Nintendo Switch: Εκτίμηση για τις πωλήσεις

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Nintendo Switch: Εκτίμηση για τις πωλήσεις

Nintendo Switch: Εκτίμηση για τις πωλήσεις

Η πρώτη εκτίμηση για το 2017. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 20/1/17] Απομένουν λιγότερο από δύο μήνες για την κυκλοφορία του Nintendo Switch και οι εκτιμήσεις για τις πωλήσεις της κονσόλας αρχίζουν να βγαίνουν στο προσκήνιο.

Ο αναλυτής Michael Pachter της εταιρείας αναλύσεων Wedbush Securities, δήλωσε ότι το Nintendo Switch θα πουλήσει κάτι ανάμεσα σε 6 και 8 εκατομμύρια μονάδες μέσα στο 2017. Ο αριθμός αυτός αν επαληθευτεί θα είναι αρκετά χαμηλός και σίγουρα εκτός των προβλέψεων της Nintendo για τα 2 εκατομμύρια πωλήσεων τον πρώτο μήνα, αριθμό που περιμένουν οι επενδυτές μετά την πτώση μετοχής της Nintendo.

Στο Internet το ενδιαφέρον των gamers δείχνει υψηλό. Η Facebook Page του Nintendo Switch θα φτάσει τα 6 εκατομμύρια Likes, αριθμός άκρως υψηλός για νέα κονσόλα που δεν έχει ακόμη λανσαριστεί. Πριν την τελική αποκάλυψη του Switch η Nintendo είχε 5 εκατομμύρια Likes, τα περισσότερα εκ των οποίων προήλθαν από τις πρώτες ημέρες αποκάλυψης της κονσόλας -προ δύο μηνών-. Το πρώτο τρέιλερ έλαβε 25 εκατομμύρια views, συνεπώς τράβηξε αρκετά την προσοχή του κόσμου.

Παραδόξως, ο Michael Pachter θεωρεί τα games που θα κυκλοφορήσουν στην κονσόλα καλύτερα απ' ότι τα περίμενε "με περισσότερα games από πλευράς Nintendo να ανακοινώνονται, αλλά τις τρίτες εταιρείες να μην στηρίζουν και την τιμή υψηλότερη από το αναμενόμενο". Οι δύο αυτοί λόγοι θα είναι καθοριστικοί για τις συγκεκριμένες πωλήσεις της κονσόλας. Ο Pachter πρόσθεσε κατά λέξη ότι "Οι fanboys θα αγοράσουν την κονσόλα γιατί θα έχουν αρκετό περιεχόμενο μπροστά τους, αλλά οι οικογένειες θα σκεφτούν το πλήθος των games που υπάρχει σε άλλες κονσόλες από τρίτες εταιρείες και εδώ απουσιάζει".

Ο αναλυτής της Wedbush Securities θεωρεί ότι τα 300 ευρώ θα ήταν καλή τιμή το 2013, όταν το PS4 κόστιζε 400 ευρώ και το Xbox One 500 ευρώ, αλλά το 2017 η τιμή αυτή δεν είναι καλή όταν άλλες κονσόλες πωλούνται ακριβότερα. Επίσης, ο Pachter θεωρεί ότι η Nintendo "δεν μπορεί να πείσει τον κόσμο ότι το Switch είναι καλύτερη κονσόλα για το σπίτι απέναντι σε ένα PS4 ή ένα Xbox One που έχουν εκατοντάδες games. Όσοι αγοράζουν κονσόλα θέλουν να παίζουν και τα μεγάλα games, όπως το Grand Theft Auto ή το Call of Duty, τα οποία δεν θα είναι διαθέσιμα στο Switch". Αν η τιμή έπεφτε στα 200 ευρώ τότε ο αναλυτής θεωρεί ότι θα είχαμε μια περίπτωση τύπου Wii, με κατόχους άλλων κονσολών να αγοράζουν το Switch για να παίξουν τα games της Nintendo.

Ο Pachter δεν θεωρεί ότι το Switch θα πουλήσει τόσο αργά όσο το Wii U, γιατί θα έχει καλύτερη γκάμα από games, ενώ στο ερώτημα "Τι θα γινει μετά το 2017;" κατέληξε στο ότι "Αν δεν υπάρξει υποστήριξη από τρίτες εταιρείες τότε θα δούμε το σενάριο του Wii U να επαναλαμβάνεται. Μέχρι τώρα οι τρίτοι publishers δεν δείχνουν πρόθυμοι να δαπανήσουν χρήματα για να κάνουν port τα games τους από το PS4 και το Xbox One στο Switch, καθώς θα τους κοστίσει. Αν όμως π.χ. η Take-Two ανακοίνωνε για το Switch το Red Dead Redemption 2, η EA το Star Wars Battlefront και η Activision το Call of Duty τότε η κατάσταση θα άλλαζε".

Τέλος, ο Michael Pachter θεωρεί ότι ο μικρός αποθηκευτικός χώρος του Switch δείχνει ότι "Η Nintendo δεν κατανοεί το online multiplayer. Η Ιαπωνική εταιρεία -κατέληξε- "πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει τα πάντα και ότι το διαφορετικό θα είναι πάντοτε καλύτερο, την στιγμή που το συμβατικό controller που δημιούργησε πρώτη (σ.σ. στο SuperNes) χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα".

[UPDATE: 21/1/17 - Εκτίμηση πωλήσεων για τα πρώτα τέσσερα χρόνια] Η εταιρεία ερευνών DFC Intelligence ανακοίνωσε σε αναφορά της πως εκτιμάει ότι το Nintendo Switch θα πουλήσει 40 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το τέλος του 2020. Ο αριθμός αυτός αφορά τις πωλήσεων των πρώτων τεσσάρων ετών της κονσόλας.

Αν ισχύσουν τα 40 εκατομμύρια τότε η Nintendo θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη, δεδομένου του ότι το Wii U πούλησε 13 εκατομμύρια, συνεπώς μιλάμε για τριπλάσιο αριθμό πωλήσεων. Σίγουρα δεν θα μπορεί να είναι το ίδιο ικανοποιημένη σε σχέση με το Wii που πούλησε 100 εκατομμύρια μονάδες και άφησε πίσω του Xbox 360 και PS3 με 84 εκατομμύρια έκαστο

Η Nintendo θεωρεί ότι θα πουλήσει 2 εκατομμύρια Switch τον Μάρτιο που θα είναι και ο πρώτος μήνας λανσαρίσματος της κονσόλας. Τον αριθμό αυτό έχουν ζητήσει και οι επενδυτές της Ιαπωνικής εταιρείας. Η DFC θεωρεί ότι το Switch θα προσελκύσει ένα ευρύτερο κοινό από τον Δεκέμβριο του 2017 και έπειτα όταν και θα έχουν κυκλοφορήσει πολύ περισσότερα games (μεταξύ αυτών και το Super Mario Odyssey). Ο επικεφαλής της εταιρείας David Cole, πρόσθεσε επίσης ότι "το software της κονσόλας (games και apps) θα είναι περιορισμένο".

[UPDATE 2: 2/3/17 - Η πρώτη εκτίμηση για το 2017] Η εταιρεία ερευνών SuperData πραγματοποίησε μια πρώτη εκτίμηση πωλήσεων του Switch για το 2017. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η κονσόλα θα φέρει 5 εκατομμύρια πωλήσεις στη Nintendo. 

Το Switch "θα έχει απήχηση μόνο στο πιστό κοινό της Nintendo" αναφέρει η εταιρεία, με το 45% των πωλήσεων να αναμένεται να γίνουν στην Αμερική, το 35% στην Ευρώπη και μόλις το 12% στην Ιαπωνία, εκτίμηση που προκαλεί ολίγον τι έκπληξη. "Το μεγαλύτερο στοίχημα της Nintendo θα είναι να πείσει τους console gamers να αγοράσουν το Switch ως δεύτερη κονσόλα, μιας και πολλοί έχουν ήδη αγοράσει PS4 (53,4 εκατομμύρια πωλήσεις) και Xbox One (26 εκατομμύρια πωλήσεις" καταλη΄γει η εταιρεία.

Η κονσόλα δεν θα πουλήσει άμεσα τον πρώτο καιρό λόγω της υψηλής τιμές και της απουσίας δυνατών launch games, σύμφωνα με την έρευνα, μιας και τα 330 ευρώ χωρίς παιχνίδι θα κάνουν πολλούς gamers να αναθεωρήσουν, την στιγμή που PS4 και Xbox One πωλούνται φθηνότερα και μαζί με παιχνίδι.

Η Nintendo εκτιμά ότι θα έχει 2 εκατομμύρια πωλήσεις μόνο μέσα στον Μάρτιο.

Διαβάστε το Editorial για το Nintendo Switch. Συζητήστε τα πάντα για την κονσόλα σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Efane (Level 24) 20/01/2017 18:45
Αρκετοί απο εμάς έχουν τις ίδιες αρνητικές σκέψεις , ότι μάλλον οι πωλήσεις θα είναι χαμηλές.
Αν τα likes και τα shares αντιπροσωπεύανε την πραγματικότητα, τότε σε κάθε event- party εταιριών θα είχαν ποδοπατηθει πολλοί.
#2 seitar (Level 9) 02/03/2017 15:56
το switch οχι απλα μπενει δυναμικα αλα θα ειναι η προτη κονσολα οσων παιδειον αγωρασουνε.. τα προγνωστικα αλα λεγανε και στις εκλογες τις αμερικης χαχα ..η κονσολα δεν θα ειναι παρε και βαρα εχει αλη φιλοσοφια που θα την δειτε απο αυριο ..το προτο εκσαμηνο μπενει με rime ,mario ,splatoon ,syberia3,και τον σεμπτεμβριο με fifa ,nba17,και φυσικα the legend of zelda breath of the wild really is the best of the best ειδικα σε παιδεια που τους αρεσει οι εξερευνιση, απο αυριο θα μηλαμε για τελειος διαφορετικοι τροποι παιχνιδιων σε videogames που θα ακολουθισουνε και θα πατισουνε πανω στο zelda
Notification