Total War: Warhammer preview

Hot
Γιάννης Μοσχονάς

Γιάννης Μοσχονάς  

I'm applying for a license to thrill, going out on the edge, moving in for the kill!
 
0.0 ()
1
Total War: Warhammer preview

Total War: Warhammer preview

Ο θρίαμβος του κράτους σας κερδίζεται με αίμα.

Η επιλογή της Sega να βάλει την Creative Assembly, developer της σειράς Total War, να αναπτύξει το δικό της Strategy με βάση το προφίλ της σειράς Total War, είναι αν μη τι άλλο κάτι που πολλοί περιμένουμε να δούμε με ανυπομονησία. Το Total War: Warhammer αναμένεται να αποτελέσει δέλεαρ, τόσο για τους οπαδούς της σειράς Total War, όσο και για εκείνους που αγαπούν το Warhammer. Το πασίγνωστο table-top RPG είχε ήδη μία επιτυχημένη μεταφορά στον κόσμο των video games μέσω της σειράς Warhammer 40.000: Dawn of War και μενει να δούμε τι νέο μπορεί να προσφέρει.

Ήρωες και μυθικά πλάσματα
O αυτοκράτορας Karl Franz στέκεται αγέρωχος στην κορυφή του λόφου ανιχνεύοντας με το βλέμμα την πεδιάδα και τον απέναντι ορεινό όγκο όπου έχουν μαζευτεί οι πολυάριθμες δυνάμεις των αυτονομιστών εχθρών του. Ο τριπλάσιος αριθμός των εχθρικών μονάδων, το πανίσχυρο πυροβολικό και η τεράστια εμπειρία πολλών εχθρών στα πεδία των μαχών, βαραίνουν την σκέψη του νέο-εστεμμένου μονάρχη που γνωρίζει ότι οι πιθανότητες είναι συντριπτικές υπέρ του αντιπάλου. To βλέμμα του Franz διασταυρώνεται με εκείνο των στρατιωτών του και στα μάτια τους "διαβάζει" τον έντονο φόβο και την αμφιβολία τους για την αίσια έκβαση της μάχης. 

Για μερικές δραματικές στιγμές μια φωνή στο κεφάλι του τον συμβουλεύει να σηκώσει λευκή σημαία και να υποχωρήσει τρέχοντας με τις μονάδες του μακριά από την μάχη με την ελπίδα οι εχθροί να μην τους προλάβουν την ώρα της οπισθοχώρησης. Το βασιλικό του αίμα και ο υπερήφανος χαρακτήρας του επαναστατεί διαμιάς απωθώντας βίαια τις ηττοπαθείς του σκέψεις και ο Franz ανοίγει το στόμα διαβεβαιώνοντας τους στρατιώτες του ότι η νίκη όχι μόνο είναι εφικτή αλλά θα αποτελέσει τεράστιο θρίαμβο για την αυτοκρατορία, σκορπίζοντας τον τρόμο στους εχθρούς τους. Μια τεράστια σιδερόφρακτη μάζα αρχίζει να κινείται από το απέναντι ύψωμα προελαύνοντας προς το μέρος του αυτοκρατορικού στρατού ενώ τα κανόνια των εχθρών ρίχνουν φλεγόμενες βολές που φτάνουν μέχρι το στρατόπεδο τους. Ο Franz, αντιλαμβανόμενος ότι τα εχθρικά κανόνια, εκτός από τις απώλειες που προκαλούν, μπορούν να συντρίψουν το εύθραυστο ηθικό των στρατιωτών του, δίνει εντολή στην μοναδική έφιππη μονάδα του να κάνει μια αριστοτεχνική μανούβρα από τα αριστερά του βουνού με σκοπό να πλήξει γρήγορα το εχθρικό πυροβολικό. Ο στρατηγός των αντιπάλων βλέπει την κίνηση του αυτοκρατορικού ιππικού αλλά δεν ανησυχεί καθόλου αφού διαθέτει 10...στρέμματα στρατιώτες έτσι δεν αντιδρά, συνεχίζοντας την προέλαση του. Μερικά λεπτά αργότερα, το αυτοκρατορικό ιππικό φθάνει ανενόχλητο στον προορισμό του και θερίζει το εχθρικό πυροβολικό με απανωτές επελάσεις. Βλέποντας τα εχθρικά κανόνια να σιγούν, το ηθικό των στρατιωτών του Franz αναπτερώνεται. Ο στρατός των αντιπάλων αρχίζει να ανεβαίνει σαν ορδή από μυρμήγκια τον λόφο, με τον αρχηγό τους στην πρώτη γραμμή της μάχης.

total-war-warhammer-2

Ένα τεράστιο χαμόγελο απλώνεται στα χείλη του αυτοκράτορα βλέποντας τον αρχηγό των επαναστατών να είναι τόσο εκτεθειμένος. Ψιθυρίζοντας μυστικές οδηγίες στο αυτί του μοναδικού αξιωματικού που έχει στο πλάι του, ο Franz αρχίζει να κραδαίνει με ανυπομονησία το πολεμικό του σφυρί. Στα μισά της εχθρικής προέλασης στον λόφο, οι τοξότες και οι πιστολάδες του Franz αρχίζουν να ραντίζουν τα εχθρικά κορμιά με θανάσιμες βολές. Ενώ η σύγκρουση των δύο στρατών επίκειται, ο Franz αποσπάται από το κυρίως σώμα των δυνάμεων του μαζί με τον υπαρχηγό του και τρέχει με λύσσα ενάντια στον επικεφαλή επαναστάτη αφού πρώτα καταναλώνει ένα ελιξίριο που αυξάνει δραματικά την δύναμη και την ταχύτητα του. Δύο τρία χτυπήματα με το warhammer του και ο αρχηγός των αντιπάλων πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος. Οι επαναστάτες τα χάνουν βλέποντας αυτό που θεωρούσαν μια σύγκρουση – περίπατο να μετατρέπεται σε πιθανή ισοπαλία ή ακόμα και ήττα. Την ώρα που το ηθικό τους πέφτει γοργά, οι αυτοκρατορικοί σπαθοφόροι πέφτουν πάνω τους θερίζοντας κορμιά ενώ ο Franz και ο υπασπιστής του τρέχουν από την μια εχθρική μονάδα στην άλλη σπέρνοντας τον θάνατο.

Οι πρώτες μονάδες των επαναστατών αρχίζουν να υποχωρούν πριν ακόμα εμπλακούν όλες τους οι δυνάμεις στην μάχη. Η ξεχασμένη μονάδα του αυτοκρατορικού ιππικού επανεμφανίζεται στα εχθρικά μετόπισθεν κόβοντας κεφάλια με την… σέσουλα. Ο αυτοκράτορας καλυμμένος από το αίμα των εχθρών του τσακίζει κόκκαλα με το warhammer του σπάζοντας αδιάκοπα το ηθικό των εχθρών που πλέον έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται. Η επαναστατική παράταξη καταρρέει και οι εχθρικές μονάδες το βάζουν στα πόδια προς πάσα κατεύθυνση με τους αυτοκρατορικούς στρατιώτες να τους ακολουθούν αλαλάζοντας. Λίγο αργότερα, η μάχη τελειώνει αφήνοντας στο πεδίο της μάχης εκατοντάδες θύματα.       

Μόλις τοποθετήσετε νοερά τον εαυτό σας στον ρόλο του Karl Franz θα είστε σε θέση να πάρετε μια μικρή γεύση από τα φοβερά συναισθήματα και τις συγκινήσεις που σας περιμένουν παίζοντας το Total War: Warhammer. Στο σκηνικό που σας περιέγραψα, η γνωστή μπάρα που εμφανίζεται πριν από μια μάχη και αποκαλύπτει τις πιθανότητες επιτυχούς διεξαγωγής της με γνώμονα την δυναμικότητα και τον αριθμό των μονάδων, μου έβγαζε ότι δεν είχα ούτε 1% πιθανότητα να κερδίσω την μάχη. Αναλαμβάνοντας προσωπικά την διοίκηση του στρατού και εκτελώντας τις κινήσεις που σας ανέφερα πέτυχα μια close victory με βάση της απώλειες και heroic victory για εμένα αφού κατάφερα να ξεπεράσω τέτοιες πιθανότητες.

Βάζοντας τα θεμέλια μιας απέραντης αυτοκρατορίας
Η εφαρμογή των κανόνων της σειράς Total War στον κόσμο του Warhammer θα έλεγα ότι άργησε υπερβολικά διότι το setting του τελευταίου είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της. Στο Warhammer ο πόλεμος ανάμεσα στις φυλές του είναι η μόνη σταθερά που υπάρχει. Το αβυσσαλέο μίσος και η περιφρόνηση που αισθάνονται όλοι προς όλους οδηγεί αδιάκοπα σε συγκρούσεις που ξεκινούν από μικρές αψιμαχίες και ενίοτε κλιμακώνονται σε ολοκληρωτικό πόλεμο με χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Θα μπορούσαν να υπάρξουν καλύτερα game mechanics από αυτά του Total War που ανήγαγε τον ολοκληρωτικό πόλεμο σε τέχνη; Ως φανατικός οπαδός του Warhammer universe χαίρομαι που έχει μετατραπεί σε "μασκότ" των πολεμικών βιντεοπαιχνιδιών και η χαρά μου ξεχείλισε μόλις έμαθα ότι το Total War: Warhammer έχει προγραμματιστεί για τριλογία με μπόλικα DLCs και expansions.

Ο χειρισμός του νέου Total War είναι πανομοιότυπος των πρόσφατων τίτλων της σειράς. Κατανεμημένες σε μικροσκοπικά εικονίδια σε όλα τα σημεία της οθόνης (ώστε να μην κόβουν την πανοραμική θέα του χάρτη) βρίσκονται οι πλούσιες διοικητικές σας επιλογές. Η εκμάθηση των εικονιδίων είναι παιχνιδάκι αν παίξατε το TW: Attila και σχετικά εύκολη αν το Warhammer είναι η πρώτη σας επαφή με τα Total War. Το χτίσιμο ενός υγιούς κράτους το οποίο τροφοδοτεί με την σειρά του τις πολεμικές σας επιχειρήσεις με πανίσχυρες μονάδες είναι εύκολο, φοβερά συναρπαστικό και αποτελεί το κομμάτι της διαχείρισης πόρων στο Total War: Warhammer. Το μοτίβο είναι απλό στην κατανόηση και εύκολο στην εφαρμογή του. Αφού ρίξετε μια γρήγορη ματιά στα είδη κτιρίων που μπορείτε να κτίσετε ανά περιοχή εστιάζετε το ενδιαφέρον σας σε εκείνα που ξεκλειδώνουν τις ισχυρότερες μονάδες στο παιχνίδι ή αυτές που σας αρέσουν περισσότερο εμφανισιακά. Βλέπετε τις προϋποθέσεις που χρειάζονται και αδειάζετε το θησαυροφυλάκιο σας προς την υλοποίηση τους. Στην γενική διαταγή ανά επαρχία (province) θα ταλαντευτείτε μεταξύ της αύξησης των φόρων, της ανάπτυξης του πληθυσμού και της ενδυνάμωσης του public order ώστε να αποτρέψετε πιθανή εξέγερση των δυσαρεστημένων υπηκόων σας.

total-war-warhammer-4

Στις ωραιότερες στιγμές της 25ωρης μέχρι στιγμής εκστρατείας  μου συγκαταλέγω την εξουδετέρωση μιας επαναστατικής κίνησης που αποτέλεσε για το κράτος μου μεγαλύτερη απειλή από εκείνη του Σπάρτακου για την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Ο επαναστατικός στρατός ξεχείλιζε από ελίτ μονάδες που δεν είχα αποκτήσει ακόμα στον δικό μου στρατό και πέρασαν μερικοί γύροι μέχρι να μαζέψω τις απαραίτητες δυνάμεις και να τον αντιμετωπίσω στην μάχη συντρίβοντας τον, χάρη στον ηρωισμό του αυτοκράτορα και των υπαξιωματικών του. Όλες οι διοικητικές σας αποφάσεις έχουν μικρές και μεγάλες συνέπειες στο μέλλον της εκκολαπτόμενης αυτοκρατορίας σας υπηρετώντας με συνέπεια την πρόθεση του Total War Warhammer να σας προσφέρει την πλήρη εμπειρία ενός αρχηγού κράτους.

Το να χτίζεις σαν επαγγελματίας αρχιτέκτονας όμορφα χωριά και πόλεις και το να πίνεις το αίμα των υπηκόων σου με φόρους είναι μια μόνο πλευρά της διαχείρισης πόρων στο παιχνίδι. Οι τεχνολογίες πάνε πακέτο με το εκάστοτε faction και ακολουθούν πολλές διακλαδώσεις (technology tree γαρ). Θέλετε να δυναμώσετε συγκεκριμένες ομάδες και να μειώσετε το κόστος κατασκευής τους ή να αυξήσετε το leadership, την αποδοτικότητα των φόρων και του εμπορίου; Εσείς κρατάτε πάντοτε το μαχαίρι και το πεπόνι επιλέγοντας τι και πόσο θα κόψετε ανάλογα με τις περιστάσεις. Μέχρι να ωριμάσει το κράτος σας και να είναι έτοιμο για πολεμικές επιχειρήσεις σε όλη την ήπειρο του Warhammer θα περάσουν πολλές ώρες θέασης των λαχταριστών στατιστικών που αυξάνονται αργά αλλά σταθερά ικανοποιώντας την άσβεστη «πείνα» για πολλαπλασιασμό των αγαθών που χαρακτηρίζει όλους τους ανθρώπους.

Η διπλωματία εκτελείται με μια σειρά προκαθορισμένων απαιτήσεων και παραχωρήσεων  όπου έξυπνα τοποθετημένα εικονίδια δίπλα στις επιλογές σας πληροφορούν εκ των προτέρων για το ποσοστό επιτυχίας που έχετε. Σε αυτό τον τομέα, η μεγαλύτερη ανταμοιβή σας είναι να αλλάξετε τις διαθέσεις ενός εχθρικού faction απέναντι σας παρατηρώντας προσεκτικά την καρτέλα των στατιστικών του και "αποπλανώντας" το. Για παράδειγμα, το faction των greenskins που φλερτάρετε αντιπαθεί τους νάνους; Ακολουθήστε πολιτική εναντίον τους. Δεν τους αρέσει το corruption από τις δυνάμεις του χάους; Γιατί δεν βάζετε τους priests σας να ξεβρομίσουν τα εδάφη σας αλλά και των greenskins; Όσο ικανοποιείτε τις επιθυμίες ενός faction αλλάζετε τις διαθέσεις του απέναντι σας κερδίζοντας σταδιακά πανίσχυρους συμμάχους εκεί που τους χρειάζεστε.

total - war - warhammer

Battlefield 40.000 πτωμάτων!
Το empire management στοιχείο του Total War Warhammer θα σας ικανοποιήσει πολύ παρότι είναι περιορισμένο σε σχέση με τα προηγούμενα μέρη του franchise, η μάχη όμως και η ανάπτυξη agents και στρατών ώστε να βγαίνετε νικητές από την σφαγή θα σας προσφέρει τις ωραιότερες εμπειρίες στο παιχνίδι. Για πρώτη φορά στα χρονικά των Total War οι agents σας αγωνίζονται σαν άτομα στο πεδίο της μάχης, χρησιμοποιώντας πανίσχυρα όπλα, εξοπλισμό, potions, ακόλουθους και μαγικά ξόρκια για να αλλάξουν την πορεία της μάχης. Η συμμετοχή στην μάχη και η εξόντωση εχθρών τροφοδοτεί τους agents σας με πολλά xp για να τα σπαταλήσετε στο skill tree τους. Ανάλογα με την μάχη και όσο ανεβαίνουν επίπεδα, οι agents γεμίζουν με όπλα, potions και ακόλουθους που αναβαθμίζουν τρομερά τα στατιστικά τους. Ο agent δεν είναι απλά ο καλύτερος πολεμιστής του στρατού αλλά και ο δημιουργός ενός χολιγουντιανού υπερθεάματος όταν χρησιμοποιεί τις μαγικές του ικανότητες. Πυρακτωμένες μπάλες υλοποιούνται με την επίκληση του agent και, φεύγοντας με μεγάλη ταχύτητα από τα χέρια του, διαγράφουν μια ευθεία τροχιά και σκάνε σαν μπάλα κανονιού στην εχθρική μονάδα σκοτώνοντας ότι αγγίξουν και πανικοβάλλοντας όποιον στέκεται ακόμα όρθιος. Εκτός από την στοιχειακή παίζει και μπόλικη μαύρη μαγεία στο παιχνίδι με εξίσου εντυπωσιακά οπτικά εφέ.

Σε όλες τις μάχες που θα διεξάγετε γίνεται πανζουρλισμός. Ακούγονται ουρλιαχτά, ποδοβολητά αλόγων, κλαγγές ατσάλινων όπλων που βρίσκουν πάνω σε σάρκα ή σε αρματωσιά, εκπυρσοκροτήσεις πυροβόλων όπλων, κανονιές, βλήματα σφυρίζουν από όλες τις κατευθύνσεις. Ο ανατριχιαστικός ήχος των φτερών ιπτάμενων τεράτων και η απότομη προσγείωση τους στο κέντρο μιας διμοιρίας προκαλεί δέος. Γιγάντιες τερατόμορφες φιγούρες τρέχουν μουγκρίζοντας και λιώνουν κόκκαλα με τα όπλα και τα νύχια τους. Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν μέσα στα αυτιά σας δίνοντας ρυθμό στον χορό του θανάτου που εκτελείται γύρω σας. Η αδρεναλίνη αυξάνεται μέσα σας παρέα με το απολαυστικό θέαμα που αναπαριστά με τέλειο τρόπο μια μονομαχία μέχρι θανάτου ανάμεσα σε μυθικά πλάσματα τεράστιας ισχύος. «Παγώνοντας» την μάχη δίνετε τις οδηγίες σας σε κάθε μονάδα και agent ξεχωριστά λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες τους. Ενίοτε μονάδες του τακτικού στρατού και agents χιμούν σαν όρνεα πάνω στην επικινδυνότερη μονάδα του εχθρού μέχρι να την καταβάλλουν, αλλάζοντας έτσι τους συσχετισμούς στην σύγκρουση. Ο θάνατος ενός agent ρίχνει το ηθικό του στρατού αυξάνοντας τις πιθανότητες νίκης του αντίπαλου στρατοπέδου. Ο φανταστικός αυτός χορός του θανάτου θα σας θυμίσει έντονα το mode Third Age με Tolkien θεματολογία του Medieval 2: Total War.         

Το χτίσιμο ενός agent είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή σας παίζοντας το Total War Warhammer πλην την μάχης. Από την αρχή αποφασίζετε ποιο "κλαδί" του skill tree του θα ακολουθήσετε ανάλογα με το ρόλο που τον προορίζετε στην μάχη. Ένας μάγος ή ένας νεκρομάντης θα αναπτύξει τις στοιχειακές ή τις "εωσφορικές" του δυνάμεις ώστε να λειτουργήσει πρωτίστως σαν ένας υπερφυσικός ακροβολιστής που μοιράζει θάνατο από μακριά χωρίς να διακινδυνεύει την σωματική του ακεραιότητα. Ένας ηγέτης – πολεμιστής που βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή της μάχης πρέπει να έχει φοβερή θωράκιση και βαρύ χέρι για να τσακίζει κατά δεκάδες τους εχθρούς που τον πλησιάζουν. Τεράστιο ρόλο στην επιτυχία παίζει ο παράγοντας φόβος. Οι μονάδες και οι agents που προξενούν φόβο με την παρουσία τους μπορούν να τρέψουν σε φυγή τον μισό αντίπαλο στρατό για λίγο, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπολεμιστές τους να προξενήσουν μεγάλες απώλειες χωρίς κίνδυνο για τους ίδιους. Θα ξεχειλίσετε από χαρά χτίζοντας προσεκτικά έναν agent και παρακολουθώντας τα αποτελέσματα των επιλογών σας στην μάχη.      

Διεξαγωγή ολοκληρωτικού πολέμου σε παγκόσμιο επίπεδο
Στο multiplayer κομμάτι αφαιρείται η δυνατότητα pause της δράσης ώστε να δώσετε με την ησυχία σας τις εντολές στις μονάδες και έτσι εισέρχεται ένας ισχυρός στρεσογόνος παράγοντας. Για να τον αντιμετωπίσετε αποφύγετε τις multiplayer συγκινήσεις μέχρι να μάθετε καλά τις μονάδες και τους agents όλων των factions ώστε να ξέρετε ποιες μονάδες θα χρησιμοποιήσετε ενάντια σε συγκεκριμένους εχθρούς και ποια agent skills είναι κατάλληλα για να σκορπίσετε τον τρόμο στην εχθρική παράταξη. Μόλις μάθετε τέλεια τα χαρακτηριστικά των στρατών σας θα κυριαρχήσετε στο multiplayer και θα νοιώσετε υπέροχα νικώντας πανέξυπνους και πολυάριθμους αντιπάλους με τις περίτεχνες τακτικές σας.

Αν ο επεξεργαστής σας δεν είναι τετραπύρηνος και η RAM είναι ανεπαρκής, μην πλησιάσετε το Total War Warhammer. Το σύρσιμο στον γενικό χάρτη και στις μάχες μπορεί να συγκριθεί μόνο με κάμπια με τα frames να πέφτουν κάτω από τα 10, ειδικά αν κάνετε το λάθος να μεγεθύνετε στο σημείο που σφάζει κόσμο ο agent ή εκεί όπου μόλις πέρασε το μαγικό του ξόρκι σκορπίζοντας τον τρόμο και τον θάνατο. Αν το σύστημα σας πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι το optimization στα γραφικά είναι πολύ καλύτερο του Rome 2 Total War και εφάμιλλο του Total War Attila. Τα frames δεν δείχνουν τάση πτώσης στα medium settings ούτε και στα ultra αν η κάρτα γραφικών σας έχει 1 GB και πάνω και η απεικόνιση όλων των λεπτομερειών στον χάρτη και στο πεδίο της μάχης είναι απίθανη. Η μορφολογία του εδάφους είναι ευκρινής με την χλωρίδα και την πανίδα να μετακινείται αδιάκοπα από γύρο σε γύρο. Θα δείτε πολλά πλάσματα της φύσης να περιφέρονται στην επικράτεια σας και θα θαυμάσετε την σταδιακή μεταμόρφωση του τοπίου ενόσω η πόλη σας απλώνεται παντού. Από τις ομορφότερες οπτικές εμπειρίες για εμένα ήταν το χτίσιμο των πέτρινων πόλεων των νάνων: εκεί που ένα λεπτό πριν υπήρχε ένας άγονος ορεινός όγκος ξαφνικά εμφανίζεται μια τεράστια πέτρινη αψίδα, φωταγωγημένη που σφύζει από ζωή. Θα βαρεθείτε να μεγεθύνετε τις περιοχές του χάρτη ώστε να θαυμάσετε όλες τις μικρολεπτομέρειες του και παρόμοια τακτική θα ακολουθήσετε στην μάχη επιχειρώντας να διακρίνετε τις κινήσεις των στρατιωτών σας, τον τρόπο με τον οποίο εκτελούν τα kills, τις αντιδράσεις και τα animations των εχθρών και ένα τεράστιο πλούτο οπτικής πληροφορίας που θα σας τοποθετήσει βαθύτερα στην καρδιά του μακελειού.

total-war-warhammer-3         
Ασχολούμενος με το Total War Warhammer με χάλασε ο μικρός αριθμός των factions, ασχέτως αν το παίξιμο του καθενός είναι τελείως διαφορετικό από του άλλου. Τα Orcs εμφανίζονται πιο αιμοδιψή από τους βρικόλακες με τον δείκτη πολεμικής ετοιμότητας να πέφτει όσο τα όπλα τους δεν βάφονται με αίμα. Η εμφάνιση του Waaagh με την προσθήκη βοηθητικού στρατού από το πουθενά είναι ένας μηχανισμός μεγάλης απόλαυσης που επιτρέπει στα orcs να πολεμούν αδιάκοπα με υπέρτερους αντιπάλους. Στον αντίποδα οι βρικόλακες ανασταίνουν αβέρτα τους πεσμένους στρατιώτες τους σε μορφή ψόφιων μπουλουκιών βέβαια αλλά έτσι ο αριθμός τους ανανεώνεται γρήγορα και οι στρατοί τους ξεχειλίζουν από μαχητές. Οι δυνάμεις των νάνων και της αυτοκρατορίας διακρίνονται για τις πολεμικές τους ικανότητες και δεν έχουν ανάγκη από μαγεία και παγίδες για να κυριαρχήσουν. Η ποικιλία σε μονάδες είναι μεγάλη και η διοίκηση τους ανάλογα με τα δυνατά τους σημεία τρομερά αποτελεσματική. Ευτυχώς έχει προγραμματιστεί η κυκλοφορία του DLC Chaos Warriors με την κυκλοφορία του Total War Warhammer διότι Warhammer με τους Chaos στον ρόλο guest star σαν τους μογγόλους στο Medieval δεν επρόκειτο να ικανοποιήσει κανένα μας. Ενώ η διπλωματία έχει ψαχνό στο νέο Total War, το εμπόριο (trade) είναι της πλάκας. Ελάχιστα εξαγώγιμα προϊόντα μπορείτε να παρασκευάσετε ή να μαζέψετε από τα εδάφη σας έτσι είναι ένα συστατικό που δεν παίζει σημαντικό ρόλο και ευελπιστώ ότι θα ενισχυθεί σε επόμενα DLC και στα sequels.

Αν και είναι εγγεγραμμένο πλέον στο DNA ημών των φανατικών των Total War η επιθυμία να καταλαμβάνουμε όλα τα settlements προκειμένου να αυξήσουμε στο μάξιμουμ την περιουσία μας και να χαιρόμαστε έναν μεγάλο αριθμό από οικισμούς υπό τις διαταγές μας, στο Total War Warhammer μπαίνει στην μέση η λαογραφία του κόσμου του. Ανάλογα με το faction που κυβερνάτε δεν θα μπορείτε να κατοικήσετε σε settlements συγκεκριμένων factions με αποτέλεσμα να πρέπει είτε να τα λεηλατήσετε και να φύγετε με γεμάτες τσέπες, είτε να τα ισοπεδώσετε. Προσωπικά δεν με ενόχλησε το γεγονός διότι με ανάγκασε να εξαφανίσω αρκετές πόλεις κάτι που δεν θα το έκανα ποτέ με την θέληση μου. Άφησα για το τέλος το μεγαλύτερο ατού του νέου Total War. Όσο ασχολήθηκα μαζί του δεν παρατήρησα να υπάρχει περιορισμός στο πόσους στρατούς μπορεί να ελέγχει το faction μου γεγονός που έφερε στο μυαλό μου τις μεγάλες στιγμές του Medieval 2 με τον χάρτη να ξεχειλίζει από στρατεύματα.  

Πολλά υποσχόμενη εμπειρία
Απομένουν μόλις πέντε ημέρες πριν την κυκλοφορία του νέου Total War, το οποίο -κακά τα ψέμματα- απευθύνεται περισσότερο στους οπαδούς της Creative Assembly παρά στους αντίστοιχους της Relic Entertainment, από την οποία περιμένουν το Warhammer 40.000: Dawn of War III. Πολλοί θα αναρωτιέστε αν μετά από αυτή την πρώτη εικόνα μπορούν δύο ιστορικές σειρές να ενωθούν εις σάρκα μία και να μας κρατήσουν προσηλωμένους. Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις που αποκομίσαμε μας πείθουν χωρίς αμφιβολία για την ποιότητα της Creative Assembly, η οποία τίμησε την ομώνυμη σειρά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το Total War: Warhammer θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαϊου για PC και Mac. Συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Tsourekas (Level 2) 19/05/2016 17:25
Με τα γραφικά τι παίζει; Τα "ψιλοφουσκώσανε " στις παρουσιάσεις για άλλη μια φορά, ή είναι η ιδέα μου;
#2 +1 landogar (Level 13) 20/05/2016 01:11
Έχω παίξει κάμποσα Total War αν και δεν με τρέλαιναν. Όμως λόγω Warhammer σκέφτομαι σοβαρά να το αγοράσω. Ωραίο και αναλυτικό preview,απλά θα περιμένω το τελικό review για να σιγουρευτώ.
#3 +1 ashbringer (Level 25) 20/05/2016 07:50
Πολύ ωραίο άρθρο απο τον Γιάννη.Απο ότι φαίνεται το συγκεκριμένο game θα είναι κάτι ξεχωριστό στην ιστορία των Total War games.
#4 +2 Galilaios (Level 14) 20/05/2016 16:34
Quoting Tsourekas:
Με τα γραφικά τι παίζει; Τα "ψιλοφουσκώσανε" στις παρουσιάσεις για άλλη μια φορά, ή είναι η ιδέα μου;

Δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο.
Θέλει και μηχάνημα όμως, στο preview βλέπεις High Settings
#5 +2 Blood King (Level 25) 20/05/2016 19:05
Quoting Tsourekas:
Με τα γραφικά τι παίζει; Τα "ψιλοφουσκώσανε" στις παρουσιάσεις για άλλη μια φορά, ή είναι η ιδέα μου;


Τα γραφικά είναι εκπληκτικά και τα απολαμβάνεις πραγματικά κυρίως στο ζουμάρισμα αλλά πρέπει να είναι ισχυρό το σύστημα σου για να αποδώσουν στο μάξιμουμ.
#6 Tsourekas (Level 2) 20/05/2016 19:11
Ok guys thanks! Αυτά τα βίντεο μας άνοιξαν την όρεξη, υπομονή λίγες μερούλες ακόμα!
#7 jimisgate7 (Level 6) 14/06/2016 15:11
mia xara kali sinexia!