Football Manager 2018 preview

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Football Manager 2018 preview

Football Manager 2018 preview

Θα τραυματιστεί πάλι το παλτό ή θα το βγάλει το 90λεπτο;

Αυτές τις ημέρες είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε την beta του Football Manager 2018, το οποίο φέτος πραγματοποιεί μια σειρά από αναβαθμίσεις τις οποίες ζήτησε το community.

Ας ρίξουμε καταρχήν μια ματιά στο Dynamics, την νέα πολυδιαφημισμένη επιλογή. Το Dynamics έχε πολλά μενού. Καταρχήν στο Overview βλέπετε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα αποδυτήρια, την ψυχολογία των παικτών, τα κίνητρά τους κ.ο.κ. Ένα άλλο υπομενού που δεν πολυδιαφημίστηκε ιδιαίτερα από την Sports Interactive, είναι το social groups, που εμφανίζει το ποιοι παίκτες κάνουν παρέα με ποιους! Αυτό υπάρχει γενικά σε όλες τις ομάδες και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, μιας και αφορά την χημεία των παικτών. Δεν είναι επίσης απαραίτητο ότι σε ελληνική ομάδα οι Έλληνες θα μιλάνε μόνο με Έλληνες. Υπάρχει ωστόσο πάντα ένα γκρουπ με “κορμό” Ελλήνων παικτών και ελάχιστους ξένους, όπως επίσης και το αντίστροφο. Επίσης, θα συναντήσετε και παίκτες που δεν ανήκουν σε κοινωνικό γκρουπ. Αυτό τυχαίνει συχνά σε νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

fm 2018 1

Το υπομενού Hierarchy σας παρουσιάζει την ομάδα με μια πυραμίδα, εκεί όπου ιεραρχικά εμφανίζονται ψηλά οι παίκτες με μεγάλη επιρροή (στην κορυφή συνήθως ο αρχηγός) και όσο πλησιάζετε πιο χαμηλά ακολουθούν οι επόμενοι. Αν επιλέξετε να “ξηλώσετε” παίκτη απ’ την κορυφή της πυραμίδας τότε ίσως υπάρξουν αντιδράσεις τόσο από την μεριά του, όσο και από άλλους παίκτες. Για παράδειγμα απέκτησα στον Παναθηναϊκό τον Στέφανο Κοτσόλη που ήταν ελεύθερος, τον έβαλα αρχηγό και εφόσον ο Κουρμπέλης έχασε το περιβραχιόνιο, διαμαρτυρήθηκε σε μένα. Εκεί μου δόθηκε μια νέα επιλογή, το να βάλω τον Κοτσόλη να του μιλήσει και να τον καθησυχάσει, πράγμα που όντως έπιασε. Εν τω μεταξύ έκανα Vice Captain τον Hiljemark, ο οποίος βγήκε και μίλησε στα μέσα εναντίον μου για την αλλαγή αυτή. Δυστυχώς δεν υπήρχε συγκεκριμένη επιλογή που να του λέει να μην το ξανακάνει, παρά μόνο μια προκαθορισμένη προειδοποίηση που υπάρχει για τους υπαρχηγούς την οποία και δέχτηκε ψύχραιμα.

Μεταγραφές
Τα μενού τακτικής και προπόνησης έχουν παραμείνει ολόιδια με πέρυσι, με απειροελάχιστες αλλαγές. Στο μεταγραφικό παζάρι, εξακολουθεί να ισχύει ο νόμος του Knowledge base, αφού μπορείτε να βρείτε παίκτες, μόνο από την βάση παικτών που γνωρίζετε εσείς και οι scouts σας. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να τους βάλετε να ψάξουν για νέα αποκτήματα ή (αν σας τα σφυρίξει κάποιος) να πληκτρολογήσετε όνομα άγνωστου παίκτη στο επιτελείο σας. Κάπως έτσι θα πορευτούμε και φέτος, με έτοιμα σκονάκια παικτών, αφού αν δεν έχετε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, τότε οι γνώσεις σας θα είναι περιορισμένες.

fm 2018 1

Παρατήρησα επίσης ότι όταν θέλω να πουλήσω παίκτες, έχω ελάχιστες προτάσεις, ακόμα κι αν κάνω Offer to clubs στη μισή τιμή. Τον Κουρμπέλη, τον Κολοβέτσιο και τον Nuno Reis δεν ήθελε κανείς να τους αγοράσει. Απλά υπήρχε ενδιαφέρον. Οι δε Χατζηγιοβάννης και Δώνης δεχόντουσαν προτάσεις μόνο για παραχώρηση δανεισμού. Ευτυχώς παρότι είχα τον Παναθηναϊκό, ακόμα και παίκτες που θεωρούνταν καλύτεροι από την πρώτη μου ομάδα, ήθελαν να έρθουν στο τριφύλλι. Ωστόσο, τα οικονομικά του συλλόγου δεν επέτρεπαν να γίνει μια πρόταση μισθού της προκοπής κι έτσι χωρίς να μπορώ να πουλήσω έστω κάποιους παίκτες, έμενα ξεκρέμαστος λόγω οικονομικών.

Τραυματισμοί
Με το νέο εργαλείο ελέγχου τραυματισμών μπορείτε να λάβετε σωστές συμβουλές για το αν και κατά πόσο οι τραυματίες παίκτες σας μπορούν να αγωνιστούν στο επόμενο ματς ή αν θα ρισκάρουν τραυματισμό, καθώς επίσης και το αν έχουν συχνούς τραυματισμούς ή αν ο τρέχον τραυματισμός τους θέλει προσοχή. Ακόμη, παρατηρήσαμε ότι στην προετοιμασία ομάδας θα πρέπει να δώσετε μεγάλη βάση στο Fitness, διαφορετικά θα έχετε συχνούς τραυματισμούς παικτών, ειδικά σε ελληνικές ομάδες που δεν έχουν καλούς φυσιοθεραπευτές. Δοκίμασα να πορευτώ με τους physio που είχα επομένως σας μιλάω εκ πείρας.

fm 2018 1

Η νέα μηχανή απεικόνισης αγώνα
Τα γραφικά των γηπέδων στη beta αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις. Ο σχεδιασμός και ο χρωματισμός στις κερκίδες, η μορφολογία των κερκίδων και οι πάγκοι των ομάδων έχουν κάθε λεπτομέρεια. Ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για την απεικόνιση των παικτών. Περίμενα καλύτερη ανάλυση στον σχεδιασμό τους και καλύτερα animations. Ο τομέας των γραφικών είναι και ο δυσκολότερος για να αλλάξει, μιας και μιλάμε για beta λίγο πριν την κυκλοφορία. Σίγουρα αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι ο ήχος κατά το χτύπημα της μπάλας που θέλει καλύτερη δουλειά στον συγχρονισμό.

Γενικά το επίπεδο δυσκολίας στο FM 2018 εξακολουθεί να είναι υψηλό. Αν οι παίκτες σας δεν έχουν καλή ψυχολογία, δεν έχουν match fit, δεν σας εμπιστεύονται ή δεν έχουν εξοικειωθεί με την τακτική σας και βρεθούν απέναντι σε ισχυρό αντίπαλο (ή συνδυασμοί των παραπάνω) τότε δύσκολα θα καταφέρετε να κερδίσετε. Χρειάζεται καλή προετοιμασία μέσω στοχευμένης προπόνησης, τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά σε αδυναμίες παικτών, οι παίκτες να ρολάρουν στα φιλικά και γενικά η ομάδα να πάρει τα πάνω της. Στον τομέα της ψυχολογίας το FM 2018 κάνει ένα βήμα παραπάνω φέτος και φυσικά τα Team talks επηρεάζουν κι αυτά με την σειρά τους την απόδοση.

fm 2018 1

Με το βλέμμα στη σέντρα
Το Football Manager 2018 θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου για PC και Mac, όταν και θα διαβάσετε το σχετικό review όπου θα δούμε αναλυτικά όλα τα νέα του χαρακτηριστικά. Για εκτενή συζήτηση σχετικά με το FM 2018 επισκεφθείτε το παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 03/11/2017 09:14
Δεν νομίζω να το πάρω αν και φαίνεται ότι κάθε φορά γίνεται όλο και περισσότερο challenging και αληθοφανές κάτι που βρίσκω θετικό.
Notification