Assassin's Creed Origins

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Η Αίγυπτος καλεί τον Medjay της.

Η Αίγυπτος καλεί τον Medjay της.

Η Αίγυπτος καλεί τον Medjay της.

Η σειρά Assassin's Creed είναι από αυτές που θα λέγαμε ότι στον κύκλο των gamers έχουν ακούσει τρομερά καλές αλλά και άσχημες κουβέντες. Σε αυτό οφείλεται το γεγονός πως η σειρά μας προσέφερε καινούριο τίτλο κάθε χρόνο και οι fans άρχισαν να δυσανασχετούν με το περιεχόμενο και το πόσο ποιοτικό είναι αυτό πλέον. Μιλώντας για πρόσφατους τίτλους, το Syndicate ήρθε για να φτιάξει λίγο την κατάσταση και να “γλυκάνει” τους gamers μετά την απογοήτευση του Unity. Έπειτα επικράτησε ησυχία, τέλος, κανένα τρέιλερ,καμία ανακοίνωση σε Ε3 και Gamescom, όσο και αν περίμενα η δόλια τα βράδια των εκθέσεων. Ο λόγος ήταν ένας, η Ubisoft εργαζόταν πάνω στο νέο της project το οποίο θα θύμιζε τις ένδοξες εποχές της σειράς.

Να τονίσω σε αυτό το σημείο πως οι παλιοί που ξέρουν την σειρά από παλιά, συχνάζαμε σε forums και προσπαθούσαμε να μαντέψουμε την θεματολογία του επόμενου τίτλου Assassin's Creed. Αρχαία Ελλάδα, Ιαπωνία, Σκανδιναβία, τα σενάρια ήταν πολλά και αρκετά από αυτά πιθανά. Ανακοινώνεται λοιπόν το Assassin's Creed Origins το οποίο αυτή τη φορά μας μεταφέρει στην όχι και τόσο μακρινή μας, Αίγυπτο. Χρονολογία το 49 π.Χ και χαρακτηριστική ιστορική φιγούρα η Κλεοπάτρα. Κατάφερε το Origins να επανορθώσει για τα διάφορα “στραβοπατήματα” των προηγούμενων τίτλων; Φέρνει νέα πράγματα στο τραπέζι ικανά για να μας προσφέρουν ώρες εξερεύνησης και πειραματισμού; Με λίγα λόγια...ναι. Με πολλά, συνεχίστε με το review που σας ετοιμάσαμε.

assassins creed origins 1

Κλεοπάτρα, η τρανή
Tο Assassin's Creed: Origins λαμβάνει χώρα το 49 π.Χ κατά την διάρκεια της δυναστείας του Φαραώ Πτολεμαίου του 13ου. Εκεί θα πρέπει να βοηθήσετε την Κλεοπάτρα η οποία σύντομα ανεβαίνει στον θρόνο με την βοήθεια του Καίσαρα. Εσείς θα είστε κομμάτι αυτής της κατάκτησης και θα παίξετε σημαντικότατο ρόλο σε όλα. Ο πρωταγωνιστής αυτή την φορά ονομάζεται Bayek και είναι ο τελευτάιος Medjay, πολεμιστής υψηλότατου επιπέδου της αρχαίας Αιγύπτου. Δεν είναι μόνος όμως καθώς η γυναίκα του, Aya, μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε παράλληλα με τον ίδιο χωρίς όμως να έχει πάρει τον τίτλο του Medjay.

Η Aya είναι ιδιαίτερα θερμή υποστηρίκτρια της Κλεοπάτρας αλλά ο Bayek όχι τόσο. Παρόλα αυτά βοηθάει την γυναίκα του και κατά συνέπεια την Κλεοπάτρα για καθετί χρειαστεί. Το σενάριο είναι αρκετά έντονο από την αρχή και βλέπουμε στιγμιότυπα από την ζωή του Bayek που τον στιγμάτισαν και τον έκαναν τον assassin που είναι. Για άλλη μια φορά, γίνεται λόγος για την αιώνια κόντρα Assassins και Templars για την κυριαρχία του κόσμου, αλλά εδώ βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια βέβαια, τα οποία είναι εξίσου αιματηρά. 

 

Ένας ταπεινός Medjay
Στην αρχή ξεκινάμε στην πόλη της Siwa. Εδώ θα ολοκληρώσουμε τις πρώτες αποστολές μας με την μορφή tutorial και θα μπούμε στο κλίμα. Συναντάμε το νέο σύστημα μάχης και αρχίζουμε να μαθαίνουμε πως λειτουργεί το νέο map system. Η πόλη της Siwa είναι η δική μας πόλη, ο κόσμος εδώ μας αγαπάει και ιδιαίτερα τα παιδιά τα οποία θέλουν να παίξουν με τον Bayek. Είναι ιδιαίτερα ωραίο να περνάμε ανάμεσα στον κόσμο και να μας φωνάζει Medjay, κάτι που είναι ιδιαίτερη τιμή καθώς δεν υπάρχουν πλέον αυτοί οι σωματοφύλακες. Το γεγονός ότι ο κόσμος είναι τόσο interactive μας άρεσε πολύ γιατί μας κάνει να νιώθουμε κομμάτι του παιχνιδιού. Η πόλη της Siwa είναι αρκετά ζωηρή με πολλούς κατοίκους που είτε κάνουν την δουλειά τους, είτε χρειάζονται την βοήθειά μας. Τα πρώτα quests αφορούσαν ιερείς που έπρεπε να σώσουμε, bandit camps που έπρεπε να “καθαρίσουμε” και παιδάκια που είχαν παγιδευτεί παίζοντας και έπρεπε να βοηθήσουμε. Παρά την απλότητα των πρώτων quests, ο τρόπος με τον οποίο κάθε quest μας παρουσιάζεται, μας κάνει να καταλαβαίνουμε την σημασία του για τον quest giver και έχοντας τον τίτλο του “ήρωα του χωριού”, τρέχουμε να τον υπερασπιστούμε.

Θα μπορούσε ο ήρωας του χωριού να ταξιδεύει με τα πόδια; Όχι και για αυτόν τον λόγο έχουμε mounts τα οποία υποτίθεται ότι κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη. Και λέω υποτίθεται γιατί καμιά φορά τα bugs “χτυπάνε” και εδώ. Έχουμε ένα σύστημα το οποίο μας επιτρέπει να κάτσουμε λίγο στον αυτόματο πιλότο και να αφήσουμε το mount μας να πάει στην τοποθεσία που έχουμε θέσει. Αρκετές φορές όμως αυτό το σύστημα κολλάει, μας πάει από δρόμο που δεν θα έπρεπε ή σε κάποια στιγμή σταματάει και λέει πως δεν υπάρχει διαθέσιμη διαδρομή. Φυσικά δεν παραπονιόμαστε, απλώς οφείλουμε να αναφέρουμε. Το mount μας για αρχή ήταν μια ωραία καμήλα αλλά μπορείτε φυσικά να αγοράσετε και άλογο με in-game χρήματα, με πραγματικά ή αν έχετε κάποια ειδική έκδοση να αποκτήσετε κάποιο legendary άλογο. Μην ξεχάσετε να κατεβάσετε τα add-ons!

User Interface και Quests
Πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε μόλις είδαμε το User Interface του Origins είναι ότι λείπει το minimap. Αντιθέτως, έχουμε μια οριζόντια μπάρα στο πάνω μέρος, σε στυλ The Elder Scrolls. Εκεί αναγράφονται τα objectives μας, οι θησαυροί, ενδιαφέρουσες τοποθεσίες κ.α. Προσωπικά μου άρεσε αυτή η προσέγγιση καθώς υπάρχει περισσότερος χώρος για το παιχνίδι και όλες οι πληροφορίες είναι μαζεμένες σε ένα σημείο. Θα έχετε την απορία για το πως βλέπουμε λοιπόν το επόμενο quest και που θα πάμε. Με το options button στο DualShock4 ανοίγουμε λοιπόν το menu το οποίο μας δείχνει ολόκληρο τον χάρτη και τα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος. Επίσης ανακαλύπτουμε νέα side quests τα οποία είναι απαραίτητα για το level up αλλά και που υπάρχουν ζώα να σκοτώσουμε για να μαζέψουμε τα κατάλληλα υλικά για crafting. Δίπλα από το map, έχουμε το tab με τα quests όπου βλέπουμε αυτά που έχουμε αναλάβει, το προτεινόμενο level για να τα ξεκινήσουμε και την επιλογή να τα κάνουμε track. Κάνοντας track το κάθε quest, έχουμε μια κίτρινη ένδειξη που μας δείχνει προς τα που να πάμε.

Σημαντικό είναι το γεγονός πως η κάθε τοποθεσία περιλαμβάνει τις κύριες αποστολές, δευτερεύουσες και τους θησαυρούς που σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε. Όσο και να θέλαμε να ασχοληθούμε μόνο με τις κύριες αποστολές, ήταν αδύνατον καθώς το level που απαιτείται μεγαλώνει με τεράστιους ρυθμούς. Αυτό μας έκανε να αναζητήσουμε άλλες ασχολίες στην κάθε πόλη και να βοηθήσουμε για τα πάντα. Για όλες τις αποστολές, έχουμε για βοήθεια τον αετό μας, την Senu. Η Senu θα λέγαμε πως είναι η αντικατάσταση του Eagle Vision και τώρα θα μπορούμε να το λέμε και κυριολεκτικά. Κάθε φορά που ψάχνουμε κάποιον, αρκεί να αφήσουμε τον αετό μας ελεύθερο για να “χτενίσει” την περιοχή και στην συνέχεια ξέρουμε ακριβώς που να πάμε. Τα side missions είναι αρκετά ωραία και τόσο διαφορετικά που σπάνια βαρεθήκαμε.

Για παράδειγμα στην Αλεξάνδρεια, βρήκαμε έναν Έλληνα ο οποίος είχε παντρευτεί μια Αιγύπτια μεθυσμένος και έπειτα το μετάνιωσε! Ε, τον βοηθήσαμε με το διαζύγιο. Μια άλλη φορά, έπρεπε να κάνουμε τον bodyguard σε μια κοπέλα η οποία μας ζήτησε να την πάμε για ψώνια και εκεί μας έκλεψαν το άλογο, οπότε έτρεχε ο Bayek να σκοτώσει τους “κακούς”, να φέρει πίσω το άλογο και να συνεχίσει με το shopping therapy! Την άλλη φορά μας ζήτησε βοήθεια η γυναίκα του Αριστοτέλη (ναι του γνωστού), να τον σώσουμε και αυτό κάναμε, μόνο που μιλούσε τόσο πολύ κατά την διάρκεια της διαδρομής που το μετανιώσαμε λίγο.

Στις διαταγές της Κλεοπάτρας, η έρημος γεμίζει αίματα.

Νέο σύστημα μάχης
Το κυριότερο σημείο στο οποίο παρατηρήσαμε αλλαγή είναι το σύστημα μάχης που έρχεται με το Assassin's Creed Origins. Έχουμε σημαντικότατες αλλαγές και στα όπλα καθώς το μέγεθος, το βάρος των όπλων αλλά και το που θα τοποθετηθείτε κατά την διάρκεια της μάχης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Ένα όπλο πολύ βαρύ ίσως να προκαλέσει πιο βαριά χτυπήματα αλλά θα σας αφήσει ανοιχτούς σε επιθέσεις με εσάς να μην είστε σε θέση να μπείτε πάλι στην αρχική σας guard. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ασπίδα ως τρόπο προστασίας αλλά και επίθεσης για πρώτη φορά.

Σημαντικός παράγοντας είναι τo νέο hitbox based σύστημα που πρακτικά μας φέρνει στην πιο δύσκολη θέση του να προσέξουμε τις αποστάσεις. Όταν χτυπάμε αντιπάλους δεν περιμένουμε να μας φέρει το animation πιο κοντά αλλά θα πρέπει μόνοι μας να βρούμε την κατάλληλη απόσταση. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει περίπτωση να χτυπήσουμε αέρα και αυτό να μας κοστίσει. Κατά την διάρκεια του αγώνα, παρατηρήσαμε την Adrenaline Gauge να γεμίζει και μόλις έφτασε στο ανώτατο σημείο, μπορέσαμε να δούμε τα executions ή να συνεχίσουμε τις επιθέσεις μας μόνο που αυτή τη φορά ήταν πιο δυνατές και γρήγορες. Τα όπλα που διαθέτουμε στην κατοχή μας είναι αρκετά και αυτό μας αφήνει να παίξουμε όπως επιλέξουμε. Ο Bayek μπορεί να χρησιμοποιήσει σπαθιά, axe, την ασπίδα του για άμυνα ή επίθεση, ειδικές βόμβες, τόξα και φυσικά τον Senu. Τα όπλα είναι όλα σημαντικά και θα πρέπει να μάθετε να τα χρησιμοποιείτε όλα για κάθε περίσταση.

Οι μάχες πλέον είναι απαιτητικές ακόμα και στο εύκολο επίπεδο δυσκολίας. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να προσέχουμε πάντα το πόσο κοντά στον εχθρό βρισκόμαστε, εάν βρίσκονται άλλοι γύρω μας και φυσικά εάν υπάρχουν τοξότες που μας δημιουργούν αρκετά μεγάλο πρόβλημα από μακριά. Αρκετοί αντίπαλοι κρατάνε ασπίδες και πρέπει να “σπάσουμε” πρώτα την άμυνά τους πριν συνεχίσουμε τις επιθέσεις. Υπάρχουν και συγκεκριμένοι εχθροί που ονομάζονται Φύλακες οι οποίοι αποτελούν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους καθώς είναι τρομερά δυνατοί. Αρκετά από τα quests απαιτούν να πλησιάσετε ένα bandit camp και να σώσετε κάποιον στόχο. Εάν πλησιάζετε camp γεμάτο με εχθρούς θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες στρατηγικές. Συνήθως υπάρχουν ψηλά σημεία με βέλη και φωτιά τα οποία μπορείτε να ρίξετε εάν θέλετε να ακολουθήσετε μια πιο επιθετική προσέγγιση. Φυσικά υπάρχει και το stealth mode το οποίο είναι απαραίτητο για περιπτώσεις που δεν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή από την αρχή.

Ενα skill για κάθε τύπο παίκτη
Το leveling σύστημα είναι αυτό που μας βοηθάει και μας δίνει περισσότερες ευκολίες στην μάχη. Ο Bayek έχει τρία skill trees, Hunter, Warrior και Seer. Το skill tree του Hunter είναι για εσάς που αγαπάτε τα τόξα και θέλετε να βελτιώσετε τις ικανότητές σας με βέλη που βρίσκουν πολλούς αντιπάλους μαζί ή που προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά όπως το να κάψουν ένα camp. Το δεύτερο tree είναι και το αγαπημένο μου όπου βελτιώνονται οι melee επιθέσεις του Bayek. Takedowns, air assassinations και άλλα πολλά είναι διαθέσιμα αφού τα ξεκλειδώσετε και σίγουρα θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη. Τέλος, το Seer tree είναι ιδανικό για εσάς που προτιμάτε να ρίχνετε smoke bombs, darts και να πολεμάτε με πιο περίπλοκο τρόπο. Κάθε level μας δίνει και από ένα ability point αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα ξεκλειδώσουμε κάθε skill καθώς κάποια από αυτά απαιτούν παραπάνω points.

Ανεβαίνοντας σε level, θα ακολουθεί και το gear σας το οποίο μπορείτε να αγοράσετε ή να αποκτήσετε από αποστολές, πεθαμένους εχθρούς ή ακόμα καλύτερα από κρυφούς θησαυρούς που βρίσκονται στα βάθη της ερήμου μέσα σε κλειστά μέρη με κόμπρες. Εάν σας αρέσει το crafting, θα πρέπει να σκοτώσετε πολλά άγρια ζώα και να μαζέψετε τα...απομεινάρια. Πρόκειται για μια διαδικασία που προσφέρει πολύ content στον ανοιχτό κόσμο του Origins. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει όμως να σκοτώνετε τα ζώα, μπορείτε να τα κάνετε φίλους σας με το ανάλογο skill και να σας βοηθήσουν στην μάχη.

Το μεγαλείο της Αλεξάνδρειας
H Ubisoft έχει κάνει τρομερή δουλειά στον οπτικοακουστικό τομέα του Origins. Η αρχαία Αίγυπτος με έντονα ελληνικά στοιχεία, κάνουν την διαφορά και κατά την ταπεινή μας άποψη, αποτελούν το πιο οπτικά όμορφο τίτλο AC που έχουμε δει. Ενώ κάναμε βόλτα με την γυναίκα μας στον Νείλο, είχαμε χρόνο να εκτιμήσουμε τα εφέ του νερού αλλά και τον δυναμικό φωτισμό καθώς λαμπύριζε κάθε επιφάνεια του νερού που είχε μικρό κύμα. Κατά την εξερεύνηση στις αχανείς εκτάσεις της ερήμου, συναντάμε οάσεις, κρύπτες, πυραμίδες!

Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι τα άσπρα, τα κίτρινα και τα πράσινα. Επειδή το Origins προσπαθεί να είναι ιστορικά σωστό ακόμα και στον οπτικό τομέα, τα κτίσματα είναι άσπρα σε σημεία που υπήρχε μάρμαρο και είναι διακοσμημένα με ιερογλυφικά και διάφορες τοιχογραφίες σε κίτρινο, μπλε και κόκκινο. Όσο για τον σχεδιασμό των χαρακτηρών, φαίνεται πως σε συγκεκριμένους έχει γίνει περισσότερη δουλειά. Για παράδειγμα τρομερά καλά σχεδιασμένοι είναι ο Bayek, η γυναίκα του η Aya αλλά και η Κλεοπάτρα. Από την άλλοι οι απλοί άνθρωποι φαίνονται λίγο ίδιοι αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι το γεγονός πως το Origins είναι τόσο ιστορικά σωστό. Όπως γνωρίζουμε από την ιστορία, εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλοί Έλληνες στην Αίγυπτο και αυτό φαίνεται αφού σε κάθε στενό θα ακούσουμε και κάτι αντίστοιχο. Φυσικά τα ελληνικά των υποτιθέμενων κατοίκων δεν είναι και τα καλύτερα, κάτι που μας κάνει να απορούμε γιατί δεν προσέλαβε η Ubisoft κάποιον που να μιλάει τουλάχιστον καλά την γλώσσα αλλά δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα.

Ο καλύτερος τίτλος; Ίσως
Το νέο Assassin’s Creed Origins αποτελεί ίσως τον πιο ωραίο και ολοκληρωμένο τίτλο της σειράς. Με ένα σενάριο που ξεπερνάει τις 20 ώρες, αμέτρητα side quests, αρκετές κρυμμένες τοποθεσίες, έναν τεράστιο χάρτη και πολλά μέρη για να σταματήσουμε να να θαυμάσουμε το τοπίο, η διάρκεια αυξάνεται κατακόρυφα. Πέρα από το θέμα της ικανοποιητικής διάρκειας, έχουμε να κάνουμε με ένα ιστορικά σωστό αλλά όχι ακριβές σενάριο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως υπάρχουν ιστορικά στοιχεία αλλά η Ubisoft έχει βάλει το χεράκι της για να έμφαση και υπερβολή στα σημεία που θέλει εκείνη. Η περίοδος όπου η Κλεοπάτρα ανέβηκε στον θρόνο και το όλο back story, αποτελούν μία από τις πιο έντονες ιστορικά στιγμές της Αιγύπτου και χαίρομαι που βλέπω έναν τίτλο Assassin’s Creed με αυτή την θεματολογία.

Το νέο σύστημα μάχης, προσφέρει νέο τρόπο σκέψης και προσέγγισης των αποστολών μας αφού ξέρουμε πως πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε αλλά απαιτείται στρατηγική σκέψη. Τα skill trees προσθέτουν ιδανικά RPG στοιχεία και μας επιτρέπουν να βελτιωνόμαστε σε κάθε level, περιμένοντας το επόμενο skill που θα ξεκλειδώσουμε και να δούμε στην πράξη πόσο θα μας βοηθήσει. Επίσης η Senu μας προσφέρει τα μάτια της για να κάνουμε scan την γύρω περιοχή και να βρούμε ενδιαφέρουσες τοποθεσίες αλλά και να φέρουμε εις πέρας τις αποστολές μας πιο εύκολα. Συνολικά, στις ώρες που ασχοληθήκαμε με το Assassin’s Creed Origins, παρατηρήσαμε λίγα bugs τα οποία είναι αμελητέα μπροστά σε ένα τόσο όμορφο και γεμάτο gameplay. Αναμένουμε να δούμε τα DLC και αν θα προσφέρουν αρκετό περιεχόμενο για να θεωρηθούν άξια αγοράς.

Θετικά:
- Η εισαγωγή των RPG στοιχείων
- Νέο σύστημα μάχης
- Μεγάλος χάρτης
- Πολλές προαιρετικές δραστηριότητες, πέρα από τις βασικές αποστολές
- Μεγάλη διάρκεια

Αρνητικά:
- Τα microtransactions
- Ορισμένα bugs

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.3

Ο πιο πλήρης και οπτικά όμορφος τίτλος Assassin’s Creed της σειράς.

Χριστιάνα Θάνου

NEWS   VIEW ALL

Assassin's Creed Origins DLC

 [Αρχική Δημοσίευση: 10/10/2017] Η Ubisoft δημοσίευσε ένα πρόγραμμα με το περιεχόμενο του Assassin's Creed: Origins που θα είναι διαθέσιμο μετά την κυκλοφορία του. Στο πρόγραμμα θα δείτε πως δ...
Posted (23 Jan 2018)

Μικροσυναλλαγές στο Assassin's Creed Origins

Σύμφωνα με καταχώρηση του Αμερικάνικου online καταστήματος GameStop, η Ubisoft έχει εισάγει μικροσυναλλαγές στο Assassin's Creed: Origins, παρότι ως γνωστόν η σειρά έχει ως βάση της το single-player c...
Posted (24 Oct 2017)

Assassin's Creed Origins

[Αρχική δημοσίευση: 4/1/16] Σύμφωνα με το NeoGAF Forum, το νέο Assassin's Creed θα διεξάγεται στην Αίγυπτο και δεν θα κυκλοφορήσει το 2016. Κατά πάσα πιθανότητα, η Ubisoft (σύμφωνα με την πηγή) σκο...
Posted (23 Oct 2017)

Αθλητικά παπούτσια Assassin's Creed Origins

  Η κυκλοφορία του Assassin's Creed Origins είναι λίγες μέρες μακριά και η Ubisoft για να γιορτάσει το γεγονός αποκάλυψε τα νέα Yeezy αθλητικά παπούτσια. Τα παπούτσια δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με...
Posted (17 Oct 2017)

Xbox One S Assassin's Creed: Origins bundles

Αν περιμένετε με τεράστια ανυπομονησία το Assassin’s Creed: Origins, μα συγχρόνως δεν έχετε κονσόλα να το παίξετε, η Microsoft σας δίνει την λύση κυκλοφορώντας δύο bundles του Xbox One S που περιέχο...
Posted (06 Oct 2017)

Assassin's Creed Origins: Οι απαιτήσεις στα PC

Οι απαιτήσεις του Assassin's Creed: Origins έγιναν γνωστές από την Ubisoft. Επιτέλους γνωρίζουμε για τις αναλύσεις και το τι χρειάζεται ένα σύστημα για να τρέξει σωστά τον νέο τίτλο. Ελάχιστες απαι...
Posted (05 Oct 2017)

Assassin's Creed Origins gameplay videos

[Αρχική δημοσίευση: 12/6/17] Κατά την διάρκεια της Microsoft press conference στην E3 2017 αποκαλύφθηκε και επίσημα το Assassin's Creed: Origins. Η τοποθεσία όπου θα διαξάγεται το παιχνίδι θα είναι...
Posted (05 Oct 2017)

Assassin's Creed: Origins headset 18 καρατίων στα 50.000 ευρώ

Η Ubisoft πουλάει ένα ασύρματο bluetooth headset από χρυσάφι 18 καρατίων στο επίσημο κατάστημά της στη Μ. Βρετανία. Το Assassin's Creed Origins Utopia headset, όπως ονομάζεται, έχει τα εξής χαρακτηρι...
Posted (30 Sep 2017)

Assassin's Creed Origins preview

Μία ημέρα πριν την έναρξη της Gamescom, η Ubisoft διοργάνωσε ένα μυστικό πάρτι κατά την διάρκεια του οποίου μας έδειξε το νέο Assassin's Creed: Origins. Λίγοι καλεσμένοι δημοσιογράφοι και Youtubers εί...
Posted (29 Aug 2017)

Assassin's Creed Origins: Gamescom 2017 gameplay

Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, το GameWorld βρίσκεται στην Κολωνία για την Gamescom, την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση για video games, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 26 Αυγούστου....
Posted (22 Aug 2017)

Το Assassin's Creed Origins δεν θα έχει multiplayer

Κατά την διάρκεια του Ε3 Coliseum πάνελ, έγινε γνωστό πως το Assassin's Creed: Origins δεν θα διαθέτει multiplayer. Την δήλωση έκανε ο Ashraf Ismail, director του νέου τίτλου και σίγουρα δεν πρόκειτ...
Posted (15 Jun 2017)

Assassin's Creed Origins: Ημερομηνία κυκλοφορίας

[Αρχική δημοσίευση: 13/5/17] Σύμφωνα με τον Ummmlolwtf, ο οποίος είχε διαρρεύσει και την πρώτη in-game εικόνα του Assassin’s Creed: Origins, το νεότερο μέρος της σειράς θα κυκλοφορήσει για PC, PS4 κ...
Posted (09 Jun 2017)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Lyricaldemon (Level 22) 01/11/2017 16:05
Πανέμορφο οπτικά και παίζει γενικά υπέροχα από ότι έχω δει σε lives! Αξίζει αν είστε λάτρης του τίτλου,εγώ προσωπικά έχω να παίξω από το 3 και δεν συμπαθώ και την ubisoft.
#2 Shikabane_Hime7 (Level 29) 01/11/2017 16:31
Μπράβο στην Χριστιάνα για το αναλυτικό review! Μάλλον ξεπέρασε τον εαυτό της τελικά η Ubisoft. Ίσως το πάρω τελικά αλλά προέχει να τελειώσω την ιστορία του λατρεμένου Ezio. Με τα υπόλοιπα της σειράς δεν πρόκειται να ασχοληθώ, το Origins μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον και επειδή διαδραματίζεται στην Αίγυπτο.
#3 Geonick (Level 30) 01/11/2017 20:09
Άκρως λεπτομερές το review σου Χριστιάνα.Θα το πάρω μέσα στην εβδομάδα.Το setting είναι κάτι το διαφορετικό φέτος.
#4 Divine Raiden (Level 26) 01/11/2017 20:57
Πέρα απο το setting το οποίο είναι όντως πανέμορφο και κλέβει την παράσταση όλο το υπόλοιπο "remake" της σειράς δεν με ενθουσιάζει...Τ α animations στην μάχη δεν μου φαίνονται καλοδουλεμένα, η στροφή του combat στα Souls games δεν ξέρω αν ήταν η καλύτερη επιλογή και τέλος τα rpg στοιχεία...Πολλ ά rpg στοιχεία κατ'εμέ και δεν ήταν αυτός ο σκοπός της σειράς.Α και να μην ξεχάσω το pet!Η Ubisoft μετά το primal το βάζει παντού λες και το eagle vision ήταν το πρόβλημα της σειράς!Για όνομα...:P Δεν το έχω παίξει ακόμα οπότε ό,τι λέω το λέω με επιφύλαξη μέχρι να το πάρω στα χέρια μου. Η πρώτη μου εικόνα πάντως δεν είναι και η καλύτερη και βλέπω πολλά στοιχεία άλλων παιχνιδιών πεταμένα σε ένα.
#5 DimutriKs (Level 16) 01/11/2017 22:21
Περίμενα πως και τι το review για να δούμε μια πρώτη εικόνα από το game. Πάρα την γενικότερη θετική εικόνα που βγαίνει από την Χριστιάνα δεν παύω να έχω τις επιφυλάξεις μου. Επειδή ενδιαφέρομε για την έκδοση του pc και από ότι κατάλαβα το review είναι πάνω στις κονσόλες, σίγουρα στο pc τα bugs δεν είναι διόλου αμελητέα. Το ac: o βγήκε με πολλά θέματα και κακό optimazation (όπως το 80% των pc games πλέον), οπότε αναπόφευκτα πρέπει όπως με (b)u(g)nity kai syndicate να περιμένουμε πολλά patch μέχρι να στρώσει το πράγμα. Πέρα από αυτά βλέπω πως έχουμε να κάνουμε με ένα γεμάτο παιχνίδι. Το θέμα είναι αν αυτά τα στοιχεία που προστέθηκαν δένονται αρμονικά μεταξύ τους η βάλαμε ότι είχαμε από fc και άλλα games και ότι βγει. Προσωπικά μου άρεσε η όλη φάση σε fc3 και ac3 με το κυνήγι ζώων όμως έκτοτε το πετάνε παντού και πλέον κουράζει απίστευτα. Δεν έχει εξελιχθεί και καθόλου μάλιστα.
Όταν το brotherhood απέτυχε παταγωδώς στο online κομμάτι φοβόμουν πως κάποια στιγμή θα ακολουθούσε η λογική των microtransactio ns που είμαι απόλυτα ενάντια σε full prise games και δη sp. Και μιλάμε για ένα παιχνίδι που η standat edition δεν σου δίνει καν όλο το περιεχόμενο. Ναι πλέον οι standars edition δεν έχουν περιεχόμενο βασικό και όχι extras και bonus.
H ubi με τις πρακτικές της έχει χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη μου. Ακόμα και όταν υποτίθεται σταμάτησε τα ac για να φτιάξει κάτι καινούργιο δεν έχασε με τα 2d chronicles και να καλύψει την χασούρα. Anyway αυτά δεν έχουν άμεση σχέση με το origins το οποίο μετά από χρόνια φαίνεται κάτι το αξιόλογο. Όμως αυτό είναι αρκετά αξιόλογο για να καλύψει την χασούρα από τις απαράδεκτες πρακτικές της ubi? Όταν βρω την ευκαιρία (είναι και η bf κοντά) θα το ανακαλύψω προσωπικά. Μέχρι τότε καλή διασκέδαση σε όσους το προτιμήσουν και προβούν στην αγορά του.
#6 Kalliniki (Level 18) 01/11/2017 23:22
Και εγώ περίμενα πως και πως το review για να διαβάσω τι αλλαγές κάνανε με το νέο AC. Δεν έχω ασχοληθεί με όλους τους τίτλους της σειράς αλλά γενικώς μου άρεσε γιατί μου θυμίζει το Prince of Persia. Εμένα μου άρεσαν οι αλλαγές που κάνανε ειδικότερα στο σύστημα μάχης αλλά και στη χώρα που διαδραματίζοντα ι τα γεγονότα. Δεν μου άρεσαν που προσθέσαν skill tree μιας και θα αναγκάζεσαι να κάνεις ότι side quest υπάρχει στο παιχνίδι για να κάνεις level up αλλά και για να μπορέσεις να προχωρήσεις... να μη δυσκολευτείς και χάνεις όλη την ώρα. Δεν είμαι και τόσο φαν της σειράς οπότε θα περιμένω να βγουν όλα τα dlc και να κυκλοφορήσει μια έκδοση που να τα περιλαμβάνει όλα.
#7 BoBKiD (Level 15) 02/11/2017 10:35
Ευχαριστούμε για το αναλυτικό review!
Ως λάτρης της σειράς περίμενα την κυκλοφορία του παιχνιδιού πως και πώς. Το κείμενο δικαίωσε τις προσδοκίες μου!

Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν αρκετά patches! ;)
#8 Dovahkiin (Level 22) 02/11/2017 15:49
Χαίρομαι που απ' τα όσα διάβασα, το νέο AC κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά όσο ευελπιστούσαμε οι φανς της σειράς. Θετικές βλέπω τις όποιες προσθήκες έγιναν στο combat system. Επιτέλους, να νιώσουμε λίγη δυσκολία γιατί σε κάθε παιχνίδι παραήταν εύκολο να σκοτώνεις τους εχθρούς. Το μόνο αρνητικό για μένα και που λογικά θα ξινίσει αρκετούς, είναι το crafting που σε συνδυασμό με το animal taming παραπέμπει πολύ στο Far Cry Primal και το οποίο προσωπικά το βρίσκω κάπως ανούσιο και βαρετό. Μικρό το κακό όμως. Μπράβο για το κατατοπιστικό review!
#9 +1 ginogigiki (Level 8) 02/11/2017 22:03
Αν έχει το ίδιο gameplay με το ASSASSINS CREED Syndicate, τότε δεν αξίζει... :cry:
Αν ο χειρισμός είναι τόσο καλός όσο στο WITCHER 3 ή άλλα 3rd person παιχνίδια τότε, ναι μάλλον αξίζει... :o
Τα καλά γραφικά είναι το ήμισυ, το υπόλοιπο ήμισυ είναι η ευχαρίστηση και ο "εθισμός" που σου προκαλεί ο χειρισμός ώστε να σε κάνει να νιώθεις μέρος του παιχνιδιού, ότι συμμετέχεις ενεργά και δεν πατάς δυο-τρία κουμπιά μόνο... Η εμπειρία μου με το Syndicate ήταν πως προκειται για ένα χοντροκομμένο παιχνίδι με ωραίο περιβάλλον αλλά κάκιστο χειρισμό και λεπτομέρειες όπως το άσπρο περίγραμμα γύρω από τον εχθρό, που χαλάνε την όλη εμπειρία και την αίσθηση του "πραγματικού" !!!
#10 +1 ashbringer (Level 25) 03/11/2017 09:16
Οι κριτικές και τα σχόλια γενικά και στο διαδίκτυο αλλά και απο τους χρήστες είναι διαφορετικές.Οι περισσότεροι λένε ότι έχει χάσει την ταυτότητα του ως τίτλος και ότι πλέον δεν είναι Assassin's Creed αλλά κάτι νέο κάτι καινούργιο.Επίσ ης αναφέρεται συχνά το ότι είναι rpg.Μπράβο στην Χριστιάνα για το review.Όντως ο τίτλος δείχνει καλογυαλισμένος αλλά για το περιεχόμενο και την ουσία του θα διαφωνήσω.
#11 Asxetoss (Level 19) 03/11/2017 18:21
Δίχως να είμαι λάτρης της σειρας δεν ειχα σκοπό να το αποκτήσω ,με αυτα που έχω δει και αυτά που διάβασα από το review σου Χριστιανα με κάνει να θελω να ασχοληθω με το παιχνιδι .Δεν γνωρίζω τι γίνεται βέβαια με την pc έκδοση μιας και εκεί θα ήθελα να το αποκτήσω ,αλλά ειμαι απο αυτούς που δεν βιάζεται να παίξει έναν τίτλο.Οποτε θα περιμένω μέχρι να καταλαγιάσει όλος ο χαμός και να πέσει η τιμουλα του και μόλις βρεθεί σε καλή τιμή το παίρνω ειτε σε pc αν αξίζει είτε σε μια κονσολα.
#12 Blood Prince (Level 30) 05/11/2017 12:23
Αρκετά φοβερό παιχνίδι αλλά θα το απολαύσω όταν αγοράσω Κονσόλα καθώς έχω άλλες προτεραιότητες που δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να το πράξω στο τρέχον διάστημα.Για την ώρα μπορώ να απολαύσω το Assassin's Creed 3 στον ελεύθερο χρόνο ! :-)
#13 piroar (Level 4) 06/11/2017 18:40
Ωραία είναι αυτά που λέτε αλλά σαν το 2 και το Brotherhood δεν υπάρχει!!
#14 piroar (Level 4) 06/11/2017 18:40
Ωραία είναι αυτά που λέτε αλλά σαν το 2 και το Brotherhood δεν υπάρχει!!
#15 Efane (Level 24) 10/01/2018 19:46
Πήρα το παιχνίδι και το review αντικατοπτρίζει την εικόνα του πλήρως. Όμορφο, ανανεωμένο και πλούσιο σε αλλαγές!
#16 ginogigiki (Level 8) 09/03/2018 12:26
Αρχικά ήμουν καχύποπτος και αρνητικός στο πόσο καλό μπορεί να είναι... :o
ΤΕΛΙΚΑ με έχει συνεπάρει τόσο που ήδη ξέχασα πόσο είχα ευχαριστηθεί το The Witcher 3... :lol:
Γενικά αξίζει να το έχεις.
#17 Blood Prince (Level 30) 09/02/2019 22:05
H Aya είναι playable χαρακτήρας τελικά ; Από το review το οποίο είναι αρκετά αναλυτικό δεν κατάφερα να το διαπιστώσω.
Score 8.3
8.39 User Score
(14 votes )
User Reviews 0
Genre: Action RPG
Developer: Ubisoft Montreal
Publisher: Ubisoft
Διάθεση: CD Media
Players: 1
Requirements: 6GB RAM, Επεξεργαστής Intel Core i5-2400s @ 2.5 GHz, Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 660, Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit versions only)
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 27/10/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.