Sparc

Hot
REVIEWED ON PS4 (Primary version tested)   PC  

Εσύ πόσο καλός είσαι στα VR Sports;

Εσύ πόσο καλός είσαι στα VR Sports;

Εσύ πόσο καλός είσαι στα VR Sports;

Πάντα πίστευα πως τα video games θα αποκτήσουν κάποτε την δυνατότητα να συνδυάσουν τον ψηφιακό κόσμο με τον πραγματικό μέσω της άσκησης. Από τότε που έβλεπα τo VR gaming, το είχα μεγάλη απορία για το αν θα δούμε κάποιο Personal Trainer Simulator, κάποιον τίτλο ο οποίος θα προσπαθήσει έστω να μας δείξει πως είναι η εμπειρία του αγώνα μέσα σε ring, ή οτιδήποτε γενικότερα που θα μας έκανε να παίξουμε όρθιοι. Προσωπικά αρκετούς τίτλους του PSVR τους παίζω όρθια, με βοηθάει στο να μπω περισσότερο στον ρόλο μου και να διασκεδάσω με τον δικό μου τρόπο.

Μια ημέρα έρχεται ο κωδικός για το Sparc και μόλις διάβασα πως πρόκειται για VR Sports game, έτρεξα να το δοκιμάσω και δεν απογοητεύτηκα. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω review, το Sparc αποτελεί τίτλο ο οποίος προσφέρει διασκέδαση και με έκανε να ιδρώσω! To συγκεκριμένο vSport έρχεται από την CCP, εταιρεία που μας έχει προσφέρει το Eve Online, πρόσφατα το EVE: Valkyrie σε VR κ.α. Η CCP Games παίρνει λοιπόν την πρωτοβουλία να κάνει το VR gaming λίγο πιο έντονο και εμείς αρπάξαμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε αυτή την εμπειρία και σας μεταφέρουμε αν αξίζει τον κόπο.

Μπες στην πίστα και ρίξε την μπάλα
Το Sparc αποτελεί vSport. Σύμφωνα με την CCP, πρόκειται για Sports game το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει στην πραγματικότητα αλλά στο VR είναι μια άλλη ιστορία. Φοράμε το VR headset, τα δύο χειριστήρια PS Move και ξεκινάμε για δράση! Αμέσως μπαίνουμε στο Training mode το οποίο μας δείχνει μια σειρά από κινήσεις που πρέπει να κάνουμε κατά την διάρκεια του αγώνα. Είναι εξίσου σημαντικό το να πετάξετε την μπάλα και το να αποκρούσετε. Όλα αυτά θέλουν φυσικά την απαραίτητη εξάσκηση τόσο στο Training mode όσο και σε πραγματικούς αγώνες.

Το Sparc παίζεται με δύο άτομα αντιπάλους, ο ένας απέναντι από τον άλλον σε μια μακρόστενη πίστα. Ο καθένας έχει την πλευρά του με ένα τέρμα από πίσω του. Κάθε παίκτης έχει από μία μαγική μπάλα η οποία αιωρείται και ακούει στις εντολές σας. Μπορείτε με οποιοδήποτε χέρι να πιάσετε την μπάλα και κάνοντας την κίνηση στην πραγματικότητα, να μαζέψετε, να τραβήξετε πίσω το χέρι και στην συνέχεια να την πετάξετε. Σκοπός είναι φυσικά η μπάλα να περάσει πίσω από τον αντίπαλό μας και να μπει...γκολ. Ο αντίπαλος όμως έχει και αυτός δική του μπάλα την οποία πρέπει να σταματήσετε από το να μπει στο δικό σας τέρμα. Εσείς μπορείτε με τα χειριστήρια, είτε να πιάσετε την μπάλα απλώνοντας το χέρι σας την κατάλληλη στιγμή και στο σωστό μέρος, ή να δημιουργήσετε μια ασπίδα η οποία θα στείλει την μπάλα πάλι πίσω.

Κάποιες φορές ένιωθα περισσότερο σαν να παίζω στο Matrix με τις κινήσεις που έκανα. Η μπάλα κινείται αρκετά γρήγορα, χτυπάει σε επιφάνειες με αποτέλεσμα να αλλάξει κατεύθυνση. Όλη η εμπειρία απαιτεί γρήγορα αντανακλαστικά, είναι έντονη, γρήγορη και έχει πλάκα. Πολλές φορές όταν έβλεπα την μπάλα να έρχεται πάνω μου, πίστευα πως θα με χτυπούσε γιατί αυτό πιστεύει ο εγκέφαλος αλλά με εξάσκηση ακόμα και αυτό εξαφανίζεται. Το Sparc αποτελεί το πιο διασκεδαστικό VR game που έχω παίξει μέχρι στιγμής και ένα από τα πιο ωραία που έχω δοκιμάσει ποτέ.

Στο Sparc οι δύο μπάλες που βρίσκονται στην πίστα προκαλούν έναν χαμό και δεν ξέρουμε ποια μπάλα να διώξουμε πρώτα!

Κατέρριψε τα ρεκόρ σου
Το Sparc δεν έχει campaign. Εφόσον τελειώσετε το tutorial, μπορείτε να τεστάρετε τον εαυτό σας με τα challenges. Τα challenges αποτελούν μια σειρά από προκλήσεις οι οποίες απαιτούν πολύ καλή γνώση του παιχνιδιού και γρήγορα αντανακλαστικά. Επίσης υπάρχει χρονομέτρηση, οπότε δεν έχετε όλο τον χρόνο να σκεφτείτε πως θα περάσετε την μπάλα ανάμεσα στους τοίχους και να πετύχετε τον στόχο που με το ζόρι φαίνεται. Τα challegnes προσωπικά μου φάνηκαν πολύ ιδιαίτερα και ήταν ο βασικός λόγος που έπαιζα το Sparc για καιρό. Ένα challenge για παράδειγμα είναι μια πίστα με 20 στόχους οι οποίοι εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλον και το να τους πετύχουμε δεν είναι πάντα εύκολο. Με tial and error, μερικοί στόχοι φαίνονται πλέον πανεύκολοι αλλά ο βασικός λόγος που πωρώθηκα ήταν ο χρόνος που μετρούσε και κάθε φορά ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι θα πετύχαινα το 20/20 σε συντομότερο διάστημα.

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει ορισμένα challenges και νιώθετε πιο έτοιμοι για να αντιμετωπίσετε πραγματικούς παίκτες, μπορείτε να μπείτε στο online κομμάτι. Εδώ βλέπουμε πως μπορούμε να παραμετροποιήσουμε την εμφάνισή μας. Μπορούμε να αλλάξουμε στυλ μαλλιών και χρώματα της ενδυμασίας μας, έτσι για να νιώσουμε λίγο ξεχωριστοί! Στην συνέχεια μπαίνουμε σε ένα lobby όπου μπορούμε να παίξουμε λίγο μόνοι μας μέχρι να εμφανιστεί αντίπαλος. Η αλήθεια είναι πως δεν βρίσκουμε παίκτες εύκολα αλλά ούτε και υπερβολικά σπάνια. Μπορεί να περιμένουμε περίπου πέντε λεπτά αλλά ποτέ δεν περίμενα παραπάνω. Φυσικά σε αυτό μετράει και το γεγονός ότι το Sparc υπάρχει και στο HTC Vive και υποστηρίζεται cross play για τους παίκτες από PC και εκείνους από PS4. Η εμπειρία είναι αρκετά ωραία καθώς μπορούμε κατά την διάρκεια του αγώνα να μιλήσουμε με τον αντίπαλό μας και συνήθως οι συζητήσεις που είχα ήταν αρκετά φιλικές. Τέλος, το lag είναι μηδαμινό και η εμπειρία είναι όντως σωστή και για τους δύο παίκτες.

Έντονο και τεχνικά σωστό
Το Sparc μπορείτε να το αποκτήσετε σε PC μέσω του Steam ή σε PS4. Εμείς δοκιμάσαμε την PSVR έκδοσή του και μείναμε ευχαριστημένοι με τον τίτλο σε διάφορους τομείς. Πρόκειται για ένα vSport game το οποίο μας κρατάει σε εγρήγορση, μας πεισμώνει να βελτιώσουμε τους χρόνους μας στις διάφορες προκλήσεις που μας βάζει και να δουλέψουμε το μυαλό μας για να “βγάλουμε” την κάθε πίστα. Ακόμα καλύτερα, το Sparc μας βάζει σε πίστα όπου έχουμε να παίξουμε αντίπαλοι με πραγματικούς παίκτες για να τεστάρουμε τον εαυτό μας.

Τέλος, το γεγονός ότι το μικρόφωνο είναι ανοικτό και μπορούμε να μιλήσουμε με τον άλλο παίκτη, είναι αρκετά ενδιαφέρον ειδικά από την στιγμή που το community είναι τόσο φιλικό που δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσουμε κάτι άσχημο. H CCP έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με το Sparc και θα ήθελα προσωπικά να δω και άλλους τίτλους σαν και αυτόν, με διαφορετική θεματολογία αλλά την ίδια ένταση. Έαν είστε κάτοχοι PSVR, θα σας πρότεινα να έχετε το Sparc στην συλλογή σας οπωσδήποτε.

Θετικά:
- Διασκεδαστικό και έντονο gameplay
- Τεχνικά σωστά φτιαγμένο
- Άπειρες ώρες gameplay στο Online

Αρνητικά:
- Λίγα πράγματα στο Single Player

Βαθμολογία
Γραφικά: 6 
Ήχος: 7.5 
Gameplay: 7.5 
Αντοχή: 7 
Γενικά: 7.2 

Το πιο διασκεδαστικό και σωματικά απαιτητικό VR game που έχω παίξει μέχρι στιγμής.

Χριστιάνα Θάνου

NEWS   VIEW ALL

Sparc

[Αρχική δημοσίευση: 2/3/17] Η CCP Games, εταιρεία ανάπτυξης της σειράς EVE, ανακοίνωσε το Sparc. Ένα VR game συμβατό με όλα τα VR headsets. Θα κυκλοφορήσει για PC και PS4 μέσα στο έτος. Το gameplay θ...
Posted (30 Aug 2017)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Lyricaldemon (Level 22) 16/03/2018 12:58
Είναι το ανίστοιχο Ping ping σε VR!Όμορφο VR,ωραία γραφικά,ελπίζον τας να έχει πιο πολύ κόσμο!Έχει και Non toxic community,οπότε συν!Ωράιο review Χριστιάννα!
Score 7.2
7 User Score
(5 votes )
User Reviews 0
Genre: VR Sports
Developer: CCP
Publisher: CCP
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1-2
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: PSVR: 29/08/2017 και PC: 16/11/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb
Χρήστες που το έχουν.
Κανένας
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.
Notification