Ειδήσεις Fighting Νέο Street Fighter EX

Νέο Street Fighter EX

Wednesday, 09 Aug 2017  | in Fighting | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (2 σχόλια)
http://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/e0/36/1a/street-fighter-ex-arika-snider-42-1502283363.jpg
 

Νέο Street Fighter EX

Ο Allen Snider στο ρόστερ των χαρακτήρων. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/4/17] Η εταιρεία ανάπτυξης Arika ανακοίνωσε στο Twitter (μέσω του αντιπροέδρου της Ichiro Mihara) ότι το τρέιλερ για το Street Fighter EX που παρουσιάστηκε την πρωταπριλιά...δεν είναι ψεύτικο και ότι το παιχνίδι όντως υπάρχει και βρίσκεται σε ανάπτυξη!

Καταρχήν δείτε το αρχικό τρέιλερ. Η περιγραφή του βίντεο λέει ξεκάθαρα "This video is from April Fools 2017 of ARIKA Co.,Ltd." συνεπώς όλος ο κόσμος πίστεψε ότι όντως έχουμε να κάνουμε με πρωταπριλιάτικο αστείο μιας και αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το Street Fighter EX ήταν το πρώτο παιχνίδι της ομώνυμης σειράς που παρουσιάστηκε σε 3D. Ξεκίνησε στα Arcade το 1996 και στο PlayStation το 1997. Στην πορεία ωστόσο δεν σημείωσε την επιτυχία των προκατόχων του και ιδιαίτερα του Street Fighter 2 με αποτέλεσμα η Arika να αναπτύξει την τελευταία έκδοσή της για την συγκεκριμένη σειρά το 2000 με το Street Fighter EX για PS2.

Ο Ichiro Mihara της Arika δήλωσε τα εξής μέσω Twitter:
Επειδή πολλοί με έχετε ρωτήσει για το τρέιλερ:
1)Πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση της Arika και όχι για πρωταπριλιάτικο αστείο.
2)Θα παίξουμε το παιχνίδι σε σχετικό βίντεο.
3)Η πρωταπριλιά αποκρύπτει κατά βάση την ανακοίνωση και χρησιμότητα του παιχνιδιού.

Προς το παρόν το θέμα είναι ότι ενώ η Arika έχει τα δικαιώματα να αναπτύξει ένα νέο Street Fighter EX, κατά τα άλλα δεν διαθέτει χρηματοδότηση ή κάποιον μεγάλο publisher από πίσω. Αυτό δείχνει ότι ενδεχομένως ούτε η ίδια η Capcom ενδιαφέρεται για την υλοποίησή του.

Σε κάθε περίπτωση ο χαρακτηρισμός "April Fools" στο βίντεο ήταν τουλάχιστον ατυχής. Εκτός κι αν η Arika είδε ότι η αποδοχή του κόσμου είναι τεράστια κι αποφάσισε να αλλάξει γνώμη στην πορεία και να το αναπτύξει.

[UPDATE: 17/7/17 - Το νέο Fighting της Arika ανακοινώθηκε και επίσημα] Η εταιρεία Arika, developer του τίτλου Street Fighter EX, ανακοίνωσε τελικά την κυκλοφορία ενός νέου Fighting game για την κονσόλα του PS4.

Να θυμίσουμε πως η όλη υπόθεση ξεκίνησε με ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Τα δεδομένα ωστόσο δείχνουν πως το σενάριο αυτό επιβεβαιώθηκε και πράγματι η Arika βρίσκεται στην ανάπτυξη ενός ολοκαίνουριου Fighting game με εντυπωσιακό gameplay όπως φαίνεται και από το παρακάτω τρέιλερ:Διάφοροι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτό το βίντεο όπως ο Kairi, η Shirase, ο Garuda και ο Skullo Mania. Η beta mode του παιχνιδιού αναμένεται να εμφανιστεί μέσα στον χρόνο ενώ το νέο Fighting, που προς το παρόν ακούει στο όνομα Arika's EX καθώς δεν του έχει δοθεί επίσημη ονομασία, θα κυκλοφορήσει το 2018.

[UPDATE 2: 9/8/17 - Allen Snider] Η Arika έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser τρέιλερ μέσα από το οποίο ανακοινώνει την επιστροφή του Allen Snider. Θυμίζουμε ότι μέσα στους χαρακτήρες που θα κάνουν την εμφάνισή τους συναντάμε επίσης τους Shirase, Skullomania, Garuda, Darun Mister και Kairi.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ παρακάτω:

Το νέο Street Fighter EX αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.


Διαβάστε τα reviews όλων των Street Fighter και δείτε τα gameplay videos του νέου Street Fighter EX. Συζητήστε περισσότερα για το νέο Fighting της Arika σε αυτό το forum topic.

Φωτογραφίες

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Σχόλια  

#1 Playboy (Level 11) 16/04/2017 13:42
SNK - Arika collaboration? I can only hope..

#2 ashbringer (Level 25) 18/07/2017 16:48
Δυνατό το gameplay video του τίτλου.Αναμένου με για περισσότερες λεπτομέρειες.