Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

ΠΑΟΚ 2017-2018

15 Oct 2017 15:25 #206803 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
Η εντεκάδα του ΠΑΟΚ ενάντια στην Λαμία για την 7η αγωνιστική της Superleague

Rey,Zambrano,Crespo,Matos,Leovac,Mauricio,Shakov,Vierhnia,Kaddouri,Πέλκας,Prijovic

Στον Πάγκο:Πασχαλάκης,Δεληγιαννίδης,Μαλεζάς,Cavas,Biseswar,Λημνιός,Mak

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Oct 2017 18:54 - 15 Oct 2017 21:47 #206807 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
Στην άδεια, αλλά συναισθηματικά φορτισμένη, Τούμπα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα 4-0 της Λαμίας, βρέθηκε μόνος πρώτος και αφιερώνει την νίκη στους αδικοχαμένους οπαδούς του! Κόκκινη ο Αναστασόπουλος.



Εύκολα, άνετα και ξεκούραστα ο βελτιωμένος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ επικράτησε της Λαμίας με 4-0 και άρχισε πριν καν τελειώσει το ματς στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Τούμπα να σκέφτεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Με ηγέτη τον Χοσέ Μαουρίσιο και σκόρερ (ξανά) τον Πρίγιοβιτς (δις), το Λέοβατς και τον Πέλκα, ο «Δικέφαλος» έκανε το «4 στα 4» εντός έδρας (πέρασε με επιτυχία και χωρίς απώλειες η 5η αγωνιστική της τιμωρίας του) και έφτασε να έχει βάλει 15 βαθμούς στο σακούλι του…

Μία νίκη που οι παίκτες του Λουτσέσκου την αφιέρωσαν στα έξι αετόπουλα, που έχασαν τη ζωή τους πριν από 18 χρόνια στην κοιλάδα των Τεμπών!

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου στο αρχικό σχήμα έφεραν τον Εβγέν Σάχοφ ως παρτενέρ του Χοσέ Μαουρίσιο, σε ρόλο εσωτερικών μέσων, με το Δημήτρη Πέλκα να διατηρεί τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα (αφήνοντας πάλι τον Μακ στον πάγκο) και τον Ανγχελ Κρέσπο να επιστρέφει στο κέντρο της αμυντικής τετράδας δίπλα στον Κάρλος Σαμπράνο.

Από την άλλη πλευρά ο Μπάμπης Τεννές δεν έκρυβε και πολλές εκπλήξεις στα πρόσωπα που απάρτιζαν την ενδεκάδα της Λαμίας, η οποία παρατάχθηκε κι αυτή με 4-2-3-1 και μοναδικό προωθημένο τον Βάντερσον.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με σαφή διάθεση να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 8ο λεπτό με την κεφαλιά του Ελ Καντουρί να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Λέοβατς δεν αστόχησε. Η μαγική ασίστ του Μαουρίσιο ξεκλείδωσε την άμυνα της Λαμίας και ο Κροάτης αμυντικός με δυνατό σουτ άνοιξε στο 10’ το σκορ (1-0).

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ των «ασπρόμαυρων» στη σεζόν πριν από το 41ο λεπτό, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να συνεχίζουν και στα επόμενα λεπτά να είναι οι κυρίαρχοι, κάτι που επιβεβαίωσαν στο 24ο λεπτό με το 2-0 από -ποιον άλλον;- τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Πάλι ο Μαουρίσιο ήταν αυτός που δημιούργησε τις προϋποθέσεις, με την μπαλιά του στον Πέλκα, ο οποίος πλάσαρε τον Παπαδόπουλο και τον Σέρβο φορ να κινείται στην πορεία της και να την στέλνει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα της εστίας των φιλοξενουμένων.

Οι γηπεδούχοι δεν πάτησαν φρένο και έψαξαν το τρίτο γκολ. Το άγγιξαν στο 32’ με όταν ο Ασίγκμπα, με… εντυπωσιακό τρόπο, παραλίγο να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του, ενώ στο επόμενο λεπτό (33’) η βολίδα του Ελ Καντουρί τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

Ο Βιεϊρίνια με απευθείας εκτέλεση φάουλ (37’) έφτασε μια ανάσα από το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα, μετά την επιστροφή του στην Τούμπα, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 2-0.

ΑΣΙΣΤ Ο ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ – ΓΚΟΛ Ο ΠΕΛΚΑΣ

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για το «Δικέφαλο» με το τρίτο γκολ στο 50ο λεπτό από τον Πέλκα. Ο Βιεϊρίνια έγραψε την πρώτη του ασίστ και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο.

Με το σκορ στο 3-0, ο Τεννές πέταξε λευκή πετσέτα αποσύροντας από το παιχνίδι Πίτι (βάζοντας τον Αναστασόπουλο) και Βάντερσον (μπήκε ο Λινάρδος). Αντίθετα, ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Πέλκα (που είχε κάρτα) και πέρασε τον Μακ στον αγωνιστικό χώρο, ενώ μετά την αναγκαστική αλλαγή του Λέοβατς γύρισε τον Βιεϊρίνια στην άμυνα ως αριστερό μπακ (!) περνώντας το Λημνιό στο παιχνίδι.

Μετά δε και την τσάμπα αποβολή (με δύο κίτρινες κάρτες) του Αναστασόπουλου, το ματς έχασε κάθε σημασία, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να σκέφτονται το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό και τους παίκτες της Λαμίας το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ. Με φοβερή μπαλιά ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ βρήκε το Μάτος, ο Βραζιλιάνος έκανε το γύρισμα στην καρδιά της μικρής περιοχής, εκεί όπου ο Πρίγιοβιτς δεν συγχωρεί., Με το δεύτερο προσωπικό γκολ του ο Σέρβος στράικερ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Oct 2017 20:23 #207131 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
Η εντεκάδα του ΠΑΟΚ ενάντια στον Ολυμπιακό για την 8η αγωνιστική της Superleague!

ΠΑΟΚ: Ρέι, Ζαμπράνο, Μάτος ως αρχηγός, Λέοβατς, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Μαουρίτσιο, Πρίγιοβιτς, Τσίμιροτ, Μακ και Βιεϊρίνια

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Oct 2017 23:15 #207139 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0

Σε ένα ντέρμπι λίγων φάσεων, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπλοκάρει τον ΠΑΟΚ και τελικά να πάρει το ντέρμπι στο Φάληρο. Ο Ένχελς το μοναδικό γκολ του αγώνα, μετά από τραγικό λάθος του Σαμπράνο στο 51'. Μεγάλη επιστροφή των ερυθρόλευκων στη μάχη του τίτλου.



Ο Ολυμπιακός πήγε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ακριβώς εκεί που το ήθελε. Ο Λεμονής κατάφερε να κρατήσει μακριά τον Δικέφαλο, ο Λουτσέσκου δεν είχε απαντήσεις και οι ερυθρόλευκοι είχαν απαντήσεις αμυντικά. Κι αφού "έσβησαν" το ματς, κατάφεραν και να το πάρουν.

Αν πρέπει κανείς να περιγράψει με λίγα λόγια το ντέρμπι, ο τρόπος είναι απλός: και οι δύο ομάδες έψαχναν και ήθελαν την αντεπίθεση, αλλά καμία δεν ήθελε την επίθεση. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έψαξαν την απειλή μετά από κλέψιμο, ήθελαν να τρέξουν στους χώρους, αλλά έφτιαξαν ελάχιστα όταν έπρεπε να επιτεθούν εναντίον οργανωμένης άμυνας.

Το "σενάριο" τελικά ταίριαξε καλύτερα στον Ολυμπιακό, που βρήκε ένα γκολ με τον Ένχελς μετά από καραμπόλα και τραγικό λάθος του Σαμπράνο και πήρε μια τεράστια νίκη, που τον έφερε πιο κοντά στην κορυφή.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Ο Τάκης Λεμονής άλλαξε πέντε απ'τους δέκα που έπαιξαν μπροστά απ'τον Προτό στη Βαρκελώνη. Ο Ένχελς επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας αντί του Νικολάου και ο Σισέ πήρε τη θέση του Μποτία, σε ένα δίδυμο που ξεκίνησε για πρώτη φορά μαζί.

Φορτούνης-Ανσαριφάρντ επέστρεψαν στη βασική ενδεκάδα, ο Πάρντο πήρε τη θέση του Καρσελά, ενώ ο Ανδρούτσος ξεκίνησε βασικός για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, αυτή τη φορά στα αριστερά της επίθεσης. Εκτός αποστολής έμειναν Σεμπά, Μποτία, Εμενίκε, Μπεν, Μίλιτς, Μαρτίνς και Ταχτσίδης.

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου προτίμησε το ύψος και τη δύναμη στα μετόπισθεν κι έτσι ο Βαρέλα και όχι ο Κρέσπο ήταν ο παρτενέρ του Σαμπράνο στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Τσίμιροτ πήρε τη θέση του Σάχοφ δίπλα στον Μαουρίσιο, για να γίνει πιο γρήγορο το κέντρο του ΠΑΟΚ.

Ο Βιεϊρίνια κράτησε τη θέση του στο ένα άκρο της επίθεσης και στο άλλο ο Πέλκας έμεινε στον πάγκο, για να ξεκινήσει βασικός ο Ρόμπερτ Μακ, με τον Πρίγιοβιτς να είναι φυσικά στην κορυφή.

Με το ξεκίνημα του αγώνα έγινε αμέσως σαφές πως ο Λουτσέσκου ήθελε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2 πίσω απ'την μπάλα. Δύο τετράδες κοντά μεταξύ του, και το δίδυμο Πριίγιοβιτς-Ελ Καντουρί να πιέζει ψηλά τους στόπερ του Ολυμπιακού και τον Ρομαό όταν αυτός κατέβαινε χαμηλά για το χτίσιμο των επιθέσεων των ερυθρόλευκων.

Το πρώτο μισάωρο κύλησε με τον Ολυμπιακό να έχει πρόβλημα να μεταφέρει την μπάλα κοντά στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Λεμονή έβλεπαν τις περισσότερες επιθέσεις τους να σταματάνε στη σέντρα, ακόμα και πριν απ'αυτήν. Απ'την άλλη ο ΠΑΟΚ έδειξε σαφή διάθεση να χτυπήσει στα αριστερά, στο δεξί άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Αρκετές ομάδες πάνε απ'την απέναντι πλευρά, εκεί που αγωνίζεται ο Κούτρης, αλλά ο Λουτσέσκου στόχευσε τον Ελαμπντελαουί. Απ'το πρώτο λεπτό φάνηκε πως ο Ελ Καντουρί ήθελε να κινηθεί σ'αυτόν τον χώρο, στην πλάτη του Νορβηγού μπακ και να συνδυαστεί με τον Βιεϊρίνια που έπαιζε στην πλευρά.

Στο 5' το γύρισμα του Ελ Καντουρί δεν βρήκε αποδέκτη, στο 15' ο Μαροκινός "τάισε" απ'τον ίδιο χώρο τον Πρίγιοβιτς που σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση, ενώ "τρίγωνο" Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Λέοβατς έφερε νέο σουτ εντός περιοχής απ'τον Μακ.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην βρήκε γκολ ή μεγάλη ευκαιρία, αλλά το πλάνο βγήκε, αφού ο Ομάρ "έτρωγε" φάσεις στην πλάτη του και είχε πολύ αργές επιστροφές.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΠΙΕΣΗ, 2ΟΣ ΦΟΡ Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ
Ο Ολυμπιακός απάντησε στον ΠΑΟΚ με το ίδιο νόμισμα, όταν πίεσε πιο ψηλά στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Ο Δικέφαλος δεν είχε την ίδια ασφάλεια στην κατοχή του και έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σταθούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Βέβαια, οι ερυθρόλευκοι είχαν μόνο μία τελική στα πρώτα 45' κι αυτή στην ουσία προήλθε από στημένη φάση. Στο 28' Ένχελς και Σισέ είχαν μείνει ψηλά μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο πρώτος έστρωσε με το κεφάλι μια σέντρα στο 2ο δοκάρι, ο Σισέ εκτέλεσε από καλή θέση με το αριστέρα, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Ο Ανσαριφάρντ ήταν καλά κλεισμένος από Βαρέλα-Σαμπράνο και ο πιο απειλητικός παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Ανδρούτσος. Ο μικρός που έπαιζε στα αριστερά έκοβε βαθιά στην περιοχή χωρίς μπάλα, ξεφεύγοντας απ'την άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 36' τον βρήκε με φανταστική κάθετη ο Φορτούνης και τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Μακ, ενώ στο 38' ο Ανδρούτσος έκανε την προβολή στην μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Πάρντο, αλλά δεν πρόλαβε να έρθει σε επαφή με την μπάλα.


ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΣΤΗΜΕΝΗ ΦΑΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στο 51' ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την παράδοση που τον θέλει να έχει μεγάλη ικανότητα στα στημένα στα ντέρμπι. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ απο χαμηλά και ο Οφόε γύρισε στο δεύτερο δοκάρι. Ο Ρομαό πήρε την κεφαλιά, ο Ρέι έσκυψε να μπλοκάρει, αλλά ο Σαμπράνο απομάκρυνε, η μπάλα χτύπησε στο γόνατο του Ένχελς και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ.

Το προβάδισμα έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να υπηρετήσει ακόμα πιο φανατικά έναν reactive ρόλο. Οι παίκτες του Λεμονή άφησαν την κατοχή στον ΠΑΟΚ, "έπεσαν" πιο χαμηλά και έκλεισαν τους χώρους. Ο Λουτσέσκου έβαλε στο 62' τον Σάχοφ στη θέση του Μαουρίτσιο και στο 69' τον Κάμπος στη θέση του Μακ, ενώ ο Λεμονής απέσυρε τον Ανδρούτσο για να ρίξει στον αγώνα τον Μάριν.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΕΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΕΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΠΑΟΚ ΜΕΤΑ ΤΟ 1-0
Ο Δικέφαλος είχε την κατοχή, αλλά δεν είχε τρόπο να απειλήσει με την μπάλα κάτω, δεν έβρισκε ούτε στο ελάχιστο τους χώρους που βρήκε στο ξεκίνημα του αγώνα. Μοιραία, οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατέφυγαν στις στημένες φάσεις. Στο 66' η κεφαλιά του Σαμπράνο έφυγε άουτ, ενώ το ίδιο έγινε και στο 71' με αυτήν του Μάτος, που είχε χρόνο, αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία με τη δυνατή κεφαλιά του.

Ο χρόνος κυλούσε με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να απειλήσει και στο 79' ο Λουτσέσκου έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. Ο Μπίσεσβαρ μπήκε στη θέση του Λέοβατς, με τον Βιεϊρίνια να παίζει ως αριστερός μπακ. Ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα, ο Ολυμπιακός αμυνόταν μαζικά, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν διαδρόμους, ούτε στα άκρα, ούτε κάθετα.

Στο 89' ο Σισέ είχε σωτήρια επέμβαση σε προβολή του Βαρέλα εξ επαφής, στο 90' η κεφαλιά του Κάμπος έφυγε άουτ, ενώ στο 94' Μάτος και Κάμπος μπερδεύθηκαν στο 2ο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός άντεξε, κράτησε το προβάδισμα και το τέλος του αγώνα βρήκε τους παίκτες των ερυθρόλευκων να πανηγυρίζουν έντονα μια μεγάλη και δίκαιη νίκη.

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτία)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερία), Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης (85' Ζντιέλαρ), Πάρντο, Ανδρούτσος (69' Μάριν), Ανσαριφάρντ (89' Τζούρτζεβιτς).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (79' Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (62' Σάχοφ), Ελ Καντουρί, Μακ (69' Κάμπος), Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Oct 2017 21:20 #207312 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
Η εντεκάδα του ΠΑΟΚ ενάντια τον Απόλλωνα Πόντου για το Κύπελλο Ελλάδος!

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ που παρατάσσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης, Κάνιας, Σάκχοφ, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Μακ.


Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Oct 2017 22:45 #207315 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
ΠΑΟΚ Απόλλων Πόντου 1-0

Ο ΠΑΟΚ είχε τους περισσότερους παίκτες του σε κακή βραδιά και συνάντησε κάτι παραπάνω από σθεναρή αντίσταση από τον Απόλλωνα Πόντου αλλά τελικά πήρε τη νίκη με το χρυσό γκολ του Ρόμπερτ Μακ στο 90' και έκανε άλμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.



Έχοντας στο μυαλό του την κούραση που κουβαλούσε η ομάδα του από το ντέρμπι στο "Καραϊσκάκης" (τόσο σωματική όσο και ψυχολογική αφού είχε προηγηθεί η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα που έφερε το γκρέμισμα από την κορυφή) ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν το πολυσκέφτηκε και παρέταξε τον ΠΑΟΚ με εννέα αλλαγές σε σχέση με τη βασική 11άδα του απέναντι στον Ολυμπιακό.

Μόνο οι Μάτος και Μακ επιβίωσαν στην ενδεκάδα όμως το πρόβλημα για τον "Δικέφαλο του Βορρά" ήταν πως απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου οι παίκτες που έπρεπε να αρπάξουν την ευκαιρία την άφησαν να πάει στράφι.

Οι "ασπρόμαυροι" τα βρήκαν... μπαστούνια απέναντι στον συμπολίτη Απόλλωνα για όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, δεν κατάφεραν ποτέ να πιάσουν ρυθμό και στο τέλος χρειάστηκε η κλάση και η εμπειρία ενός πρωτοκλασάτου παίκτη τους για να φύγουν με τη νίκη.

Αυτός ήταν ο Ρόμπερτ Μακ ο οποίος στο 90ο λεπτό νίκησε με αψεγάδιαστο διαγώνιο συρτό πλασέ τον Καλογεράκη και έγραψε το τελικό 1-0, αποτέλεσμα με το οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε το "2 στα 2" στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση.


Πέρα πάντως από το τρίποντο και την επιστροφή στις νίκες ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει αρκετά πράγματα για να προβληματιστεί σε αυτό το ματς, με τον Απόλλωνα όχι μόνο να μπλοκάρει τον ΠΑΟΚ και να μην του επιτρέπει να μπαίνει εύκολα στην περιοχή του για να δημιουργεί ευκαιρίες αλλά να έχει σχεδόν ίδιο αριθμό σημαντικών φάσεων με τους "ασπρόμαυρους".

Το γεγονός πως "υποχρεώθηκε" να περάσει από το 60' μέχρι το 72' τους Πρίγιοβιτς, Κάμπος και Βιεϊρίνια για να δώσουν επιθετική οντότητα στην ομάδα του δείχνει το αδιέξοδο που βρέθηκε ο Ρουμάνος, με τους παίκτες του να χάνουν συν τοις άλλοις πολλές προσωπικές μονομαχίες από τους αντιπάλους τους και να λυτρώνονται ουσιαστικα στο φινάλε χάρη στην οξυδέρκεια και στην ολύμπια ψυχραιμία του Μακ.


ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Καπίας, Καλί (46' Σαμαράς), Καλαϊτζίδης (77' Καλογέρης), Βεργώνης, Συμελίδης, Μπρίτο, Ενλουντουλού, Χασομέρης

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης (72' Πρίγιοβιτς), Κάνιας, Σάχοβ, Πέλκας (63' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Λημνιός (60' Κάμπος), Μακ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Oct 2017 19:26 #207743 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
Η εντεκάδα του ΠΑΟΚ ενάντια στον Αστέρα Τρίπολης για την 9η αγωνιστική της Superleague!

Rey,Matos,Zambrano,Varela,Leivac,Tcimirot,Mauricio,Vierinia,Prijovic,El Kadouri,Πελκας.

Στον πάγκο:Τζαλμα, Κρέσπο,Κουλούρης,Μοισεσβαρ,Σακοφ,Πασχαλακης,Μακ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Oct 2017 21:41 - 30 Oct 2017 22:21 #207746 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0
Mέσα σε ένα τρίλεπτο (34'-37') με τα δύο γκολ του Μαουρίτσιο ο ΠΑΟΚ... καθάρισε τον Αστέρα Τρίπολης (2-0), πέρασε ξανά στη δεύτερη θέση και πλέον το μυαλό όλων είναι στο Κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Δοκάρι οι Αρκάδες.



Αν κάτι μπορεί να έλειψε από τον ΠΑΟΚ των 16 τελικών (10 στην εστία) και του 62% κατοχής της μπάλας ήταν η συνέχεια στο υψηλό τέμπο και την πολύ καλή εικόνα που δημιούργησε με την απόδοση των πρώτων 45 λεπτών.

Ο «Δικέφαλος» έβγαλε και την έκτη αγωνιστική της τιμωρίας του χωρίς απώλεια βαθμών, μετράει 5/5 νίκες στο πρωτάθλημα και παραμένει στο πάνω ράφι της βαθμολογίας, πίσω από τον εκπληκτικό Ατρόμητο.

Στο καλύτερο 45λεπτο του μέχρι τώρα οι «ασπρόμαυροι» είχαν απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χοσέ Μαουρίσιο, που με τα πρώτα δύο γκολ του στο ελληνικό πρωτάθλημα σφράγισε την άνετη νίκη τους επί του Αστέρα Τρίπολης.

ΜΕ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ ΚΑΙ ΠΕΛΚΑ

Ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ροδρίγο Ρέι κάτω από τα δοκάρια, τους Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς να αποτελούν την αμυντική τετράδα και τους Τσίμιροτ, Μαουρίσιο ως οι δύο εσωτερικοί μέσοι. Ουσιαστικά αυτή η εξάδα παικτών δεν αλλάζει στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου.

Ο Βιεϊρίνια επέστρεψε στο δεξιό άκρο, ο Πέλκας που μπήκε στην ενδεκάδα ήταν στο αριστερό άκρο, ο Ελ Καντουρί πάλι ως δεκάρι και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Χωρίς τον τιμωρημένο Μουνάφο και τον τραυματία Ισνάλδο, ο Σάκης Παντελίδης παρέταξε τους Αρκάδες μ’ ένα «3-5-2», τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τρεις στόπερ (Σελίν, Πασαλίδη και Τριανταφυλλόπουλο), οι δύο ακραίοι μπακ-χαφ ήταν οι Κώτσιρας (δεξιά) και Γιαννούλης (αριστερά), Ιγκλέσιας, Τόνσο και Τσουκαλάς οι μέσοι, με τους Μαντιντά και Μανιά στην επίθεση.

ΦΟΡΤΣΑΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο γήπεδο και μόλις στο 4ο ΄λεπτό έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει πρώτος το σκορ, όταν ο Κώτσιρας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Πέλκα.

Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» είχε και τη δεύτερη χαμένη ευκαιρία στο 10’ με τον Αθανασιάδη να λέει «όχι» στο τετ α τετ, που προήλθε από την κάθετη πάσα του Τσίμιροτ, ενώ ο γκολκίπερ του Αστέρα μπλόκαρε και το μακρινό σουτ (12’) του Βιεϊρίνια.

Ο Πέλκας συνέχισε να ψάχνει το γκολ για τους «ασπρόμαυρους», αλλά το σουτ του σταμάτησε στο σώμα του Σελίν (32’), αλλά τα σώματα των αμυντικών του Αστέρα δεν ήταν δυνατόν να σταματήσουν τη βολίδα του Μαουρίσιο (34’) με την οποία ο «Δικέφαλος» έκανε το 1-0.

Το δεύτερο γκολ του «Δικεφάλου» ήταν βγαλμένο από το playstation. Η φάση ξεκίνησε από το Ρέι, επτά παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλάζοντας δέκα πάσες, βγήκαν στην επίθεση, με το Βιεϊρίνια να βλέπει το Μαουρίσιο και ο Βραζιλιάνος με νέο σουτ κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή την «κάρφωσε» στα δίχτυα της εστίας του Αστέρα γράφοντας στο 37ο λεπτό το 2-0!

ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να βγαίνει από την άμυνα του, να χάνει μια ευκαιρία με το Μανιά (46’) και να αγγίζει το γκολ στο 56’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κυριακόπουλου, που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρέι, ενώ στην συνέχεια από κοντά ο Μανιάς έστειλε τη μπάλα άουτ.

Μέχρι τότε ο Παντελίδης είχε κάνει δύο αλλαγές βγάζοντας από το παιχνίδι τους Τσουκαλά και Μαντιντά, σε μια προσπάθεια να κερδίσει σε ταχύτητα, αλλά και να διορθώσει κάποια πράγματα, κυρίως, στη μεσαία γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή στιγμή με το σουτ του Πέλκα (59’), αλλά κατέβασε ταχύτητα και δεν έδειξε να έχει την ίδια καλή συνέχεια, με το Λουτσέσκου να κάνει την πρώτη αλλαγή στο 76’ (Μακ αντί Πέλκας) και τη δεύτερη στο 80’ (Μπίσεσβαρ αντί Ελ Καντουρί).

Οι φιλοξενούμενοι, που χωρίς να το καταλάβουν είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους στο β’ μέρος, απείλησαν με το σουτ του Καλτσά (86’) το οποίο έβγαλε ο Ρέι και το ματς να λήγει χωρίς άλλη σημαντική φάση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Nov 2017 20:01 #208048 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
Η εντεκάδα του ΠΑΟΚ ενάντια στην ΑΕΚ για την 10η αγωνιστική της Superleague!

Ρέι, Μάτος, Ζαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Πέλκας, Ελ Καντούρι, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς.

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κάμπος, Κρέσπο, Κουλούρης, Μπίσεσβαρ, Μακ, Κάνιας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Nov 2017 23:11 - 05 Nov 2017 23:24 #208056 by Lyricaldemon
Replied by Lyricaldemon on topic ΠΑΟΚ 2017-2018
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0
Κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια με Μίλαν! «Τσακισμένη» λόγω Μάνταλου. «Παγωμένη» με την κόκκινη Αραούχο. Ε και; Η ΑΕΚ είχε την ψυχή κόντρα στον «γνωστό ΠΑΟΚ της Αθήνας» κέρδισε 1-0 με το γκολ του Λιβάγια και ξαναβρέθηκε στην κορυφή!



Την Πέμπτη είχε δώσει μια εξαντλητική μάχη 90 (και βάλε) λεπτών κόντρα στη Μίλαν. Την Κυριακή στην προθέρμανση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Χιμένεθ ενημερώθηκε ότι ο Τσόσιτς δεν μπορεί ν' αγωνιστεί. Στο 8' ο Αραούχο αποβλήθηκε κι άφησε την ομάδα του με δέκα!
Κι όμως αυτή η ΑΕΚ δείχνει όχι μόνο πολύ σκληρή για να πεθάνει αλλά και αρκετά δυνατή για να νικήσει. Με παίκτη λιγότερο βρήκε γκολ με τον Λιβάγια και όταν επανήλθε η αριθμητική ισορροπία βρήκε τις ανάσες για να το κρατήσει μέχρι το τέλος σε μια σπουδαία νίκη πριν την διακοπή.

Οσο για τον ΠΑΟΚ; Απογοητευτικός (τουλάχιστον) σ' ένα ακόμα παιχνίδι στην Αθήνα αλλά και σε ντέρμπι. Εχασε με το ίδιο σκορ από ΑΕΚ και Ολυμπιακό και μετά από πέντε ματς μακριά από την Τούμπα δεν έχει νικήσει!

ΔΥΟ ΜΠΟΥΚΕΤΑ, ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
Αν και δεν υπήρχε κάποια έκπληξη όσον αφορά το πλάνο των δύο προπονητών (σε σχήμα και πρόσωπα) εντούτοις από το 8' είχαμε αλλαγές στο σχέδιο και των δύο ομάδων. Αραούχο και Σαμπράνο μπήκαν δυνατά στη φάση, αμφότεροι αντάλλαξαν από ένα μπουκέτο, αλλά ο Αρετόπουλος έδωσε κόκκινη μόνο στον επιθετικό της ΑΕΚ και κίτρινη στον αμυντικό του ΠΑΟΚ.

Από το 8' λοιπόν η «Ενωση» είχε παίκτη λιγότερο στο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο ν' απειλήσουν. Το έκαναν μόνο μία φορά. Στο 15' όταν ο Βιεϊρίνια έκανε το σουτ αλλά ο Ανέστης έδιωξε (στο ριμπάουντ ο Πρίγιοβις έκανε τσαφ).

ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ
Ομως η ομάδα που βρήκε γκολ ήταν η ΑΕΚ. Οταν ισορρόπησε το ματς η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έβαλε πολλούς παίκτες στην περιοχή κι εκμεταλλεύτηκαν την κόντρα στο σουτ του Γκάλο. Ο Σιμόες με τη μία έβγαλε τη σέντρα και ο Λιβάγια μόνος του στη μικρή περιοχή δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα (στο 25'). Μάλιστα και μετά το γκολ η ΑΕΚ και τη δεύτερη μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου αλλά το σουτ του Γιόχανσον το έβγαλε ο Ρέι (στο 30').

Οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 35' όταν ο Σαμπράνο είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (σωστή σε φάουλ στον Λιβάγια) αλλά στο 39' ο ΠΑΟΚ κατάφερε ν' απειλήσει από στημένη φάση (κεφαλιά του Βαρέλα η μπάλα άουτ).

ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟΝ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ
Ο Λουτσέσκου προσπάθησε ν' ανακατέψει την τράπουλα μετά την αποβολή του Σαμπράνο. Εβγαλε τον Λέοβατς για να περάσει στόπερ (Κρέσπο) δίπλα στον Βαρέλα και έβαλε τον Βιεϊρίνια αριστερό μπακ. Ο Πορτογάλος ο οποίος μέχρι το 42' (όταν κι έγινε η εσωτερική αλλαγή) ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που απειλούσε και έδειχνε πως έχει την... μάχη με τον Μπακάκη.

Η είσοδος και του Κάμπος αντί του Σάκχοφ (πέρασε αμυντικό χαφ ο Ελ Καντουρί) δεν βοήθησε καθόλου τον ΠΑΟΚ και η πρώτη απειλή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα μακρινό σουτ (πάλι ο Βιεϊρίνια) στο 68'.
Μόνο η είσοδος του Μπίσεσβαρ βοήθησε κάπως τον ΠΑΟΚ (έκανε σουτ στο 71' και οργάνωσε κάπως καλύτερα τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων) και η μεγαλύτερη φάση ήρθε στο 87' όταν η σέντρα του Ελ Καντούρι ήταν μισό γκολ στον Πρίγιοβιτς αλλά αυτός βρήκε αέρα και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Η ΑΕΚ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ
Η Ενωση στο δεύτερο ημίχρονο δεν απείλησε την εστία του Ρέι. Πιθανότατα να μην μπορούσε κιόλας. Ουσιαστικά οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ έβγαλαν το μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου μέρους με κράμπες και προσπαθούσαν να διαχειριστούν το ματς. Μπακασέτας και Γαλανόπουλος έδωσαν τρεξίματα και σίγουρα έδωσαν πάθος.

Η ΑΕΚ το ήθελε περισσότερο και το πήρε. Δικαίως.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification