Phil Spencer για Xbox One X vs PS4 Pro και το VR

Hot
Νικηφόρος Μητράκος

Νικηφόρος Μητράκος  

Τα botakia του CSGO παίζουν καλύτερα από εμένα.
 
0.0 ()
2
Phil Spencer για Xbox One X vs PS4 Pro και το VR

Phil Spencer για Xbox One X vs PS4 Pro και το VR

"Το PS4 Pro δεν βγάζει πραγματικό 4K".

Η Microsoft ανακοίνωσε τη νέα της κονσόλα Xbox One X νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υποσχόμενη games ε 4K ανάλυση στην πιο ισχυρή κονσόλα στον κόσμο. Ενώ πολλοί συζητούν το νόημα αυτών των υποσχέσεων και το αν θα δούμε την πλειοψηφία των παιχνιδιών σε native 4K ή checkerboard rendering, ο επικεφαλής του Xbox της Microsoft, Phil Spencer, πιστεύει ότι το Xbox One X είναι μια native 4K κονσόλα. Σε συνέντευξή του, ο Spencer μιλάει για το όνομα του Xbox One X, την έλλειψη ανακοινώσεων first-party παιχνιδιών και την πολύ σημαντική διαφορά τιμής μεταξύ του Xbox One X και του PS4 Pro, η οποία είναι στα 100 ευρώ.

Ο Spencer δήλωσε "Θεωρώ το PS4 Pro ως περισσότερο ανταγωνιστή του Xbox One S, παρά του Xbox One X, το οποίο είναι μια native 4K κονσόλα. Αν κοιτάξετε τις προδιαγραφές του, θα δείτε πως είναι σε ανώτερο επίπεδο από οποιαδήποτε άλλη κονσόλα εκεί έξω". Ο επικεφαλής του Xbox τόνισε την κατά 40% μεγαλύτερη ταχύτητα στην GPU, το ότι το Xbox One X διαθέτει περισσότερη RAM και την ταχύτητα αποθήκευσης ως πλεονεκτήματα του Xbox One X σε σύγκριση με το PS4 Pro. Επιπλέον, κατακρίνει τις μεθόδους της Sony για να πετύχει 4Κ ανάλυση σε μερικά από τα games της.

Σχετικά με το θέμα του ονόματος της κονσόλας, ο Spencer είπε πως ο τίτλος Xbox One έπρεπε να είναι μέσα, καθώς το Xbox One X είναι μέλος της οικογένειας των κονσολών. Η Microsoft δεν μπορούσε να ονομάσει την κονσόλα Xbox One Elite, επειδή έχει ήδη μια έκδοση του αρχικού Xbox One με το όνομα αυτό και το Xbox One S είναι μια ήδη υπάρχουσα κονσόλα, οπότε δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει μόνο το S.

O Spencer εξηγεί: "Η απόκτηση του εμπορικού σήματος του Scorpio ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση. Όταν σκεφτόμαστε ονόματα, πρέπει να διαλέξουμε παγκόσμιους τίτλους". Η Microsoft επέλεξε τελικά το Xbox One X, επειδή ταιριάζει με το μήνυμα δύναμης που θέλει να περάσει και την αρχική ονομασία του Xbox. Σχολίασε επίσης την έλλειψη ανακοινώσεων first-party games κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Microsoft στην Ε3. Η Microsoft είχε πολλούς μεγάλους τίτλους για να δείξει, αλλά μόνο το Forza Motorsport 7 ήταν πραγματικά νέος ΑΑΑ τίτλος. Το στέλεχος της Microsoft θεωρεί ότι τα Ori, Super Lucky's Tale και Sea of Thieves αποτελούν σημαντικές ανακοινώσεις, αλλά παραδέχεται ότι έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο hardware τα τελευταία χρόνια, από τότε που ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής του Xbox.

Η Microsoft έχει υπογράψει για την υλοποίηση νέων games που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει το hype. Η Αμερικάνικη εταιρεία ακύρωσε τα Fable Legends και Scalebound νωρίτερα αυτό το έτος και στόχος της είναι να μην προβάλλει games που δεν είναι ακόμα έτοιμα. Ο Spencer τονίζει πως η Microsoft θα μπορούσε να έχει δείξει το Halo σε 4K, αλλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος πριν να είναι το παιχνίδι έτοιμο.

Όσον αφορά τον τομέα του VR, αντί να το αναπτύξει για το Xbox One, η Microsoft βλέπει περισσότερες δυνατότητες στην αγορά των PC. Σύμφωνα με τη Microsoft, η αποκάλυψη του Xbox One X αφορούσε τον τρόπο που η κονσόλα θα μπορούσε να κάνει περισσότερα, από ανάλυση 4K μέχρι και διεύρυνση της λίστας backwards compability. Ωστόσο, ένας τομέας του Xbox One που δεν έχει συζητηθεί ακόμα είναι το Virtual Reality, σε αντίθεση με την Sony. Αυτό δεν είναι μια παράβλεψη από την πλευρά της Microsoft, καθώς η εταιρεία δεν πιστεύει πως το VR στα σαλόνια θα έχει σημαντικό αντίκτυπο, σε αντίθεση με παρόμοιες ενέργειες στην αγορά των PC.

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως η Sony έχει πουλήσει ένα εκατομμύριο VR headsets, ο Spencer απάντησε με τις δικές του προτιμώμενες VR εμπειρίες: "Η τηλεόρασή μου είναι στην άλλη άκρη του δωματίου και κρέμονται καλώδια. Όταν παίζω σε VR στο PC μου, είμαι πιο κοντά και αυτό μου φαίνεται ένα πολύ πιο φιλικό στο χρήστη σενάριο σήμερα. Όμως όλοι μαθαίνουμε. Νομίζω πως το έργο που κάνει η Sony είναι υπέροχο. Το έργο που κάνουν οι Oculus και HTC όχι και τόσο. Το θέμα είναι να μάθεις τι μπορεί να πετύχει η μεικτή πραγματικότητα. Πιστεύω πως είμαστε ακόμα στην αρχή αυτού του τομέα και τώρα βλέπουμε πραγματικές ενέργειες από τους developers, από πλευράς Windows και θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως θα είμαστε εκεί σαν πλατφόρμα για να καλλιεργήσουμε αυτές τις ενέργειες".

Ενώ υπάρχει σίγουρα περιθώριο διαφωνίας με την επιχειρηματολογία του, δεν είναι παράλογη, καθώς η Microsoft θα μπορούσε να έχει πουλήσει και εκείνη ένα εκατομμύριο VR headsets, αν το δοκίμαζε. Πολλοί θα θυμάστε όταν το Xbox One ήταν πακέτο με το Kinect, κόστους επιπλέον 00 ευρώ και είναι απίθανο η Microsoft να θελήσει να επενδύσει ξανά σε νέα τεχνολογία, μέχρι να είναι σίγουρη πως θα υπάρχει ένα κοινό έτοιμο για να την υποδεχθεί. Παρόλα αυτά, δεδομένου του επιπέδου υποστήριξης που η Microsoft διαθέτει στο Xbox Play Anywhere, δεν θα εκπλαγούμε αν τα Windows 10 VR games τελικά φτάσουν στα Xbox One συστήματα στο κοντινό μέλλον.

Δείτε όλα όσα μας επιφύλλασε η Microsoft στη συνέντευξη τύπου της για την Ε3 2017

Εσείς τι πιστεύετε για τις δηλώσεις του Phil Spencer; Πείτε μας σε αυτό το forum topic και συζητήστε για την νέα κονσόλα της Microsoft σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Adam_Pap (Level 18) 13/06/2017 23:11
Οπου ακους πολλα κερασια.......
#2 ashbringer (Level 25) 14/06/2017 08:52
H ουσία και αυτό που ζητάει ο gamer είναι όχι μόνο τα γραφικά και οι επιδόσεις αλλά και τα δυνατά exclusives.Τίτλ οι με ποιοτικό περιεχόμενο.Η Microsoft μέχρι στιγμής έχει πολύ λίγα να δείξει απο πλευράς παιχνιδιών.
Notification