Ειδήσεις

0 user comments
Από χρυσό δέκα καρατίων.
20 Ιανουαρίου, 23:26
0 user comments
Σύμφωνα με ευρήματα ενός data miner.
20 Ιανουαρίου, 22:46
0 user comments
Θα εστιάσει σε single-player.
20 Ιανουαρίου, 22:34
1 user comments
Νοσηλευόταν με πνευμονία που σχετίζεται με τον κορωνοϊό.
20 Ιανουαρίου, 22:08
0 user comments
RPG
Πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνει το προϊόν της παρά τα αρνητικά σχόλια.
20 Ιανουαρίου, 21:30
1 user comments
Αγγλική αλυσίδα λιανικής πήρε μέτρα κατά των PS5 scalpers. [UPDATE]
20 Ιανουαρίου, 21:05
1 user comments
Το skin προστέθηκε κι επίσημα. [UPDATE]
20 Ιανουαρίου, 20:32
0 user comments
Η ολιγομελής ομάδα της δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην ξαφνική του επιτυχία.
20 Ιανουαρίου, 19:54
0 user comments
Η Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο στην Valve και 5 publishers. [UPDATE]
20 Ιανουαρίου, 19:28
0 user comments
Περισσότερα από το 2020, αλλά λιγότερα από το 2019.
20 Ιανουαρίου, 17:43
0 user comments
Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία του.
20 Ιανουαρίου, 16:53
0 user comments
Συμπεριλαμβάνεται και το The Medium.
20 Ιανουαρίου, 16:20
Reviews NBA 2K18
Comments (4)

NBA 2K18 Hot

Μέσα και έξω από τα παρκέ.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/9f/53/a5/nba-2k18-box-93-1506526071.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Μέσα και έξω από τα παρκέ.

Στα Basketball games, οι οπαδοί του αθλήματος έχουν τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερη προτίμηση στη σειρά NBA 2K. Το προτιμούν σε σχέση με το NBA Live για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν με το gameplay, το βάθος του και τον τεχνικό τομέα του. Βέβαια, όπως έχουμε διδαχθεί και στο παρελθόν στην κόντρα Fifa-Pro, στις ετήσιες κυκλοφορίες αν δεν καινοτομείς κάθε φορά και επαναπαυτείς, τότε δεν είναι δύσκολο μετά από μία με δύο απρόσεκτες εκδόσεις να σε πάρει η κάτω βόλτα.

Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι η 2K Sports μπορεί φέτος να απειληθεί από ανταγωνισμό στο μπάσκετ. Σε σχέση όμως με τα εξαιρετικά NBA 2K16 και NBA 2K17, εδώ οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια ακούμε περισσότερα σχόλια στο Internet σχετικά με το γεγονός ότι "Το νέο NBA 2K δεν είναι καινούργιο Sports game αλλά επέκταση του προηγούμενου". Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο ότι εφόσον το αντικείμενο μιας εξομοίωσης δεν αλλάζει τρομακτικά από έτος σε έτος, είναι λογικό η εξομοίωση να διατηρεί επί μακρόν τα ίδια χαρακτηριστικά με επιμέρους τροποποιήσεις. Το ερώτημα παραμένει βέβαια το ίδιο. Έχει πραγματικά καινοτομήσει φέτος η 2K Sports;

nba 2k18 1 
Η όποια ομοιομορφία των NBA 2K δεν εμπόδισε την σειρά να πουλήσει κοντά στα 70 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα, διατηρώντας την ασύλληπτη εμπορική επιτυχία του. Επίσης δεν εμπόδισε εμάς, τους "αγαπητικούς" του μπάσκετ, να το αγοράζουμε χρόνο με τον χρόνο, εξαπολύοντας ιλιγγιώδη αριθμό από σουτ, σκοράροντας άπειρα καλάθια και ουρλιάζοντας από χαρά με κάθε μας νίκη ενάντια σε τεχνητή ή σε ανθρώπινη νοημοσύνη. Πιστό στο ετήσιο ραντεβού μας, το NBA 2K είναι εδώ στην 19η έκδοσή του και το τιμήσαμε ιδιαίτερα. 

Βάλτο αγόρι μου
Όσον αφορά στα modes, θα ξεκινήσουμε με το MyCareer mode, το οποίο κυριαρχεί ξανά στο NBA 2K18. Το σενάριό του σας τοποθετεί στην θέση ενός λάτρη του μπάσκετ ο οποίος αποφάσισε να "απατήσει" την πορτοκαλί Θεά με το… πεντάγραμμο αλλά η τραγική του αποτυχία στην μουσική σκηνή τον επέστρεψε άρον άρον στον τομέα όπου έχει πραγματικά ταλέντο. Της πορείας σας προς την κορυφή του NBA και την αιώνια αθλητική δόξα προηγείται η δημιουργία των εξωτερικών χαρακτηριστικών του παίκτη σας. Οι επιλογές παραμετροποίησης του προσώπου του είναι ελάχιστες καθώς σας προσφέρονται μερικά έτοιμα καλούπια κεφαλιών πάνω στα οποία κολλάτε τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους. 

Η αποτυχημένη διαμόρφωση ενός προσώπου όπως ακριβώς θα το επιθυμούσατε απαλύνεται από τον εξαιρετικό καθορισμό των σωματικών προσόντων και της κλίσης του αθλητή. Επιλέγοντας το ύψος, το άνοιγμα των χεριών κ.τ.λ. φτιάχνετε έναν ήρωα κομμένο και ραμμένο για την θέση που τον προορίζετε. Αυξομειώνοντας τις τιμές του κορμιού σας, βλέπετε πόσο καλός θα είναι στο ντριμπλάρισμα, στα κλεψίματα, στα rebounds, στην ταχύτητα και έτσι του χαρίζετε όλα τα προσόντα που θα τον μετατρέψουν σε χαρισματικό σκόρερ, τέλειο χειριστή της μπάλας, φοβερό αμυντικό και ότι άλλο χωρά ο νους σας. 

Επιλέγοντας την κλίση του θα ρίξετε το βάρος στο σκοράρισμα από μακριά, μέσα στην ρακέτα, με καρφώματα κ.ο.κ. ή θα εστιαστείτε στο να διευθύνετε το παιχνίδι οργανώνοντας την επίθεση και τροφοδοτώντας τους συμπαίκτες σας με καυτές assists. Τελειώνοντας με την ανισορροπία μεταξύ του προσώπου και της αθλητικότητας του avatar σας έρχεστε σε επαφή με το πρώτο σκαλοπάτι προς τον μπασκετικό ουρανό, μια αλάνα γεμάτη πελώρια graffiti θρύλων του μπάσκετ σαν τον Michael Jordan. 

nba 2k18 2

Τα δύο-τρία ματς που σας περιμένουν στην αλάνα λειτουργούν σαν tutorial, με την προϋπόθεση να είστε εξοικειωμένοι με τον χειρισμό των NBA 2K έχοντας παίξει τα προηγούμενα ή ασχολούμενοι με το 2KU tutorial στην ενότητα Play Now. Ουσιαστικά σας ωθούν να νιώσετε τον ρυθμό του αγώνα και να μάθετε τι εστί συνεργασία με τους συμπαίκτες σας. Αφού πάρετε το κολάι στην αλάνα θα κληθείτε από την ομάδα που επιλέξατε ως αγαπημένη σας να την εκπροσωπήσετε στο παρκέ στην ερχόμενη σεζόν του NBA. Τέρμα οι τυχαίες επιλογές στα drafts λοιπόν και η υπηρεσία σας σε ομάδα που δεν γουστάρετε, γνωστές παθογένειες παλαιότερων NBA 2K.

Στην γειτονιά των αστέρων
H ουσία του MyCareer mode είναι φυσικά οι αγώνες που δίνετε στο NBA αλλά στο νέο NBA 2K είστε ελεύθεροι να επιλέξετε μια σειρά συναρπαστικών ασχολιών σε γειτονιά που σφύζει από ζωή. Η γειτονιά σας έχει αρκετά μεγάλη έκταση γι’ αυτό και υπάρχει μετρό που σας μετακινεί από την μια άκρη της στην άλλη. Ο κόσμος που περιφέρεται δεξιά και αριστερά είναι άλλοι παίκτες συνδεδεμένοι και αυτοί στους επίσημους servers όπου εδράζεται το εν λόγω κομβικό σημείο. Ενώ συγχαίρουμε την 2K Sports που προσπάθησε να ενώσει τους παίκτες στην ψηφιακή γιορτή του μπάσκετ που ανέπτυξε, μας ενόχλησαν τα προβλήματα στην υλοποίηση του open world σχεδίου της. 

nba 2k18 3

Καταρχάς, οι περισσότεροι παίκτες στέκονται συνήθως ακίνητοι σαν ζόμπι μπροστά στο γυμναστήριο της ομάδας ή στον δρόμο, κοιτώντας σαν χάνοι τον ουρανό. Όταν δεν παριστάνουν τους undead, θα χαρείτε να τους δείτε να γυμνάζονται δίπλα σας στο γυμναστήριο, συγκρίνοντας έτσι τον εαυτό σας μαζί τους. Θα γελάσετε με τις εξωφρενικές αμφιέσεις που έχουν αγοράσει ή φτιάξει πολλοί ανάμεσά τους αλλά και με τις ξεκαρδιστικές κινήσεις που επέλεξαν να προσθέσουν στον παίκτη τους. Θα προτιμούσαμε βέβαια αν υπήρχαν αρκετά είδη αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, ώστε να έχει το όλο concept ένα πραγματικό νόημα.

Ο ανοικτός κόσμος του NBA 2K18 είναι γεμάτος στέκια τα οποία θα τιμήσετε με την παρουσία σας, τουλάχιστον μια φορά για να δείτε τι παίζει. Δύο ήταν τα καλύτερα στέκια για εμένα, το γυμναστήριο και το κλειστό γήπεδο όπου προπονείται η ομάδα. Το γυμναστήριο είναι εξοπλισμένο με τα καλύτερα μηχανήματα για να αυξήσετε την μπάρα ενέργειάς σας η οποία μειώνεται σταδιακά από αγώνα σε αγώνα. Παράλληλα, η επιτυχία σε μια άσκηση αυξάνει το level του αθλητή σας. Η απόλαυση που παρέχει κάθε άσκηση κυμαίνεται με βάση τον χειρισμό και το αν την έχετε εκτελέσει στην πραγματική σας ζωή. Εγώ για παράδειγμα πωρώθηκα με την πρέσα για τα πόδια αλλά και τον πάγκο για το στήθος παρότι η εκτέλεση της άσκησης είναι αρκετά δύσκολη και προϋποθέτει τέλεια εξισορρόπηση των δύο μοχλών του χειριστηρίου. Ο διάδρομος του τρεξίματος, το βαθύ κάθισμα και τα ελεύθερα βάρη με ενθουσίασαν με την ευκολία τους. 

nba 2k18 4

Δίπλα στο γυμναστήριο βρίσκεται το γήπεδο για τις προπονήσεις της ομάδας. Εκεί σας περιμένουν προπονητής και συμπαίκτες για να σας παίξουν, να σας τρέξουν και να σας γαλουχήσουν στα μυστικά του επαγγελματικού μπάσκετ. Πατώντας ένα button βλέπετε τα badges που μπορείτε να προπονήσετε και επιλέγετε ανάμεσά τους εκείνα στα οποία ο παίκτης σας χωλαίνει. Αν γουστάρετε να σκρινάρετε διαρκώς, ανοίγοντας τον δρόμο για τους συμπαίκτες σας θα προπονήσετε το Brick Wall badge. Αν αγαπάτε τα rebounds σαν εμένα θα ρίξετε τις προσπάθειές σας στο Hustle Rebounder. Τερματίζοντας ένα badge λαμβάνετε μια σημαντική αύξηση των ικανοτήτων σας στην συγκεκριμένη δραστηριότητα. 

Ο δρόμος προς το 99
Τα badges είναι η κορυφή του παγόβουνου στο καταπληκτικό progression system του NBA 2K18. Είναι όντως καταπληκτικό χωρίς υπερβολή διότι επιβραβεύει όλες τις κινήσεις σας μέσα στα γήπεδα, είτε παίζετε σε αλάνες και ξεκάρφωτα τερέν, είτε σε επίσημο αγώνα του NBA. Ευθύς αντιλαμβάνεστε πως ο παίκτης σας μπορεί να φτάσει στο πολυπόθητο 99ο  level συνολικής ικανότητας (με αφετηρία το 60) ακόμα και αν "γράψετε" κανονικά το NBA και το ρίξετε στις multiplayer συγκινήσεις. 

Εκτός από τα badges έχετε 16 attributes που καλύπτουν όλο το φάσμα των ικανοτήτων ενός μπασκετμπολίστα για να ανεβάσετε, πληρώνοντας τα πολύτιμα ψηφιακά σας νομίσματα (virtual currency). Μέχρι να τα αναπτύξετε στο μάξιμουμ θα περάσουν πάρα πολλές ώρες grinding μέσα στα γήπεδα οπότε επιβάλλεται η στοχευόμενη αναβάθμισή τους. 

Όλα αυτά τα microtransactions στο NBA 2K18 ήταν πραγματικά αχρείαστα.

Το grinding δεν αποτέλεσε κανένα πρόβλημα για εμένα αφού όλες μου οι ενέργειες στο γήπεδο παρήγαγαν πόντους για τα badges και ψηφιακά νομίσματα για τα attributes, συνεπώς δεν το καταλογίζω στα αρνητικά του NBA 2K18. Το μόνο πρόβλημα που δημιουργεί είναι σε όσους θελήσετε να φτιάξετε διαφορετικούς παίκτες σε εμφάνιση και ικανότητες διότι ο χρόνος που θα χρειαστείτε να τους ισχυροποιήσετε θα είναι τελικά ένας… χρόνος (έτος) συνεχούς παιξίματος.                                 

Το μυαλό σας μπορεί να είναι κυρίως προσανατολισμένο στην αναβάθμιση του χαρακτήρα, μπαινοβγαίνοντας σε γήπεδα και γυμναστήρια, εντούτοις η γειτονιά σας επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις. Δύο γήπεδα, τα Dunk – Off και Down Town ξεσηκώνουν αναμνήσεις από την εφηβεία. Στο πρώτο έχετε μια μπασκέτα δική σας για να δοκιμάσετε όλα τα καρφώματα που υπάρχουν. Το δεύτερο θυμίζει το "ρολόι" που παίζαμε μανιωδώς μόνο που έχει χρονικό περιορισμό. Μιλάμε για δύο ανέμελα modes που σπάνε την αλληλουχία γυμναστήριο – αγώνας αν την βαρεθείτε. 

nba 2k18 5

Αντίστοιχα μπορείτε να πεταχτείτε και στο κτίριο 2K Zone για να σκίσετε στο mini basketball που γνωρίζετε σίγουρα από τα Arcade και τα Λούνα Παρκ, μια δραστηριότητα με την οποία δεν θα "κολλήσετε" κιόλας. Στον ίδιο χώρο υπάρχει ένα τεστ Trivia. Όσο περισσότερες ερωτήσεις απαντήσετε σωστά τόσα περισσότερα νομίσματα κερδίζετε αλλά έχετε και την ικανοποίηση ότι γνωρίζετε πάρα πολλά για το απόλυτο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Για τους οπαδούς της εξωτερικής εμφάνισης υπάρχει ένα κουρείο, ένα μαγαζί για τατουάζ και καταστήματα ρούχων – υποδημάτων ώστε ο αθλητής σας να υπακούει στο προσωπικό σας στυλ.             

Το εγχειρίδιο του καλού προπονητή
Εκτός από το MyCareer και το Play Now που σας ρίχνει απευθείας στη δράση, σας περιμένουν άλλα τρία modes, τα MyTeam και MyGM/MyLeague. Προσωπικά θεωρώ το MyTeam το καλύτερο μεταξύ τους. Ανοίγοντας στην τύχη collectible cards παικτών που προσέθετα στην ομάδα μου και επιλέγοντας την βασική πεντάδα με γνώμονα τις αρετές του προπονητή που επέλεξα, απολάμβανα περισσότερο την κάθε νίκη. Η απόκτηση νέων packs με την υπόσχεση να περιέχουν σούπερ σταρ κολλημένη πάνω τους είναι πανίσχυρο κίνητρο για να παλεύετε σαν λιοντάρια σε κάθε αγώνα μέχρι να αποκτήσετε ένα στρατό καταπληκτικών αθλητών. Μοναδικό ελάττωμα του mode τα contracts που καταναλώνουν οι παίκτες ανά αγώνα και σας αναγκάζουν να ξοδεύετε το πολύτιμο virtual currency σας.  

nba 2k18 6

Στο MyGM θα κινηθείτε σε πολλά ταμπλό για να οδηγήσετε την ομάδα που αναλάβατε στην κορυφή. Η ιστορία του χαρακτήρα σας είναι καλοδουλεμένη και τον παρουσιάζει σαν σούπερ σταρ που τραυματίστηκε στον αγώνα και αναγκάστηκε να συνεχίσει την καριέρα του σε ρόλο διαχειριστή ομάδων. Όταν αναλαμβάνετε αυτοπροσώπως την ομάδα σας στους αγώνες, καθορίζετε τους τομείς και τις μέρες προπόνησης και αποφασίζετε για τις μεταγραφές, νοιώθετε κυρίαρχος της μοίρας σας, γεμίζετε υπευθυνότητα και χαρά όταν πάνε καλά τα πράγματα. Δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με το MyLeague που είναι τέλειο για όσους θέλουν να καθορίζουν όλες τις παραμέτρους του παιχνιδιού. Κυριολεκτικά τα πάντα είναι στην διάθεση σας προς παραμετροποίηση, ενδυμασίες,, υποδήματα, ονόματα ομάδων, τα χρώματα τους, ο αριθμός τους κ.ο.κ.   

To ΝΒΑ 2Κ18 θα στιγματίσει την κοινωνική σας ζωή, θα σας κάνει ακοινώνητους ειδικά αν είστε μανιακοί μπασκετόφιλοι. Μόνο το MyCareer mode έχει αρκετό υλικό για να περάσετε ολόκληρες εβδομάδες παιξίματος. Βγάζοντας απέξω το τεράστιο κομμάτι του multiplayer, υπολογίζω αρκετές δεκάδες ώρες μέχρι να φτάσετε έναν παίκτη στο 99 level, οι οποίες θα γίνουν εκατοντάδες μεταπηδώντας στα υπόλοιπα single player modes. Μιλώντας για ratings, ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο γίνεται φέτος ο πρώτος Έλληνας παίκτης που μπαίνει στο Top 10 των παικτών του NBA 2K. To rating του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι 91, είναι ένας ολοκληρωμένος all-around παίκτης που κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο (από καλά σουτ και ριμπάουντ μέχρι άμυνες) και στα 22 του χρόνια μένει να δούμε τι άλλο θα καταφέρει σε αυτή την καριέρα του στο NBA, ώστε να τον δούμε να διαπρέπει αντίστοιχα και στο NBA 2K.

Ο ωκεανός ψηφιακού περιεχομένου εξασφαλίζει την διάρκεια και εγγυάται απεριόριστη αντοχή στον χρόνο. Σκεφτείτε πόσοι αγώνες σας περιμένουν για να παίξετε με τους φίλους σας που μοιράζονται την λατρεία της πορτοκαλί Θεάς. Υπάρχει περίπτωση να βαρεθείτε ποτέ το αγαπημένο σας σπορ, να μην θέλετε να παίξετε μπάσκετ ανώτατου επιπέδου με τους καλύτερους όλων των εποχών; Φυσικά όχι άρα η αντοχή του NBA 2K18 θα σβήσει μόνο όταν παραδώσει την σκυτάλη στον επόμενο τίτλο του franchise.

nba 2k18 7     

Χειρισμός, A.I. και...Rachel
Μέσα στο πλήθος των σούπερ σταρ του NBA που θα απολαύσετε είτε παίζοντάς μαζί τους, είτε ακούγοντάς τους, ξεχωρίζει η Rachel Demita. Η 27χρονη καλλονή που εμφανίζεται σε όλες τις εβδομαδιαίες εκπομπές της NBA 2KTV σας είναι γνωστή ήδη από τα προηγούμενα games της σειράς. Εκτός από τις εκπομπές θα την δείτε και σε ψηφιακή μορφή στο MyCareer mode να «ανακρίνει» τον παίχτη σας. Να σημειώσουμε εδώ ότι η Rachel έγινε μεν διάσημη σαν οικοδέσποινα του πρώτου TV Show μέσω video game (NBA 2KTV) αλλά την θέση της την κέρδισε όχι μόνο λόγω της εμφάνισης αλλά και εξαιτίας των αθλητικών περγαμηνών της. Παίζοντας επαγγελματικά στο γυναικείο πρωτάθλημα του NBA έχει το απαιτούμενο κύρος να εκφέρει άποψη για το άθλημα αλλά και την ομορφιά για να λαμπρύνει τις εκπομπές της. Μέσα στο πλήθος των σούπερ σταρ του NBA που θα απολαύσετε είτε παίζοντάς μαζί τους, είτε ακούγοντάς τους, ξεχωρίζει η Rachel Demita. Η 27χρονη καλλονή που εμφανίζεται σε όλες τις εβδομαδιαίες εκπομπές της NBA 2KTV σας είναι γνωστή ήδη από τα προηγούμενα games της σειράς. Εκτός από τις εκπομπές θα την δείτε και σε ψηφιακή μορφή στο MyCareer mode να «ανακρίνει» τον παίχτη σας. Να σημειώσουμε εδώ ότι η Rachel έγινε μεν διάσημη σαν οικοδέσποινα του πρώτου TV Show μέσω video game (NBA 2KTV) αλλά την θέση της την κέρδισε όχι μόνο λόγω της εμφάνισης αλλά και εξαιτίας των αθλητικών περγαμηνών της. Παίζοντας επαγγελματικά στο γυναικείο πρωτάθλημα του NBA έχει το απαιτούμενο κύρος να εκφέρει άποψη για το άθλημα αλλά και την ομορφιά για να λαμπρύνει τις εκπομπές της. 

Στο NBA 2K18 θα παρατηρήσετε αρκετές αλλαγές στον χειρισμό των αθλητών σας και είναι όλες θετικές. Το ντριμπλάρισμα είναι ρεαλιστικότερο από ποτέ και θα νοιώσετε ότι πραγματικά ελέγχετε απόλυτα την ταχύτητα και τις επιδέξιες κινήσεις του παίκτη σας. Τα σουτ διαθέτουν έναν εξαιρετικό μετρητή ο οποίος σας πληροφορεί πόσο πετυχημένη ήταν η απελευθέρωση της μπάλας. Σε αντίθεση με προηγούμενα NBA 2K, η επιτυχία του σουτ δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το σωστό timing εκ μέρους σας αλλά και από τις ικανότητες του παίκτη και τις συνθήκες στις οποίες σουτάρει, αν είναι ελεύθερος δηλαδή ή τον μαρκάρουν άγρια. Φρέσκα animations, layups και pull – up jump shots έχουν προστεθεί και ανανεώνουν το επιθετικό σας οπλοστάσιο. Έχετε μεγαλύτερο έλεγχο πλέον στην εκτέλεση των layups και μπορείτε να αποφύγετε την τάπα στον αέρα αλλάζοντας χέρια και στάση του σώματος. Στις πάσες μπορείτε να ελέγξετε προσωρινά τον αποδέκτη της μπάλας, τοποθετώντας τον στην κατάλληλη θέση για μια πετυχημένη επίθεση.

Σε περασμένα NBA 2K είχα υποτιμήσει το A.I. και δικαιολογημένα, θεωρώντας εύκολα θύματα τους αντίπαλους παίκτες. Στο NBA 2K18 το A.I. θα σας θυμίσει τον Skynet των Terminator γιατί η εξυπνάδα του συναγωνίζεται εκείνη ενός ανθρώπου. Στις πολλές ώρες που έπαιξα εναντίον του στο επίπεδο δυσκολίας Pro διαπίστωσα δύο μεγάλες αλλαγές. Τέρμα τα εύκολα καλάθια με διεισδύσεις που εκμεταλλεύονταν περίεργα κενά στην αντίπαλη άμυνα και ολιγωρία των αμυντικών. Οι παίκτες της τεχνητής νοημοσύνης δεν αφήνουν κενά, αλλάζουν συνέχεια θέσεις και συνεργάζονται ο ένας με τον άλλο στην αναχαίτισή σας δυσκολεύοντας ακόμα και την Pick and Roll τακτική. Το A.I. δεν παρουσιάζεται μόνο βράχος στην άμυνα αλλά και στην επίθεση θα θαυμάσετε την αέναη κινητικότητα των αθλητών του που παλεύουν σκληρά να ξεμαρκαριστούν, χιμούν πάντα για το rebound και ανοίγουν δρόμο στους συμπαίκτες τους με screen

nba 2k18 11
Σκοράροντας σε όλο τον πλανήτη
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κοντραριστείτε με ομότιμους gamers στο NBA 2K18 και είναι όλοι τους διασκεδαστικοί. Το Jordan Proving Ground όπου ξεδιπλώσατε για πρώτη φορά τις ικανότητές σας στο παιχνίδι είναι μόνιμα ανοιχτό για τους παίκτες που θέλουν να ρίξουν μερικά σουτάκια εκτός NBA και να τεστάρουν τις ικανότητες τους ενάντια σε άλλους χρήστες. Σας συνιστούμε να μην πατήσετε εκεί αν ο παίκτης σας δεν έχει ξεπεράσει το 70 overall rank, ιδανικά το 80. Για να συμμετάσχετε σε μια ομάδα τριών, τεσσάρων και πέντε ατόμων στέκεστε σε μπλε κύκλους και περιμένετε έως ότου γεμίσουν οι υπόλοιποι. Αν οι άλλοι χρήστες δουν ότι το επίπεδό σας είναι αρκετά χαμηλότερο, σηκώνονται και φεύγουν άρον άρον διότι, ας μην γελιόμαστε, όλοι συμμετάσχουν εκεί με σκοπό την νίκη. 

Ένα δεύτερο συναρπαστικό multiplayer mode που επίσης επιβάλλει να έχετε ισχυροποιήσει τρομακτικά τον χαρακτήρα σας είναι το Ante-Up: High Stakes. Εκεί θα στοιχηματίσετε τα ψηφιακά νομίσματα που μαζεύετε με τόση δυσκολία σε αγώνες 2 vs 2 και 3 vs 3 με την προοπτική να αυξήσετε την περιουσία σας. Προφανώς το τζογάρισμα μπορεί να σας βγει σε κακό αν πέσετε σε δυνατούς αντιπάλους αλλά ή έξαψη που θα σας προκαλέσει το ρίσκο αξίζει τον κόπο. Προχωράμε στην εξαιρετική Pro – Am Team Arena όπου μετατρέπεστε σε ιδρυτή μιας ολοκαίνουργιας ομάδας όπως ακριβώς την φαντάζεστε και προσκαλείτε τους φίλους σας για συμπαίκτες. Αν έχετε τον χρόνο και την διάθεση να χτίσετε μια ομάδα από το μηδέν, θα σας ενθουσιάσει. Το King of the Court mode είναι ένα γρήγορο "φιξάρισμα" για να δείξετε τις εξαιρετικές σας ικανότητες σε "μονό" ενάντια στον τολμηρό χρήστη που θα σας κοντράρει.

nba 2k18 9
Στο Play Now σας περιμένουν επιλογές για διαδικτυακά ματς  με φίλους σας και με αγνώστους, χρησιμοποιώντας τις σύγχρονες ομάδες του NBA ή μυθικές πεντάδες του παρελθόντος. Στο MyLeague αντίστοιχα, αφού συνθέσετε ένα πρωτάθλημα όπως το θέλετε, μπορείτε να καλέσετε τους φίλους σας να συμμετάσχουν με όποια ομάδα τους πωρώνει ή να αναζητήσετε άγνωστους παίκτες οι οποίοι μπορεί να μετατραπούν στην συνέχεια σε φίλους. 

Triple-Double στην παραγωγή
Τα NBA 2K φημίζονται για την τελειότητα των γραφικών και των animations τους παράλληλα με την καταπληκτική λεπτομέρεια στα χαρακτηριστικά όλων των παικτών του NBA. Το NBA 2K18 έχει έναν άρτιο τεχνικό τομέα, αν και η εξέλιξη σε σύγκριση με πέρυσι, τουλάχιστον στο PS4, δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Όπως και να 'χει, η λεπτομέρεια στη σωματική διάπλαση των αθλητών, στα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα τατουάζ δεν έχει προηγούμενο. Τα animations σε πρώτη φάση έχουν αιχμαλωτίσει τις εκφράσεις του προσώπου του κάθε αθλητή ξεχωριστά αλλά και τις χαρακτηριστικές τους χειρονομίες, σκεφτείτε ότι κατέπληξαν ακόμα και τους ίδιους τους παίκτες όταν τα είδαν. 

nba 2k18 10

Στα animations υπάρχει μια ολοκληρωτική ανακαίνιση της κίνησης των παικτών, Πλέον οι μπασκετμπολίστες αντιδρούν με βάση τα attributes τους και όχι τα ιδιαίτερα animations που συντροφεύουν κάθε παίκτη. Η ανταπόκρισή τους στις εντολές σας είναι άμεση και η ρευστότητα της κίνησης δημιουργεί περισσότερο από ποτέ την εντύπωση ότι χειρίζεστε τους πρωταγωνιστές ενός τηλεοπτικού αγώνα. Σε καμία περίπτωση εντός και εκτός γηπέδου δεν συναντήσαμε πτώση του frame rate από τα 60 ανά δευτερόλεπτο ενώ σε high end PC τα frames αγγίζουν τα 100 και βάλε στα 1080p. Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής σας λέμε ότι το NBA 2K18 απέχει σε ποιότητα πολύ μικρή απόσταση από το ζωντανό μπασκετικό μεγαλείο του NBA.  

Οι δημιουργοί του NBA 2K18 συνειδητοποίησαν ότι ο τεράστιος αριθμός υποψήφιων παικτών δεν αρέσκονται στο να λούζονται βράδυ πρωί στους ήχους της Ραπ και του Hip Hop όπως κάνουν προφανώς οι παίκτες του NBA. Για το λόγο αυτό μάζεψαν κορυφαίους καλλιτέχνες από αρκετά είδη μουσικής και ενσωμάτωσαν τα κομμάτια τους στο soundtrack. Το αποτέλεσμα μπορεί να βγήκε άνισο αλλά είναι πολύ καλύτερο από περασμένα NBA 2K που μας έσπαγαν τα νεύρα με τα τραγούδια τους. Ο Sammy Hagar των Van Halen με το I Can’t Drive 55, οι Def Leppard με το Pour some Sugar on Me, οι The Alan Parsons Project με το Sirius, και οι Scorpions με το The Zoo ήταν τα κομμάτια που άφησα στην μακρά λίστα του soundtrack, απενεργοποιώντας όλα τα υπόλοιπα. Οι λάτρεις των Ραπ και Hip Hop θα βρουν και πάλι πλήθος τραγουδιών του γούστου τους.

Τα cinematics του NBA 2K18 εμπλουτίζουν σε τεράστιο βαθμό την οπτική σας εμπειρία. Η NBA 2KTV είναι μια εξαιρετική live action πινελιά με την όμορφη παρουσιάστρια να εκμαιεύει πολύτιμα hints για το παιχνίδι και εξομολογήσεις διάσημων παικτών. Τα cinematics της καριέρας σας απεικονίζουν έξοχα τις σημαντικότερες περιστάσεις που αντιμετωπίζει ο αθλητής και είναι καθαρή απόλαυση να τα παρακολουθείς, ακόμα και όταν οι πρωταγωνιστές σαχλαμαρίζουν.  

Προσωπικά με κατέπληξε το voice acting με το υψηλό του επίπεδο και τον όγκο του. Οι φωνές του χαρακτήρα σας και των NPCs που περιστρέφονται σαν δορυφόροι γύρω από την ύπαρξή του είναι ταιριαστές και εκφέρονται με την μέγιστη συναισθηματική πιστότητα, είναι παρόντες από κάθε άποψη. Ο σχολιασμός αγγίζει την τελειότητα, εντός γηπέδου και στο ψηφιακό στούντιο του παιχνιδιού. Οι οπαδοί συγκεκριμένων παικτών του NBA, από θρύλους σαν τον Shaquille O’Neil μέχρι σύγχρονους αστέρες σαν τους Carmelo Anthony, LeBron James και Kyrie Irving, θα χοροπηδούν ακούγοντας τα είδωλα τους να σχολιάζουν τους αγώνες και να προσφέρουν άφθονες πληροφορίες για τις αθλητικές τους επιλογές. Είναι κρίμα που στο MyGM βασιλεύει η μούγκα, μια low badget πινελιά δίπλα στο καλύτερο voice acting σε Sports που έχουμε ακούσει.     

nba 2k18 8

Το ονειρικό ταξίδι στο NBA συνεχίζεται
Η σειρά NBA 2K είναι ένας ατελείωτος κύκλος επένδυσης χρημάτων από εμάς και επιβράβευσης μας με πλούσιο περιεχόμενο, εθιστικό gameplay και πολλές ευχάριστες εμπειρίες με καλή παρέα. Από την στιγμή που θα εγκαταστήσετε το NBA 2K18 θα σας τραβήξει στον λαμπερό κόσμο του μπασκετικού υπερθεάματος και θα σας κάνει να κολλήσετε σαν έντομο στο μέλι για χιλιάδες ώρες. Είναι η πιο πιστή ψηφιακή αναπαράσταση του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ. Σας δίνει την ευκαιρία να χειριστείτε τα ινδάλματά σας και να νοιώσετε κυριολεκτικά το μεγαλείο ενός αγώνα, από τον τηλεοπτικό σχολιασμό, τα σώου και τις cheerleaders μέχρι την έξαψη της νίκης και της ήττας στο παρκέ.

Φυσικά το NBA 2K18 παρουσιάζει και μερικές αδυναμίες όπως τα microtransactions και το πολύωρο grinding που χρειάζεται για να αναπτυχθείτε σαν παίκτες. Κύρια αδυναμία είναι ίσως το ότι δεν εξελίχθηκε τρομερά στο θέμα του gameplay, ενώ στο PS4 όπου το παίξαμε ο σχεδιασμός κάπως "εξέθεσε" την 2K. Το grinding είναι μεν απολαυστικό αφού απαιτεί μπασκετικούς άθλους τους οποίους ούτως ή άλλως θα σκαρώνατε, εντούτοις μοιάζει επίτηδες αργό ώστε να ωθήσει τους ανυπόμονους στην αγορά ψηφιακών χρημάτων, δαπανώντας τα αληθινά χρήματά τους. Ως τελικό συμπέρασμα, η 2K Sports έδωσε βάση σε πολλά παρεμφερή στοιχεία φέτος για να προσελκύσει νέο κοινό, αλλά δεν μας πρόσφερε μια ουσιώδη εξέλιξη στον βασικό πυρήνα του gameplay, με εξαίρεση βέβαια το άριστο A.I. των αντιπάλων σας. Εν κατακλείδι, το NBA 2K18 σίγουρα αποτελεί μονόδρομο για τον σκληρό πυρήνα μπασκετικών με την εννοια του ότι ως επένδυση θα τους προσφέρει μεγάλη αντοχή μέχρι το τέλος της σεζόν.

Θετικά: 
- Αναβαθμισμένα animations
- Ρεαλιστικό voice acting και ηχητική επένδυση
- Open world gameplay με απεριόριστη ελευθερία στις επιλογές σας
- Τεράστια διάρκεια και αντοχή στο χρόνο
- Εξελιγμένο A.I.
- Απολαυστικά multiplayer modes  
- Συμμετοχή των θρύλων του NBA

Αρνητικά:
- Δεν εξελίχθηκε σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά στο βάθος του gameplay του
- Ανύπαρκτο voice acting σε συγκεκριμένα modes
- Χρονοβόρες μετακινήσεις στις περιοχές της γειτονιάς
- Ακριβά microtransactions για όσους θέλουν γρήγορη ανάπτυξη του παίκτη 

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8 
Αντοχή: 9 
Γενικά: 8.2 

Απολαυστικό, με μεγάλη αντοχή και εθιστικό gameplay, αλλά με ορισμένες άστοχες επιλογές σε σχέση με τις τελευταίες εκδόσεις.

Γιάννης Μοσχονάς

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 28/09/2017 14:24
Εξαιρετική φαίνεται η συνέχεια της σειράς, η 2Κ κάνει καταπληκτική δουλειά! Ανυπομονώ να το παίξω! Μπράβο στο Γιάννη για το αναλυτικό του review!
#2 ashbringer (Level 25) 29/09/2017 12:42
Μπράβο στον Γιάννη για το εξαιρετικό review .Θα το απολαύσω με παρέακι και θα το λιώσω όσο μπορώ.
#3 Akis 7 (Level 20) 29/09/2017 22:25
Εγω δεν ξερω.Το gameplay μου φανηκε πολυ πιο ωραιο απο το προηγουμενο,το ενιωθα πιο ελευθερο απο το 2Κ17 και πιο ανετο.Και με πολλες περισσοτερες κινησεις παιχτων .Συμφωνω σε ολα με τον Γιαννη,απλα σε αυτο το κομματι ειδα διαφορά(gamepla y)για αυτο το επεσημανα.Ισως να ειμαι μονο εγω...Κατα τα αλλα το καλυτερο αθλητικο game για αλλη μια χρονια...Και με ακομα περισσοτερη Rachel Demita!!!
#4 johnstath (Level 10) 30/09/2017 00:50
Το αγόρασα και πραγματικά αξίζει τα λεφτά του έχω λιώσει την τελευταία εβδομάδα!

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification