Ειδήσεις

0 user comments
Στοχεύει και τα δύο μαζί.
01 Οκτωβρίου, 15:21
2 user comments
RPG
Δυνατότητα επιλογής. [UPDATE]
01 Οκτωβρίου, 14:45
1 user comments
FPS
Πληροφορίες για την νέα ιστορία και το gameplay. [UPDATE]
01 Οκτωβρίου, 14:15
0 user comments
RPG
Τηλεοπτικό σποτ με παρουσία του ίδιου του ηθοποιού. [UPDATE]
01 Οκτωβρίου, 13:02
0 user comments
Το νέο πρόσωπο του Peter Parker.
01 Οκτωβρίου, 11:55
1 user comments
FPS
Συνολικά από το λανσάρισμα. [UPDATE]
01 Οκτωβρίου, 11:34
1 user comments
Vampyr και NFS Payback.
01 Οκτωβρίου, 00:34
1 user comments
Νέο τρέιλερ και δύο special editions. [UPDATE]
30 Σεπτεμβρίου, 23:53
1 user comments
Η ΕΑ θα αφαιρέσει τις διαφημίσεις. [UPDATE]
30 Σεπτεμβρίου, 23:30
1 user comments
Ψηφίστε τα νικητήρια games.
30 Σεπτεμβρίου, 20:46
1 user comments
Θα παραμείνουν και τα Icon Swaps.
30 Σεπτεμβρίου, 20:25
1 user comments
RPG
Η CD Projekt Red απαντά [UPDATE]
30 Σεπτεμβρίου, 19:40
Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις O ιδρυτής της Arkane Studios άνοιξε νέα εταιρία

O ιδρυτής της Arkane Studios άνοιξε νέα εταιρία

Wednesday, 20 Nov 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Σταύρος Αντωνόπουλος  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/06/10/ef/raphael-colantonio-new-studio-gameworld-61-1574266582.jpg
 

O ιδρυτής της Arkane Studios άνοιξε νέα εταιρία

Σκοπός του να καταπολεμήσει τα trends.

O Raphael Colantonio είναι ένας developer που θέλει να ξεχωρίζει και παράλληλα να μένει πιστός σε παραδοσιακές τεχνικές και απόψεις.

Η πρώτη του δουλεία ήταν με την Electronic Arts για την παραγωγή του Ultima αλλά και παρόμοιων projects. Αργότερα αντιλήφθητε ότι η δίψα του κόσμου για παιχνίδια με βαθύτερα νοήματα έχει αυξηθεί ενώ παράλληλα η πολιτική της EA άλλαζε προς το χειρότερο. Έτσι αποφάσισε να ίδρυση της εταιρία ανάπτυξης Arkane, μέσω της οποίας κατάφερε να δημιουργήσει και να κυκλοφορήσει τα επιτυχημένα Dishonored, Prey και Arx Fatalis. Ωστόσο ο ίδιος μετά την κυκλοφορία του Prey αποφάσισε να πάρει ένα διάλλειμα και να αποσυρθεί από την βιομηχανία, αφήνοντας της εταιρία στα χέρια του συνεργάτη του Harvey Smith.

Όμως ήρθε η ώρα της μεγάλης επιστροφής, η οποία συνοδεύτηκε από μια ακόμα μεγαλύτερη ανακοίνωση. Ο Raphael αποφάσισε να ίδρυση μια νέα εταιρία ανάπτυξης, όπου το όνομα της θα είναι WolfEye και θα λειτούργει εκεί ως πρόεδρος και υπεύθυνος παραγωγής. Ο διευθύνον σύμβουλος της εταιρίας θα είναι ο Julien Roby. Στόχος της εταιρίας όπως δηλώνουν θα είναι να αντισταθούν στα trends και τις μόδες τις εποχής, που δίνουν σημασία αποκλειστικά στα γραφικά ενός παιχνιδιού και θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη αντικειμενικών παιχνιδιών που οι χαρακτήρες θα έχουν φυσικές και αληθινές αντιδράσεις, ενώ η AI τεχνολογία θα είναι πολύ βελτιωμένη και λεπτομερείς. Ο Colantonio έδωσε μια συνέντευξη στο VG247 και μεταξύ άλλων ανέφερε:

"H συνεργασία μου με την EA έγινε πολύ παλιά. Αποχώρισα γιατί ήθελα να ασχοληθώ με harcore PC games όπως αρχικά έκανε η εταιρία ενώ στην συνέχεια αυτό άλλαξε. Όταν γίνεσαι όλο και μεγαλύτερη εταιρία κανείς τον κύκλο σου και αλλάζεις κάποια πράγματα για να μείνεις στην επικαιρότητα. Δεν αποχώρισα από την εταιρία μου για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Ούτος η άλλος εγώ την έφτασα ψηλά, σε σχέση με αυτό το μικρό στούντιο που είχε ξεκινήσει. Όταν μεγαλώνουμε δεν καταλαβαίνουμε πως παίρνει ο χρόνος. Κοίτα πίσω και αναρωτιέμαι πως πέρασαν 18 χρόνια στην Arkane; Εγώ ο ίδιος χρειάζομαι την αλλαγή και την περιπέτεια για λειτουργήσω. Αυτό σε πολλούς ακούγεται περίεργο, καθώς οι περισσότεροι αναζητουν την σταθερότητα και μια αναπαυτική θεση. Το θέμα είναι τι θέλει ο καθένας στην ζωη του. Το κάνουμε πολλα project παράλληλα είναι κάπως περίεργο καθώς θέλεις να συμμετέχεις να νιώσεις ότι βοηθάς. Αν λειτούργει όμως με πολλές ομάδες είναι διασκεδαστικό; Για εμένα προσωπικά όχι. Δεν υπάρχει κάτι κακό στις συνεργασίες, απλώς δεν μπορώ να στέκομαι στα ιδία πράγματα για πολύ καιρό, οπότε για εμένα ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνω ένα ακομα reset."

Αφού έκανε μια ανάλυση για τις αποφάσεις που έχει πάρει ανά τα χρόνια, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου, συνέχισε μιλώντας και απαντώντας σε ερωτήματα για την νέα προσπάθεια του και το WolfEye:

"Εγώ και ο Julien είχαμε μεγάλη επιθυμία να ξανά συνεργαστούμε. Ο Julien αποτέλεσε και αυτός μέλος της Arkane και ήταν ένας από τους πρώτους υπάλληλους που είχα εμπιστευτεί. Όταν εντάθηκε στο δυναμικό μας ήταν 18 ετών. Προσωπικά χρειαζόμουν ένα διάλλειμα και γι αυτό αποστασιοποιήθηκα από την Arkane. Όταν βαριέμαι νιώθω την ανάγκη ότι πρέπει να αλλάξω κάποια πράγματα και αυτό λειτούργει σας μια κατάρα, γιατί δεν μπορείς να ξεκουραστείς ποτέ. Λειτουργώ σαν τους μουσικούς, ένα μου έρθει μια ιδέα μέσα στην νύχτα. Οι ιδέες έρχονται εκεί που δεν τις περιμένεις και για αυτό πιστεύω ότι κάποιες φορές χρειαζόμαστε ένα διάλλειμα ώστε να λειτουργούμε σωστά. Το όνομα της εταιρίας προσήλθε από το ζώο και τις συνήθειες του, όπως να κινείται μόνο του και να παρατηρεί τους πάντες γύρω του ενώ ταξιδεύει".

Διαβάστε επίσης περισσότερα για την ακύρωση του Prey 2 αλλά και το review του Prey (2017) και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification