Η Valve αφαίρεσε 283 games από το Steam

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Valve αφαίρεσε 283 games από το Steam

Η Valve αφαίρεσε 283 games από το Steam

Μέσα σε τρεις μήνες. Τα θεώρησε "φθηνά και αντιγραφές". [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 7/7/17] Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Reddit που εντόπισε ο αναγνώστης μας LyricalDemon, ο χρήστης Skexer παρατήρησε ότι 110 games έχουν αφαιρεθεί από το Steam χωρίς προειδοποίηση.

Η κίνηση αυτή της Valve ενδέχεται να έγινε στα πλαίσια "εκκαθάρισης" της υπηρεσίας, από ερασιτεχνικά indie games που θεωρεί ότι δεν αξίζουν να βρίσκονται online. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την νέα πολιτική που ισχύει από φέτος, το παλιό Steam Greenlight καταργήθηκε και πλέον ισχύει το Steam Direct, σύμφωνα με το οποίο για να ανεβάσετε το PC game σας στο Steam θα πρέπει να πληρώσετε ένα αντίτιμο των 99 ευρώ.

Δείτε την λίστα με τα 110 games που αφαιρέθηκαν.

Πέρα από την αφαίρεση των games, όσοι τα απέκτησαν θα διαπιστώσουν ότι ο συνολικός αριθμός των games τους έχει μειωθεί αντιστοίχως (σαν να μην υπάρχουν καν στην λίστα τους). Όσοι τα αγόρασαν μπορούν να τα κατεβάσουν, αλλά δεν έχουν πρόσβαση στα achievements τους, καθώς οι σχετικές λίστες με τα achievements έχουν επίσης αφαιρεθεί.

Ελπίζουμε η Valve να έχει μια καλή εξήγηση για αυτό, διαφορετικά μια τέτοιου είδους πολιτική διαγραφής των games μπορεί να την οδηγήσει σε προβλήματα στο μέλλον, αν κι εφόσον την συνεχίσει.

[UPDATE: 26/9/17 - Αφαιρέθηκαν 173 games από το Steam] Μετά την αφαίρεση 110 games τον Ιούλιο, σήμερα η Valve αφαίρεσε άλλα 173 games από το Steam σε διάστημα σχεδόν τριών μηνών.

Τα games αυτά ανακοινώθηκαν ότι είναι "χαμηλού κόστους αντιγραφές". Ανήκαν στην Silicon Echo Studios, εταιρεία ανάπτυξης την οποία οι χρήστες του Steam έχουν κατηγορήσει ότι πουλάει χαμηλής ποιότητας games ώστε να πουλήσει trading cards. Η Valve είναι ενάντια σε όσους εκμεταλλεύονται το σύστημα Steam Direct ώστε να έχουν κέρδος από φθηνά games. Τα games αυτά ήταν φτιαγμένα σε Unity και χρησιμοποιούσαν έτοιμα assets τα οποία δεν είχαν σχεδιαστεί από γραφίστα της εταιρείας, προκειμένου να υπάρξει γρήγορη ανάπτυξη, άρα και κέρδος με τις λιγότερες δυνατές εργατοώρες. Η Silicon Echo πωλούσε κάποια από αυτά τα games με την ονομασία Zonitron Productions, προκειμένου το πλήθος των games της να μην φαίνεται τόσο μεγάλο. Η εταιρεία ανέπτυξε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 86 τίτλους, δηλαδή το 10% όλων των games που κυκλοφόρησαν το συγκεκριμένο δίμηνο στο Steam!

Τα παιχνίδια της Silicon Echo δίνονταν για χαμηλές τιμές ή δωρεάν σε διαγωνισμούς με bundles διαφόρων indie games. Επομένως κάπως έτσι μπορούσατε να κάνετε trade κάρτες και να ανεβάσετε το level σας. Κάνοντας trade τις συγκεκριμένες κάρτες, οι χρήστες έβγαζαν κάποια χρήματα για να αγοράσουν άλλα games. Προς το παρόν το προφίλ της εταιρείας κατέβηκε και όσοι έχουν games της δεν μπορούν να farmάρουν trading card από αυτά για να τις μεταπουλήσουν.

Διαβάστε τι ισχύει με τις νέες αλλαγές στο σύστημα των user reviews. Όσοι παίζετε κυρίως στο Steam δηλώστε το Steam ID σας σε αυτό το forum topic. Για γενική συζήτηση για το Steam κάντε κλικ εδώ.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Zaratoth (Level 28) 07/07/2017 04:20
Πολλά από αυτά είναι της γνωστής κλεφτο-εταιρεία ς "Digital Homicide" που είχε προκαλέσει προβλήματα στο παρελθόν με αποτέλεσμα την κατάργησή της και των παιχνιδιών της από το Steam Store.
#2 Shikabane_Hime7 (Level 29) 11/07/2017 09:44
Trash games ήταν τα περισσότερα, καλά έκαναν.
#3 Professor_Severus_Snape (Level 28) 12/07/2017 13:39
Προσωπικά δεν επρόκειτο να ασχοληθώ με κάποιο εξ αυτών. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη επηρεάζει αφενός όσους τα είχαν αγοράσει (πολλά εξ αυτών είχαν γίνει giveaway έστω και μία φορά) και τους achievemets hunters.
#4 ashbringer (Level 25) 27/09/2017 08:51
Πολύ σωστή κίνηση απο την Valve που κοιτάει να καθαρίσει την πλατφόρμα της απο τίτλους και εταιρείες που εκμεταλλεύονται το σύστημα προς όφελός τους.
Notification