόξως ανάλυση 720p. Όσο για την απόδοση ενώ παίζετε το παιχνίδι, με την κονσόλα στη βάση και 900p ανάλυση τα frames είναι πεσμένα (ακόμα και στα 20 frames το δευτερόλεπτο, ενώ παρατηρείται μέχρι και stuttering). Όλα αυτά τα δεδομένα είναι ολίγον τι τραγικά σε σύγκριση με το 720p όταν η κονσόλα παίζει ως φορητή. Όλα αυτά για περίπου τρεις ώρες που διαρκεί η μπαταρία, μιας και μετά χρειάζεται φόρτιση.

Ο επεξεργαστής της κονσόλας χρονίζει στα 1020Mhz, είτε η κονσόλα βρίσκεται στη βάση της, είναι είναι φορητή. Ωστόσο, όταν από φορητή βάζετε την κονσόλα στη βάση της, η ανάλυση από 720p πάει στα 900p και το memory bandwidth ανεβαίνει κατά 20%, από τα 1.331Mhz στα 1.600Mhz, κάτι που ωστόσο δεν επαρκεί.

nintendo switch joy con skin coating

Αποσύρονται τα skins για τα χειριστήρια
Η εταιρεία dbrand που κατασκευάζει skins για τα Joy-con (χειριστήρια του Nintendo Switch), ακύρωσε τις παραγγελίες και θα προβεί σε αποζημίωση όσων τα προπαρήγγειλαν. Ο λόγος είναι ότι διαπιστώσε πως δεν εφαρμόζουν ιδανικά στα χειριστήρια, καθώς αν αφαιρέσετε τα skins τότε από κάτω η επιφάνεια φθείρεται, μιας και δεν έχει την κατάλληλη αντοχή.

[UPDATE 30: 4/3/17 - Μακριά από ηλεκτρονικές και μεταλλικές συσκευές] Όσοι αγοράσατε ή σκοπεύετε να αγοράσετε το Nintendo Switch, ίσως αντιμετωπίσετε προβλήματα συγχρονισμού με τα Jon-Con. Η Nintendo ανακοίνωσε ότι υπάρχουν θέματα συνδεσιμότητας αν η κονσόλα σας δεν είναι κοντά στα χειριστήρια, αν είναι πίσω από την τηλεόραση ή αν υπάρχει κοντά κάποιο μεταλλικό αντικείμενο ή ακόμα και...ενυδρείο.

Επίσης, το Nintendo Switch θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο από άλλες συσκευές που συνδέονται wireless, όπως smartphone, laptop, tablet, headset, εκτυπωτή, ηχεία ή...φούρνο μικροκυμάτων (το τελευταίο κάπως δύσκολο εκτός κι αν αποφασίσετε να παίξετε την κουζίνα). Θυμίζουμε ότι υπάρχει ακόμα και smartphone app με το οποίο διαχειρίζεστε το online προφίλ σας, άρα όσοι το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει μάλλον να απομακρυνθείτε από την κονσόλα.

[UPDATE 31: 5/3/17 - Διαφημιστικά τρέιλερ] Το Nintendo Switch κυκλοφόρησε και η Ιαπωνική εταιρεία έχει αναρτήσει τα τρία παρακάτω τρέιλερ για τις ανάγκες προώθησης της κονσόλας.

Το ένα εξ αυτών έχει τον John Cena, να παίζει με άλλα άτομα...στη μέση του πουθενά.

Δείτε δύο ακόμη τρέιλερ στα πλαίσια του mood "Βγήκε νέα κονσόλα και είμαστε όλη η οικογένεια μες στην τρελή χαρά".

Το Nintendo Switch κυκλοφορεί από τις 3 Μαρτίου και κοστίζει 340 ευρώ. Μπορείτε ωστόσο να το βρείτε στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς, στα 329,9 από το DigiWorld Computers.

Δείτε το αναλυτικό review του Nintendo Switch και συζητήστε εκτενώς για την νέα κονσόλα της Nintendo σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 Mortifer (Level 18) 17/03/2015 12:43
Μου φαίνεται η Nintendo πως δε ξέρει τι σημαίνει timing... Αρχικά βιάστηκε με το Wii U και έμεινε πίσω σε σχέση με το PS4 και το Xbox One και τώρα στην ουσία το εγκαταλείπει. Πραγματικά κρίμα... Τι να πω...
#2 +4 LordPanag (Level 8) 17/03/2015 13:56
Εδω παιρνουμε νεα καρτα γραφικων καθε χρονο και θα κολλησουμε στην νεα κονσολα της Nintendo,που το πιθανοτερο ειναι να βγει μεσα στο 2017 ??
Εμενα με απασχολει περισσοτερο το οτι θα επεκταθει στα smartphones κ.λ.π . Θελω να δω πως θα το χειριστει αυτο την στιγμη που εχει και ενα 3ds .
#3 +2 asmilon (Level 26) 17/03/2015 14:00
Νομιζω ειναι σημαντικη μεταστροφη στο mentality της εταιριας η παρουσια τιτλων της σε αλλες συσκευες περα απο τις δικες της. Μακαρι να υπαρχει ενας γενικοτερος αερας ανανεωσης που θα φερει πολλα απο τα στοιχεια που ζητουν οι gamers απο την εταιρια...

Τωρα για το NX μακαρι να ειναι μια κονσολα που μπορει να ανταγωνιστει ισαξια τους αλλους και να μην βασιστει σε καποιο gimmick για να πουλησει.
#4 +2 Mortifer (Level 18) 17/03/2015 14:04
Quoting asmilon:
Νομιζω ειναι σημαντικη μεταστροφη στο mentality της εταιριας η παρουσια τιτλων της σε αλλες συσκευες περα απο τις δικες της. Μακαρι να υπαρχει ενας γενικοτερος αερας ανανεωσης που θα φερει πολλα απο τα στοιχεια που ζητουν οι gamers απο την εταιρια...

Τωρα για το NX μακαρι να ειναι μια κονσολα που μπορει να ανταγωνιστει ισαξια τους αλλους και να μην βασιστει σε καποιο gimmick για να πουλησει.


Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες αλλά η Nintendo δε νομίζω να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι... Υπομονή μέχρι το 2016 λοιπόν :P
#5 +1 Zaratoth (Level 28) 01/06/2015 22:47
Πρέπει να είναι αυτό που λέγαμε με κάτι παιδιά γενικά σε φόρα, ότι δηλαδή δεν είναι διάδοχος του U αλλά μια αυτόνομη συσκευή που πάει πακέτο με τα "mobile games" της Nintendo. Ότι δηλαδή δεν θα βγάζει μόνο παιχνίδια της σε κινητά, αλλά θα βγάλει και το δικό της "κινητό". Άρα το U μένει. :P
#6 tonyler (Level 23) 02/06/2015 10:20
Eγω παντως πιστευω οτι το το NX θα ειναι ενα ακριβο αξεσουαρ για το wii U.Οπως ειναι π.χ το ps vita για το ps4..(δυστυχως. ..)
#7 supermario644ever (Level 20) 02/06/2015 14:36
Θεωρώ πως είναι μεγάλο λάθος μια κονσόλα της nintendo να λειτουργεί με android
#8 Adam_Pap (Level 18) 03/06/2015 17:29
Δεν θα εβλεπα κατι κακο στο να εξαπλωθει το λειτουργικο συστημα android γενικα....αν κ το κανει ηδη!Βεβαια για την Nintendo δεν νομιζω να την συνεφερε κατι τετοιο!
#9 pro-patzis (Level 20) 04/06/2015 14:32
Eιμαι και εγω της αποψης οτι επρεπε να υποστηριξει και να προσπαθησει να βλετιωσει το Wii U παρα να παει για νεα κονσολα.Μια απο τα ιδια θα εχει παλι...
#10 -1 KREAS (Level 12) 27/06/2015 08:08
Λειτουργικό σύστημα Android και να εχει playstore, εγω πρωσοπικα το βλεπω πολύ θετικο να εχεις και αυτην την πλατφόρμας μιας και ο μαριο θα παει και στο Android . να εχει συμβατοτητα με τα Wii U . να μπορει να παίζει 1080ρ με 30fps. αυτά είναι απαραίτητα.
#11 Zaratoth (Level 28) 27/06/2015 12:59
Δεν ξέρω, αλλά η όλη φάση με τα android πιο πολύ νέο φορητό μου δείχνει, παρά επιτραπέζια κονσόλα.
#12 supermario644ever (Level 20) 27/06/2015 14:42
Όσο περνάει ο καιρός μπερδεύομαι όλο και περισσότερο
#13 Marston (Level 12) 24/08/2015 17:22
Χωρίς disc drive? Δεν πειράζει Nintendo σε εμπιστευόμαστε.
#14 Bigandre (Level 3) 24/08/2015 18:56
Pαιδια δεν ξερω αν επιτρεπεται απο το zite να μιλησω με νουμερα απλα αυτην την στιγμη μπαινω στην ψηφιακη βιβλιοθηκη του XboxOne και σε αρκετα παιχνιδια δυστηχως ειναι φαρμακειο και λυπαμαι που κανονικα αφου ειναι digital φευγουν αρκετοι μεσολαβητες απο την μεση οποτε επρεπε να ειναι φτηνα ας πουμε εχω παρει το forza 5 Retail και το πηρα απο αλυσιδα με παραγγελια μεσα σε μια μερα 24.99 και να το βλεπω ψηφιακα 49.99 οχι βρε παιδι μου οχι και ενα σωρο παιχνιδια σε προσφορες και σε One και 360 πολυ καλα και (μεταχειρησμενα ) γιατι Νintendo εσυ τωρα πας να με βαλεις σε ενα μονοδρομο ο οποιος πιστεψε με θα ειναι και το τελος σου,φτιαξε ενα καλο next console μηχανημα να εχει δυνατο hardware να εχεις hardware τιτλους απο 3Developers που τωρα σου εκλεισαν πορτες,λειτουργ ία Backwards Compatability με τιτλους Wii U και τους εκλεισες το σπιτι,αλλιως κλεινης το δικο σου Νιntendo.
#15 -1 Adam_Pap (Level 18) 19/10/2015 16:08
Βραστές πατάτες μου μυρίζουν.....
#16 +2 RODIFIRE (Level 9) 19/10/2015 18:21
το Update θεωρώ ότι είναι "λάθος διατυπωμένο" λεγόταν (που "θα συνδυάζει 3DS και Wii U" πιθανότατα με καλύτερη υπολογιστική ισχύ) γιατί θα είναι: το NX με ένα "gamepad" που θα είναι και φορητό! δεν θα είναι ps4 με vita μαζί! όχι! θα είναι κομμάτι της κονσόλας και όχι φορητή μαζί! (είναι η δικιά μου γνώμη) και ΝΑΙ θα έχει μεγαλύτερη ισχύ από του Wii U άλλα ίσως μικρότερη από του ps4 ακούγαμε
ας μην μπερδέψουμε τον κόσμο πάλι όπως είχε γίνει παλιά (σε άλλο site) που νομίζανε ότι το Wii U είναι νέο χειριστήριο! (ενώ το είχανε αναφέρει ξεκάθαρα στην Ε3)

τέλος πάντων για έμενα είναι πολύ καλή κίνηση αν έρθει σε καλή τιμή γιατί θα έχουμε το ίδιο παιχνίδι να το παίζουμε και σπίτι και έξω χωρίς να αγοράζουμε 2 ή να υπάρχουν 2 εκδόσεις! :)
#17 +1 supermario644ever (Level 20) 20/10/2015 16:15
Ανυπομονώ για το καλύτερο και στηρίζομαι στην nintendo
#18 +2 Marston (Level 12) 07/01/2016 01:00
Μέχρι την άνοιξη δεν είναι πολύς καιρός. Υπομονή, Nintendo ελπίζουμε για το καλύτερο.
#19 +1 supermario644ever (Level 20) 21/03/2016 15:47
Το χειριστήριο μου φαίνεται θετικά περίπλοκο και πρωτοποριακό.
Βέβαια δεν ξέρω το πόσο βολικό θα είναι αλλά ποτέ δεν αμφιβάλλω για την nintendo
#20 +1 aims (Level 20) 23/03/2016 20:56
oι ανθρωποι τρολαρουν τον πλανητη εδω και καμποσα χρονια...
#21 +1 supermario644ever (Level 20) 18/04/2016 15:33
Ικανοποιητική θα είναι η κίνηση να είναι πιο ισχυρό από ps4 και xbox one
#22 +3 BoBKiD (Level 15) 16/05/2016 22:18
Οι Nintendo κάνει συνεχώς λάθος κινήσεις και το NX ίσως ρίξει λάδι στην φωτιά...
Οι (πολύ) παλιοί θα θυμάστε το Virtual Boy και την αποτυχία του. Το Wii U ήταν το 2ο λάθος της. Ελπίζω να μην το τριτώσει και να μην την πατήσει όπως η SEGA.
#23 mastrogas (Level 9) 04/06/2016 15:56
η nintendo , δυστυχως για εμας που μεγαλώσαμε μαζί της , έχει χάσει τον δρόμο της εδω και καιρο . να δούμε αν με το NX κανει κάτι ..
#24 drakul (Level 16) 05/06/2016 15:52
η nintendo καλο θα ειναι πλεον να μεινει στα hand-held γιατι με τις οικιακες τα χει κανει μανταρα μετα απο το gamecube για να μη πω μετα απο το snes!!!!
#25 +2 Zaratoth (Level 28) 21/06/2016 11:56
Αν και μετά λέει ότι και ο ίδιος περιμένει πως και πως τη νέα κονσόλα, δεν παύει να με ξενερώνει λίγο η όλη "πλάκα".
#26 drakul (Level 16) 27/06/2016 10:24
πολλα ακουγονται καλο ειναι να περιμενουμε το τελικο αποτελεσμα.και το n64 ειχε κασσετες και ηταν καλυτερο απο κονσολες με cd.αλλα ποσο θα καταφερει να νικησει το blu-ray αν ειναι αληθεια με τα cartridges θα το δουμε.
#27 RODIFIRE (Level 9) 29/06/2016 18:58
όπως είχα αναφέρει και σε κάποια άλλα site πριν κάνα μηνά + λογικά θα έχει κασέτες το NX
ο λόγος δεν είναι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ για την πειρατεία!
οι λόγοι που το κάνουν κατά την γνώμη μου είναι:

μιας και θα είναι φορητή και σταθερή κονσόλα (και όχι ένα πακέτο 3ds Wii U και ίσως λίγο αναβαθμισμένο όπως είπα και παραπάνω) με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να παίζεις το παιχνίδι σου και στο φορητό ΝΧ και στο σταθερό ΝΧ με 1 κασέτα

για να σταματήσουν οι εγκαταστήσεις στον σκληρό όπως κάνουν οι άλλοι 2 (ps4 xbox one) ( κάνα 40 GB + μερικά παιχνίδια ) και να έχει γρήγορη φόρτωση από την κονσόλα

και για μερικές άλλες ευκολίες που προσφέρει η κασέτα

στο Ν64 δεν την βόλεψε γιατί υπήρχε πρόβλημα με τον χώρο άλλα ήταν άλλες εποχές
τώρα προσφέρει ταχύτητα
χωρίς ανάγκη για εγκατάσταση
μεγαλύτερη χωρητικότητα
και για της 2 κονσόλες 1 παιχνίδι

δεν θυμάμαι τι άλλα είχα πει άλλα αυτά αρκούν και είναι πολύ πιο σοβαρά από το να το κάνει για την πειρατεία μιας και τα άλλα 2 δεν έχουν πειρατεία όποτε γιατί να το κάνει για πειρατεία όταν η πειρατεία δεν υπάρχει σαν πειρατεία
δεν ακούγεται σωστά :P :P :P :P :P :P :P
#28 RODIFIRE (Level 9) 29/06/2016 18:59
έχω την εντύπωση ότι είχα ξανά σχολιάσει εδώ για της κασέτες άλλα δεν βλέπω το νέο μου τώρα
μάλλον για κάποιο λόγο μου το σβήσανε
#29 Erectus (Level 4) 09/08/2016 13:55
Θα ξαναγίνει το ίδιο λάθος οπως με το Wii U. Εμπιστευόμαστε ολες αυτές τις εταιρίες που δεν σέβονται τους πελάτες τους. Είναι δυνατόν να αγοράζουμε ps4 και xbox one και μετά απο 2 χρόνια κυκλοφορίας των κονσολών νέας γενιάς να ανακοινώνουν οτι δεν αλλάζει η γενιά αλλα γίνονται πιο δυνατά τα νεα μοντέλα;; Δεν ήξεραν απο πριν οτι θα έπρεπε η νέα γενιά να υποστηρίζει VR, 1080p 60fps σε ολα τα παιχνίδια και έστω σε μερικά.. 4Κ ;; Δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Όλα για το κέρδος.
Όσον αφορά το NX σαν next gen κονσόλα, θα έπρεπε να μπορεί να προσφέρει γραφικά τουλάχιστον σαν του παλιού ps4 οταν συνδέεται σε tv ώστε να έχει την υποστήριξη ολων των developer οπως γίνεται με τη Sony και Microsoft. Απλα θέλουν να προωθήσουν μια φορητή κονσόλα με γραφικά wii u. Αν είναι να καταντήσουμε να παίζουμε μόνο Μάριο και Zelda δεν αξίζει καθόλου αυτή η αγορά.
#30 stanik (Level 8) 27/08/2016 23:57
Το μόνο που έχω να πω είναι πως ελπίζω αυτή η κονσόλα να μην είναι σαν το Wii U και να κάνει τους gamers να βλασφημάν την ώρα και την στιγμή που την αγόρασαν!
#31 supermario644ever (Level 20) 30/08/2016 16:27
Για να δούμε τι θα γίνει.... 8)
#32 ashbringer (Level 25) 15/10/2016 10:06
Πολλά θέματα η Nintendo.Για να δούμε τι θα γίνει.
#33 supermario644ever (Level 20) 15/10/2016 13:42
Μακάρι να γίνει επιτέλους η ανακοίνωση
Λατρεύω τη nintendo αλλά πόση αναμονή πια...μας γ@μ@σ@ν...
Nintendo αναμένω την ανακοίνωσή σου....
#34 Asxetoss (Level 19) 16/10/2016 19:36
Έτσι όπως το πάει θα ξυπνήσουμε μια μέρα και απλά θα κοιτάξουμε βιτρίνες μαγαζιών και θα την δούμε να πωλείται :)
#35 +1 Wizardgr (Level 5) 19/10/2016 17:32
Προφανώς δεν πάει για επιτραπέζια κονσόλα, αλλά για φορητή.
Και σίγουρα δεν μπορεί να ανακοινώσει οτι όλες οι φήμες που ακούστηκαν κατά καιρούς, είναι ψευδής.

Της είναι αδύνατον μάλλον να κοντραριστεί στα ίσα με xbox & Ps4, οπότε το πηγαίνει στις φορητές που εκεί ίσως βρεί ένα μικρό μερίδιο αγοράς.
Οπότε ή τα οικονομικά της δεν ειναι στα καλύτερα της, ή κρατίεται για το μέλλον, μήπως μπορέσει να βρει ένα άνοιγμα για να μπορέσει να χτυπήσει.
Πολιτική Obi wan: Patience young jedi
#36 +1 atSOFt (Level 18) 20/10/2016 19:09
Ωραίο το trailer, αν δεν το πιάσεις στο χερι ομως, αν δεν ακουσεις καλα λόγια, αν δεν "πουλήσει" κοινώς, δεν το βλέπω να βγεί πετυχημένη η "συνταγή" του >wait>wait>wait >bait
#37 +2 Zaratoth (Level 28) 20/10/2016 20:03
Είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελα να δω από τη νέα κονσόλα της Νιντέντο. Τα μόνα που μένει να ξεκαθαρίσουμε είναι τιμή (προφανώς), διάρκεια μπαταρίας, θήκη για μεταφορά και launch titles.
#38 TheReaper (Level 23) 21/10/2016 02:07
Quoting Zaratoth:
Είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελα να δω από τη νέα κονσόλα της Νιντέντο. Τα μόνα που μένει να ξεκαθαρίσουμε είναι τιμή (προφανώς), διάρκεια μπαταρίας, θήκη για μεταφορά και launch titles.

Βασικά κι εγώ αυτά σκεφτόμουν πριν καν τελειώσει το βίντεο. Είδικά για τη μπαταρία. Το πήρε ο άλλος και άρχισε τα ταξίδια του Γκιούλιβερ να πούμε...

Πάντως, μιας και το φερε η κουβέντα, λέω να έρθω για Splatoon καμιά μέρα.
#39 ashbringer (Level 25) 21/10/2016 08:02
Αναμένουμε για την κυκλοφορία της.Έχουν ανακοινωθεί ήδη κάποιοι τίτλοι διαμάντια και η κονσόλα φαίνεται υπέροχη.Ίσως η Nintendo τελικά να κερδίσει το στοίχημα και να γυρίσει την όλη αρνητική ατμόσφαιρα που υπάρχει εναντίον της τον τελευταίο καιρό.Περιμένου με περισσότερες λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά της.
#40 Wizardgr (Level 5) 24/10/2016 10:32
Προλάβατε.. τώρα!!

http://www.public.gr/product/gaming/consoles/nintendo-switch/nintendo-switch-konsola-nintendo/prod8280069pp/?utm_source=Oracle%20Responsys&utm_medium=email&utm_campaign=Nintendo_Switch_OCT2016&utm_term=&utm_content=

:D
#41 +1 ashbringer (Level 25) 26/10/2016 08:52
Πρέπει να γίνει πλήρης αποκάλυψη απο την εταιρεία γιατί αυτό το πράγμα με τις φήμες καταντάει κουραστικό.Παρό λα αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται μέχρι στιγμής δίνουν πολλά θετικά στην κονσόλα.
#42 +1 manosofi (Level 1) 26/10/2016 11:19
Παιδια ξερουμαι τα μυνηματα που αφηνει η νιντεντο στα παιχνιδια...... στο paper mario color splash σε καποιο σημειο της ιστοριας εμφανιζεται ενα χαρτακι της πριγκιπισσας που βγαζει ενα μνμ προς τον μαριο σε μορφη ολογραμμα....κα ι το μανηταρι ρωταει το μαριο τι ειναι αυτο? Και ο μαριο εξηγει στο μανηταρι τι ειναι το ολογραμμα....κα ι λεω να δεις που θα βγαλουν συσκευη με ολογραμμα!
#43 HAWK (Level 16) 29/10/2016 13:25
οσες κονσολες και αν βγαλουν οι εταιριες αν δεν εχουν την αναλογη υποστηριξη απο exclusives πανε απατες

η νιντεντο δεν εχει κατι το ιδιαιτερο να μας δειξει τα τελευταια χρονια
και αντι να υποστηριξουν τις κονσολες τους πανε και βγαζουν συνεχεια νεα μοντελα με νεα χαρακτηριστικα

μεχρι να αγορασεις τη μια κονσολα εχει βγει αλλη και αντε παλι απο την αρχη να αγοραζεις παιχνιδια και τα σχετικα

αυτη εδω φαινεται υποσχομενη αλλα γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν θα εχει πωλησεις??
#44 paokkostas10 (Level 4) 02/11/2016 16:34
Αντι να κανει μια κονσολα να ανταγωνιστει Sony και Microstoft καθεται και κανει τα δικα της αλλη μια φορα η nintendo..
#45 aims (Level 20) 07/12/2016 17:58
Ωραια..Να λιωσουμε και εκει το virtua striker! 8)
#46 aims (Level 20) 07/12/2016 17:59
Ωραια..Να λιωσουμε και εκει το virtua striker! 8) 8)
#47 ashbringer (Level 25) 07/12/2016 19:01
Προσφορά games μέσω του virtual console.Πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή κίνηση.
#48 ashbringer (Level 25) 16/12/2016 08:42
Έχουν κυκλοφορήσει τόσες πολλές φήμες και λεπτομέρειες που ο κόσμος δεν ξέρει τι να περιμένει και αν αξίζει να κάνει προπαραγγελίες τελικά η όχι.
#49 ashbringer (Level 25) 21/12/2016 09:56
Η αγορά της συγκεκριμένης κονσόλας φαίνεται ότι τελικά θα είναι για λίγους αν λάβουμε υπόψιν όλες τις πληροφορίες έως τώρα και το γεγονός ότι κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και καιρό ισχυρότερες κονσόλες.
#50 Efane (Level 24) 30/12/2016 08:45
Θέλουμε Nintendo αλλα πως θα ανταπεξέλθει δεν ξέρω! Για να δούμε.
#51 Efane (Level 24) 30/12/2016 08:50
Δεν αλλάζει η μπαταρία του γιατί πολύ αργότερα θα βγάλουν ένα "Ανανεωμένο" μοντέλο κονσολας που θα μπορείς να την αλλάξεις. Κλασική περίπτωση μάρκετινγκ.
Πάντως το θεωρώ πολύ καλό που η Nintendo μπαίνει και πάλι στο "παιχνίδι",.... .μετά την αποτυχία....
#52 seitar (Level 9) 12/01/2017 19:35
αυριο εχουμε τα καλα
#53 geololj (Level 28) 13/01/2017 02:19
Ανυπομονώ να δω τι θα δείξει η Nintendo. Θα το ξενυχτήσουμε σίγουρα :)
#54 Efane (Level 24) 13/01/2017 14:28
Μπορώ να πω πως με τα παιχνίδια της είμαι ενθουσιασμένος. Έχω ενστάσεις στην τιμή της κονσολας, την μπαταρία της και το πόσο καλά θα ανταποκρίνεται μόλις συνδεθεί στην τηλεόραση. Για τα controllers δεν θα πω κάτι, πρέπει να τα δοκιμάσω πρώτα. Επιμένω πως οι τίτλοι της Nintendo είναι το όπλο της τελικά, θα καταφέρουν να βοηθήσουν το Switch στις πωλήσεις;
#55 seitar (Level 9) 13/01/2017 15:24
το οτι πανε και περνουνε κινιτο με 700 το θεωρουνε φθηνο και προσφερουνε οτι αυτα με τα 150 ευρο ..αν πωλειτε και στην ελλαδα 300 το switch το θεωρο μια χαρα!!!!!!
#56 geololj (Level 28) 13/01/2017 16:19
Θα γίνω κακός. Κάκιστη παρουσίαση από την Nintendo. Σε σημεία ήταν υπερβολικά cheesy και τραγελαφικά αυτά που βλέπαμε, ακόμα και για την "κουλτούρα" της Nintendo. Στην αρχή με το... τραγούδι που ακουγόταν συνέχεια ο ήχος του "switch", περίμενα να πεταχτεί από κάπου ο Pokotaro με διασκευή του Pineapple Pen song.

Η παρουσίαση ήταν για την κονσόλα. Δεν μάθαμε τίποτα παραπάνω όμως από όσα ήδη γνωρίζαμε. Πού είναι τα specs; Αν και με τα όσα είδα, δεν παίζει να ξεπερνάει καν το 1teraflop. Για την μπαταρία, μάλλον θα υπάρξει πρόβλημα. Πιθανόν οι 2,5 ώρες αυτονομίας θα είναι για τα πιο απαιτητικά games. Μιας και η Nintendo προωθεί την κονσόλα και ως ενός είδους handheld, περίμενα minimum 7-10 ώρες. Από την άλλη, έχεις 32GB αποθηκευτικού χώρου (λιγότερο αν αφαιρέσουμε όσα GB θα κρατάει το σύστημα). Δεν ξέρω πόσα GB θα φτάνει το κάθε game, αλλά εάν κάποιος θέλει να στραφεί σε digital αγορές, θα υπάρχει σίγουρα πρόβλημα χώρου από τον πρώτο καιρό, εκτός και αν αρχίσουμε να αγοράζουμε SD cards (ή ότι άλλο θα υποστηρίζει).

Με εξαίρεση το τελευταίο βίντεο του Breath of the Wild, όλα τα βίντεο από games ήταν τουλάχιστον απογοητευτικά. Δεν με εντυπωσίασε τίποτα απολύτως από όσα είδα όσον αφορά τα games. Μάλιστα, σε κάποια παρατήρησα και σοβαρά frame drops, θυμίζοντάς μου την τραγική παρουσίαση του The Last Guardian πέρυσι. Κάτι 1-2-Switch και ARMS ήταν για γέλια. Αν τα δώσουν δωρεάν, κάτι γίνεται, αλλά ποιος θα τα πληρώσει full price για να τα παίξει 20 λεπτά και να τα βαρεθεί; Το Mario Odyssey μου τράβηξε κάπως το ενδιαφέρον, αλλά για πόσο ένας Mario θα τραβάει ολόκληρη εταιρεία; Στο Wii U δεν κατάφερε να ανεβάσει τις πωλήσεις της κονσόλας και να την σώσει, δεν νομίζω να το πετύχει ούτε στο Switch.

Μέχρι στιγμής ξέρουμε για 1-2 games, για μια online υπηρεσία που ούτε η ίδια η Nintendo δεν έχει αποφασίσει τι θα την κάνει, για απαίτηση smartphone app για τα το voice chat και δώρο... ένα retro game κάθε μήνα για έναν μήνα. Και αυτό με το voice chat δεν ξέρω καν ποιος το σκέφτηκε εκεί μέσα. Δηλαδή, θα φοράω ακουστικά για το voice chat και από πάνω δεύτερο ζευγάρι ακουστικών αν θέλω να ακούω τον ήχο του παιχνιδιού; Για τον Cho'Gall μας πέρασαν; Και γιατί να χρησιμοποιήσω το κινητό για voice chat με εφαρμογή της Nintendo, όταν έχω ήδη το Skype; Για να μην μιλήσω για τα πανάκριβα αξεσουάρ.

Μέχρι και χθες το βράδυ έλεγα ότι θα αγοράσω το Switch day one. Τώρα μάλλον θα περιμένω κάποιους μήνες για να δω τι games θα έχουν κυκλοφορήσει. /rant mode off

Edit:
Τώρα που βλέπω ξανά και ξανά το τρέιλερ του Breath of the Wild, μάλλον θα μπορούσε να με κρατήσει για λίγους μήνες από μόνο του, μέχρι να βγουν και τα υπόλοιπα μεγάλα "όπλα". Damn you Nintendo! 8)
#57 iordanis90 (Level 11) 13/01/2017 17:35
300 ευρώ (300+ σε κάποιες χώρες). Όχι δωρεάν online multiplayer. Όχι ethernet port ξανά. 32GB αποθηκευτικού χώρου. Ένα μόνο αξιόλογο παιχνίδι στο launch. Απογοήτευση.
#58 The Zexster (Level 13) 13/01/2017 19:35
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς σε τι κοινό στοχεύει η Nintendo με το Switch. Από εκεί που το brand ήταν συνώνυμο της χαλαρής διασκέδασης τώρα, την βλέπουμε να πετάει μέσα τίτλους και concepts από ανταγωνιστικές κονσόλες, χωρίς όμως να προσθέτει και τις ανάλογες τεχνικές προδιαγραφές - μία πολύ παράξενη ανανέωση για τη Nintendo. Εν ολίγοις, εκτός απροόπτου ή τελοσπάντων ριζικών αλλαγών θα μείνω μακρυά από κάποια αγορά.
#59 Aliengoa (Level 23) 13/01/2017 19:41
Quoting seitar:
το οτι πανε και περνουνε κινιτο με 700 το θεωρουνε φθηνο και προσφερουνε οτι αυτα με τα 150 ευρο ..αν πωλειτε και στην ελλαδα 300 το switch το θεωρο μια χαρα!!!!!!


Τι σχέση έχει το κινητό!!!????? Και ποιος λέει ότι ένα κινητό των 700€ είναι φτηνό!!!
Λοιπόν μια κονσόλα την συγκρίνουμε με άλλη κονσόλα όχι με κινητά. Οπότε η τιμή της αρχικά κρίνεται καλή. Ας περιμένουμε όμως να δούμε και τις επίσημες τιμές. Επίσης, έχει σημασία τι θα έχει μέσα το κουτί. Ο αποθηκευτικός χώρος έχει επίσης σημασία και αν θα χρειαστεί εξαρχής να πάρουμε δίσκο, κάρτες ή ότι αλλο θα είναι διαθέσιμο.
#60 seitar (Level 9) 13/01/2017 20:58
δεν μπωρο να καταλαβω πως πρην δοκιμασουμε κατι το βγαζουμε αχριστο η και το αντθετο ..ειναι κοινο μυστικο πως η μεγαλη διαφορα σε ολες της κονσολες εκανε η unreal engine 4 ενα αλο κοινο μυστικο ειναι πως τα fps και 2000 να ειναι 45 με 60 θα πιανει το κοινο ματι και αν..το soul of heaven απο την square enix που υποστιριζει unreal engine 4 δεν το παρουσιασανε σημερα, οποτε πανε για την εκθεση που ειναι κοντα ισως,υποθετο πως αυτο που θελανε να δειξουνε σημερα ειναι η consola και για να πανε καλα απο αρχη βαλανε το zelda
#61 +1 supermario644ever (Level 20) 13/01/2017 22:01
Μ'αρέσει πολύ το switch αλλά υπάρχουν και αρνητικά που ακούστηκαν γενικότερα όπως η τιμή των ξεχωριστών joy-con αλλά αναλογιστείτε το γυροσκόπιο την ασυρματητότητα κλπ, η αρχική τιμή των 300 ευρώ αλλά σκεφτείτε ότι είναι τιμή λανσαρίσματος άρα σε όποιον φαίνονται πολλά ας το αγοράσει αργότερα που θα πέσει η τιμή,Συνδρομή online που κανονικά δεν έπρεπε να παραπονιέστε καθώς πλέον σε όλες τις κονσόλες τελευταίας περιόδου πληρώνουμε το online και επιπλέον δεν θα είναι μια τραγική τιμή λογικά.Το switch αναφέρεται στους παίχτες που αγαπούν την nintendo,θέλουν μια νέα μέθοδο παιχνιδιού και πρωτότυπες αποκλειστηκότητ ες όπως super mario,zelda κλπ.
Το μόνο που θέλω είναι να υπάρξει υποστήριξη wii remote και gamecube controller και να κυκλοφορήσει νωρίτερα το νέο mario
Μακάρι η nintendo να μην κάνει λάθος βήματα
#62 ashbringer (Level 25) 14/01/2017 16:22
Σκέτη απογοήτευση τελικά και όλα δείχνουν πως η Nintendo θα μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τις δύο μεγάλες εταιρείες.
#63 ashbringer (Level 25) 23/02/2017 08:50
Το θέμα με τον αποθηκευτικό χώρο είναι τεράστιο τελικά.
#64 seitar (Level 9) 23/02/2017 08:52
αν δεν απαιτει installation τσαμπα ντορος, δεν χρειαζεται καν η καρτα
#65 seitar (Level 9) 24/02/2017 19:40
ποια ειναι η λογικη αυτου του video με καπιον youtuber δεν καταλαβαινο.. τη ενοει;;να μην το αγορσουμε;; ,οτι θα ειναι ολα προβληματικα ;;τι;;..μπορει καλιστα να ανεβασει και καπιος αλος youtuber που το δοκιμασανε και λενε αλλα..και πος δεν ξερω οτι μας κοροιδευει ,αλοστε δεν ειναι και λιγοι οι youtubers που βγαζουνε τα οπαδικα τους .. πολλοι youtubers δεν αξιξουνε να κανουνε αυτο που κανουνε γιατι;;για το λογο οτι εμφανιστικανε μια μερα και απο τη χαζομαρα που πουλανε στα πιτσιρικια βγαζουνε και λεφτα ,ενω αλλα παιδεια προσπαθουνε ειτε με σπουδες ειτε κανοντας καποια πραγματα που πραγματικα αξιζουνε οπως σχολες και αλλα
#66 +1 Divine Raiden (Level 26) 03/03/2017 23:03
Για κορόιδα ψάχνει η Nintendo μου φαίνεται....
#67 seitar (Level 9) 03/03/2017 23:21
και μετα ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα ..εκτος αν το δοκιμασες στο wiiu απορο πως δεν γραφτεικε κατι καλο ακομι εστο ενα ,συνεχιστε ετσι μπραβο σας ..
#68 seitar (Level 9) 04/03/2017 01:03
παιδεια επειδης εχο γινει γραφικος/κουρασ τικος και απανταο συνεχεια γιατι λεγοντε πολλα και ειναι ασχετα πραγματα..οταν βαζεις το tablet στο dock χρειαζετε προσοχη μην ακουμπιση η οθονη στο πλαστικο και γρατσσουνιστη,, υπαρχη ενα κενο ανεμεσα στο tablet με το dock και παιζει δεν κουμπονι σταθερα, ειναι ετσι οστε να εισερχετε ο αερας για την θερμοκρασια οχι δεν ειναι κατασκευαστικο λαθος..στο θεμα ιντερνετ χρειαζεται καποια update ωστε να φτιακση το σημα δεν εχει δυνατο ενο μπορει να ειναι ακομη και κοντα το ρουτερ ..κατα τα αλα κανενα προβλημα ειναι πραγματικα φανταστικη οπος το ιδιο φανταστικη ειναι και φορητη ..το zelda πηρε τα εφσιμα απο το playstation uk αν θημαμε καλα και μπραβο τους για αυτη την κινιση αυτο τα λεει ολα για τον τιτλο..οποιος ενδιαφερετε μοναχα για σοβαρα παιχνιδια με πολυ καλα γραφικα καθετε στης κονσολες που εχει οστε να μην το μετανιοσει μετα..αυτη η κονσολα ειναι χαρα με καποιους τιτλους οχι ισος λιγοι ισως περισοτεροι θα διξει, που θα ειναι τοπ ..αντεικημενικα τελειος
#69 +1 ashbringer (Level 25) 04/03/2017 08:23
Με κάθε νέα είδηση όλο προβλήματα και σφάλματα.Περιμέ νω βίντεο απο τον Μάνο με ανάλυση της κονσόλας και των χαρακτηριστικών της.
#70 +1 Divine Raiden (Level 26) 08/03/2017 12:09
Πολύ νωρίς ξεκίνησαν τα προβλήματα για την Nintendo.Τουλάχ ιστον οι παραπονεμένοι πελάτες να βρουν το δίκιο τους και να τους δωθεί καινούρια κονσόλα...Τωρα για την SD εχω την εξής απορία.Aν τους αλλάξουν τις κοσνόλες,πως θα μεταφέρουν τα saves;
#71 Miatakias (Level 16) 06/04/2017 14:03
Quoting seitar:
παιδεια επειδης εχο γινει γραφικος/κουραστικος και απανταο συνεχεια γιατι λεγοντε πολλα και ειναι ασχετα πραγματα..οταν βαζεις το tablet στο dock χρειαζετε προσοχη μην ακουμπιση η οθονη στο πλαστικο και γρατσσουνιστη,, υπαρχη ενα κενο ανεμεσα στο tablet με το dock και παιζει δεν κουμπονι σταθερα, ειναι ετσι οστε να εισερχετε ο αερας για την θερμοκρασια οχι δεν ειναι κατασκευαστικο λαθος..στο θεμα ιντερνετ χρειαζεται καποια update ωστε να φτιακση το σημα δεν εχει δυνατο ενο μπορει να ειναι ακομη και κοντα το ρουτερ ..κατα τα αλα κανενα προβλημα ειναι πραγματικα φανταστικη οπος το ιδιο φανταστικη ειναι και φορητη ..το zelda πηρε τα εφσιμα απο το playstation uk αν θημαμε καλα και μπραβο τους για αυτη την κινιση αυτο τα λεει ολα για τον τιτλο..οποιος ενδιαφερετε μοναχα για σοβαρα παιχνιδια με πολυ καλα γραφικα καθετε στης κονσολες που εχει οστε να μην το μετανιοσει μετα..αυτη η κονσολα ειναι χαρα με καποιους τιτλους οχι ισος λιγοι ισως περισοτεροι θα διξει, που θα ειναι τοπ ..αντεικημενικα τελειος


Και εγω κανω πολλα ορθογραφικα λαθη , αλλα εσυ το τερματισες ! LOL :eek: :cry: :sigh: