Sable: Ελληνικό Exploration game από δύο developers

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Sable: Ελληνικό Exploration game από δύο developers

Sable: Ελληνικό Exploration game από δύο developers

Έρχεται στο PS5. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 18/7/18] Δύο developers που γνωρίζονται από μικροί δουλεύουν σε μια προκάτ που στεγάζεται στην αυλή του πατέρα του ενός εκ των δύο και εκεί αναπτύσσουν το Sable, ένα Exploration game.

Ο Γρηγόρης Κυθρειώτης και ο Daniel Fineberg ετοιμάζουν στην Αγγλία εδώ και ένα χρόνο ένα παιχνίδι εξερεύνησης χωρίς μάχες, με επιρροές από τον Γάλλο σχεδιαστή καρτούν Moebius, αν κρίνουμε από το art style. Κάνοντας εξερευνήσεις στο Sable θα καλείστε να μάθετε την ιστορία και τα έθιμα των κατοίκων κάθε πόλης, ενώ ο ήρωας που ελέγχετε θα καβαλάει ένα hoverbike, το οποίο θα μπορείτε να αναβαθμίσετε και να αλλάξετε την εμφάνισή του, κάτι που θα ισχύει και για τα ρούχα σας.

Κάθε μηχανή έχει τρία μέρη: το σασί, την μηχανή και τα φτερά που επηρεάζουν την ταχύτητά της και την ευκινησία της. Όσο βοηθάτε ανθρώπους τόσο θα ξεκλειδώνετε νέα εξαρτήματα. Στο Sable δεν υπάρχουν objectives αλλά μόνο εξερεύνηση και μένει να δούμε αν θα προστεθούν RPG στοιχεία στην τελική έκδοση. Στο project συμμετέχει και η συγγραφέας του 80 Days, Meg Jayanth.

[UPDATE:  24/7/20 – Νέα αποσπάσματα από το gameplay του] To Sable το είχαμε δει τελευταία φορά το 2018 και η κυκλοφορία του απο το 2019 δέχτηκε delay για το 2020 και μετά για το 2021. Αν και τα πράγματα δεν έδειχναν καλά οι developers μας έδωσαν ένα νέο τρέιλερ που φαίνεται πολλά υποσχόμενο.

[UPDATE 2: 28/8/20 - Gameplay στο Future Games Show] Στο νέο gameplay video του Sable, ο Γρηγόρης Κυθρεώτης παρουσίασε τα περιβάλλοντα του παιχνιδιού. Το art style όπως βλέπετε είναι ξεχωριστό και άκρως μινιμαλιστικό. Η παρουσίαση ελληνικού παιχνιδιού σε ένα gaming show είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά.

[UPDATE 3: 11/6/21 - Ημερομηνία κυκλοφορίας] Το νέο ελληνικό Exploration Adventure Sable, με το ιδιαίτερο art style τύπου Moebius, θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου για PC και Xbox, όπως ανακοίνωσε ο developer Γρηγόρης Κυθρεώτης. Δείτε το σχετικό gameplay video.

Η εταιρεία ανάπτυξης Shedworks ετοιμάζει τον ομώνυμο χαρακτήρα Sable, σε μία ατμοσφαιρική περιπέτεια. Το παιχνίδι θα τρέχει στα 30 fps, ενώ οι developers σκέφτονται να παρέχουν και επιλογή για 24fps.

[UPDATE 4: 15/9/21 - Νέο τρέιλερ που παρουσιάζει τις μάσκες] Στο νέο τρέιλερ του Sable δείτε τον ρόλο που θα παίζουν οι μάσκες στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Θυμίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα open world Adventures. Οι μάσκες θα παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στους κατοίκους της ερήμου στον κόσμο του Sable, που ονομάζεται Midden. Το να επιλέξετε ποια μάσκα θα φορέσετε θα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Τα παιδιά φοράνε ουδέτερες μάσκες, αλλά μπορούν να τις κάνουν customize. Όταν ενηλικιωθείτε θα σταλείτε στο Glinding, ένα πνευματικό ταξίδι στην έρημο. Εκεί, κάθε έφηβος θα λάβει ένα Gliding stone, με το οποίο θα μπορείτε να ταξιδέψετε σε μεγαλύτερες αποστάσεις μέσα σε μια μεγάλη σφαίρα. Την σφαίρα αυτή μπορείτε να την δείτε και αν παίξετε το demo του Sable. Όσο ταξιδεύετε θα κερδίζετε badges τα οποία θα μπορείτε να κάνετε trade ώστε να κάνετε craft νέες μάσκες, με διαφορετικά ιστορικά σε θέμα κουλτούρας. Κάποιες μάσκες βέβαια θα αγοράζονται με το in-game νόμισμα του παιχνιδιού.

[UPDATE 5: 23/9/21 - Νέο launch trailer που παρουσιάζει στοιχεία από το gameplay] Ο Γρηγόρης Κυθρεώτης και ο Daniel Fineberg κυκλοφόρησαν ένα launch trailer για το Sable.

Στο τρέιλερ παρουσιάζεται το πώς θα εμφανίζονται οι διάλογοι, ο τρόπος που θα κινείται ο χαρακτήρας σας ενώ εμφανίζονται και οι διαφορετικοί χαρακτήρες του τίτλου. Τα εντυπωσιακά γραφικά ξεχωρίζουν λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού τους και το τρέιλερ συνοδεύεται απο μουσική χωρίς να ακούμε τους ήχους του gameplay.

Το Sable θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου για PC, Xbox Series X/S και Xbox One.

[UPDATE 6: 17/9/22 - Έρχεται στο PS5] Το Xbox timed exclusivity για το ελληνικό Adventure Sable έληξε. Ο Γρηγόρης Κυθρεώτης και ο Daniel Fineberg θα κυκλοφορήσουν το παιχνίδι τους και στο PlayStation 5 το Δ' τρίμηνο του 2022. Δείτε το σχετικό τρέιλερ.

Δείτε τι παίζει για το Sable στο PS5 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 geololj (Level 28) 11/06/2021 22:33
Πανέμορφο! Καλή επιτυχία :)
Notification