Ειδήσεις

0 user comments
Εκείνος ο ένας που θυμάστε και θα θυμάστε.
06 Ιουλίου, 03:24
0 user comments
Παίξτε το αρχικό Team Fortress 2.
06 Ιουλίου, 00:35
0 user comments
Σε συνέχεια των απειλών που στάλθηκαν προς τους ηθοποιούς.
06 Ιουλίου, 00:07
0 user comments
RPG
Οι PC gamers θέλουν να αποφύγουν το 50άρικο.
05 Ιουλίου, 20:35
0 user comments
Ο Guillemot δηλώνει ότι "οι αλλαγές ξεκινούν από σήμερα". [UPDATE]
05 Ιουλίου, 20:10
0 user comments
Μόλις τέσσερις υπάλληλοι ανά εργοστάσιο.
05 Ιουλίου, 19:31
0 user comments
Κερδίστε κάρτα PSN 20άρα και δύο games από το Gamivo!
05 Ιουλίου, 15:15
2 user comments
Θα αποκαλυφθεί την άλλη εβδομάδα. [UPDATE]
05 Ιουλίου, 15:04
0 user comments
Η next-gen έκδοση που περιμένουμε!
05 Ιουλίου, 14:55
0
Κρυφτό μέσα στις σκιές.
05 Ιουλίου, 13:30
0 user comments
Νέα σειρά με ατελείωτο χώσιμο!
05 Ιουλίου, 10:11
Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις O δημιουργός του Larry πουλάει όλο το αρχείο του με games και κώδικα

O δημιουργός του Larry πουλάει όλο το αρχείο του με games και κώδικα

Monday, 17 Dec 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιώργος Δρίτσας  
Γιώργος Δρίτσας

Γιώργος Δρίτσας  

περιμένοντας το Death Stranding
Hot
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d5/1d/44/lowjpg-42-1543954798.jpg
 

O δημιουργός του Larry πουλάει όλο το αρχείο του με games και κώδικα

Τα αντικείμενα αποσύρθηκαν μετά από γράμμα της Activision. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 4/12/18] O Al Lowe κατά κύριο λόγο γνωστός για το Leisure Suit Larry της Sierra. To game επικεντρώνεται σε ελαφρύ σεξουαλικό περιεχόμενο, αλλά ο ομώνυμος πρωταγωνιστής του τυγχάνει να είναι ένας από τους πιο πολυαγαπημένους χαρακτήρες της εταιρείας. Μάλιστα, η τελευταία προσθήκη στη σειρά με τίτλο Wet Dreams Don’t Dry, κυκλοφόρησε μόλις τον προηγούμενο μήνα.

Απ’ ότι φαίνεται, ο δημιουργός της σειράς σκοπεύει να πουλήσει τον πλήρη original κώδικα του Leisure Suit Larry, μεταξύ άλλων «θησαυρών» που βρίσκονται στην κατοχή του. Σε όσους παραξενεύονται με την απόφασή του, ο Lowe απαντά: "είμαι 72 χρόνων και κανένα από τα παιδιά μου δεν θέλει αυτές τις παλιατζούρες". Αυτή τη στιγμή, ο δημιουργός έχει βάλει τέσερα αντικείμενα στο eBay, ενώ ακολουθούν περισσότερα. Ο source code (αυθεντικό κώδικας του game) πωλείται στην τιμή των 8.909€, ενώ ο αντίστοιχος κώδικας για το sequel Leisure Suit Larry 2 πωλείται επίσης στα 8.910€. Αν το budget σας είνια πιο περιορισμένο, τότε διατίθεται και μία Softporn Adventure floppy στα 273€.

Ο Lowe υπενθυμίζει ότι "ενώ θα έχετε όλα τα δεδομένα από την ημέρα της δημιουργίας του Larry 1, δεν θα σας ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα του game, του κώδικα, του art, ή οποιουδήποτε άλλου πράγματος. Όπως δεν ανήκουν και σε εμένα. Τα δικαιώματα του IP έχουν πωληθεί ξανά και ξανά, ώσπου πλέον ανήκουν σε μία γερμανική εταιρεία video games."

[UPDATE: 17/12/18-Απόσυρση των αντικειμένων απ' το eBay] Σύμφωνα με τον Britton Mathews του Sierra Gamers Facebook group, ο Al Lowe αναγκάστηκε να αφαιρέσει τα κειμήλια από το eBay, αφού έλαβε σχετικό γράμμα από δικηγόρους της Activision.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ενώ η εταιρεία αναγνωρίζει ότι δεν της ανήκουν τα δικαιώματα στην πνευματική ιδιοκτησία του Leisure Suit Larry, ισχυρίζεται ότι ο βασικός κώδικας πιθανώς περιέχει "κοινό κώδικα" που χρησιμοποιείται και στα King’s Quest και Space Quest, που της ανήκουν.

Αν και ο Lowe πιστεύει ότι η δικαιοσύνη είναι με το μέρος του στο νομικό ζήτημα, το κόστος μιας δικαστηριακής διαμάχης με την Activision θα ήταν μεγαλύτερο από το κέρδος που θα του επέφερε η δημοπρασία στο eBay. Συνεπώς, ο δημιουργός της σειράς απέσυρε τα αντικείμενα, ενώ απ’ ότι φαίνεται δεν σκοπεύει να επιμείνει στο ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα για το Leisure Suit Larry - Wet Dreams Don't Dry και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

Notification