Outcast: Second Contact

Hot
Χριστιάνα Θάνου
Χριστιάνα Θάνου

Χριστιάνα Θάνου  

Now playing: Immortals Fenyx Rising.
 
0.0 ()
5
Outcast: Second Contact

Outcast: Second Contact

Το πρώτο gameplay trailer. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 29/4/14] Το Outcast ήταν ένα ιδιόμορφο Action/Αdventure που είχε κυκλοφορήσει το 1999 από την ιστορική γαλλική εταιρία Infogrames. Το εν λόγω game λοιπόν επιστρέφει μέσω Kickstarter σε ένα καινούριο reboot-remake με το όνομα Outcast HD.

Οι δημιουργοί του original τίτλου Franck Sauer, Yves Grolet και Yann Robert είχαν αγοράσει το περασμένο καλοκαίρι τα δικαιώματα του παιχνιδιού από την Atari, προφανώς με σκοπό να δημιουργήσουν το συγκεκριμένο remake. To Outcast HD θα είναι μια σαφώς βελτιωμένη έκδοση του αρχικού τίτλου, με ανανεωμένα γραφικά και εφέ, καλύτερο χειρισμό (με υποστήριξη gamepad), ολοκαίνουρια animations και επανασχεδιασμένα HUD και UI.

outcast-remake

Το αρχικό Outcast του '99 ήταν επαναστατικό για την εποχή του, καθώς ήταν ένα από τα πρώτα πραγματικά open-world 3D Αdventures όπου ο παίκτης μπορούσε να εξερευνήσει έναν τεράστιο εξωγήινο κόσμο, να χειρισθεί διάφορα οχήματα και να αναλάβει quests με όποια σειρά ήθελε.

Οι developers του Outcast HD (Fresh 3D) έχουν θέσει ως στόχο τα 600 χιλιάδες δολάρια στο Κickstarter, ωστόσο, με οκτώ ημέρες να απομένουν μέχρι τις 8 Μαΐου που λήγει η καμπάνια, το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα είναι τα 238 χιλιάδες δολάρια και τα πράγματα δείχνουν να δυσκολεύουν όσο περνάει ο καιρός. Εάν παρόλα αυτά το παιχνίδι κυκλοφορήσει τελικά και καταφέρει να γνωρίσει κάποια σχετική επιτυχία, οι developers έχουν δηλώσει πως θα ήθελαν να δημιουργήσουν ένα sequel στην συνέχεια.

Εάν θέλετε και εσείς να στηρίξετε το Outcast HD, ή απλά να ρίξετε μια ματιά στο όλο project, κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στην σελίδα του παιχνιδιού στο Κickstarter.

[UPDATE: 7/5/14] Τελικά το Outcast HD δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο του στο Kickstarter.

Οι developers του ιδιαίτερου αυτού remake παραδέχθηκαν την "ήττα" τους, καθώς παρόλο που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί το εντυπωσιακό κατά τα άλλα ποσό των 253 χιλιάδων δολαρίων από 5000 υποστηρικτές, ο στόχος που είχε τεθεί ήταν τα 600.000 δολάρια και η καμπάνια τελειώνει απόψε.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι developers έγιναν διάφορα λάθη, ενώ μάλλον ο στόχος που είχε τεθεί δεν ήταν ρεαλιστικός: "Πριν ξεκινήσουμε την καμπάνια ξέραμε πως μας έλειπε υλικό και πως ο στόχος μας ήταν υψηλός, αλλά δεν υπολογίσαμε το αντίκτυπο που θα είχαν αυτά στην αποτυχία του project. Θα έπρεπε να θέσουμε έναν χαμηλότερο πρώτο στόχο από την αρχή, να συμπεριλάβουμε περισσότερες πλατφόρμες, να παρουσιάσουμε πιο ελκυστικά και επαγγελματικά βίντεο, να δημοσιεύουμε περισσότερα updates με πιο ελκυστικό περιεχόμενο και να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο για την προώθηση της καμπάνιας".

Η Fresh 3D, που όπως είπαμε στελεχώνεται από δημιουργούς του πρώτου Outcast του 1999, πίστεψε ότι το original game θα λειτουργούσε σαν ένα δείγμα της δουλειάς και ότι ο κόσμος θα μπορούσε με βάση αυτό να φανταστεί "πόσο καλό θα ήταν το παιχνίδι". Ωστόσο, μάλλον υπήρξαν υπερβολικά φιλόδοξοι και ολίγον απρόσεκτοι σε διάφορα θέματα και το πληρώνουν.

Πάντως, στην Fresh 3D πιστεύουν πως το Outcast HD "αξίζει να φτιαχτεί", αλλά προς το παρόν δεν είναι σίγουροι για τον τρόπο χρηματοδότησης και θα ψάξουν προς διάφορες κατευθύνσεις.

[UPDATE 2: 12/8/16 - Συνεχίζεται το development] Το Outcast φαίνεται πως κατάφερε να "ζήσει" τελικά. Έπειτα από ένα αποτυχημένο Kickstarter, η Appeal S.A κατάφερε να κλείσει συμφωνία με την Bigben Interactive, γνωστή publisher εταιρεία. Ο νέος τίτλος θα ονομάζεται Outcast: Second Contact και θα ακολουθεί την ιστορία του Cutter Slade, ενός εκπαιδευμένου πρώην πράκτορα ο οποίος θα βρεθεί σε εξωγήινο κόσμο και η αποστολή του είναι να αποτρέψει την καταστροφή της Γης.

[UPDATE 3: 30/3/17 - Το πρώτο τρέιλερ] Η Bigben Games έδωσε στη δημοσιότητα το τρέιλερ του Outcast: Second Contact.

Το παιχνίδι μοιάζει αρκετά με το πρωτότυπο καθώς ορισμένοι από τους developers εργάστηκαν και για την πρώτη έκδοση του 1999. Βάση σεναρίου, θα αναλάβετε τον ρόλο του πράκτορα ειδικών δυνάμεων Cutter Slade, του πρώτου ανθρώπου που θα έρθει σε επαφή με εξωγήινους και συγκεκριμένα στον πλανήτη Adelpha, όπου οι κάτοχοι πιστεύουν...ότι είστε κάτι σαν Μεσσίας.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

[UPDATE 4: 12/9/17 - Το πρώτο gameplay τρέιλερ] Η Bigben Games κυκλοφόρησε το πρώτο gameplay trailer για το Outcast: Second Contact.

Διαρκεί τρία λεπτά και αναλύει το σύστημα μάχης, την αλληλεπίδραση με NPC, την εξερεύνηση και τις αποστολές σας. Θα έχετε συνολικά έξι περιοχές για να εξερευνήσετε και θα είναι όλες διαθέσιμες από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Κάποιες ίσως είναι πιο δύσκολες, γι' αυτό και θα μπορείτε να μεταπηδήσετε σε διαφορετικές περιοχές μέσω των Daokas, που είναι αρχαίες πύλες. Στο βίντεο θα δείτε έναν εξωγήινο να εξαγριώνεται όταν ο ήρωάς μας του καταστρέφει μία από τις μηχανές του.

Το Outcast: Second Contact θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο για PC, PS4 και Xbox One. Συζητήστε μαζί μας περισσότερα για το Outcast: Second Contact στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 GameLinguist (Level 5) 13/08/2016 16:35
Το αρχικό παιχνίδι ήταν αρκετά αδικημένο. Ελπίζω το remake να είναι καλό και να το εκτιμήσει η κοινότητα
#2 ashbringer (Level 25) 16/08/2016 07:46
Θα είναι πολύ ενδιαφέρον και πιστεύω πως θα είναι πολύ καλύτερο απο το πρώτο του 1999.
#3 panagis13 (Level 5) 17/12/2017 17:09
Δυστυχως ειναι πολυ προχειροδουλεια . Το μονο με το οποιο ασχοληθηκαν ειναι τα γραφικα και τιποτα αλλο. Τα physics ειναι τραγικα , οι ηχοι του παιχνιδιου ακομα πιο τραγικοι και το πιθανοτερο χρησιμοποιησαν τα ιδια ακριβως αρχεια ηχου με το αρχικο παιχνιδι. Ειδικα οι διαλογοι αφανταστα κουραστικοι καθως ακουγονται υπερβολικα "θαμποι" και με πολυ εντονα μπασα. Δινουν την εντυπωση οτι απλα καποιος εκανε ενα πολυ κακο enhance των αρχικων διαλογων. Ισως ενα απο τα χειροτερα remake που εχω παιξει. Για την ακριβεια δεν ειναι remake αλλα πολυ κακο remaster. Μην χασετε τον χρονο και τα λευτα σας εινια ενα παιχνιδι που εν ετει 2017 ειναι απαραδεκτο!
Notification