Sniper: Ghost Warrior 3 preview

Hot
Παντελής Δασκαλέλος

Παντελής Δασκαλέλος  

Now playing Crysis 2, Gears of War 2 και Tom Clancy's H.A.W.X
 
0.0 ()
1
Sniper: Ghost Warrior 3 preview

Sniper: Ghost Warrior 3 preview

Οι εντυπώσεις μας από την beta του επερχόμενου open world FPS.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι snipers ασκούσαν πάντα μια περίεργη γοητεία. Τα κατορθώματα αυτών των μοναχικών πολεμιστών έχουν μείνει στην ιστορία και έχουν γίνει ευρέως γνωστά στις μάζες μέσα από διάφορες ταινίες (American Sniper, Enemy At the Gates), νουβέλες (War of the Rats), αλλά και video games. Στην τελευταία κατηγορία συναντάμε τις σειρές Sniper: Ghost Warrior και Sniper Elite, οι οποίες έχουν ένα ιδιαίτερα φανατικό κοινό. Η σειρά Sniper Elite μας έχει χαρίσει κάποιες αντικειμενικά αξιόλογες κυκλοφορίες, ενώ αντίθετα τα δύο κεφάλαια του Sniper: Ghost Warrior αποτελούν μετριότατα FPS. Ενδεχομένως κανείς δεν θα είχε μπει στον κόπο να ασχοληθεί μαζί τους, αν ο κεντρικός πρωταγωνιστής τους ήταν οτιδήποτε άλλο πάρα sniper. Οι κριτικές δε που απέσπασε τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς ήταν αποκαρδιωτικές. Το παράδοξο όμως είναι ότι συνολικά πούλησαν περισσότερα από 5.5 εκατομμύρια αντίτυπα, κάνοντας την City Interactive να τρίβει τα χέρια της με ικανοποίηση και να στοχεύει ακόμη ψηλότερα με την κυκλοφορία του Sniper: Ghost Warrior 3.

Στην προκειμένη περίπτωση αξίζει να σημειώσουμε ότι μιλάμε για ένα game που αναπτύσσεται εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, έχοντας μάλιστα ένα πολύ μεγαλύτερο budget από τους προκατόχους του. Ο ίδιος ο πρόεδρος της City Interactive (Marek Tyminski) μάλιστα είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ο στόχος της εταιρείας του είναι να μας παρουσιάσει ένα triple A FPS που θα αποτελέσει μέτρο αναφοράς για όσους παίκτες ψάχνουν μια αυθεντική sniper εμπειρία. Φυσικά ανάλογες παχυλές δηλώσεις έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές στο παρελθόν από διάφορους developers, οπότε διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις. Παρόλα αυτά, παίζοντας την beta του Sniper: Ghost Warrior 3 διαπιστώσαμε ότι αρκετά από τα λεγόμενα των developers δείχνουν να ευσταθούν, καθώς έχουμε να κάνουμε όντως με ένα μεγαλεπήβολο project.

sniper ghost warrior 3 preview 1

Κάντο όπως το Far Cry
Σε αντίθεση με τα δύο πρώτα Sniper: Ghost Warrior, τα οποία είχαν γραμμική ροή, το τρίτο κεφάλαιο της σειράς διαθέτει έναν open world κόσμο. Το όλο στήσιμο μας θύμισε αρκετά το Far Cry (κυρίως τα Far Cry 3 και 4), αφού μεταξύ άλλων έχετε και ένα όχημα για να μετακινείστε πιο γρήγορα. Για να είμαστε ειλικρινείς και στο Sniper: Ghost Warrior υπήρχαν κάποιες αποστολές (αυτές που έπρεπε να χρησιμοποιήσετε stealth), οι οποίες μπορούσαν να ολοκληρωθούν με διάφορους τρόπους. Εδώ επίσης έχετε περισσότερα gadgets στην διάθεσή σας και μάλιστα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και drones για να κάνετε scout μια περιοχή και να εντοπίσετε τους στρατηγικούς στόχους, τις τοποθεσίες των φρουρών κ.ο.κ.

Οι ομοιότητες με τα Far Cry δεν περιορίζονται στον ανοιχτό προς εξερεύνηση κόσμο, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε craft αντικείμενα, αλλά και διάφορους τύπους σφαιρών. Μπορείτε για παράδειγμα με τα κατάλληλα resources να κατασκευάσετε armor piercing ή explosive rounds, τόσο για το sniper rifle σας, όσο και για το assault rifle σας. Επιπροσθέτως, υπάρχει και ένα leveling system που χωρίζεται σε τρία ξεχωριστά skill trees (Sniper, Ghost, Warrior). Για παράδειγμα υπάρχει ένα skill στο Sniper tree που σας επιτρέπει να κρατήσετε για περισσότερη ώρα την αναπνοή σας πριν πυροβολήσετε, ενώ στο Ghost tree συναντάμε κυρίως skills που σας επιτρέπουν να κινηθείτε όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα. Αντίθετα, στο Warrior tree υπάρχουν skills για αυτούς που προτιμούν τις “all guns blazing” τακτικές. Στην beta ξεκλειδώσαμε skills και από τις τρεις κατηγορίες, εντούτοις δεν γνωρίζουμε αν στην τελική έκδοση είναι πιθανό να ξεκλειδώσετε όλα τα skills και από τις τρεις κατηγορίες ή αν θα πρέπει να επικεντρωθείτε μόνο σε κάποιες εξ' αυτών.

sniper ghost warrior 3 preview 2

Οι κλασικές παθογένειες
Στην περίπτωση που έχετε παίξει το Sniper: Ghost Warrior γνωρίζετε από πρώτο χέρι, ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σειράς είναι το A.I. H τεχνητή νοημοσύνη των αντίπαλων στρατιωτών είναι και εδώ ή του ύψους ή τους βάθος. Κοινώς άλλες φορές αδυνατούν να σας αντιληφθούν ακόμη κι αν βρίσκεστε δίπλα τους κι άλλες σας εντοπίζουν από χιλιόμετρα μακριά ή ακόμη κι όταν βρίσκεστε πίσω από τοίχους κτηρίων. H City Interactive θα πρέπει να σπεύσει να διορθώσει αυτά τα προβλήματα, καθώς μεσολαβούν μόλις δύο μήνες μέχρι την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Ένα ακόμη πρόβλημα που συνεχίζει να υφίστανται από τα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς, αν και ευτυχώς σε μικρότερο βαθμό, είναι το gunplay. Θυμάμαι ότι πραγματικά είχα απηυδήσει με την απαράδεκτη ανάκρουση των assault rifles και με τα bullet physics στο Sniper: Ghost Warrior. H κατάσταση εδώ είναι κάπως καλύτερη, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση.

Θα “γονατίσει” το PC σας
To Sniper: Ghost Warrior 3 χρησιμοποιεί την CryEngine, μια σχετικά “βαριά” μηχανή γραφικών, η οποία μας όμως μας έχει δώσει κατά κύριο λόγο εντυπωσιακά δείγματα γραφής. Δοκιμάζοντας την επερχόμενη δουλειά της City Interactive σε ένα mid-end PC δεν μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσιαστήκαμε, καθώς χρειάστηκε να ρίξουμε την ανάλυση κάτω από τα 1080p στα low settings για να έχουμε σταθερό frame rate στα 60fps. Με άλλα λόγια θα πρέπει να γίνει καλύτερο optimization από πλευράς των developers, αλλιώς θα χρειαστείτε ένα πραγματικά πανίσχυρο PC για να παίξετε με αξιώσεις. Όσον αφορά το level design και τη γενικότερη απόδοση της Γεωργιανής υπαίθρου πάντως το Sniper: Ghost Warrior 3 τα καταφέρνει περίφημα. Να σημειωθεί επίσης ότι υπάρχει δυναμική εναλλαγή ημέρας/νύκτας.

sniper ghost warrior 3 preview 3

Πλέον το περιμένουμε με αγωνία
Τα λεγόμενα της City Interactive όσον αφορά το budget ευσταθούν πλήρως, καθώς τα production values του Sniper: Ghost Warrior 3 είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα των προκατόχων του. Ο open world κόσμος, το crafting και το leveling system είναι μια σειρά από αξιόλογες προσθήκες, αλλά δυστυχώς αρκετά από τα προβλήματα των δύο πρώτων κεφαλαίων της σειράς εξακολουθούν να παραμένουν. Το σημαντικότερο εξ' αυτών είναι το A.I. Στην περίπτωση που το πρόβλημα αυτό επιλυθεί, βελτιωθεί κάπως το gunplay και γίνει καλύτερο optimization στα PC πάντως, η City Interactive αναμένεται να κάνει την έκπληξη και να μας παρουσιάσει ένα εξαιρετικό FPS.

Το Sniper: Ghost Warrior 3 θα κυκλοφορήσει στις 4 Απριλίου 2017 για PC, PS4 και Xbox One. Για εκτενή συζήτηση επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 nickarma (Level 12) 04/02/2017 21:23
Ενδιαφέρον preview Παντελή.Έχω τερματίσει τα πρώτα δύο και συμφωνω οτι παροτι πουλησαν οι reviewers τα εθαψαν.Ελπιζω το τριτο να διακριθει εστω.Εγω σκοπευω ξανα να το παιξω οπωσδηποτε αρκει να μου το επιτρεψει το PC μου.
#2 Divine Raiden (Level 26) 06/02/2017 00:48
Αξιόλογο review,όπως σου απάντησα και στο άλλο post δεν νομίζω ότι είναι τόσο βαρύ.Πρέπει να είχε θέμα με το vertical sync.Με το που το έβγαλα έιχα comble fps και δεν έχω πάρα πολύ δυνατό PC.Πάντως οτι θέλει optimize το θέλει και με το παραπάνω.Για αγορά πάντως δεν με έψησε το παιχνίδι αν και μου άρεσε...
#3 Efane (Level 24) 06/02/2017 01:10
εμένα δεν μου αρέσει το game, έχω παίξει τα δύο πρώτα και τα βρήκα "πρόχειρα" με αρκετά προβλήματα,
αν έχουν βελτιώσει το παιχνίδι φέτος ίσως ασχοληθώ!
#4 Lordwinter (Level 28) 17/02/2017 17:27
Quoting nickarma:
Ενδιαφέρον preview Παντελή.Έχω τερματίσει τα πρώτα δύο και συμφωνω οτι παροτι πουλησαν οι reviewers τα εθαψαν.Ελπιζω το τριτο να διακριθει εστω.Εγω σκοπευω ξανα να το παιξω οπωσδηποτε αρκει να μου το επιτρεψει το PC μου.

Θυμάμαι τον εαυτό μου πριν το 2012 που αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά στην συγγραφή των reviews να απορεί με τις βαθμολογίες σε διάφορα games, τα οποία και είχα απολαύσει με χαρακτηριστικά παραδείγματα Kingdom Under FIre: Circle of Doom και Too Human. Συμφωνώ απόλυτα ότι το πρώτο Sniper Ghost Warrior είναι ένα game που έχει θαφτεί άδικα, για μένα είχε δύο προβλήματα μόνο, στο A.I. και στο gunplay με τα assault rifles. Ως ένα βαθμό τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και εδώ, αλλά το όλο πακέτο εξαιτίας και της open world φύσης κάνει το τρίτο κεφάλαιο της σειράς πολύ ελκυστικό.

Όσον αφορά για τις απαιτήσεις, εμένα η beta γονάτισε το PC μου (διαθέτω ένα mid-end σύστημα). Εξαρχής δεν είχα σκοπό να το παίξω στα PC, αλλά όπως και να έχει θα πρέπει να δοθεί περαιτέρω προσοχή στο optimization. Ενδεχομένως φταίει και η CryEngine σε ένα σημείο. Όπως και να έχει πάντως υπάρχουν τα περιθώρια για βελτίωση και νομίζω ότι εν τέλει η City Interactive θα καταφέρει να μας εκπλήξει ευχάριστα.
Notification