Xbox Game Pass review

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Xbox Game Pass review

Xbox Game Pass review

Δοκιμάσαμε τη συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

To Xbox Game Pass είναι η δεύτερη κατά σειρά συνδρομητική υπηρεσία που βλέπουμε στο Xbox One μετά το EA Access και η οποία άνοιξε τις πύλες της στους κατόχους της κονσόλας την 1η Ιουνίου (24 Μαΐου για τους Gold συνδρομητές του Xbox Live). H υπηρεσία αυτή σας δίνει άμεση πρόσβαση σε δεκάδες Xbox One και Xbox 360 backwards compatible games έναντι ενός χρηματικού αντιτίμου. Όπως είναι αναμενόμενο, το Xbox Game Pass είναι συμβατό τόσο με το απλό Xbox One, όσο και με το Xbox One S, αλλά και με το επερχόμενο Xbox One X που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο. Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικότερα ποιο είναι το κόστος της υπηρεσίας, πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε, ποια είναι τα πλεονεκτήματα της και ποια games μπορείτε να παίξετε.

Άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από 100 games
Το κόστος απόκτησης της μηνιαίας συνδρομής του Xbox One είναι 9.99 ευρώ, όσο δηλαδή πάνω κάτω κοστίζει και η μηνιαία συνδρομή στο Netflix. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν χρειάζεται να έχετε Gold συνδρομή στο Xbox Live για να παίξετε τα games του Xbox Game Pass (χρειάζεται η συνδρομή αν θέλετε να παίξετε online multiplayer), ενώ αν είστε ήδη συνδρομητής στο Xbox Live Gold δεν έχετε κάποια έκπτωση στη συνδρομή του Xbox Game Pass. Εν τω μεταξύ, οι συνδρομητές του Xbox Game Pass μπορούν να αποκτήσουν με 20% έκπτωση τα games της υπηρεσίας και με 10% έκπτωση τα DLC τους και να τα κρατήσουν στη συλλογή τους ακόμη και μετά τη λήξη της συνδρομής τους. Να προσθέσουμε επίσης ότι ανά διαστήματα οι συνδρομητές του Xbox Game Pass μπορούν να επωφεληθούν και από μια σειρά αποκλειστικών προσφορών.

xbox game pass 1

Για να εγγραφείτε στην υπηρεσία δεν έχετε παρά να μεταβείτε στο Xbox Store από το Xbox One σας ή στο Xbox.com. Επίσης μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή μέσω του Xbox App από το PC σας. Τουλάχιστον για την ώρα θα χρειαστεί να έχετε στην κατοχή σας μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να αποκτήσετε το Xbox Game Pass, παρόλα αυτά είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να δούμε και προπληρωμένες κάρτες, οι οποίες θα πωλούνται από τους retailers.

Ένα από τα άμεσα πλεονεκτήματα του Xbox Game Pass είναι ότι δεν μιλάμε για μια streaming υπηρεσία στα πρότυπα του PlayStation Now ή του Netflix, η οποία εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα της σύνδεσής σας στο internet. Αντίθετα η συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft σας δίνει την δυνατότητα να κατεβάσετε όποτε θέλετε και όποιο game θέλετε και να το εγκαταστήσετε στο σκληρό δίσκο του Xbox One ή σε κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Τα games που έχετε κατεβάσει μπορείτε να τα παίξετε όσες φορές θέλετε μέχρι να λήξει η συνδρομή σας ή να τα προμηθευτείτε με 20% έκπτωση και να τα έχετε για πάντα στη συλλογή σας. Να διευκρινίσουμε εδώ ότι απαιτείται σύνδεση στο internet για να παίξετε, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και offline τα games για 30 μέρες από τη στιγμή που τα κατεβάσετε. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παίζετε στο πρωταρχικό Xbox One σας, αυτό που έχετε ορίσει δηλαδή ως My Home Xbox.

Τι μπορείτε να παίξετε
Την δεδομένη χρονική στιγμή η λίστα του Xbox Game Pass περιλαμβάνει 107 τίτλους, εκ των οποίων οι 61 είναι Xbox 360 backwards compatible. Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η λίστα αυτή δεν είναι μόνιμη, αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα προστίθενται νέα games, ενώ κάποια άλλα θα αφαιρούνται. Η Microsoft πάντως έχει δεσμευτεί ότι θα ενημερώνει τουλάχιστον ένα μήνα πριν για το ποια games θα αφαιρεθούν από την υπηρεσία έτσι ώστε να θέλετε να προλάβετε να τα προμηθευτείτε με 20% έκπτωση. Επίσης στα σχέδια της εταιρείας είναι κάθε μήνα να προστίθενται πέντε τουλάχιστον games στην υπηρεσία. Ήδη τον Ιούλιο είδαμε τα Dead Island Definitive Edition, Resident Evil 6, F1 2015, The Flame In The Flood, Guacamelee! Super Turbo Championship Edition, Bard’s Gold και Monaco: What’s Yours Is Mine, οπότε η Microsoft φαίνεται να τηρεί τις υποσχέσεις της.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα η υπηρεσία είναι σαφές ότι προσφέρει τεράστιο value for money για κάποιον που απέκτησε πρόσφατα το Xbox One, αφού με μόλις 10 ευρώ μπορείτε να παίξει περισσότερα από 100 games. Είναι γεγονός πάντως ότι 30 περίπου games της λίστας έχουν δοθεί δωρεάν στο παρελθόν τους συνδρομητές του Xbox Live Gold και ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό να τα έχετε ήδη στη συλλογή σας. Εξίσου πιθανό είναι να έχετε παίξει στο παρελθόν τα περισσότερα games της λίστας με δεδομένο ότι έχουν κυκλοφορήσει πριν από μια δεκαετία.

xbox game pass 2

 

Θετικό πρόσημο
Το Xbox Game Pass είναι σε γενικές γραμμές μια αρκετά πρωτοποριακή υπηρεσία, η οποία διατίθεται σε ένα σχετικά χαμηλό κόστος δίνοντάς σας την δυνατότητα να απολαύσετε περισσότερα από 100 games στο Xbox One σας. Αν η Microsoft συνεχίσει να προσθέτει πέντε τουλάχιστον νέα games κάθε μήνα και δούμε πιο σύγχρονες κυκλοφορίες, αφού καλώς ή κακώς σε αυτό το κομμάτι πάσχει η υπηρεσία, τότε σαφώς και αξίζει να επενδύσετε τον οβολό σας χωρίς δεύτερη σκέψη.

Διαβάστε για τα games που προστέθηκαν τον Ιούλιο στο Xbox Game Pass και συζητήστε εκτενέστερα για τη συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 DoUzOs (Level 27) 23/07/2017 13:02
Η αλήθεια είναι πως, προσωπικά, έχω παίξει σχεδόν όλα τα παιχνίδια (αναφέρομαι, πάντα, στα Xbox One games) της υπηρεσίας, οπότε δεν ξέρω πότε θ' αγοράσω την συνδρομή. Η έκπτωση του 20%, πάντως, φαίνεται δελεαστική, οπότε, μόλις μπουν αξιόλογα παιχνίδια, θα την αγοράσω αμέσως!
#2 Nemesis11 (Level 9) 23/07/2017 18:38
Ευχαριστώ πολύ MS αλλά ΔΕΝ θα πάρω!!
Είναι digital περιεχόμενό, αρά [[ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΣΤΟ HDD ΜΟΥ ]] οπότε και 100% έκπτωση να μου κάνουν μου είναι παντελώς αδιάφορο όπως οτιδήποτε digital άλλωστε........ ............... Χάρισμα τους λοιπόν!! ;-)
Notification