Budget Gaming #26: Περιφερειακά Spirit of Gamer

Hot
Γιώργος Λόλας
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
 
0.0 ()
1
Budget Gaming #26: Περιφερειακά Spirit of Gamer

Budget Gaming #26: Περιφερειακά Spirit of Gamer

Χαμηλή τιμή και ικανοποιητικές επιδόσεις.

Η εταιρεία Spirit of Gamer μας έστειλε τα νέα της περιφερειακά για δοκιμή. Σήμερα τεστάρουμε δύο ποντίκια, το ένα της σειράς Pro και το άλλο της σειράς Elite. Για αρχή ξεκινάμε με το Elite M8, ένα μαύρο ποντίκι με λίγες glossy λεπρομέρειες, κόκκινα κουμπιά και αντίστοιχα κόκκινο φωτισμό.

Spirit of Gamer Elite M8
Το Elite M8 αποτελείται αποκλειστικά από πλαστικό, στα αριστερά έχει ένα μεγάλο thumb rest, ακριβώς από πάνω παρατηρούμε τρία κουμπιά, τα δύο πάνε μπρος και πίσω και το τρίτο αποτελεί εξτρά κουμπί που μπορεί να προγραμματιστεί σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η ροδέλα είναι αρκετά αθόρυβη αλλά η ποιότητά της δεν με άφησε τόσο ικανοποιημένη. Ακριβώς από κάτω βρίσκουμε το κουμπί που κάνει τις εναλλαγές στο DPI και βρίσκουμε όλες τις δυνατές ρυθμίσεις από 1.000 μέχρι 4.000 DPI.

O σένσορας που “φοράει” το Elite M8 είναι ο Avago IC 3050 ο οποίος κάνει καλά την δουλειά του και δουλεύει ακόμα καλύτερα σε συνδυασμό με το ειδικό mousepad της συσκευασίας. Το mousepad είναι και αυτό στα χρώματα του ποντικιού δηλαδή μαύρο και κόκκινο αλλά το μέγεθός του είναι κάπως μικρό σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Οπτικός σένσορας: Avago IC 3050
Αριθμός κουμπιών: 7
DPI: 1000-4000
Συνδεσιμότητα: USB
Επιτάχυνση: 20G
Συχνότητα: 1000Hz
Διαστάσεις καλωδίου: 1.8 μέτρα
Βάρος: 115 γραμμάρια
Διαστάσεις: 12.5x7.8x4 εκατοστά

Το SOG Elite M8 μπορείτε να το βρείτε από 25 ευρώ.

SOG Pro M1
Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι της σειράς Pro και κυριαρχεί το μπλε χρώμα τόσο στο ποντίκι όσο και στο mousepad που έρχεται μαζί του. Εξωτερικά η εμφάνιση του Pro M1 είναι αρκετά ωραία καθώς βλέπουμε μαύρο ματ πλαστικό με λεπτομέρειες χρωμίου και μπλε led. Στην περιγραφή του ποντικιού αναφέρεται πως πρόκειται για αμφιδέξιο σχέδιο το οποίο βολεύει και αριστερόχειρες αλλά μια μικρή λεπτομέρεια πουδεν ταιριάζει σε αμφιδέξιο ποντίκι είναι το γεγονός πως τα δύο πλαϊνά κουμπιά βρίσκονται μόνο στην αριστερή πλευρά και όχι και στην δεξιά.

Η ροδέλα του Pro M1 είναι κάπως πιο λεπτή από όσο έχουμε συνηθίσει αλλά κάνει σωστά την δουλειά της και δεν κολλάει. Ακριβώς από κάτω βρίσκουμε το κουμπί που ρυθμίζει το DPI σε 800, 1.000, 1.600 και 2.400 αντίστοιχα και στο led που βρίσκεται πάνω φαίνεται και η ανάλογη ένδειξη. Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, βρίσκουμε τον optical σένσορα Avago A5050 ο οποίος είναι αρκετά αξιόπιστος και δεν βρήκαμε κάποιο πρόβλημα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Οπτικός σένσορας: Avago Α5050
Αριθμός κουμπιών: 6
DPI: 800-2400
Συνδεσιμότητα: USB
Επιτάχυνση: 20G
Συχνότητα: 1000Hz
Διαστάσεις καλωδίου: 1.6 μέτρα
Βάρος: 100 γραμμάρια
Διαστάσεις: 11.8x7.3x3.9 εκατοστά

Μπορείτε να βρείτε το SOG Pro M1 από 20 ευρώ.

Xpert K100 Keyboard
To συγκεκριμένο πληκτρολόγιο από την SOG αποτελεί μια ιδανική λύση για όσους ψάχνουν ένα πληκτρολόγιο με υψηλά πλήκτρα αλλά ταυτόχρονα αθόρυβα. Τα switches του είναι ήμι-μηχανικά και όσο τα χρησιμοποιήσαμε για gaming και πληκτρολόγηση μας φάνηκαν αρκετά αξιόλογα. Αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχει τεχνολογία anti-ghosting για μέχρι και 26 πλήκτρα ταυτόχρονα.

Σαν εμφάνιση το Xpert K100 είναι αρκετά ικανοποιητικό. Βλέπουμε μεταλλική ανθεκτική κατασκευή με ρυθμιζόμενο ύψος και ένα μικρό wrist rest στο κάτω μέρος το οποίο μπορούμε εύκολα να τοποθετήσουμε με τις βίδες που βρίσκονται εντός της συσκευασίας. Το μέγεθος του πληκτρολογίου είναι κανονικό, που πρακτικά σημαίνει ότι περιλαμβάνει και numpad. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν σε κάποιο σημείο macro keys και ούτε κάποιο software για να προγραμματίσουμε άλλες λειτουργίες στα πλήκτρα που θέλουμε.

Ο φωτισμός που προσφέρει το K100 είναι έντονος αλλά αυτό εύκολα ρυθμίζεται πατώντας το FN το πλήκτρο του + ή του - αντίστοιχα. Όσον αφορά τα χρώματα, μπορείτε να αλλάξετε ανάμεσα σε επτά, μπλε, πράσινο, κόκκινο, θαλασσί, κίτρινο, μωβ, άσπρο ή απλά να το απενεργοποιήσετε εντελώς.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος πλήκτρων: ημι-μηχανικά
Τεχνολογία anti-ghosting για έως 26 πλήκτρα
11 πλήκτρα multimedia
Τύπος σύνδεσης: USB
Εργονομία: Wrist Rest-XL Ultra Comfort
Ρυθμιζόμενο ύψος
Μήκος καλωδίου: 1.6 μέτρα
Backlight: Μπλε, πράσινο, κόκκινο, τιρκουάζ, κίτρινο, μωβ, γκρι
Διαστάσεις: 44.3x,16.6x4 εκατοστά
Βάρος: 113 γραμμάρια
Χρώμα: Μαύρο

Μπορείτε να βρείτε το Spirit of Gamer Xpert K100 Keyboard από 40 ευρώ.

PRO-H5 Headset
Αυτό το headset από την SOG αποτελείται από μαύρο πλαστικό με ελάχιστες μπλε λεπτομέρειες. Είναι αρκετά ελαφρύ σαν headset και κάθεται καλά στο κεφάλι μου, παρόλα αυτά η ποιότητα δεν θα λέγαμε ότι ανταποκρίνεται σε απαιτητικούς gamers. Το πλαστικό είναι αρκετά λεπτό και όταν ανοιγοκλείνει το headset ακούγεται ένας περίεργος ήχος. Επίσης τα μαξιλαράκια δεν είναι αρκετά πλούσια και μαλακιά έτσι ώστε να μπορέσει κανείς να φορέσει το headset για αρκετή ώρα.

Με drivers 40mm, ο ήχος που παράγουν τα Pro H5 είναι καθαρός αλλά σίγουρα δεν θα βρείτε τα μπάσα που θέλετε εδώ. Όσον αφορά το μικρόφωνο, εξυπηρετεί σωστά για να κάνετε chat. H σύνδεση στο PC σας γίνεται μέσω audio jack 3,5mm και σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά σε PS4 ή Xbox One, υπάρχει αντάπτορας στην συσκευασία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Απόκριση συχνότητας: 20Hz – 20KHz
Συνδεσιμότητα: Audio jack 3.5mm
Αντίσταση: 32Ω
Ευαισθησία: 117dB

Μπορείτε να βρείτε το Spirit of Gamer PRO-H5 Headset από 20 ευρώ.

XGP Wired PS4 Controller
Το PS4 Wired Gamepad της Spirit of Gamer είναι συμβατό τόσο με PS4 όσο και με PC. Συνήθως τα περισσότερα gamepads ακολουθούν το πρότυπο του Xbox One controller, ωστόσο το συγκεκριμένο πηγαίνει στα πρότυπα του DualShock 4, με το d-pad πάνω αριστερά και τα δύο analog sticks στο κάτω μέρος. Για το κόστος των 40 ευρώ, το d-pad έχει πολύ καλή ανταπόκριση και τα analog sticks όχι απλά ανταποκρίνονται άριστα, αλλά έχουν στιβαρή και ποιοτική κατασκευή, ενώ θα σας θυμίσουν πολύ αυτά του DualShock 4.

Το τεστάραμε σε Action games και Platform και μείναμε ικανοποιημένοι, με εξαίρεση τα shoulder buttons που έχουν φθηνή κατασκευή σαν αυτά που χαλάνε συνήθως και τα trigger buttons τα οποία περιμέναμε πιο στιβαρά. Εδώ η Spirit of Gaming θα έπρεπε να ακολουθήσει το πρότυπο του Xbox One στα trigers ώστε να έχετε καλύτερη ανταπόκριση σε FPS και Racing. Και με 40 ευρώ κόστος η αλήθεια είναι ότι όφειλε να το κάνει.

Legion Blue Armored Headphones
H SOG προσφέρει λύσεις και για εσάς που θέλετε να ακούτε μουσική από in-ear headphones. Tα Legion headphones βγαίνουν σε μπλε και κόκκινη έκδοση και έρχονται με ένα βολικό τσαντάκι μεταφοράς. Υπάρχουν τρία σετ σιλικόνης για να διαλέξετε ανάλογα με το μέγεθος των αυτιών σας. Τα legion ήδη φοράνε το μεσαίο μέγεθος ενώ εντός της συσκευασίας υπάρχει το μικρό και το μεγάλο. Επίσης υπάρχει καλώδιο σύνδεσης το οποίο μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα earphones και σε PC. Γενικότερα μπορείτε να συνδέσετε τα ακουστικά σε PC, PS4, Xbox One, PS3, smartphones και tablets.

Η ποιότητα του ήχου είναι ικανοποιητική, το ίδιο και το μικρόφωνο. Θα λέγαμε ότι είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή που θα βολέψει ιδίως εσάς που μπερδεύονται τα καλώδιά σας καθώς η πλακέ κατασκευή μας κάνει να ξεχνάμε για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος: In-ear
Συνδεσιμότητα: Audio jack 3.5mm
Μήκος καλωδίου: 1.2 μέτρα
Απόκριση συχνότητας: 20Hz - 20KHz
Αντίσταση: 27Ω
Επίπεδο ηχητικής πίεσης (SPL): 93 (± 3) dB
Συμβατότητα: PC, PS4, Xbox One, PS3, Android, iOS

Μπορείτε να βρείτε τα SOG Legion από 20 ευρώ.

Συζητήστε εκτενώς για όλα τα περιφερειακά της Spirit of Gamer στο σχετικό forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification