Ειδήσεις

0 user comments
Και ποιοι δηλώνουν ότι "δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό".
25 Μαΐου, 18:55
1 user comments
Διέρρευσε η Alpha έκδοση. [UPDATE]
25 Μαΐου, 17:03
0 user comments
FPS
Εντοπίστηκε RCXD σε κτήριο του Warzone. [UPDATE]
25 Μαΐου, 16:22
0 user comments
Ο καρχαρίας ήρθε και τάραξε τα νερά.
25 Μαΐου, 15:56
0 user comments
Ζήστε ως ταξιτζής στο μακρινό μέλλον.
25 Μαΐου, 15:04
0
Το sequel που μας μεταμόρφωσε σε Chuck Norris.
25 Μαΐου, 14:28
0 user comments
Δέχτηκε ως πρόστιμο 10.000 ευρώ δωρεά στην UNICEF.
25 Μαΐου, 14:19
0 user comments
FPS
Μεγάλες μάχες στην τσέπη.
25 Μαΐου, 13:40
0 user comments
FPS
Επαγγελματίες έσπασαν το ρεκόρ αυτή την φορά. [UPDATE]
25 Μαΐου, 13:01
0 user comments
Το Final Fantasy VII: Remake στην κορυφή για τον Απρίλιο.
25 Μαΐου, 12:35
Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Το νέο ποσό συμβιβασμού για σεξιστικές διακρίσεις στην Riot Games ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια δολάρια

Το νέο ποσό συμβιβασμού για σεξιστικές διακρίσεις στην Riot Games ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια δολάρια

Monday, 24 Feb 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Φοίβος Καρκάνης  
https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/42/1f/e4/riot-lawsuit-sexism-37-1575365261.jpg
 

Το νέο ποσό συμβιβασμού για σεξιστικές διακρίσεις στην Riot Games ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια δολάρια

Η Riot απαντάει στην πρόσφατη πρόταση. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 3/12/19] Μία από τα βασικές ειδήσεις της gaming βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια είναι οι σεξιστικές διακρίσεις που γίνονται στην Riot Games.

Μετά από πολλαπλές μηνύσεις για διακρίσεις το δικαστήριο έφτασε σε μια απόφαση για τις γυναίκες υπαλλήλους της εταιρίας. Σύμφωνα με την Los Angeles Times, η Riot Games πρέπει να πληρώσει 10 εκατομμύρια για αποζημίωση μετά από μήνυση για σεξισμό. Την αποζημίωση αυτή θα μοιραστούν 1000 γυναίκες, πρώην εργαζόμενες της εταιρίας, ανάλογα με το διάστημα που δούλευαν και την θέση που είχαν.

“Είμαστε ευχαριστημένοι που φτάσαμε σε μια συμφωνία και τελειώσαμε με την μήνυση αυτή. Με το κλείσιμο αυτής της υπόθεσης είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να αποδείξουμε ότι έχουμε αξίες και το περιβάλλον της εταιρίας μας είναι κατάλληλο και φιλικό προς όλα τα νέα ταλέντα ανεξαρτήτως φύλου.” ήταν οι δηλώσεις του αντιπροσώπου της Riot Games.

Μαζί με την αποζημίωση η Riot Games πρόσθεσε ότι η εταιρία στοχεύει να αλλάξει στον τομέα των διακρίσεων έχοντας προγράμματα στα οποία θα μπορείς να αναφέρεις σεξιστικές διακρίσεις ώστε να υπάρχει διαφάνεια και να διακοπούν τα φαινόμενα σεξισμού. Αυτή η αποζημίωση αποτελεί μια αρχή για την δίκαιη αντιμετώπιση των γυναικών στην εταιρία, δεδομένου ότι οι κατηγορίες ξεκινούσαν από το 2014.

[UPDATE: 22/1/20 - Η Καλιφόρνια αξιώνει 400 εκατομμύρια δολάρια] Η πολιτεία της Καλιφόρνια στην Αμερική αξιώνει 400 εκατομμύρια δολάρια από την Riot Games, για την υπόθεση σεξιστικών διακρίσεων, σύμφωνα με την Los Angeles Times.

Το Τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια, έστειλε αίτηση στις 8 Ιανουαρίου 2020, προτείνοντας ότι οι γυναίκες που αξίωσαν αποζημίωση δικαιούνται πολύ περισσότερα. Από την πλευρά της Riot Games, ο Joe Hixson δήλωσε ότι η Riot Games διαπραγματεύτηκε σκληρά με δικηγόρους για αυτή την εξωδικαστική συμφωνία και πρόσθεσε ότι θα υπερασπίσει την θέση του στο δικαστήριο.

Η αγωγή της πολιτείας της Καλιφόρνια θα εκδικαστεί στις 31 Ιανουαρίου και η τελική απόφαση θα παρθεί στις 3 Φεβρουαρίου. Για να δούμε αν τελικά η Riot Games θα πληρώσει το παρόν ποσό ή αν το τελικό ποσό θα αυξηθεί.

[UPDATE 2: 21/2/20 - Η νέα δικηγορική ομάδα ζητάει 400 εκατομμύρια από την Riot Games] Τον Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ότι η Riot Games θα πληρώσει 10 εκατομμύρια δολάρια ως ποσό συμβιβασμού για κατηγορίες σεξιστικών διακρίσεων. Παρόλα αυτά το συνολικό ποσό του συμβιβασμού αργότερα θεωρήθηκε ότι ήταν πολλά εκατομμύρια μικρότερο, από ότι θα έπρεπε να είναι και πλέον αποσύρετε από την νομική ομάδα που αντιπροσωπεύει τις υπαλλήλους που έκαναν την μήνυση.

Μία νέα ομάδα δικηγόρων προσελήφθησαν από τις πρώην υπαλλήλους της Riot Games που απέσυρε πλέον τον συμβιβασμό των 10 εκατομμυρίων, λέγοντας πως είναι αποτέλεσμα υποτιθέμενων λαθών σύμφωνα με την The Hollywood Reporter.

Τα μέλη της ομάδας που κατηγορεί την εταιρεία, έχουν προσλάβει πλέον την συνήγορο με ειδικότητα στα δικαιώματα των γυναικών Genie Harrison και τον συνήγορο εργασίας Joseph Lovretovich για να αναλάβουν την υπόθεση. Η νέα νομική ομάδα διεκδικεί πολύ μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης. Το California Department of Fair Employment and House και το Division of Labor Standards and Enforcement ανέφεραν τον Ιανουάριο ότι το ποσό των 10 εκατομμυρίων ήταν βιαστικό αποτέλεσμα και η νέα νομική ομάδα υποστηρίζει ότι η Riot Games πρέπει να πληρώσει ακόμη 390 εκατομμύρια για να συμπληρώσει το συνολικό ποσό αποζημίωσης των 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όλες οι πρώην υπάλληλοι της Riot Games που εργάστηκαν στην εταιρεία από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι την χρονική στιγμή που έγινε ο συμβιβασμός θα λάβουν μερίδιο από το ποσό αποζημίωσης. Αν όντως καταφέρουν τον στόχο των 400 εκατομμυρίων και διαιρεθεί ισότιμα το ποσό, αυτό μεταφράζεται σε 400.000$ για κάθε μία από τις χίλιες γυναίκες, όμως δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι η μοιρασιά. Η Los Angeles Times αναφέρειLos Angeles Times αναφέρει ότι τα ποσά αποζημίωσης θα διαφέρουν ανάλογα με τον χρόνο εργασίας της κάθε γυναίκας στην εταιρεία και το εάν εργάζονταν σε πλήρη απασχόληση ή σαν εξωτερικός συνεργάτης.

Ο Genie Harrison αναφέρει: “Αυτές οι γενναίες γυναίκες εναντιώθηκαν στην ανισότητα των φύλων και τον σεξισμό και θέλω να διασφαλίσω ότι θα αποζημιωθούν δίκαια. Οι στατιστικοί αναλυτές μας ήδη αναλύουν τα δεδομένα πληρωμών. Σκοπεύουμε να ανακτήσουμε την αποζημίωση που οφείλεται στις πρώην υπαλλήλους τις Riot Games και να επιτύχουμε μια θεσμική μεταρρύθμιση, προκειμένου να ισορροπήσουμε γενικότερα το πεδίο δράσης των γυναικών ".

Ο Lovretovich πρόσθεσε στις δηλώσεις: “Δεν μπαίνουμε σε τέτοιου είδους υποθέσεις ελαφρά τη καρδία, όμως εκκρεμούν ακόμη ερωτήματα δικαιοσύνης και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η ομάδα των γυναικών που εκπροσωπούμε θα λάβει την δικαιοσύνη που επιζητά.”

Τον Αύγουστο του 2018 μια αποκάλυψη από την Cecilia D’ Anastasio στο Kotaku, περιείχε διάφορες κατηγορίες για την φαλλοκρατική κουλτούρα μέσα στην Riot. Μέσα στις λεπτομέρειες αναφέρεται ότι οι προϊστάμενοι είχαν λίστες που κατάτασσαν τις γυναίκες σύμφωνα με την ελκυστικότητα τους. Τον Αύγουστο του 2019 όταν το ποσό συμβιβασμού ανακοινώθηκε η Riot Games ισχυρίστηκε ότι δεν έχει συστηματικές κατηγορίες για σεξιστικές διακρίσεις παρόλα αυτά παραδεχόταν ότι το περιβάλλον εργασίας δεν ήταν και το ιδανικότερο.

Η εταιρεία αναφέρει “Μετά από διεξοδική έρευνα των ζητημάτων, μπορούμε να δηλώσουμε ότι η σεξιστικές διακρίσεις, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και η εκδίκηση δεν είναι συστηματικά ζητήματα για την Riot. Αυτό που μάθαμε όμως μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία είναι ότι μερικοί Rioters βίωσαν εμπειρίες που δεν συμβαδίζουν με τις αξίες και την κουλτούρα μας. ..”

Η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει ακόμα την απόσυρση του συμβιβασμού των 10 εκατομμυρίων. Η Riot Games ανήκει στην Κινέζικη εταιρεία Tencent και το free to play MOBA είναι από τα πιο επικερδή video games, αποφέροντας της δισεκατομμύρια ετησίως.

[UPDATE 3: 24/2/20 - Η Riot απαντάει στην πρόσφατη πρόταση] Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη απάντηση της Riot παρακάτω:

“Καθ’ όλη αυτή τη διαδικασία εστιάσαμε στο να βρούμε μια λύση που είναι δίκαιη για όλους, ενώ παράλληλα συνεχίσαμε να επιδεικνύουμε την δέσμευσή μας σε αυτό το ταξίδι αλλαγής στο οποίο βρισκόμαστε τους τελευταίους 18 μήνες. Καταλαβαίνουμε πως οι ενάγοντες θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να επεξεργαστούν όλες τις λεπτομέρειες του διακανονισμού που προτείναμε. Έχοντας πει αυτά, η ανάλυση και ο διάλογος που οδήγησαν στον διακανονισμό που προτάθηκε προηγουμένως ήταν περιεκτικοί και ακριβής, και πιστεύουμε ότι η πρότασή μας είναι δίκαιη και επαρκής για αυτές τις συνθήκες. Είμαστε δεσμευμένοι στο να δουλέψουμε συνεργατικά ώστε να βρεθεί μια λύση που θα ανακλά την δέσμευσή μας στο να προχωρήσουμε μαζί, ωστόσο πρέπει να είναι μια που θα δικαιώνει τα βασικά γεγονότα.”

“Εξαρχής είμασταν σε θέση να κάνουμε το σωστό, τόσο από την πλευρά των εναγόντων, όσο και από την πλευρά της Riot, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό. Με σεβασμό στα νούμερα που πρότεινε το DFEH, θα ξαναπούμε ότι δεν υπάρχουν γεγονότα ή λόγος που να δικαιολογούν αυτά τα επίπεδα έκθεσης και πιστεύουμε ότι κάθε ισχυρισμοί ενάντια σε αυτό δεν μπορούν να γίνουν καλή τη πίστει.”

“Ενώ έχουμε αναγνωρίσει ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα για να φτάσουμε τις υψηλές αξίες που πρεσβεύουμε, ξεκαθαρίσαμε στους υπαλλήλους μας ότι θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ενάντια σε ψευδείς και άδικους ισχυρισμούς οι οποίοι δεν προσφέρουν τίποτα στην ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών. ”

Διαβάστε περισσότερα για την Riot Games και συζητήστε για το παιχνίδι που την ανέδειξε στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

Notification