Hidden Folks

Hot
REVIEWED ON PC (Primary vesrion tested)   iOS  

Ψάξτε για κρυμμένα αντικείμενα μέσα στον ξεκαρδιστικό του κόσμο.

Ψάξτε για κρυμμένα αντικείμενα μέσα στον ξεκαρδιστικό του κόσμο.

Ψάξτε για κρυμμένα αντικείμενα μέσα στον ξεκαρδιστικό του κόσμο.

To Hidden Folks είναι ένα από τα λίγα δημιουργήματα του ανεξάρτητου Ολλανδού developer Adriaan de Jongh (Bounden, Fingle) σε συνεργασία με τον επίσης Ολλανδό σκιτσογράφο, φωτογράφο και animator Sylvain Tegroeg. Το Puzzle του de Jongh είναι βασισμένο στα παιδικά βιβλία-παιχνίδια του τύπου “Βρες τον Γουόλι”, με το συγκεκριμένο concept ανεπτυγμένο λίγο πιο περίπλοκα σε ένα game το οποίο παραμένει απλό και διασκεδαστικό, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Βρες τον Γουόλι V2.0
Ο σκοπός σας στο κάθε level του Hidden Folks είναι να βρείτε και να αποκαλύψετε τους κρυμμένους ανθρώπους, ζώα, φυτά ή άντικείμενα προκειμένου να προχωρήσετε στο επόμενο. Κάνοντας κλικ σε σχεδόν οποιοδήποτε αντικείμενο στο κάθε level, συμβαίνει κι από κάτι, τουλάχιστον ηχητικά και πολλά από αυτά τα συμβάντα είναι χιουμοριστικά (το να ρίχνετε μαϊμούδες από τα δέντρα είναι ξεκαρδιστικό). Kάνοντας κλικ πορείτε να ανοίξετε πόρτες, να κόψετε χορτάρια, να σκάσετε μπαλόνια και να σκάψετε προσημειωμένα σημεία, μιας και όλα αυτά που πρέπει να βρείτε μπορεί να κρύβονται από βλάστηση, να βρίσκονται μέσα σε κάποιο κτίριο, να βρίσκονται εν κινήσει και να εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις ανακαλύψετε κάποιο από τα αντικείμενα της λίστας, αυτό μπαίνει σε έναν κύκλο και ένα ηχητικό εφέ επιβεβαιώνει την επιτυχία σας.

hidden folks 1

Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται μια λίστα με τα αντικείμενα, τους ανθρώπους, τα φυτά ή/και τα ζώα τα οποία θα πρέπει να βρείτε. Κάνοντας κλικ στο κάθε ένα θα σας εμφανίζονται κάποια στοιχεία για το που να κοιτάξετε. Μερικά από τα στοιχεία είναι πολύ κατατοπιστικά, ενώ άλλα (ειδικά στα μεγαλύτερου μεγέθους levels) δεν βοηθάνε και πολύ. Λόγω της τεχνοτροπίας των σκίτσων, μερικά από τα πράγματα τα οποία θα πρέπει να βρείτε θυμίζουν και παιχνίδια του τύπου “βρείτε τις διαφορές” μιας και μοιάζουν πολύ με αυτά της λίστας, με μικρές διαφορές και η δίχρωμη παλέτα των γραφικών κάνει πιο δύσκολη την αναγνώρισή τους. Αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με το διαδραστικό ψάξιμο ανεβάζουν τον πήχυ δυσκολίας σε σχέση με το “Βρες τον Γουόλι”.

Ακονίστε την παρατηρητικότητά σας και απολαύστε τα ηχητικά του εφέ.

Στα πρώτα levels θα πρέπει να βρείτε όλα τα κρυμμένα στοιχεία, αλλά όσο προχωράτε θα σας επιτρέπεται να παρακάμψετε το level στο οποίο βρίσκεστε αν βρείτε έναν ορισμένο αριθμό κρυμμένων αντικειμένων. Ο μεγαλύτερος αριθμός αντικειμένων που θα κληθείτε να βρείτε στα μεγαλύτερα levels θα είναι 14, με minimum όριο παράκαμψης τα 8. Πάντως, σε πολλά, αν όχι στα περισσότερα ενδέχεται να σας πιάσει πείσμα να βρείτε τα πάντα και να μην θέλετε να προχωρήσετε κι ας μπορείτε, με τις φορές τις οποίες θα εκνευριστείτε και θα θέλετε να παρακάμψετε ένα level να είναι ελάχιστες. Ένα συνεχές playthrough θα σας πάρει περίπου 2 ώρες οι ώρες αυτές δύναται να πολλαπλασιαστούν, ανάλογα με το πόσο παρατηρητικοί είστε και με το πόσο χρόνο θα σπαταλήσετε κλικάροντας από ‘δω κι από ‘κει για να αλληλεπιδράσετε με το περιβάλλον.

Μια ζωντανή γελοιογραφία
Οπτικά, το Hidden Folks αποτελείται από μαύρα σκίτσα τύπου γελοιογραφίας σε λευκό φόντο. Το στυλ σχεδίου του Tegroeg είναι αρκετά χιουμοριστικό και σε συνδυασμό με τα ηχητικά εφέ, κάποιες στιγμές θα γελάσετε αρκετά. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ασπρόμαυρο μοτίβο ανεβάζει την δυσκολία εύρεσης των αντικειμένων, αλλά παράλληλα μπορεί να κουράσει τα μάτια σας, ειδικά όταν εστιάζετε για ώρα συγκεντρωμένοι στα μεγαλύτερου μεγέθους levels. Ευτυχώς, έχετε την επιλογή να αλλάξετε την παλέτα σε μάυρο/sepia ή να αντιστρέψετε τα χρώματα σε άσπρα σχέδια με μαύρο φόντο αν και ακόμα και έτσι, το να ψάξετε για κάποιο μικρό αντικείμενο (όπως πχ. ένα μπαλάκι του γκολφ) ενδέχεται να σας προκαλέσει πονοκέφαλο.

Ξεκαρδιστικοί ήχοι με το στόμα
Το Hidden Folks δεν έχει κάποια μουσική επένδυση και όλα του τα ηχητικά εφέ είναι ηχογραφημένα με το στόμα. Ο de Jongh κάνει μια μεγάλη επίδειξη δημιουργηκότητας σε αυτόν τον τομέα αφού ηχογράφησε πάνω από 200 εφέ τα οποία περιλαμβάνουν ήχους της φύσης, μηχανές οχημάτων, ανθρώπινες φωνές και ήχους ζώων. Οι μιμήσεις είναι απολαυστικές και ξεκαρδιστικότατες.

hidden folks 2

Απλό και διασκεδαστικό, κατάλληλο και για παιδιά
Η διασκέδαση που προσφέρει το Hidden Folks μπορεί να είναι σύντομη σε διάρκεια, αλλά τα 8 ευρώ της τιμής του το κάνουν να μην φαντάζει ως κάτι τόσο αρνητικό. Σίγουρα δεν πρόκειται για κάποιο θαύμα του τομέα της ανάπτυξης video games, αλλά το Hidden Folks δεν αποσκοπεί σε αυτό. Ο σκοπός του είναι να σας κάνει να περάσετε καλά για τις λίγες ώρες που διαρκεί και σε αυτό το καταφέρνει μια χαρά αν είστε φίλοι αυτού του τρόπου ψυχαγωγίας. Ένα μεγάλο ατού του Hidden Folks είναι ότι λόγω της απλότητας και του είδους του, μπορείτε να το παίξετε μαζί με μικρά παιδιά, ή να τα αφήσετε να το παίξουν και μόνα τους.

Θετικά:
- Χαμηλή τιμή
- Ξεκαρδιστικά ηχητικά εφέ
- Διασκεδαστικό
- Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες

Αρνητικά:
- Το ψάξιμο πολύ μικρών αντικειμένων ίσως σας φέρει πονοκέφαλο
- Δεν υπάρχει λόγος να το ξαναπαίξετε αφού το τερματίσετε
- Μικρή διάρκεια

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 7
Gameplay: 7
Αντοχή: 5.5
Γενικά: 6.5

Δεν θα βρείτε κάτι το εξωπραγματικά πρωτότυπο, αλλά σίγουρα θα διασκεδάσετε.

Γιώργος Τζίτζιφας

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Score 6.5
6.43 User Score
(7 votes )
User Reviews 0
Genre: Puzzle
Developer: Adriaan de Jongh, Sylvain Tegroeg
Publisher: Adriaan de Jongh
Διάθεση:
Players: 1
Requirements: Επεξεργαστής με υποστήριξη SSE2, Χώρος στον σκληρό δίσκο 200ΜΒ , Κάρτα γραφικών με υποστήριξη DirectX 8 ή νεότερη.
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 15/2/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.