Jumanji: Welcome to the Jungle review

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Jumanji: Welcome to the Jungle review

Jumanji: Welcome to the Jungle review

Όταν το επιτραπέζιο γίνεται video game.

Διανομή: Sony Pictures
Πρωταγωνιστές:
 Dwayne Johnson (The Rock), Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan.
Σκηνοθεσία: Jake Kasdan
Κυκλοφορία: 11/1/2018

Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε δει την κλασική ταινία Jumanji του 1995. Ήταν αρκετά cult για την εποχή της (πάνω στη δύση των Χολιγουντιανών cult ταινιών για την ακρίβεια) και περιείχε μία καλή ερμηνεία από τον Robin Williams, ο οποίος ωστόσο δεν βοηθήθηκε από τους συμπρωταγωνιστές του, το σενάριο ή ακόμα και τα οπτικά εφέ που ήταν αρκετά φτωχά, ακόμα και για εκείνη την εποχή. Ωστόσο η ταινία ήταν ευχάριστη για το μέσο κοινό.

Το concept γύρω από το Jumanji που αφορούσε ένα επιτραπέζιο στο οποίο η ζούγκλα “ζωνταντεύει” μπροστά σας έρχεται πλέον και εξελίσσεται σε video game στην ομώνυμη ταινία. Αυτή είναι η πρώτη βασική διαφορά σε σχέση με την πρωτότυπη ταινία. Η δεύτερη είναι ότι οι πρωταγωνιστές ουσιαστικά δεν υποδέχονται το παιχνίδι στην πραγματικότητά τους αλλά ενσωματώνονται σε αυτό στα σώματα των ηρώων, όπως θα έχετε ήδη αντιληφθεί από τα τρέιλερ.

Ελάτε να παίξουμε
Αν θα μπορούσαμε να παίξουμε το video game Jumanji στην πραγματικότητα, τότε θα είχαμε ένα Arcade Beat ‘Em Up, με κεντρικούς πρωταγωνιστές τον μυώδη Dwayne Johnson (The Rock), τον Kevin Hart που είχε ξαναπαίξει με τον The Rock στο Central Intelligence, συνεπώς γνωρίζει τα πατήματά του, τον διασκεδαστικό Jack Black και την όμορφη Σκωτσέζα Karen Gillan, η οποία έχει ανεβάσει τις μετοχές της κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια με ερμηνείες στα Doctor Who, Guardians of the Galaxy, Selfie και άλλες ταινίες και σειρές.

Στο video game Jumanji, μια παρέα μαθητών βρίσκεται με μαγικό τρόπο στον κόσμο του παιχνιδιού ελέγχοντας τους παραπάνω ήρωες. Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν παραπομπές στην αρχική ταινία, τόσο με αναφορά του επιτραπέζιου, όσο και με έμμεση αναφορά στον Robin Williams. Κάθε ήρωας έχει προτερήματα και αδυναμίες. Ωστόσο, καθότι όπως προαναφέραμε μιλάμε για κάτι σαν Arcade Beat ‘Em Up, δεν υπάρχουν RPG στοιχεία ή κάποια υποτιθέμενη εξέλιξη των skills. Κάθε ήρωας όπως βλέπετε και στο τρέιλερ έχει από τρεις ζωές. Η παρέα των τεσσάρων θα πρέπει να συνεργαστεί αξιοποιώντας τα προτερήματα και προσέχοντας να μην εκτεθεί στις αδυναμίες της ώστε να τα καταφέρει μέχρι τέλους.

Η άγρια ζούγκλα
Όπως στην πρωτότυπη ταινία, έτσι και εδώ, μια ζούγκλα κρύβει άφθονους κινδύνους που θα σταθούν εμπόδιο στους ήρωές μας. Οι σκηνές περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο το Action στοιχείο, με το Adventure κομμάτι, να περιορίζεται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ουσιαστικά η σταδιακή ανακάλυψη των προτερημάτων και των μειονεκτημάτων του κάθε χαρακτήρα. Η ανακάλυψη αυτή γίνεται με τυχαία κάθε φορά γεγονότα κι εδώ είναι που ξεδιπλώνεται ουσιαστικά το ταλέντο των τεσσάρων ηθοποιών, με τρόπο μοναδικό, ανάλογα με την περίσταση.

Το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο δεκαετίες από την original ταινία έδωσε το ελεύθερο στους δημιουργούς οπτικών εφέ να μεγαλουργήσουν. Δεν χρησιμοποιήθηκε κάποια green screen, τουλάχιστον με γυμνό οφθαλμό, αντιθέτως τα γυρίσματα έγιναν στη Χαβάι, εξού και τα εξωτικά τοπία που θα δείτε. Οι visual artists έκαναν εξαιρετική δουλειά, τόσο στο σχεδιασμό των ζώων που μοιάζουν αληθοφανή, όσο και στα οπτικά εφέ των εκρήξεων. Απολαυστικά είναι επίσης και τα stunts σε ορισμένα σημεία. Μόνο οι ηθοποιοί για τα stunts ανέρχονται σε 60.

Πιο ολοκληρωμένη εμπειρία σε σχέση με το αρχικό
Μετά από τα Walk Hard και Zero Effect, ο σκηνοθέτης Jake Kasdan μας χαρίζει μια επιτυχημένη σύγχρονη έκδοση του Jumanji, γεμάτη δράση, συγκινητικές στιγμές, άφθονη εναλλαγή συναισθημάτων και μαγευτικά πλάνα. Τηρουμένων των αναλογιών και του σεναρίου που δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας και ποιότητας, κατάφερε να αποδώσει τα μέγιστα. Είχε βέβαια και το κατάλληλο υλικό στη διάθεσή του, παίζοντας με ηθοποιούς…πρώτης γραμμής, από τους οποίους όμως πήρε ότι ήταν εφικτό, δημιουργώντας μια ευχάριστη χημεία μεταξύ τους.

Το Jumanji συνδυάζει Action, Adventure και ολίγον από Sci-fi στοιχεία, τα βάζει στο μίξερ και απευθύνεται τόσο στους λάτρεις των ταινιών δράσης όσο και στους fans των video games. Μπορεί να μην εντυπωσιάζει σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με gaming-related ταινίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα, κατά τα άλλα περιέχει άφθονες gaming αναφορές, ενώ παράλληλα καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να μας κρατάει σε διαρκή εγρήγορση χωρίς να κουράζει.

Θετικά:
- Πολύ καλή αξιοποίηση στοιχείων από games
- Ρεαλιστική χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών
- Πανέμορφα τοπία
- Αναφορές στην αρχική ταινία

Αρνητικά:
- Τα sci-fi στοιχεία φαίνονται εντελώς ψευδή και cringe ταυτόχρονα
- Χρειαζόταν πιο ευρεία γκάμα επιλογής σκηνικών
- Προβλέψιμη χωρίς ιδιαίτερη πρωτοτυπία

Βαθμολογία
Οπτικά εφέ: 8
Ερμηνείες: 8
Σκηνοθεσία: 7.5
Σενάριο: 6
Γενικά: 7.4

Έντονες στιγμές δράσης και διαρκώς αλλαγή συναισθημάτων, στην πιο...ζωντανή gaming εμπειρία.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Stephen King (Level 10) 14/01/2018 19:18
Την είδα χθες.Αρκετά καλή αλλά δεν νομίζω να κόψει πολλά εισιτήρια αφού το σινεμά είχε λίγο κόσμο.Πάντως κι εμένα μου άρεσε περισσότερο από την παλιά. :-)
#2 ashbringer (Level 25) 15/01/2018 13:59
Δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι άξια αναφοράς.Νομίζω ότι μόνο το πρώτο μέρος αξίζει τελικά.
#3 the_prophet1987 (Level 22) 15/01/2018 23:55
Την είδα κι εγώ.Φρέσκια ιδέα και χρησιμοποιεί σωστά στοιχεία των videogames.Αλλά δε μου έκανε εντύπωση όπως η πρωτη,8α ξεχαστεί πιστεύω γρήγορα.Πάντως περνάς ευχάριστα κι αξίζει να τη δεί κάποιος.