NBA 2K14 Euroleague Media Day: To event του Παναθηναϊκού

Hot
NBA 2K14 Euroleague Media Day: To event του Παναθηναϊκού

NBA 2K14 Euroleague Media Day: To event του Παναθηναϊκού

To GameWorld συνάντησε τον "εξάστερο" και πήρε συνέντευξη από τον Stephane Lasme.

Στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης κυκλοφορίας του NBA 2K14, διοργανώθηκαν και στην Ελλάδα δύο Media Days με τις ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Τα events περιελάμβαναν δηλώσεις παικτών και προπονητών στον τύπο, φωτογραφήσεις, υπογραφές και συνεντεύξεις και διεξήχθησαν στα γήπεδα των δύο μεγαλύτερων ομάδων της χώρας μας. Το GameWorld δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ούτε από αυτό το γεγονός και καθότι έχει ελαφρά "παναθηναϊκόκρατούμενη" συντακτική ομάδα, επέλεξε να παρευρεθεί στην ημέρα παρουσίασης του "τριφυλλιού" χθες Τρίτη, 1η Οκτωβρίου.

Βρεθήκαμε λοιπόν στο ΟΑΚΑ χθες το μεσημέρι, όπου η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει κατά τις 13:00 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Μετά από αναμονή περίπου μισής ώρας, καθότι η ομάδα φωτογραφιζόταν με τις νέες τις εμφανίσεις και απαγορευόταν να παρευρίσκεται ο τύπος, κατευθυνθήκαμε εν τέλει στο παρκέ του γηπέδου όπου μας περίμενε σύσσωμη η ομάδα και ο προπονητής της, Αργύρης Πεδουλάκης (φυσικά απουσίαζε ο τραυματίας Roko Ukić).

mitsos

Όπως φάνηκε τελικά δεν ήταν ένα αμιγώς gaming event αλλά περισσότερο μια διοργάνωση για τον τύπο γενικώς, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων ήταν δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ από γνωστά μέσα. Το κλίμα ήταν χαλαρό και οι παίκτες είτε ήταν καθισμένοι σε καρέκλες, είτε "έκοβαν" βόλτες στο παρκέ, είτε βαράγανε σουτάκια προπόνησης. Να πούμε βέβαια σε αυτό το σημείο πως κάτι ιδιαίτερο όσον αφορά το NBA 2K14 δεν υπήρχε τελικά στο πρόγραμμα.

Η αρχή έγινε με μια συνέντευξη τύπου του coach Αργύρη Πεδουλάκη (αποσπάσματα της οποίας μπορείτε να δείτε σε βίντεο το οποίο θα ανέβει το βράδυ στο κανάλι μας στο YouTube και εδώ στο άρθρο με σχετικό update) ο οποίος μίλησε γενικώς για την ομάδα, τους φετινούς της στόχους, τις μεταγραφές και τον προγραμματισμό της σεζόν. Την σκυτάλη πήρε ο αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος αναφέρθηκε με τη σειρά του στα ίδια περίπου θέματα. Δυστυχώς και οι δυο τους ήταν κάπως βιαστικοί και μόλις τελείωσαν τις δηλώσεις τους την έκαναν με...ελαφρά πηδηματάκια!

Από εκεί και πέρα έμεινε κάποιος χρόνος για φωτογραφίες και συνεντεύξεις με τους υπόλοιπους παίκτες. Οι πιο γνωστοί και "παλαίουρες" της ομάδας, όπως ο Φώτσης ή ο Batiste (welcome back Mike!) είχαν σχεδόν "καπαρωθεί" από τους συναδέλφους των αθλητικών media, αλλά έτσι και αλλιώς εμείς σπεύσαμε να προλάβουμε τον Stephane Lasme, για τον οποίο ξέρουμε πως είναι παθιασμένος gamer! Ο σέντερ της ομάδας του Παναθηναϊκού μας παραχώρησε λοιπόν μία πολύ ωραία συνέντευξη σε χαλαρή διάθεση, την οποία μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω.

shang-greg

Στη συνέχεια προσεγγίσαμε και τον Shang Ping, ο οποίος σε κάποια φάση καθόταν μόνος του σαν ξεχασμένος! Για όσους δεν γνωρίζετε ποιος είναι αυτός (ακόμα), είναι ο πρώτος ever Κινέζος επαγγελματίας παίκτης μπάσκετ που αγωνίζεται σε σύλλογο της Euroleague. Ωστόσο ο Shang μας είπε ότι δεν "σκαμπάζει" από games και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο χρόνος του event τελείωνε, δεν συγκρατήσαμε κάποιες δηλώσεις του. Μετά από μερικές ακόμα φωτογραφίες των παικτών και του χώρου, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος και απομακρυνθήκαμε σιγά-σιγά από το κλειστό του ΟΑΚΑ, έχοντας περάσει ένα ευχάριστο μεσημέρι με την αγαπημένη μας ομάδα!

Αυτό που ευχόμαστε εμείς είναι τα καλύτερα στον Παναθηναϊκό και περιμένουμε φυσικά το NBA 2K14, που όπως ήδη γνωρίζετε θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά 14 ευρωπαϊκές ομάδες, για να παίξουμε επιτέλους και λίγο ...μπασκετάκι από τα μέρη μας!

Το NBA 2K14 θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου για PC, PS3 και Xbox 360, στις 22 Νοεμβρίου για Xbox One και στις 29 Νοεμβρίου για PS4.

Η συνέντευξη του Stephane Lasme

Όπως σας ενημερώσαμε και παραπάνω, το GameWorld συνάντησε χθες τον Stephane Lasme στα πλαίσια της NBA 2K14 Euroleague Media Day. Ο 31χρονος Power forward/Center της ομάδας του Παναθηναϊκού έχει περάσει από πολλές ομάδες στην καριέρα του (Golden State Warriors, Miami Heat, Partizan, Maccabi Tel Aviv κ.α.) για να καταλήξει πέρυσι στο "τρυφίλλι" όπου και ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του.

Εκτός από πολύ καλός παίκτης όμως ο Lasme είναι και πωρωμένος gamer όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι μέσα από την συνέντευξη που μας παραχώρησε. Αν και κάπως λακωνικός, ο περσινός MVP του ελληνικού πρωταθλήματος και κορυφαίος αμυντικός σε Ελλάδα και Ευρώπη αποδείχθηκε χαλαρός και ωραίος τύπος, οπαδός των Boston Celtics (παντού τριφύλλι!) και ολίγον fanboy της Sony! Δείτε παρακάτω αναλυτικά τι μας είπε:

GameWorld: Γεια σου Stephane! Μάθαμε ότι είσαι fan των video games;
Stephane Lasme: Ναι παίζω video games, μου αρέσει η σειρά NBA 2K και το Assassin's Creed, φοβερό παιχνίδι. Αγαπώ επίσης το Call of Duty και γενικώς πολλά ακόμα.

GW: Ποιές κονσόλες έχεις;
SL: Έχω και τις δύο, PS3 και Xbox 360. To Xbox 360 βέβαια το αγόρασα μόνο και μόνο για τη σειρά Gears of War! Επίσης, μόλις πρόσφατα έκανα προ-παραγγελία το PS4.

GW: Το Xbox One δεν σε ενδιαφέρει;
SL: Όχι ιδιαίτερα! Βασικά ελπίζω κάποια στιγμή αργά η γρήγορα, όλα τα ωραία games για το Xbox, όπως τα Gears of War, να κυκλοφορήσουν και για τις κονσόλες της Sony, να τα μεταφέρουν με κάποιο τρόπο. Αν όχι, τότε θα αγοράσω και το Xbox One γιατί την έχω πατήσει, τα θέλω όλα!

GW: Το καινούριο ΝΒΑ 2Κ14 το έχεις παίξει;
SL: Όχι ακόμα, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη έτσι;

GW: Όχι, έρχεται σε τρεις μέρες στην Ευρώπη, αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί να έχεις ήδη ένα αντίγραφο καθώς συμμετέχεις και εσύ στο game!
SL: Μπα, δεν νομίζω ότι είμαι τόσο ξεχωριστός! Μακάρι βέβαια να το είχα, νομίζω είπαν πως θα μας στείλουν μια κόπια του παιχνιδιού μέσα στις επόμενες δυο-τρεις μέρες.

GW: Ποια είναι η γνώμη σου τότε για το προηγούμενο της σειράς, το NBA 2K13; Σου άρεσε;
SL: Ναι μου άρεσε και επίσης μου άρεσαν οι αλλαγές που έκαναν στον χειρισμό. Για να ντριπλάρεις παλιά έπρεπε να πατάς και το κουμπί, τώρα χρησιμοποιείς απλά τον δεξί αναλογικό μοχλό, όλα τα καινούρια στοιχεία ήταν καλά.

GW: Ώστε το βρήκες βελτιωμένο. Σε πολλούς δεν άρεσαν αυτές οι αλλαγές.
SL: Τι; Όχι ήταν καλύτερο, πιο "μπασκετικό". Ήθελες να κάνεις σκριν, απλά έκανες σκριν. Ήθελες να κάνεις σταυρωτή ντρίπλα, έκανες σταυρωτή ντρίπλα και ένα σωρό ακόμα πράγματα. Ποτέ δεν υπήρχε νομίζω τόσο πλήρης έλεγχος.

GW: Οκ, άρα αφού ο επαγγελματίας παίκτης λέει ότι είναι καλύτερο, τότε είναι καλύτερο! Σχετικά με την ομάδα σου τώρα, τον Παναθηναϊκό, πως σου φαίνεται το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στο ρόστερ του NBA 2K14;
SL: Είναι τέλειο. Ξέρεις όταν σαν παίκτης, πηγαίνεις στο κολέγιο και ξεκινάς να παίζεις μπάσκετ, ένα από τα όνειρά σου είναι να βρεθείς σε ένα video game κάποτε. Μου συνέβη μια φορά όσο ήμουνα στο κολέγιο και στην πρώτη μου χρόνια στο NBA (το 2007 με τους Golden State Warriors) και μου συνέβη και τώρα, που είμαι πιο μεγάλος σε ηλικία και ακόμα μου φαίνεται πολύ διασκεδαστικό.

GW: Σίγουρα είσαι και περήφανος για αυτό.
SL: Φυσικά! Θα αγοράσω δύο αντίγραφα του παιχνιδιού!

lasme

GW: Ποια είναι η αγαπημένη ομάδα από το NBA, τόσο στο παιχνίδι, όσο και στη παραγματικότητα;
SL: Ζω στη Βοστώνη, επομένως είμαι fan των Celtics, αλλά στο παιχνίδι η αγαπημένη μου ομάδα είναι οι Knicks γιατί λατρεύω τον Melo (Carmelo Anthony)! Δεν είμαι οπαδός τους, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που παίζει ο Carmelo Anthony, είναι μεγάλος παίκτης ακόμη και μέσα στο game!

GW: Θέλω τώρα να μας πεις την Top πεντάδα σου. Αν ξεκινούσες σεζόν στο NBA 2K14, ποιους παίκτες θα ήθελες να φέρεις οπωσδήποτε στην ομάδα σου;
SL: Αν εννοείς στο παιχνίδι, στο NBA 2K14 παίζουμε και εμείς! Οπότε αν διάλεγα μια πεντάδα θα διάλεγα τα δικά μας παιδιά!

GW: Ποια είναι τότε η δική σου Dream Team από τους εν ενεργεία παίκτες στο NBA;
SL: Στη θέση του point guard ο Rajon Rondo, στη θέση δύο...Τριάρι ο LeBron James, ο Carmelo στη θέση τέσσερα, πεντάρι, ποιόν να βάλω πεντάρι... (σσ. έπεσε σε πραγματική περισυλλογή)

GW: Τον Dwight Howard;
SL: (σ.σ. στραβωμένος) Όχι!

GW: Τον Kevin Garnett; Το 'χει ακόμα!
SL: Ναι τον Kevin Garnett, όντως! Επομένως βάζω τον Kevin πεντάρι, Melo και LeBron στις θέσεις τέσσερα και τρία, Rondo άσσο και νούμερο δύο; Θα βάλω τον Kevin Durant στη θέση δύο και θα πηδήξω (σ.σ. "fuck" όπως είχε χαρακτηριστικά) όλο το παιχνίδι! (γέλια)

GW: Δεν υπάρχει πρόβλημα μπορεί να παίξει οπουδήποτε! Αν μπορείς θέλουμε να μας πεις και τους αγαπημένους σου παίκτες όλων των εποχών από το NBA.
SL: Οι αγαπημένοι μου παίκτες; Λατρεύω τον Scottie Pippen, όπως είπα και προηγουμένως τον Carmelo Anthony, προφανώς τον Michael Jordan, τον Magic Johnson...

GW: Τον Dominique Wilkins; Έπαιζε και στον Παναθηναϊκό.
SL: Ναι το γνωρίζω. Μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε, αλλά δεν ήμουνα οπαδός του. Μου άρεσε να βλέπω σαν θεατής το παιχνίδι του, αλλά δεν μπορώ να τον βάλω στους αγαπημένους μου. Τον σέβομαι πάντως.

GW: Και μια τελευταία ερώτηση. Σχετικά με την φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού, τι θες να πεις στους οπαδούς και τι περιμένεις να καταφέρετε;
SL: Περιμένω να κερδίσουμε κάθε αγώνα που δίνουμε. Περιμένω να παίξουμε πιο δυνατά από όλους τους άλλους και να πετύχουμε μεγάλα πράγματα, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

GW: Κάπου εδώ τελειώσαμε, σε ευχαριστούμε πολύ Stephane!
SL: Να είστε καλά!


Το NBA 2K14 θα κυκλοφορήσει μεθαύριο Παρασκευή στις 4 Οκτωβρίου για PC, PS3 και Xbox 360, στις 22 Νοεμβρίου για Xbox One και στις 29 Νοεμβρίου για PS4.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 -3 Akis 7 (Level 20) 02/10/2013 13:26
Επρεπε να πατε στου ολυμπιακου.Ολοκ ληρη euroleague πηρε περσι.Vspan για παντα.....
#2 +1 Tas13 (Level 14) 02/10/2013 18:00
ΜΟΝΟ Παναθηναϊκός! Σωστή επιλογή κάνατε. 6 ευρωπαϊκές κούπες είναι αυτές.
Και παικτούρα ο Λάσμε. Σκέψου τι ομαδάρα έχουμε που έχει πάγκο Φώτση, Μπατίστ, Ούκιτς. :-)
#3 +5 RefleX (Level 10) 02/10/2013 22:39
μορφή ο Lasme!
#4 +3 stormare (Level 14) 03/10/2013 13:58
η μεγαλητερη ομαδα της ευρωπης την τελευταια 20ετια
#5 +1 elefsis13 (Level 13) 14/04/2014 02:18
Γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο!