Ειδήσεις

0 user comments
Η κυκλοφορία του μεταφέρεται για τον Φεβρουάριο του 2021. [UPDATE]
26 Οκτωβρίου, 19:59
0 user comments
Περιέχει αναλυτική επίδειξη της λειτουργίας και των αξεσουάρ τους.
26 Οκτωβρίου, 19:39
0 user comments
Αυτογκόλ από τερματοφύλακες, παίκτες και τέρματα...σκορπίζουν!
26 Οκτωβρίου, 19:19
1 user comments
Μέχρι και την Πέμπτη. [UPDATE]
26 Οκτωβρίου, 18:45
0 user comments
To community συμβάλει στην εξέλιξη της ιστορίας.
26 Οκτωβρίου, 16:02
7 user comments
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας. [UPDATE]
26 Οκτωβρίου, 15:30
0 user comments
Το FIFA 21 στην πρώτη θέση για τρίτη εβδομάδα.
26 Οκτωβρίου, 14:57
0 user comments
FPS
Ίσως το πρώτο αξιόλογο Battle Royale για το VR.
26 Οκτωβρίου, 14:27
0 user comments
H ομάδα Rooster μίλησε για το περιστατικό. [UPDATE]
26 Οκτωβρίου, 14:23
0 user comments
O Chiyomaru Shikura έδωσε λεπτομέρειες για το project.
26 Οκτωβρίου, 14:04
0 user comments
Ο πνευματικός διάδοχος του Castlevania θα γίνει διαθέσιμος στα iOS και Android.
26 Οκτωβρίου, 13:21
0 user comments
FPS
Θα υπάρχουν και άλλοι τρόποι να κοσμήσετε τον χαρακτήρα σας.
26 Οκτωβρίου, 13:02
Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Σεξισμός και διακρίσεις στην Riot Games

Σεξισμός και διακρίσεις στην Riot Games

Friday, 23 Aug 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (4 σχόλια)
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Η ιστορία των video games (ongoing project) ➤ https://youtube.com/playlist?list=PLNdl_6QtiCXV-PCfwjAh0DWRqSAXNr5PZ
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/fa/21/69/league-of-legends-esports-unfold-sjokz-70-1534260825.jpg
 

Σεξισμός και διακρίσεις στην Riot Games

Εξωδικαστικός συμβιβασμός. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 14/8/18] Η Riot Games, εταιρεία ανάπτυξης του League of Legends, μπήκε σε στόχαστρο διαφόρων ρεπορτάζ από το Kutaku και το ESPN, που αφορούν τις εργασιακές συνθήκες της και οι οποίες είναι αφιλόξενες για εργαζόμενους γένους θηλυκού.

Το ρεπορτάζ βασίζεται σε έρευνα που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο, καθώς μία από τις εργαζόμενες της Riot έφυγε λόγω σεξισμού, αφού δήλωσε ότι στην εταιρεία ακολουθείται η κουλτούρα του "bro" μεταξύ ανδρών, μια μεγάλη "αδελφότητα". Άλλες εργαζόμενες ανέφεραν ότι οι άνδρες αμφισβητούσαν τις ικανότητές τους ή κάποιοι εξ αυτών ήταν επιθετικοί και τις έβαζαν σε δεύτερη μοίρα στα meetings. Μία υπάλληλος παρουσίασε ένα project το οποίο απερρίφθη, ζήτησε από έναν συνάδελφό της να παρουσιάσει ακριβώς την ίδια ιδέα της μία εβδομάδα μετά και προς έκπληξη και των δύο όλοι είπαν στην αίθουσα ότι "η ιδέα είναι εκπληκτική". Ο developer κοκκίνισε και δάκρυσε μετά το συμβάν καθώς κατάλαβε ότι κάποιοι στην Riot δεν σέβονται τις γυναίκες.

Ο Joe Hixson, επικεφαλής του τμήματος εμπορικής επικοινωνίας της Riot Games, δήλωσε στο Reddit ότι "Όλοι οι Rioters πρέπει να είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες να ακουστούν, να αναπτύξουν τον ρόλο τους στην εταιρεία, να ανέβουν βαθμίδα ως στελέχη και να εκπληρώσουν τους στόχους τους". Παραδέχθηκε μάλιστα ότι "οι πολιτιστικές αξίες της Riot είναι φιλόδοξες, απλά δεν αντανακλώνται άριστα στην εμπειρία των εργαζομένων στη Riot Games. Ωστόσο η εταιρεία δουλεύει διαρκώς στο να βελτιώσει την απόδοσή της. Το να μιλάμε καλύπτωντας τις γυναίκες στα meetings, το να προωθούμε ή να προσλαμβάνουμε άτομα που αξίζουν λιγότερο από οποιονδηποτε και το να περνάμε την γραμμή από δυναμικό ύφος σε επιθετικό είναι τρία παραδείγματα ενεργειών που αντιτίθενται στην κουλτούρα της εταιρείας".

Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Το να πούμε ότι οι ενέργειες αυτές δεν αποτελούν προσβολή θα ήταν λάθος. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή σε ότι αφορά την πολιτική της για τις διακρίσεις, την παρενόχληση, τα αντίποινα, το bullying και γενικά τους τοξικούς χρήστες", ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι "Η Riot Games δεν ακολούθησε τις αξίες της σε ορισμένους τομείς. Για να εξασφαλίσουμε ότι η φιλοσοφική μας κουλτούρα θα γίνει πραγματικότητα επανεκτιμάμε την κουλτούρα μας. Ψάχνουμε τις αξίες μας στην στρατηγική της εταιρείας, σε θέματα ηγεσίας και σε προγράμματα, συστήματα και διεργασίες της εταιρείας Όταν βλέπουμε τέτοιες συμπεριφορές σκύβουμε στα προβλήματα, εκτιμάμε και απευθυνόμαστε αντίστοιχα στους υπαλλήλους μας". Ο Hixson κατέληξε λέγοντας ότι από το 2015 η Riot Games έχει προσλάβει υπεύθυνο τμήματος D&I, το οποίο επέκτεινε το 2017.

Η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση στο άρθρο του Kotaku, το οποίο αναφέρει ότι πολλές σημερινές ή πρώην εργαζόμενες της Riot είχαν άδικη μεταχείριση. Από την άλλη, ορισμένες γυναίκες που αποτελούν ορισμένα εκ των κορυφαίων στελεχών της Riot Games δηλώνουν ότι δεν έχουν αντιμετωπίσει σεξιστικά σχόλια όσο εργάζονται εκεί.

[UPDATE: 30/8/18 - Η απάντηση της Riot] Μετά τις αναφορές για διακρίσεις και σεξισμό προς τις γυναίκες στην Riot Games, η εταιρεία πίσω από το League of Legends εξέδωσε μια νέα ανακοίνωση, ως απάντηση των αναφορών των τελευταίων εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, η Riot Games δήλωσε: “Ως εταιρεία έχουμε μάθει να λύνουμε τα προβλήματά μας όσο το δυνατών πιο γρήγορα, αλλά η λύση του θέματος που προέκυψε, δεν μπορεί να λυθεί μέσα σε μια νύχτα. Θα βάλουμε την αλλαγή στο DNA μας και δεν θα αφήσουμε χώρο για σεξισμό και μισογυνισμό”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι: “Δεν θα διαπραγματευτούμε την ισότητα και τον σεβασμό. Ενώ γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλά να βελτιώσουμε, υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι στην Riot που θα βοηθήσουν να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Είναι η προτεραιότητά μας. Ζητούμε συγγνώμη από όλους όσους εργάζονται ή εργάζονταν στην Riot, επειδή δεν προσφέραμε τον χώρο που σας είχαμε υποσχεθεί. Ζητούμε συγγνώμη που μας πήρε τόσο καιρό για να ξεκινήσουμε να σας ακούμε”.

Η Riot Games κλείνει την ανακοίνωση υποσχόμενη ότι θα μετατρέψει την εταιρεία σε έναν εργασιακό χώρο για τον οποίο θα είναι όλοι υπερήφανοι.

[UPDATE 2: 13/9/18 - Η Riot προσέλαβε ειδικό για να βελτιώσει το εργασιακό της περιβάλλον] Έπειτα από ανακοίνωσή της πως θα βελτιώσει το εργασιακό της πειβάλλον η Riot Games φαίνεται πως προχωρά και στην πράξη. Η εταιρεία προσέλαβε την πρώην senior vice president of leadership and strategy της Uber, Frances Frei, ώστε να ηγηθεί του εγχειρήματος της αναμόρφωσης του εργασιακού περιβάλλοντός της.

Η Frei σε δήλωσή της ανέφερε πως έχοντας περάσει χρόνο με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, είναι ξεκάθαρο πως η Riot έχει πάρει στα σοβαρά τις κατηγορίες εναντίον της. Συμπλήρωσε ακόμη πως είναι αισιόδοξη για την δυνατότητα αλλαγής, καθώς όλοι οι υπάλληλοι με τους οποίους συναντήθηκε έχουν δείξει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα.

[UPDATE 3: 7/11/18 - Μύνηση στην Riot Games.] Η Riot Games αντιμετωπίζει ακόμα νομικά προβλήματα στα οποία και απάντησε.

Τα νομικά προβλήματα όπως είχε γίνει γνωστό πριν τρεις μήνες, αφορούσαν το κλίμα που επικρατούσε στον εργασιακό χώρο και την άδικη μεταχείριση που είχαν οι γυναίκες. Πρόσφατα κατατέθηκε μία ακόμα μήνυση ενάντια της εταιρείας. Όπως αναφέρεται, οι γυναίκες πληρώνονταν λιγότερα χρήματα σχετικά με τους άνδρες ενώ είχαν να αντιμετωπίσουν τον ίδιο φόρτο εργασίας. Αυτό συνέβη συγκεκριμένα όταν το 2015, μία γυναίκα πήρε προαγωγή χωρίς να αυξηθεί ο μισθός της. Επιπρόσθετα η εταιρεία, στόχευε στην πρόσληψη των ‘core gamers’, πράγμα το οποίο δυσαρέστησε τον γυναίκες εργαζόμενους. Μάλιστα όπως είπαν και οι ίδιες αυτός ο τρόπος πρόσληψης ευνοεί τους άντρες καθώς οι γυναίκες για την Riot Games δεν αποτελούν κομμάτι των ‘core gamers’. Οι γυναίκες που παραπονέθηκαν, χαρακτηρίστηκαν σαν επιθετικές και ενοχλητικές. Συνεπώς παραθέτουν σχόλια των ανώτερων τους, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την Riot Games μια εταιρεία που δεν χρειάζεται την ποικιλία και με αυτό τον τρόπο τα games της εταιρείας, αποτελούν παράδεισο για τους εφήβους.

Η αγωγή που κατατέθηκε κάνει λόγο για έναν αριθμό άσχημων συμπεριφορών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και σεξιστικά μηνύματα(d*** pics), τα οποία στάλθηκαν στους εργαζόμενους. Βρέθηκαν επίσης μηνύματα στα οποία οι υπεύθυνοι της εταιρείας συζητούν πρόστυχα για τις εργαζόμενες. Αυτό που μοιάζει απίστευτο, είναι η καταγγελία βιασμού μετά από χρήση φαρμάκων η οποία είχε μείνει κρυφή μέχρι τώρα.

H Riot Games απάντησε: “ Δεν μπορούμε να συζητήσουμε τις εξελίξεις, αλλά αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα ερευνήσουμε την υπόθεση εξονυχιστικά. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι η Riot είναι ένα μέρος όπου οι Rioters μπορούν να λάμψουν”.

[UPDATE 4: 8/11/18 - Προσελήφθη πρώην στέλεχος της Uber και του Harvard] Η Riot Games προσέλαβε την Frances Frei, πρώην επικεφαλής της Uber και καθηγήτρια του Harvard Business School, η οποία θα ενταχθεί στο τμήμα "Diversity & Inclusion and Culture Strike" που αφορά την ποικιλομορφία και την ισότητα των υπαλλήλων της Riot Games. Στόχος της θα είναι προφανώς να ηρεμήσει τα πνεύματα μεταξύ των υπαλλήλων της Riot Games, ώστε οι γυναίκες να μην αισθάνονται αδικημένες έναντι των αντρών και αντίστοιχα οι άντρες να φέρονται ισότημα στους συναδέλφους τους.

Ο ρόλος της Frances Frei θα είναι αυτός του κύριου συμβούλου σε θέματα σχέσεων μεταξύ των υπαλλήλων της Riot. Η Frei έχει συναντηθεί αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες με την διοίκηση της Riot Games και τους ιδρυτές της, ενώ χθες ανακοινώθηκε και επίσημα το όνομά της. Έχει εμπειρία τόσο ακαδημαϊκή, όσο και πρακτική σε θέματα ισότητας σε εταιρείες, όπως το Harvard και η Uber αντίστοιχα. Η Riot Games ανακοίνωσε άλλωστε ότι θα λάβει μέτρα ώστε να εφαρμόσει την κουλτούρα της στους υπαλλήλους της. Η ομάδα  "Diversity & Inclusion and Culture Strike" θα δίνει αναφορά απευθείας στον Nicolo Laurent, διευθύνων σύμβουλο της Riot Games, για τα όσα συμβαίνουν στην εταιρεία.

Συν τις άλλοις, η Riot Games θα προσλάβει δύο ακόμη στελέχη. Καταρχήν έναν νέο επικεφαλής του τμήματος HR, ώστε οι υπάλληλοι που προσλαμβάνονται από την εταιρεία να αρμόζουν στην πολιτική της και κατά δεύτερον έναν προϊστάμενο τμήματος "Diversity" (Ποικιλομορφίας) που θα φροντίσει για την ισότητα και την έκφραση μεταξύ των υπαλλήλων. Τέλος, θα προσληφθεί ακόμα και εταιρεία νομικής συμβουλής, ώστε η Riot Games να προχωρήσει σε αναθεώρηση της πολιτικής της, με διορθώσεις ή προσθήκες νέων διατάξεων όπου χρειάζεται.

[UPDATE 5: 13/6/19 - To DFEH καταθέτει αγωγή ενάντια στην Riot Games γιατί δεν συνεργάζεται] 

Το τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνιας ερευνάει τους ισχυρισμούς περί διακρίσεων, σεξισμού και παρενόχλησης, στην εταιρία ανάπτυξης του League of Legends, Riot Games.

Την Τετάρτη, το τμήμα ανακοίνωσε πως κατέθετε μια αγωγή ενάντια στην εταιρία ανάπτυξης ώστε να την κάνει να συνεργαστεί με την έρευνα του DFEH (Τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνιας). Ενώ η έρευνα του τμήματος ασχολείται περισσότερο με τους ισχυρισμούς περί σεξισμού, το DFEH προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία πληρωμών, ώστε να αναλύσει τους μισθούς των ανδρών και των γυναικών, και να δει αν υπάρχει ανισότητα. Το τμήμα αναφέρει πως η Riot δεν συνεργάζεται, αφού αρνείται να παρέχει τις πληροφορίες, εξ ’ου και η αγωγή.

Η Riot, ωστόσο, αρνείται τα παραπάνω. Σε μία δήλωση της, η εταιρία ανάπτυξης αναφέρει πως έχει υπάρξει πολύ πρόθυμη από τότε που ξεκίνησε η έρευνα και έχει παράσχει όλες τις πληροφορίες που της έχουν ζητηθεί. Αντίθετα, αναφέρει πως το DFEH είναι αυτός που δεν συνεργάζεται.

“Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το DFEH από τότε που ξεκίνησε η έρευνα. Έρευνες σαν αυτή ξεκινούν όταν υπάρχουν ισχυρισμοί περί ανισότητας σε ένα εργασιακό περιβάλλον και εμείς είμαστε πρόθυμοι να παρέχουμε ότι χρειαστεί στο DFEH ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα. Κατά την διάρκεια αυτής της έρευνα έχουμε απαντήσει σε όλα τα αιτήματα του DFEH και έχουμε συντάξει πάνω από 2500 σελίδες από αρχεία πληρωμών μέχρι στιγμής. Ακόμη κάναμε αρκετές αιτήσεις ώστε το DFEH να συμμετέχει σε μια σύσκεψη με εμάς, προκειμένου να μας απευθύνει τα ζητήματά του. Αυτές οι αιτήσεις μέχρι στιγμής παραμένουν αναπάντητες, και ειλικρινά είμαστε απογοητευμένοι που βλέπουμε ότι το DFEH έκανε δημόσια δήλωση ότι εμείς είμαστε αυτοί που δεν συνεργαζόμαστε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο στα θέματα ισότητας, και θέλουμε να συνεχίσουμε να το δείχνουμε στο DFEH αυτό”.

[UPDATE 6: 23/8/19 - Εξωδικαστικός συμβιβασμός] Τελικά η Riot Games ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους υπαλλήλους που της έκαναν μήνυση. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μην επιλέξουν τον δρόμο της δικαστικής οδού αλλά να τα βρουν εκτός δικαστικών αιθουσών.

Η Riot Games ανακοίνωσε ότι "οι σεξουαλικές διακρίσεις η σεξουαλική παρενόχληση και τα αντίποινα δεν αποτελούν συστημικά προβλήματα στην εταιρεία". Παραδέχθηκε όμως ότι "Κάποιοι εργαζόμενοι της Riot Games είχαν εμπειρίες που δεν υποστηρίζονται από τις αξίες και την κουλτούρα της εταιρείας. Δεσμευτήκαμε στους Rioters -σ.σ. τα στελέχη της εταιρείας- ότι θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να χτίσουμε εμπιστοσύνη και να δείξουμε ότι η Riot Games είναι ένα άριστο μέρος απασχόλησης για όλους τους εργαζόμενους. Κατ' επέκταση εξετάσαμε διεξοδικά την αγωγή. Ενώ πιστεύαμε ότι είχαμε μια ισχυρή θέση, είδαμε τι έπρεπε να γίνει μακροπρόθεσμα ως το ιδανικό για την Riot Games και τους Rioters. Αποφασίσαμε λοιπόν να τα βρούμε εξωδικαστικά και να μην προχωρήσουμε σε δίκη ώστε να γιατρέψουμε όσα έγιναν στο παρελθόν και να προχωρήσουμε μαζί".

Στην αγωγή που κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2018 μια ομάδα υπαλλήλων της Riot Games αξίωνε αποζημίωση για σεξισμό και διακρίσεις, συνήθως απέναντι στο γυναικείο φύλο.

Δείτε εδώ αναλυτικά το συμφωνητικό που έγινε

Διαβάστε ακόμη για την φήμη του Battle Royale mode στο League of Legends.

Συζητήστε για το League of Legends στο παρακάτω forum topic και βρείτε συμπαίκτες για να παίξετε γράφοντας το ID σας κάνοντας κλικ εδώ

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Blood Prince (Level 28) 13/09/2018 15:58
Η Κοπελιά στην φωτό πάντως είναι φοβερή. :oops:
#2 akiszax (Level 21) 07/11/2018 16:25
Και πολύ καλά κάνουν!!
#3 MuscleMuseum (Level 11) 09/11/2018 19:31
Quoting Blood Prince:
Η Κοπελιά στην φωτό πάντως είναι φοβερή. :oops:

Sjokz λέγεται και είναι η presenter του Eu LCS
#4 MarigkOS (Level 1) 14/06/2019 19:51
Συγχωρέστε με για τα Αγγλικά αλλά δε το ξαναγράφω απο την αρχή.
Η φάση κύριοι είναι.. SHOW ME THE MONEYYYYYY!!
Και εξηγώ τι εννοώ ζητώντας και πάλι συγνώμη για τα Αγγλικά μου.

The whole thing has nothing to do with gender discrimination in the end.
Let's break this down to smaller pieces.
Let's say that a company have employees that indeed have the whole "bro" philosophy. There is no law that forbids that! So simple!
It may look not appropriate to the eyes of some people but who really cares in the company when something IS NOT ILLEGAL!
They can have the easy solution as to apologize for the behavior of them employees (They've done it already and guess what. The government still wants papers for the payrolls - nobody caress for gender discriminations ) or take some extreme measures and fire some people out. Case closed!
Let's also say that the company also pays differently the people even for the same job!
There is no law that forbids it! No problem for the company in that case also. The company decides who gonna pay more or less based on them criteria. All of us have work in jobs i believe that there was people get more or less money than us, even for the same job, depending on if they were better than us, work more hours or had better haircuts. In any case there is no law restriction for that and the company could get away easy and give reasons for the different paychecks.
Even in the extreme case that some rape took place in the company from an employee (and that's NOT the case here) the company is again free of charges! If somebody rape a woman in the McDonalds toilets isn't a problem of the company even if it's a waiter that's do it. The case consider personal and only the individual that is accused go to court.
Sooooo...
Let's see what really happened here.
DFEH is a government organisation and they try to get access to the payrolls and the logistics of the company. All of this for the sake of the IRS.
The whole thing works as a Trojan horse. To get access to such information and to investigate a multi-million company such as Riot you have to have VERY STRONG accusations for them.
IRS has not for the time but wait....
We have DFEH!!!! Aaaaand we have just some accusations or make them up! If they matter or not it's of no value to anyone. The treasure they hunt is the money!

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification