Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Hot
REVIEWED ON PS4  

Όταν οι HD επανεκδόσεις έχουν λόγο ύπαρξης. 

Όταν οι HD επανεκδόσεις έχουν λόγο ύπαρξης. 

Όταν οι HD επανεκδόσεις έχουν λόγο ύπαρξης. 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την τριλογία Crash Bandicoot στο PlayStation; Αποτελούσε τότε έναν από τους σοβαρούς λόγους για να αγοράσει κάποιος την πρώτη κονσόλα της Sony. Επίσης, η σειρά έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για την Naughty Dog, καθώς αποτέλεσε την πρώτη της απόπειρα στην gaming βιομηχανία με 3D γραφικά που εν τέλει κατέληξε να γίνει και η πρώτη της παγκόσμια επιτυχία.

Τα χρόνια πέρασαν και τα δικαιώματα της σειράς παρέμειναν στην Activision. Καθότι οι fans του Crash ζητούσαν νέα έκδοση, η Activision επέλεξε την Vicarious Visions, εταιρεία ανάπτυξης των Skylanders, για να αναπτύξει μία HD έκδοση της πρώτης τριλογίας. Το γεγονός ότι δεν έχουμε την Sony στο τιμόνι του publisher σημαίνει ότι η Activision μπορεί να εκδώσει το παιχνίδι και σε άλλα format (ήδη φημολογείται το Xbox One). Σε κάθε περίπτωση, η Ιαπωνική εταιρεία θα κερδίσει αρκετές πωλήσεις PS4, τόσο από τους fans της σειράς που έπαιξαν την αρχική έκδοση, όσο και από την νεότερη γενιά.

Η πιο αγαπημένη φατσούλα των 32-bit
Στο Crash Bandicoot πρωταγωνιστής είναι ένας πηραμελής (bandicoot), ένα σπάνιο και τόσο αξιολάτρευτο ζωάκι που βρίσκεται κυρίως στην Αυστραλία. Είναι επίσης σαρκοφάγο, όπως και ο Tasmanian Devil (Διάβολος της Ταζμανίας), από τον οποίο δανείζεται την γνώριμη κίνηση “ανεμοστρόφιλου” με την οποία χτυπάει τους εχθρούς του. Ο Crash ως χαρακτήρας δείχνει πιο cool και φέρει πιο φιλικό υφάκι από τον Tasmanian Devil, ενώ στην καρτουνίστικη εκδοχή του περπατάει επίσης στα δύο πόδια, άσχετο με το αν τα δύο αυτά πραγματικά ζωάκια είναι στην πραγματικότητα τετράποδα.

Βάση σεναρίου, στο πρώτο Crash Bandicoot ζούμε το κλασικό σενάριο Damsel in Distress, βάση του οποίου ο Crash αποδρά από το κρεβάτι πειραμάτων του Doctor Neo Cortex, ενώ αφήνει δίπλα του ένα αγαπημένο θηλυκό που έχει πέσει θύμα απαγωγής από τον τρελό επιστήμονα. Στόχος του ήρωά μας είναι να σκοτώσει τα minions και τους βασικούς υπαρχηγούς και να επιστρέψει πίσω να την σώσει. Στο Crash Bandicoot 2 όπου πρωτοεμφανίζεται η αδερφή του Crash, Coco, παρατηρούμε sci-fi στοιχεία, καθώς η Γη απειλείται με αφανισμό και ο Crash καλείται να την σώσει, την στιγμή που ο Doctor Neo Cortex τον...καλοπιάνει για να του βρει 25 κρυστάλλους. Τέλος, στο Crash Bandicoot 3: Warped καλείστε πλέον να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με ακόμη περισσότερα sci-fi στοιχεία, μεγαλύτερη ποικιλία ως προς τις δραστηριότητες του gameplay και επικά bosses.

Πέρα από τα HD γραφικά, που αποτελούν την βασικότερη διαφορά της HD remastered τριλογίας από την πρωτότυπη (και που θεωρείται οριακά HD remake μιας και στον τομέα των γραφικών δημιουργήθηκε από το μηδέν), ένα ακόμη ατού είναι ότι στα Crash Bandicoot 1 και 2 ελέγχετε κατ’ επιλογή και την Coco, αδερφή του Crash, η οποία ήταν διαθέσιμη μόνο στο Crash Bandicoot 3. Την ξεκλειδώνετε στην πορεία, ενώ έχετε την δυνατότητα αλλαγής ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες πριν από κάθε αποστολή. Ωστόσο, ορισμένες…επικίνδυνες αποστολές, όπως τα boss fights, η κούρσα αγώνων ταχύτητας ή το scuba diving, επιτρέπουν μόνο στον Crash να τις παίξει, ως κεντρικό πρόσωπο. Είχαμε που είχαμε το Damsel in Distress στο πρώτο μέρος, τώρα έχουμε τον άντρα να καθαρίζει στα άλλα δύο, έτσι για να έχει υλικό η Sarkeesian να φτιάχνει βίντεο.

Καινοτομία της εποχής που εκτιμάται με τον χρόνο
Ο Crash Bandicoot είχε δύο τυχερά και δύο άτυχα περιστατικά στην καριέρα του. Είχε την ατυχία να συμπέσει με την κυκλοφορία του Super Mario 64 στο Nintendo 64, που αποτελεί ένα από τα καλύτερα Platform όλων των εποχών. Η σύγκριση το 1996 ήταν αναπόφευκτη. Για καλή του τύχη όμως, ο Mario κυκλοφόρησε αρχικά στην Ιαπωνία κι έτσι ο Crash πρόλαβε τον Ιταλό υδραυλικό και την παρέα του με κυκλοφορία λίγες ημέρες πριν στην Αμερική και κάτι μήνες πριν στην Ευρώπη. Συνεπώς η Sony απέκτησε ένα προβάδισμα στις πωλήσεις του PS1, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι η Nintendo με την κονσόλα που διέθετε τότε το καλύτερο hardware, είχε αυτοκτονήσει σε θέμα πωλήσεων/third-party τίτλων λόγω των cartridges.

Ο ήρωάς μας ατύχησε επίσης να λάβει την αναγνώριση που του οφείλονταν από την μερίδα του τύπου της τότε εποχής. Δοξάστηκε για τα γραφικά και το soundtrack του, αλλά στον τομέα του gameplay έχασε πόντους. Θεωρήθηκε αρκετά δύσκολο –και δικαίως-, ενώ το γεγονός ότι δεν υπήρχε ρύθμιση της κάμερας (όπως συναντήσαμε στο Super Mario 64), του αφαίρεσε επίσης πόντους, μιας και η οπτική γωνία σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού δεν δίνει ουσιαστική αντίληψη της απόστασης, ειδικά όταν ο Crash Bandicoot κάνει κάθετη κίνηση στο βάθος της οθόνης. Ανάλογα προβλήματα συναντώνται και στη σύγχρονη έκδοση, μιας και η Vicarious Visions δεν άλλαξε κάτι στην ήδη υπάρχουσα συνταγή. Επίσης, όσο για την αναφορά μου στο Super Mario 64, μην απορήσετε καθώς το παιχνίδι είχε κάποια references προς το δημιούργημα του Miyamoto, όπως τα τετράγωνα αιωρούμενα κουτιά που βγάζουν φρούτα ή τα piranha fruits, συνεπώς κάθε σύγκριση από εκείνη κιόλας την εποχή ήταν αναπόφευκτη.

Για τους νέους του είδους
Όσοι αποκτήσετε το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στην ουσία βάζετε στη συλλογή σας την τριλογία ενός αγαπημένου 3D Platform, με το ίδιο gameplay και τα ίδια levels με την αρχική έκδοση. Οι developers και οι γραφίστες έχουν δουλέψει από το μηδέν, χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιήσουν τον αρχικό κώδικα. Η μηχανή γραφικών είναι επίσης στημένη από το μηδέν και δεν έχουμε κανένα φθηνιάρικο ρετουσάρισμα, που κατά καιρούς είχαμε συναντήσει σε άλλες τριλογίες.

Το παιχνίδι παραμένει single-player, η προσθήκη της Coco ως εναλλακτική είναι ευπρόσδεκτη, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να προστεθεί μια προαιρετική επιλογή Co-op με τα δύο αδέρφια, η οποία θα…τάραζε κάπως τα νερά. Το είχαμε δει στο Donkey Kong Country και δούλεψε μια χαρά. Παρεμπιπτόντως, η δυσκολία του παιχνιδιού είναι ένα κλικ πιο κάτω από το DKC, συνεπώς μην επιχειρήσετε να το παίξετε αν δεν έχετε εμπειρία σε δύσκολα 3D Platform. Ο χειρισμός είναι απλός, καθώς χρησιμοποιείτε άλμα και την περιστροφή-χτύπημά σας. Κάποιοι εχθροί μπορούν να νικηθούν και με άλμα πάνω τους, ενώ κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να χτυπηθούν πάντα (π.χ. βγάζουν καρφιά για λίγα δεύτερα ή είναι άτρωτοι).

Στο Crash Bandicoot 2 προστίθεται και η κίνηση body slam με την οποία λιώνετε τον αντίπαλο, αλλά και το slide (κάτι σαν τάκλιν), άρα και ο συνδυασμός slide-άλμα που σας επιτρέπει να πηδήξετε πιο μακριά. Επίσης, τα Crash 2 και 3 –πέρα από το slide- διαθέτουν μεγάλη ποικιλία στα levels και νέες δραστηριότητες. Παρότι μεσολάβησε μόλις ένας χρόνος από την κυκλοφορία κάθε έκδοσης, η εξέλιξη στο gameplay από πλευράς Naughty Dog ήταν αξιοθαύμαστη. Στο Crash 3 θα συναντήσετε από νέες κινήσεις, όπως το απαραίτητο double jump, μέχρι και καταδύσεις ή αγώνες Racing, καθώς η φαντασία των developers προκειμένου να σας κάνουν να αποκτήσετε τους πολυπόθητους κρυστάλλους είναι το κάτι άλλο.

Για όσους έχουν υπομονή
Αυτό που κάνει την σειρά Crash Bandicoot να ξεχωρίζει είναι το γρήγορο gameplay, σε συνδυασμό με τις θανατηφόρες παγίδες. To Α.Ι. των εχθρών, που αποτελούν κατά τα άλλα συμπαθητικά ζωάκια στην πλειοψηφία τους, έχει στάνταρ συμπεριφορά στις περισσότερες περιπτώσεις, με απλές περιπολίες στους χώρους. Νούμερο ένα εχθρός σας είναι το κενό και οι παγίδες, μιας και με ένα μόνο χτύπημα πέφτετε νεκρός και επιστρέφετε στο προηγούμενο checkpoint. Αν χάσετε όλες τις ζωές σας τότε επαναλαμβάνετε το εκάστοτε level από το αρχικό του σημείο, κάτι που δεν συνάδει με τα σημερινά δεδομένα. Νούμερο δύο εχθρός είναι η κάμερα, η οποία μπορεί ακόμα και να κρύψει αντικείμενα όταν ο Crash κινείται κάθετα, κάτι που αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα θέματα του αρχικού παιχνιδιού.

Η απόλυτη 3D Platform συλλογή, που παντρεύει την cultίλα του παρελθόντος με σύγχρονες πινελιές.


Το Crash Bandicoot είναι ένα 3D αριστούργημα για την εποχή του, το οποίο “κουβαλάει” την παλαιάς εποχής νοοτροπία της αυξημένης δυσκολίας, με σκοπό το υψηλότερο replayability. Υπάρχουν levels τα οποία θα επαναλάβετε δεκάδες φορές μέχρι να ολοκληρώσετε, ενώ θα πέφτετε στο κενό ή θα τσακίζεστε από παγίδες ξανά και ξανά. Θα αναρωτηθείτε εύλογα λοιπόν, ποιος ο λόγος όταν από το checkpoint Α, φτάνετε στο Β και μετά στο Γ έχοντας όλες σας τις ζωές, γιατί να πρέπει αν χάσετε να επαναλάβετε το level από το Α αντί να ξεκινήσετε εξ αρχής από το Γ. Το αν είστε ικανός να τελειώσετε το εκάστοτε level, θα φανεί από το αν μπορέσετε να φτάσετε από το Γ στο Δ και μετά στο Ε και όχι από το να επαναλάβετε ξανά τα ίδια checkpoints.

Η βασικότερη βοήθεια του Crash και της Coco είναι οι Aku Aku masks. Ο Aku Aku είναι ένας μάγος, το πνεύμα του οποίου σας βοηθάει να περάσετε τα levels αν φορέσετε την μάσκα του. Με αυτό τον τρόπο αποκτάτε αντοχή στα χτυπήματα. Αν δεχτείτε χτύπημα χάνετε την μάσκα. Με την δεύτερη Aku Aku mask αντέχετε για δύο χτυπήματα και αν αποκτήσετε τρεις μάσκες, χωρίς να χάσετε προηγουμένως κάποια, τότε φοράτε την μάσκα full face και γίνεστε άτρωτοι για λίγα δεύτερα. Σε ορισμένα levels όπου χάνετε συνέχεια, σας δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσετε με Aku Aku mask (ακόμα κι από checkpoint) ή σε extreme περιπτώσεις με full face Aku Aku, αλλά μόνο για την αρχή του level. Μία ακόμη βοήθεια είναι τα wamba fruits, καθώς αν συλλέξετε 100 τότε κερδίζετε μια ζωή. Τα bonus levels που υπάρχουν και στα τρία games σε κάθε level, είναι αναγκαία για την επιβίωσή σας, καθώς πέρα από την συμπλήρωση 100 φρούτων, σας χαρίζουν επιπλέον ζωές.

Τα boss fights στην τριλογία Crash Bandicoot απαιτούν να ακολουθήσετε συγκεκριμένη ρουτίνα κάθε φορά. Ο εχθρός σας έχει τρεις πόντους στη health bar του και απλά χρειάζεται να αποφύγετε τις επιθέσεις του και είτε να τον χτυπήσετε όταν είναι ευάλωτος, είτε να τον οδηγήσετε σε παγίδα χρησιμοποιώντας το περιβάλλον ή τα πυρομαχικά του, ώστε να χάσει κάθε φορά από έναν πόντο. Παρότι θα σας ταλαιπωρήσουν λίγο, σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείτε πολύ λιγότερο χρόνο για να τα ολοκληρώσετε σε σχέση με τα δύσκολα levels του παιχνιδιού.

Ο λόγος που ο Crash έγινε αξιολάτρευτος είναι ο συνδυασμός του γρήγορου gameplay, της υψηλής δυσκολίας, του πανέμορφου κόσμου, αλλά και του αξιολάτρευτου ύφους του. Το περιβάλλον στην τριλογία Crash Bandicoot θα σας απορροφήσει όσο κανένα άλλο. Η δε ποικιλία του gameplay που εκμεταλλεύεται καθεμία από τις τέσσερις κατευθύνσεις του ορίζοντα για την κίνηση του Crash, ανεβάζει την αδρεναλίνη. Τι καλύτερο από το να αντιμετωπίζεις εχθρούς, μετά να καβαλάς ένα ζωάκι και να προσπαθείς να αποφύγεις εμπόδια με ζιγκ-ζαγκ και άλματα και στη συνέχεια να σε κυνηγάνε τεράστια τέρατα ενώ κατηφορίζεις προσπαθώντας να σώσεις το τομάρι σου. Σε όλα αυτά προσθέστε τα ρεαλιστικά physics (όπως π.χ. κατά την επαφή σας με πάγο), αλλά και την γλυκιά έκφραση του αγαπητού μας ήρωα και θα καταλάβετε ότι σε όλο αυτό το πακέτο δύσκολα αντιστέκεται κάποιος…ακόμα κι αν έχουν περάσει 20 χρόνια.

Η συνολική διάρκεια των Crash Bandicoot για μένα που δεν τα είχα τερματίσει όταν είχαν βγει στο PS1, αποδείχθηκε στην πράξη γύρω στις 7 ώρες για καθεμία από τις πρώτες δύο εκδόσεις και άλλες 5 ώρες για την τρίτη, συνεπώς μιλάμε για 19 ώρες gameplay στο πρώτο playthrough. Αν έχετε τόσα αποθέματα αντοχής και σκοπεύετε να τερματίσετε κάθε έκδοση 5-6 φορές τότε ίσως και να ρίξετε τον χρόνο σας στο μισό. Με speed run υπολογίστε γύρω στις 2,5 ώρες για κάθε έκδοση, διάστημα που ωστόσο ελάχιστοι κάνουν στον κόσμο, λόγω της υψηλής δυσκολίας του. Υπάρχουν τέσσερα save slots σε κάθε έκδοση (η μία για Autosave), ενώ το replayability έγκειται στην περισυλλογή όλων των wamba fruits από κάθε level (του οποίου προσωπικά δεν είμαι fan, μιας και δεν κυνηγάω ποτέ trophies/achievements) και στην εύρεση ακόμη και των bonus levels ή των απειροελάχιστων κρυφών levels που έχει η σειρά. Με πάνω από 100 ώρες διάρκεια και τιμή 40 ευρώ (33 ευρώ από το DigiWorld Computers), τα χρήματά σας θα φωνάζουν από μόνα τους για να πάνε να επενδυθούν.

Όμορφος κόσμος…στα 30 frames
Στο Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, όλα τα levels και οι χαρακτήρες έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως και από το μηδέν με συγχρονα γραφικά. Θα λατρέψετε το τελικό αποτέλεσμα, με το καρτουνίστικο στυλ να διατηρείται, πλέον με μια νέα graphics engine. Η ποικιλομορφία στο φόντο κάθε level εντυπωσιάζει, μιας και θα ταξιδέψετε από τα λειβάδια, τις ερήμους και την λάβα των υπογείων, σε χιονισμένες γέφυρες που αιωρούνται, σε βυθούς θαλασσών ή ακόμα και στο Σεινικό Τείχος ή στη λεωφόρο για κόντρες. Βέβαια κάποια levels επαναλαμβάνονται, με τους εχθρούς και τις παγίδες να τοποθετούνται απλά σε διαφορετικά σημεία, κάτι που –όπως ήταν λογικό- μεταφέρθηκε και στην τριλογία.

Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι το παιχνίδι τρέχει στα 1440p ανάλυση με 30 frames στο PS4 Pro. Συν τις άλλοις, οι χρόνοι φόρτωσης κατά το loading είναι κάπως μεγάλοι για ένα τόσο παλιό παιχνίδι. Οπότε ναι μεν στον σχεδιαστικό τομέα έγινε καλή δουλειά, αλλά στο optimization περιμέναμε καλύτερη, ειδικά όταν τα 60 frames είναι κάτι το στάνταρ στα σύγχρονα games και ακόμη περισσότερο στα HD remasters. Το soundtrack του παιχνιδιού έχει κρατήσει τα αρχικά κομμάτια, ρετουσαρισμένα στο σύγχρονο ύφος που πρέπει, ενώ και στον τομέα των ηχητικών εφέ διατηρείται το retro στυλ. Στον τομέα του voice acting έχουν προσληφθεί νέοι ηθοποιοί. Ο Jess Harnell ως Crash Bandicoot και ο Lex Lang ως Dr. Neo Cortex, αποδίδουν εξαιρετικά σε ρόλους που τους ταιριάζουν απόλυτα.

Η μεγάλη επιστροφή
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι κάτοχοι PS4 θα ήθελαν ένα Crash Bandicoot 4 από την Naughty Dog και δεδομένου του ότι η Activision δεν ήθελε να δώσει τα δικαιώματά της στη Sony, η HD remaster τριλογία ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί…και συνέβη. Το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy θα θυμίσει στους παλιούς τα πρώτα τους 3D games και θα μάθει στη νέα γενιά πως σχεδιάζονταν τα πρώτα 3D Platform και μάλιστα πως θα ήταν τα συγκεκριμένα games…αν κυκλοφορούσαν σήμερα. Ωστόσο, η συλλογή κληρονομεί τα λαθάκια του παρελθόντος, ενώ στον οπτικό τομέα εντυπωσιάζει μεν, δεν δίνει το κάτι παραπάνω δε για να δικαιολογείται ως κυκλοφορία του 2017.

Θετικά:
- Χαριτωμένα γραφικά φτιαγμένα απ’ το μηδέν
- Οι νέοι voice actors κάνουν καλύτερη δουλειά απ’ τους αρχικούς
- Ποικιλία από δοκιμασίες και προκλήσεις
- Δυνατότητα ελέγχου της Coco σε όλα τα games
- Μεγάλη αντοχή σε λογική τιμή

Αρνητικά:
- Η τόσο υψηλή πρόκληση θα μπορούσε να αποφευχθεί με μόνιμα checkpoints
- Περιμέναμε 4K ανάλυση στα 60 fps ασυζητητί
- Αρκετό loading

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 9
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.2

Μπορεί να παιχτεί από κάθε ηλικία και κυρίως αξίζει το ταξίδι για όσους δεν τερμάτισαν την αρχική τριλογία.

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

Φήμη: Crash Bandicoot N. Sane Trilogy για PC και Xbox One

[Αρχική δημοσίευση: 29/6/17] Το κατάστημα Supergamer της Ουγγαρίας επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν προπαραγγελία το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy για το Xbox One. Το γεγονός αυτό είναι αρκε...
Posted (13 Aug 2017)

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy σε PS1 box

Οι υπάλληλοι του τμήματος PlayStation της Sony στην Αμερική, έλαβαν ένα πολύ όμορφο δώρο χθες Παρασκευή, ημέρα κυκλοφορίας του Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Το δώρο τους έχει συλλεκτική αξία καθώς ...
Posted (01 Jul 2017)

Το Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy αναπτύχθηκε από το μηδέν

Η εταιρία ανάπτυξης Vicarious Visions έχει ρίξει πολύ δουλειά για να επαναφέρει τη τριλογία Crash Bandicoot στο PS4 με το N. Sane Trilogy και αυτό γιατί δεν ακολούθησε τον αρχικό πηγαίο κώδικα. ...
Posted (24 Jun 2017)

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy gameplay videos

[Αρχική δημοσίευση: 5/12/16] Το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο PlayStation Experience 2016 event. Πέρα από τα σύντομα πλάνα που είδαμε, η Sony παρουσίασε ένα εκτεν...
Posted (23 Jun 2017)

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

[Αρχική δημοσίευση: 25/11/13] Η σειρά Crash Bandicoot ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες στο πρώτο PlayStation, αφού καθιέρωσε για τα καλά τα 3D Platform στις κονσόλες. Βέβαια η μετέπειτα εκδόσε...
Posted (20 Jun 2017)

Crash Bandicoot N.Sane: Συγκριτικό PS4 vs PS1

H εταιρεία ανάπτυξης Vicarious Visions, η οποία αναπτύσσει την σειρά Skylanders και πλέον το Crash Bandicoot N.Sane, έχει αναλάβει το αρχικό remaster από την ομώνυμη τριλογία. Η δουλειά που έκανε αποτ...
Posted (09 Dec 2016)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 JaGuAr (Level 30) 03/07/2017 14:52
Καταπληκτικό το review και άξιο των περιστάσεων. Κακά τα ψέματα, παρά το γεγονός το ότι το περίμενα όσο τίποτα, το παιχνίδι δεν ήταν άριστο. Ωστόσο η όλη εμπειρία ήταν συναρπαστική και για μένα που μεγάλωσα με αυτούς τους τίτλους είχε τεράστια συναισθηματική αξία. Θα τα κάνω και platinum, αλλά για όσους ενδιαφέρονται εξίσου να τα ολοκληρώσουν στο 100% να ξέρουν ότι τους περιμένει σκληρή δουλειά!
#2 Phobos (Level 22) 03/07/2017 15:01
Το θυμάμαι πόσο είχε ενθουσιαστεί ο κόσμος όταν ήμουν παιδί και είχαν τρελαθεί όλοι με τον Crash. Το θέμα είναι πως για την εποχή του, το gameplay ήταν εξαιρετικό και φοβάμαι πως οι νεότεροι που θα το δοκιμάσουν ίσως ξενίσουν με το κάπως απαρχαιωμένο στύλ του.

Όπως και να 'χει, nostalgia crisis incoming!
#3 Boulias7 (Level 9) 03/07/2017 15:11
Ενα καταπληκτικό review για ένα καταπληκτικό video game .
Πραγματικά περίμενα καιρό για μια επιστροφή ενος τέτοιου μεγάλου τίτλου
Μεγάλωσα με τέτοιους τίτλους και είναι πολύ συναρπαστικό να βλέπεις στην οθόνη σου τα παιχνίδια που επαίζες μικρός !
Όσοι θέλουν να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία με τον crash πρέπει να προσπαθήσουν να το κάνουν Platinum αλλά για να το καταφέρουν αυτό πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολυ και να έχουν υπομονή !
#4 DoUzOs (Level 27) 03/07/2017 15:37
Θυμάμαι τα παλιά, καλά χρόνια που έπαιζα Crash στο PSX. Από τότε, δεν είχα την τύχη να ξαναπαίξω κάποιο της σειράς. Αν βρω την ευκαιρία, θα λιώσω το N. Sane Trilogy για να θυμηθώ τα παλιά! Ωραιότατο review!
#5 Kalliniki (Level 18) 03/07/2017 17:18
Μιας και εγώ είχα τότε το PS1 εννοείται πως είχα και το Crash και το είχα λατρέψει από τότε. Βέβαια δεν θυμάμαι αν το τερμάτισα ποτέ, αλλά είχα φτάσει μακριά. Αν μου δοθεί η ευκαιρία, εννοείται πως θα το παίξω. Είναι MUST τίτλος. Ευελπιστώ να κυκλοφορήσει και σε άλλα format και να μην είναι απλές φήμες.
Το review ήταν τέλειο Μάνο, μας ανέλυσες για όλες τις πτυχές της Remaster έκδοσης!
#6 +1 Blood King (Level 25) 03/07/2017 17:43
Λατρεύω τον Crash από την πρώτη του εμφάνιση στο PlayStation συνεπώς θεωρώ την τριλογία αυτή ως το καλύτερο καλοκαιρινό πακέτο που θα μπορούσαμε να παίξουμε, απλά αριστούργημα.
#7 +1 musicnet2 (Level 11) 03/07/2017 18:06
Αναλυτικό review.Είχα παίξει το crash 3 το είχα τερματίσει και είναι το αγαπημένο μου,είχα δοκιμάσει να παίξω και τα άλλα 2 άλλα σαν το 3 δεν είναι. Είχε να παίξεις με μηχανή,με jet ski, όπως και όπλα μπαζούκας,για την εποχή του δεν υπήρχαν τέτοια παιχνίδια και ήταν τέλειο . Και τώρα βγαίνει remaster,εντάξε ι σίγουρα θα το πάρω.
#8 +1 Divine Raiden (Level 26) 03/07/2017 21:15
Όσο διάβαζα το review του Μάνου τόσο πιο έντονη γινόταν η επιθυμία να μου να πάρω PS4 μιας και το Crash ήταν από τα πιο αγαπημένα και πετυχημένα παιχνίδια στο Ps1.Εξαιρετικό το review για μια επική τριλογία!
#9 ashbringer (Level 25) 04/07/2017 10:33
Εκπληκτικό review απο τον Μάνο.Ένα παιχνίδι έπος με μεγάλη ιστορία πίσω του που όλοι το περιμέναμε πως και πως.Μια ευκαιρία για τους παλιούς να ξαναθυμηθούν παλιές καλές εποχές όπως και μια ευκαιρία για τους καινούργιους να μάθουν.Δεν το χάνω με τίποτα.
#10 +1 TheReaper (Level 23) 04/07/2017 17:49
Όπως γράφει ο τίτλος, είναι όντως επανέκδοση που έχει λόγο ύπαρξης. Τώρα θα μάθουν και οι νέοι όσο οι παλιοί θυμούνται. Αυτό που θέλω να προσθέσω ως προσωπική εμπειρία, είναι ότι μου προκαλούσε αγωνία σε κάποια σημεία, καθώς τα κουτιά μήλων ανάμεσα σε ΤΝΤ ήθελαν πολύ καλό συγχρονισμό. Κι ως μικρό παιδί τότε, δεν μπορούσα να το κάνω εύκολα :lol:
#11 +1 Efane (Level 24) 04/07/2017 22:36
Εξαιρετικό review για ένα τόσο αγαπημένο game.
Ανυπομονώ να το παίξω, αξίζει τα χρήματα του !
#12 akic4570 (Level 2) 05/07/2017 21:53
Καταπληκτικό το review, τα γραφικά και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα αρκετά με το gameplay. Είναι πραγματικά ωραίο που έγινε το remake αυτού του ιστορικού παιχνιδιού (δεν το ήξερα βέβαια 100% αλλά το χα αρκετα ακουστά )
Θεωρώ ότι όποιος το πάρει αξίζει τα λεφτά του. Τέλος πάντων εντυπωσιαστικα πάρα πολύ και μπορω να πω πως το crash bandicoot n'sane trilogy θα είναι ένα απ'τα πρώτα Games που θα χω υπόψη μου για το PS4 εφοσων πρώτα ο Θεός καταφέρω να το πάρω σύντομα
#13 +1 andioan (Level 5) 06/07/2017 14:48
Συγχαρητήρια Μάνο για ακόμα ένα ωραίο review, λεπτομερέστατο και με ωραία γραφή που δεν σε κουράζει ούτε σε μπερδεύει.
Πραγματικά από το πρώτο δευτερόλεπτο που το πήρα στα χέρια μου άρχισε ένα ρίγος νοσταλγίας να διαπερνά το σώμα μου, θυμηθήκαμε ξανά τις old school παιχνιδάρες που είχαμε στα νιάτα μας.
#14 +1 Skateboarder (Level 7) 06/07/2017 17:23
Ο Crash όπως πάντα φοβερός δεν πρέπει να λείπει από την συλλογή κανενός.
#15 +1 Qurillion (Level 4) 06/07/2017 23:09
Πολύ ωραίο το review θα το αγοράσω σύντομα!
#16 +1 supermario644ever (Level 20) 11/07/2017 17:05
To review υπέροχο.Πρόκειτ αι για μια σειρά που έμεινε αξέχαστη σε όλους που την έπαιξαν.Η δουλειά που ρίχτηκε φαίνεται και με το παραπάνω και είναι άξιο επαίνων.Είναι απολαυστικό ακόμη και σε όσους τα έχουν τερματίσει αρκετές φορές λόγω ανανεωμένων γραφικών και γενικότερη βελτίωση της εμπειρίας.
#17 tasgeo (Level 11) 13/07/2017 11:02
Αγαπημένο μου platform game όπως και των περισσότερων τότε κατόχων PS1. Περιμένω και εγώ το N Sane Trilogy με πολύ ανυπομονοσία. Το review είναι από τα καλύτερα που διάβασα!
#18 pavtso (Level 11) 19/07/2017 23:54
Είχα το PS1 και εννοείται πως είχα και το Crash!!! και το είχα λιώσει!!! Καταπληκτικό το review !
Score 8.2
8.67 User Score
(18 votes )
User Reviews 0
Genre: 3D Platform
Developer: Vicarious Visions
Publisher: Activision
Διάθεση: Digiworld Computers (2103307045)
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 30/6/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification