Pro Evolution Soccer 2018

Hot
Μάνος Γρυπάρης

"Αν δεν βραχείς, ψάρι δεν τρως."

"Αν δεν βραχείς, ψάρι δεν τρως."

"Αν δεν βραχείς, ψάρι δεν τρως."

Συνήθως κάθε σεζόν όταν κυκλοφορεί ένα νέο ποδοσφαιράκι δυσκολευόμαστε να βρούμε τι νέο έχει αλλάξει. Το PES 2018 αποτελεί εξαίρεση κι αυτό διότι απ’ τη μία μερικές βασικές διορθώσεις “βγάζουν μάτι” και από την άλλη η Konami είχε ορισμένα προβλήματα στο gameplay τα τελευταία χρόνια, άρα με τις νέες διορθώσεις η όποια βελτίωση είναι πλέον εμφανής.

Στο νέο Pro μην περιμένετε να λυθούν ως δια μαγείας όλα τα θέματα. Η Ιαπωνική εταιρεία έχει κάνει κάποια βήματα προόδου αλλά μέχρι εκεί. Το βασικότερο θέμα που την απασχολεί είναι η βάση των ομάδων. Φέτος συναντάμε τις ίδιες ομάδες που υπήρχαν και πέρυσι, με την επαναφορά των τεσσάρων ελληνικών ομάδων, δηλαδή τις ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Αυτό είναι κάτι ευχάριστο, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες, όπου έχουμε τα ίδια πρωταθλήματα χωρίς την απόκτηση κάποιου νέου και με την απουσία του Γερμανικού πρωταθλήματος. Εξαιρούνται εδώ ορισμένες ομάδες της χώρας που συνυπάρχουν στην ίδια καρτέλα με τις ελληνικές, τις ρωσικές κτλ. Επίσης, μέχρι και αυτή την στιγμή που μιλάμε, τα ρόστερ των ομάδων δεν έχουν ενημερωθεί, καθώς αναμένουμε το σχετικό patch.

Να μαζευτούμε έξι να παίξουμε
Με το νέο 3v3 Co-op mode, μέχρι έξι άτομα μπορείτε να συνδεθείτε και να παίξετε online. Κάθε φορά ένας από εσάς ελέγχει και διαφορετικό παίκτη στην εντεκάδα, τον οποίο αλλάζει μέσα στον αγώνα, ανάλογα με το που βρίσκεται η μπάλα. Υπάρχει επίσης δυνατότητα δημιουργίας Clan (έχουμε clan GameWorld) με έως και 11 παίκτες, ώστε οι 3 διαθέσιμοι κάθε φορά να παίζουν online. Το προφίλ σας έχει levels τα οποία ανεβαίνετε όσο παίζετε, ενώ κάθε Clan έχει το δικό της Rating.

Σε περίπτωση στο 3v3 δεν συμπληρωθεί εξάδα ή έχουμε αποσυνδέσεις, το ματς συνεχίζεται κανονικά με λιγότερους από έξι παίκτες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα (κάποιο δεν έχουν θέμα, κάποιοι θέλουν το 3v3, άρα μπορεί επίσης να αποσυνδεθούν). Η ποιότητα σύνδεσης με τους servers είναι καλή και οι παίκτες τρέχουν ομαλά, με εξαίρεση ελάχιστα σημεία όπου υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση. Προσωπικά θα ήμουν ικανοποιημένος αν στο PES 2018 δεν υπήρχε input lag, αλλά δυστυχώς εξακολουθεί να υφίσταται στο online κι έτσι η ανταπόκριση των εντολών σας δεν είναι τόσο άμεση όσο στο single-player.

Το Co-op 3v3 mode σας βάζει στη διαδικασία να παίξετε τρεις εναντίον τρεις παίκτες ή τρεις ενάντια στη CPU. Οι παίκτες που επιλέγετε μέσα στο γήπεδο αλλάζουν διαρκώς, οπότε έχετε το δικαίωμα να διατηρήσετε τον παίκτη που σας δίνεται σε κάθε φάση ή να αλλάξετε με το L1. Σημασία έχει να τύχετε σε δύο καλούς συμπαίκτες, διαφορετικά αν έστω ένας αποτελεί αδύναμο κρίκο, τότε το έργο σας θα είναι πολύ δύσκολο στο να κερδίσετε, καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να σας στοιχίσει ένα τέρμα εις βάρος σας. Το παν σε αγώνες 3v3 είναι θέμα συνεργασίας αλλά και ικανότητας.

Καλύτερη επαφή
Με το νέο χαρακτηριστικό Real Touch+ θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει καλύτερη υποδοχή της μπάλας από όλους τους παίκτες και ανώτερο collision detection. Θα πρέπει να αναφέρω όμως εδώ ότι ελάχιστες φορές, όταν δεν είστε ο απόλυτος κάτοχος της μπάλας, μπορεί να σας φύγει ελαφρώς από τα πόδια. Η αντίληψη του παίκτη για την μπάλα και οι -ελάχιστες- στιγμές όπου σαστίζει και δεν κινείται προς αυτή εξακολουθούν να ισχύουν, πάντως πλέον είναι ελάχιστες. Πάντως το κατέβασμα της μπάλας είναι πιο ρεαλιστικό από ποτέ χωρίς τα λάθη των τελευταίων εκδόσεων.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι ένα κλικ πιο αργός, οι πάσες είναι Arcade και ειδικά οι κάθετες όπου για άλλη μια φορά οι παίκτες κάνουν αυτοματοποιημένες κινήσεις. Απ’ την άλλη στις σέντρες θα πάρετε χειροκίνητα θέση όταν η μπάλα πάρει ύψος. Αρκεί να μπορεί να ανταπεξέλθει βέβαια ο σωματότυπος του εκάστοτε παίκτη σας μπροστά στον αντίπαλο. Στις διεκδικήσεις της μπάλας έχει ιδιαίτερη σημασία ο σωματότυπος και η φυσική κατάσταση.

Μου αρέσει πάντως που η ροή του αγώνα γίνεται ανά διαστήματα πιο γρήγορη όταν αλλάζετε πάσες με τη μία και οι συμπαίκτες σας κάνουν κινήσεις. Τυπικά θα αναγκαστείτε να το κάνετε, ώστε σε συνδυασμό με το input lag στο online, να μπερδέψετε τον αντίπαλο και να βρείτε κενούς χώρους. Διαφορετικά όσο κρατάτε μπάλα, τόσο ρίχνετε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο θέμα κινήσεων και υποστήριξης, με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις από τα settings, οι παίκτες θα σας ζητούν πάντοτε την μπάλα, έτοιμοι να σκοράρουν στην πρώτη ευκαιρία.

Τα σουτ παραμένουν Arcade και σε περίπτωση που βρείτε την σωστή γωνία τότε δεν πιάνονται με τίποτα, όποιον κι αν έχετε απέναντί σας. Στις σέντρες παίζει μεγαλύτερο ρόλο η δύναμη την οποία θα βάλετε, καθώς αν δεν την προσέξετε ιδιαίτερα κι αν δεν την υπολογίσετε σωστά τότε πολύ απλά δεν θα βρείτε συμπαίκτη. Αντίστοιχα, τα στατιστικά κεφαλιάς των παικτών σας έχουν επίσης σημασία, καθώς οι κοντοί παίκτες έχουν ελάχιστες πιθανότητες να πετύχουν γκολ, ακόμα κι αν είναι μόνοι τους με τον τερματοφύλακα. Μπορεί να εκτελέσουν για παράδειγμα αδύναμες κεφαλιές οι οποίες θα πιαστούν εύκολα. Οι ψηλοί παίκτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Ότι πάει μέσα γράφει.

Περνάμε στους τερματοφύλακες, οι οποίοι έχουν βελτιωθεί σε μικρό βαθμό σε σχέση με πέρυσι. Το θετικό είναι ότι δεν κάνουν τραγικά λάθη. Το αρνητικό είναι ότι δεν μπλοκάρουν την μπάλα τόσο όσο θα έπρεπε. Για παράδειγμα σε ορισμένα μακρινά σουτ η μπάλα θα έπρεπε να έχει μπλοκαριστεί. Με το να μην την μπλοκάρουν δίνουν περίπου 1/3 πιθανότητα στον αντίπαλο να πετύχει γκολ από επαναφορά. Επίσης, στις εξόδους τους όταν έχουν ποδοσφαιριστές γύρω τους σχεδόν πάντα διώχνουν με γροθιές.

Γενικά το A.I. θα σας δυσκολέψει αρκετά καθώς μαρκάρει παντού. Στο Super Star επίπεδο και ειδικότερα στο δικό του μισό του γηπέδου παίζει πολύ κλειστά με διπλή ζώνη άμυνας οπότε όσο κι αν προσπαθείτε να την διαπεράσετε, αν δεν σας "κάτσει" η καλή κάθετη μπαλιά τότε είναι πολύ δύσκολο να πετύχετε γκολ. Θα χρειαστείτε ντρίμπλα σε ατομική ενέργεια. Επιθετικά το A.I. είναι άριστο καθώς βρίσκει πάντοτε κενούς χώρους για συνδυασμούς και σκοράρει τις περισσότερες φορές. Στους δικούς σας παίκτες ωστόσο, οι αντιδράσεις όταν πιέζετε για να κλέψετε την μπάλα δεν είναι πάντα ορθές, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις (ευτυχώς σπάνιες) θα τύχει αντί ο παίκτης σας να πλησιάσει την μπάλα να απομακρυνθεί από αυτήν ενώ πιέζετε για 1-2 βήματα (σαν να έπαθε το κλασικό "μίνι εγκεφαλικό") και έτσι να χάσετε πολύτιμο χρόνο στο να κλέψετε την μπάλα και να τρέξετε ή να πασάρετε.

Βελτιωμένο σε πολλούς τομείς αλλά όχι απαλλαγμένο από τα λάθη του παρελθόντος.

Η διαιτησία έχει σε γενικές γραμμές σωστά σφυρίγματα, ειδικά στις κάρτες. Όταν το παρακάνετε σας σταματάει με τον τρόπο της. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις. Όπως τα τάκλιν όπου αν είναι αντιαθλητικά μαρκάρονται με κίτρινη ή και κόκκινη κάρτα (προφανή θέση για γκολ, με τα δύο πόδια μαζί κτλ). Γενικά πέτυχα ακόμα και αμβισβητούμενες φάσεις για το εάν έγινε ή όχι φάουλ,, αν και αυτό είναι στην κρίση του διαιτητή.

Τα modes
Ας ξεκινήσουμε από τα single-player modes, εκεί όπου συναντάμε το Training, το φιλικό, τις διοργανώσεις Champions League, Europa League, πρωτάθλημα, κύπελλο, AFC League και το κλασικό PES League. Ακόμη, υπάρχει το Master League όπου γίνεστε προπονητής και το Become a Legend όπου ελέγχετε έναν παίκτη. Στο Become a Legend δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσω κάτι αφού οι ίδιες επιλογές παραμένουν ως έχουν. Δημιουργείτε έναν παίκτη επιλέγοντας από μια ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών ή διαλέγετε κάποιον ήδη υπάρχον, μπαίνετε σε μια ομάδα, παίζετε ανάλογα με την απόδοσή σας, ενώ επιλέξετε και τι είδους προπόνηση θα κάνετε.

Στο Master League επιλέγετε όποια ομάδα θέλετε και εφαρμόζετε το σύστημα και τις μεταγραφές που θέλετε. Οι προτάσεις που σας έρχονται για παίκτες είναι λίγο περισσότερες από πέρυσι και το μπάτζετ αρκετά ρεαλιστικό. Επίσης, μπορείτε να αυξήσετε την δυσκολία του παιχνιδιού βάζοντας Challenges, κοινώς τυχαίες και αναπάντεχες προκλήσεις που θα συμβαίνουν στην καριέρα σας (όπως για παράδειγμα οικονομικά προβλήματα, τραυματισμός κτλ.) Υπάρχει ακόμη πλοήγηση ανά ημέρα ώστε να εξαντλείτε μονίμως τις πέντε ταυτόχρονες διαπραγματεύσεις που είναι το όριό σας, με δυνατότητα απόσυρσης πρότασης. Παρατήρησα ότι φέτος γίνονται πιο εύκολα μεταγραφές και δέχεστε αρκετές προτάσεις. Απλά όταν βάζετε τους νέους σας για παραχώρηση δανεισμού, δυστυχώς απαιτείται να τους ανεβάσετε στην πρώτη ομάδα, η οποία ταυτόχρονα έχει όριο 32 παικτών, άρα συχνά εμφανίζεται η ένδειξη "Squad Full" κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.

Παίζοντας Online θα συναντήσετε φιλικό, MyClub, Online Divisions και Online Co-op για 3v3 παίκτες. Παραδόξως, το μεγαλύτερο loading το έχει η δεύτερη περίπτωση, όπου με κριτήριο μια μέση ταχύτητα σύνδεσης και απόκλιση αντιπάλου κοντά σε εμάς, ο αντίπαλος εμφανιζόταν για να συνδεθεί μαζί μας περίπου μετά από 1-1,5 λεπτό. Το MyClub έχει βελτιωθεί ως προς την αναζήτηση παικτών, αφού τώρα οι Scouts ψάχνουν για συγκεκριμένη χώρα, αγορά κ.ο.κ. Αν ενώσετε 2 ή 3 μαζί τότε στενεύετε τα περιθώρια αναζήτησης και εν τέλει σας δίνεται συγκεκριμένοι παίκτες ή συγκεκριμένος παίκτης.

Στο MyClub, όπου παίζετε το κλασικό Online Manager mode ενάντια σε άλλους παίκτες, ξεκινάτε κλασικά από την Division 12 και καλείστε να ανεβείτε κατηγορίες. Στην απόδοση της ομάδας σας, λαμβάνονται υπόψη τα ratings των παικτών για να προκύψει ο αριθμός Team Spirit, που ταυτόχρονα έχει να κάνει και με την χημεία τους. Όσο καλύτεροι παίκτες και με μεγαλύτερη χημεία, τόσο ανεβαίνει το Team Spirit. Επίσης, στο ξεκίνημα θα έχετε δωράκια από Top Agents ώστε να βρείτε παίκτες. Είχα την τύχη να μου κάτσει ο Ρονάλντο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος κάνει τεράστια διαφορά μέσα στο γήπεδο. Επομένως το αν θα τα πάτε καλά είναι καμιά φορά και θέμα τύχης, ειδικά όσον αφορά τους παίκτες που έχετε μπροστά. Φέτος για πρώτη φορά μπορείτε να βρείτε συγκεκριμένους παίκτες κι αυτό διότι στους scouts μπορείτε να εισάγετε μέχρι τρεις scouts μαζί, άρα να φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης. Βάζοντας 1-3 scouts, κατά βάση σας εμφανίζονται δεξιά οι παίκτες που θα προκύψουν. Από αυτούς θα σας κληρωθεί ένας. Με τρεις scouts θα φτάσετε το φίλτρο σε έναν παίκτη, άρα θα έχετε εξ αρχής γνώση της μεταγραφής σας. Σε κάθε άλλη περίπτωση με τους Top Agents όλα είναι θέμα τύχης (εις βάρος σας) για το αν θα σας τύχει μια καλή μονάδα.

Φέτος στο MyClub συναντάμε και πλήθος από Legends. Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές που έκλεισε η Konami είναι ιδιαίτερα μεγάλα ονόματα, όπως οι Diego Maradona, Ian Rush, Michael Owen, Heinrich, Riedle, Beckham και άλλοι. Πέραν αυτών των παικτών υπάρχει και ο...Usain Bolt, άσχετα με το ότι δεν έχει παίξει επαγγελματική μπάλα στη ζωή του. Από την άλλη υποθέτουμε ότι οι συμφωνίες με τους συγκεκριμένους πασίγνωστους παλαίμαχους  και τον Bolt, ίσως να είναι και ένας λόγος που φέτος στο PES έχουμε λιγότερα πρωταθλήματα. Απουσιάζει η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Χιλή που γέμιζαν κάπως τον χάρτη. Εκτός κι αν προστεθούν στην πορεία, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση.

Επικές ατάκες
Στην απεικόνιση παικτών έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, με τις λεπτομέρειες στο πρόσωπό τους να είναι εμφανείς. Το motion capturing βοήθησε αρκετά εδώ, τόσο στις εκφράσεις προσώπου όσο και στα animations. Φτιαγμένο για άλλη μια φορά με την Fox Engine, το PES 2018 εγγυάται αξιοπρεπή γραφικά για κάθε κονσόλα ή PC. Το γρασίδι θα μπορούσε να απεικονίζεται πιο ρεαλιστικά και τα animations των παικτών να μην εμφανίζονται κάπως αλλοπρόσαλλα ανά διαστήματα, πάντως οι βελτιώσεις φέτος είναι εμφανείς. Ξεχωρίζουν ακόμη τα πλάνα παρουσίασης των γηπέδων πριν από κάθε ματς.

Στον ηχητικό τομέα, συναντάμε σχολιασμούς από επτά χώρες. Για άλλη μια χρονιά υπάρχει ελληνική περιγραφή με Χρήστο Σωτηρακόπουλο και Γιώργο Θαναηλάκη. Για πρώτη φορά δυστυχώς σε κάποια σημεία καπακώνουν ο ένας την φωνή του άλλου. Πέραν αυτού, οι ατάκες τους έχουν γίνει πλέον cult και κάποιες από αυτές θα πρέπει να αφαιρεθούν. Ο υπότιτλος του review είναι μία απ' τις νέες ατάκες του Σωτηρακόπουλου. Επίσης, ορισμένες φράσεις είναι αρκετά επαναλαμβανόμενες, του στυλ "Πάει να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα" και χρειάζονταν ποικιλία εναλλακτικών φράσεων.



Το ταμείο
Αν είστε λάτρης του Pro τότε επιβάλλεται να αποκτήσετε το PES 2018, γιατί πολύ απλά οι νέες προσθήκες στο gameplay θα σας εξιτάρουν. Η ταχύτερη ανταπόκριση, η προσθήκη του 3v3 και η βελτιωμένη απόδοση στο online έχουν βελτιώσει κατά πολύ το δημιούργημα της Konami. Στα θετικά το ότι επέστρεψαν οι τέσσερις ελληνικές ομάδες. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι διορθώθηκαν τα θέματα που υπήρχαν. Κάθε άλλο. Το A.I. των γκολκίπερ και η ελλειπής βάση παικτών ξαναχτυπούν. Κατά την ταπεινή μου άποψη ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με το πιο ολοκληρωμένο PES των τελευταίων ετών, ειδικά σε σχέση με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις.

Θετικά:
- Λεπτομερή γραφικά
- Διασκεδαστικό gameplay
- Μεγάλη αντοχή με την βελτίωση του MyClub και την προσθήκη του 3v3
- Καλύτερη ακρίβεια στο κοντρόλ
- Εμπλουτισμένο Master League
- Νέες αστείες ατάκες στην περιγραφή αγώνα
- Περισσότεροι Legends

Αρνητικά:
- Το A.I. των τερματοφυλάκων όφειλε να βελτιωθεί
- Η βάση των ομάδων εξακολουθεί να είναι ελλειπής
- Οι σχολιαστές καπακώνουν ο ένας την φωνή του άλλου
- Το input lag στο online παραμένει

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.2

Σωστή υλοποίηση σκέψεων και προτάσεων αλλά με ελλειπέστατα δικαιώματα στο πρωτάθλημα.

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

Pro Evolution Soccer 2018 Legends

[Αρχική δημοσίευση: 15/9/17: Ανακοινώθηκαν οι Legends] Η Konami φέρνει τους Legends στο Pro Evolution Soccer 2018, κοινώς αστέρες του ποδοσφαίρου οι οποίοι έχουν αποσυρθεί, αλλά θα μπορείτε να τους ...
Posted (21 May 2018)

Pro Evolution Soccer 2018

[Αρχική δημοσίευση: 18/5/17] Πριν από λίγο κυκλοφόρησαν τρέιλερ για το Pro Evolution Soccer 2018 και το Winning Eleven 2018 (την Ιαπωνική έκδοση του PES). Το νέο παιχνίδι ποδοσφαίρου της Konami έχει ...
Posted (08 Sep 2017)

Pro Evolution Soccer 2018 demo και ελληνικές ομάδες

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διάθεσης του demo και οι ελληνικές ομάδες που θα περιλαμβάνονται στην τελική έκδοση.Η Konami έδωσε στη δημοσιότητα την πλήρη λίστα με τις ομάδες και τα στάδια που θα περιλαμβ...
Posted (23 Aug 2017)

Pro Evolution Soccer 2018: Τιμές, Legendary Edition και pre-order bonus ο Usain Bolt

Η Konami, μέσω της Zegetron, ελληνικής αντιπροσωπείας της Ιαπωνικής εταιρείας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τις τιμές, την Legendary Edition και το pre-order bonus του PES 2018. Η ανακοίνωση ανακεφαλαιών...
Posted (19 Jul 2017)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +3 ThanP (Level 11) 14/09/2017 13:11
Το εχουν φτιαξει καλα φετος ειδικα στις κινησεις.Αλλά οταν εχει χαλια μαύρα με τα πρωταθληματα και φτασαμε στην κυκλοφορια και ακομα δεν εχουν βαλει τις νεες μεταγραφες τι να το κανω?Ασε που το Myclub με τυχαιες μεταγραφες και κατι Usain Bolt δωρο ειναι λες και απευθυνεται σε ασχετους. Παντως ωραιο review.
#2 +2 Shikabane_Hime7 (Level 29) 14/09/2017 14:39
Μπράβο στο Μάνο για το review του!
Εντάξει δε θέλω να γίνω κακός αλλά όταν η μια πλευρά ανακοινώνει Μαραντόνα, Ανρι, Φαινόμενο, Γιασιν και Ροναλντίνιο και εσύ ανακοινώνεις... Μπολτ...ε κάπου το έχεις χάσει Κονάμι. Συμπαθέστατο το παιχνίδι αλλά πλέον είναι να χαμε να λέγαμε να χαμε να πουμε η Κονάμι.
#3 Blood Prince (Level 30) 14/09/2017 15:46
Αρκετά ενδιαφέρον το review όπως πάντα φυσικά.Γι'αυτό άλλωστε τα διαβάζω εδώ στο Gameworld.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως το Pes υπερέχει σε πολλούς τομείς απο το Fifa και το προτιμάω.

Σκέφτομαι να το αγοράσω αν το πετύχω σε ιδανική τιμή και παίζει με βάση τις απαιτήσεις στο Laptop μου,αλλιώς για μια ακόμα χρονιά θα παραμείνω στο Fifa 15 αν και θα προτιμούσα να είχα κερδίσει πέρσι το Pes 17.

Αυτά. xD :-)
#4 +1 Merengues (Level 11) 15/09/2017 01:07
Πρόλαβα και το πήρα.Φέτος έχει όντως καλύτερη ανταπόκριση και αυτό με το MyClub που σου επιτρεπει με τους scouts να παρεις ακομα και συγκεκριμενο παικτη ειναι πολυ καλυτερο απο το να σου δινει τυχαιο.Φοβερο και το Master league.Αλλά οι τερματοφύλακες τα τρώνε σαν τροχονόμοι και η Konami δεν βαζει το χερι στην τσεπη εστω να εχουμε μερικα πρωταθληματα κι ας ειναι και μικρα. Αν δεν γινει αυτο καποια στιγμη δεν βλεπω να περναει το Fifa.
#5 Tas13 (Level 14) 15/09/2017 04:49
Σήμερα μετά από αρκετές ώρες οπου το πρωι οι servers τον επιναν επεστρεψε το online για να βαλουν τις νεες μεταγραφές.Ευτυ χώς γιατί ειχα αγχωθει.Τις προηγουμενες χρονιες αμα θυμαστε ελλειπαν παικτες και ομαδες μαζι και εκαναν κατι εβδομαδες να τις βαλουν! Αργουνε λιγο τις πρωτες μερες αρα στρωνει.Κλασεις ανωτερο παιδες απο περσι το ελιωσα τελειως την πρωτη μερα.Οπως και ελιωσα στο γελιο με ατακες Θαναηλακη.Α τελος πολυ καλο review περιμενουμε και τα live στο myclub Μανο κανονισε. :-)
#6 Jaded (Level 14) 15/09/2017 23:23
Ωραίο το review απλά το Pro πάσχει από τα γνωστά θέματα.Δικαιώμα τα.Καταρχήν τι MD White και τι πράσινα άλογα και που είναι η Bayern? Δεν γινονται αυτα ειμαστε στο 2017. Ενταξει η EA εχει αποκλειστικοτητ ες αλλα η Konami δεν σκεφτηκε να δωσει περισσοτερα εστω σε καποιες ομαδες?Και επειτα γιατι κοψανε τα πρωταθληματα της λατινικης αμερικης? Επρεπε να ειχανε βαλει μερικα ακομα πρωταθληματακια να βλεπουμε κανεναν πραγματικο παικτη αντι για τους ψευτικους που εχει.
Μετα παμε στους τερματοφύλακες. Αστειοι απλά.

Τελος κατά τα άλλα ειναι πολύ διασκεδαστικό. Πιο αργό από το Fifa αλλά πιο διασκεδαστικό για μενα.Καλο θα ηταν να παιζει πιο γρηγορα και να σταματουσαν οι αυτοματες κινησεις στις προωθημενες επιτελους.Και οι διαιτητες να σφυριζουν τα φαουλ και να μην σφυριζουνε κλεφτικα.Ας εκαναν αυτα και ας μην εβαζαν το 3v3.Τι να το κανεις αφου μετα απο μερικες φορες το βαριεσαι?Δεν σου δινει την ευχαριστηση του myclub με τίποτα.
#7 atSOFt (Level 18) 16/09/2017 16:50
Αντε, καιρός ήταν να δουμε κατι και απο Konami. Υποστηρίζω αυτα που καποτε ήταν διαμάντια. Και φετος καλά τα νεα! (Όντως αυτή τη φορά).
Go Spal!!!
#8 +1 TMND (Level 16) 16/09/2017 17:07
Βασικά τα λες για άλλη μια φορά ακριβώς όπως είναι. Το Gameplay σαφώς βελτιωμένο αν και θεωρώ το έχουν κάνει πολύ "επιστημονικό". Αν ήθελα να παίξω manager θα έπαιζα manager. Το πρόβλημα με τα πρωταθλήματα λύνεται με τα διάφορα patch που κυκλοφορούν. Ωστόσο σε κάθε ανανέωση θα πρέπει να το ξαναπερνάς και καταντάει βαρετό, και φυσικά δεν ισχύει στο online.
Στα θετικά το βελτιωμένο Master League
#9 +1 DoUzOs (Level 27) 16/09/2017 19:17
Αν περιμένουμε να βελτιωθεί στο μάξιμουμ η σειρά, τότε θα πρέπει να περιμένουμε άλλα 5-6 χρονάκια, αφού κάθε χρόνο το σουλουπώνουν και λίγο. Ωραίο το review, περιμένουμε περισσότερα από Konami, όπως κάθε χρονιά.
#10 Mouse (Level 13) 18/09/2017 10:43
Οσο και να το βελτίωσαν από το demo που παιξα το gameplay είναι πιο αργό από το Fifa και δεν μπορεις καλά καλά να ελέγξεις τους παίκτες που καποιες φορες πανε σαν μεθυσμένοι.Για μένα αν πάρω κάποιο τότε Fifa και φέτος.Συν οτι το UT είναι κλάσεις ανώτερο από myclub.
#11 Lyricaldemon (Level 22) 19/09/2017 01:48
Έστρωσε λίγο αλλά τα προβλήματα με αργό Input,αμυντικού ς να κοιτάνε την μπάλα υπάρχουν ακόμα...Και αν και δεν έχουμε δικαιώματα σε όλες τις ομάδες,έχουμε τουλάχιστον τις Ελληνικές.Άντε με το καλό και Ελληνικό πρωτάθλημα και δικαιώματα σε όλες τις ομάδες.
#12 Hyper82 (Level 5) 29/09/2017 18:03
αρκετα καλο το προ φετος, παιζω 13 χρονακια αλλα σε light ρυθμους, εχουν φτιαξει επιτέλους τα χρώματα στην εμφανηση του αγωνα κατι που το φιφα εκλεωε θριαμβευτικά την παρασταση.
ωραια μοντέλα σωματοδομης και αποδοση προσώπων, οπου το ενα έχει τους μεν τελειους και το αλλο ποδόσφαιρακι τους δε.
σαν gameplay αρκετα στρωτο και ικανοποιητικη κινηση μπάλας σε καθε συνθηκη, οπως επεισης και η κινηση του παιχτη με αυτη και χωρις αυτη.
σε οποιον φαίνεται αργο, στις ρυθμισεις εχει κλιμακες αυξομείωσης της ταχύτητας οπότε βελτιωνετε.
και κλασικα ευτυχως στο PlayStation επιτρέπεται να μπει πατσακι οπου τα διορθώνει ολα οσο του λείπουν.
και εννοείται παντα σε αγγλικό σχολιασμο!!!
για εμενα σε θεμα gameplay θα επελεγα προ,
για οοοολα τα υπόλοιπα φιφα.
Score 8.2
8.29 User Score
(19 votes )
User Reviews 0
Genre: Sports
Developer: PES Productions
Publisher: Konami
Διάθεση: Zegetron (210-6856000)
Players: 1-4 (2-6 Online)
Requirements: 8GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5-3450 στα 3.1Ghz ή AMD FX-4100, Κάρτα γραφικπων 2GB (GeForce GTX 650 ή Radeon HD 7750 Gigabyte OC), Χώρος στο σκληρό δίσκο 30GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo: Download
Release Date: 13/9/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification