Ειδήσεις

0 user comments
Το FIFA 21 πήρε ξανά την πρωτιά από το Call of Duty: Black Ops: Cold War.
30 Νοεμβρίου, 13:41
0
Ληστείες από ψηλά.
30 Νοεμβρίου, 13:15
0 user comments
Κερδίστε τα μέσω του Instagram.
30 Νοεμβρίου, 01:51
0 user comments
Πήραμε κούπα με την Napoli!
30 Νοεμβρίου, 01:44
2 user comments
Εβδομάδα πυρετωδών αγορών.
30 Νοεμβρίου, 00:08
0 user comments
Βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη.
29 Νοεμβρίου, 21:46
0 user comments
Τα αναπτύσσει εδώ και τρία χρόνια. [UPDATE]
29 Νοεμβρίου, 21:20
0 user comments
Λογικά περιμένει το εξώδικο της Nintendo.
29 Νοεμβρίου, 20:44
0
Η επιστροφή μίας ακόμα μασκότ του PlayStation
29 Νοεμβρίου, 14:05
Reviews Life is Strange: Before the Storm – Episode 2
Comments (6)

Life is Strange: Before the Storm – Episode 2 Hot

Ψαλιδάκια… επί σκηνής! 

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/55/a7/ce/life-is-strange-before-the-storm-episode-2-box-27-1509155982.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ψαλιδάκια… επί σκηνής! 

Το πρώτο επεισόδιο του Life is Strange: Before the Storm δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Όπως συνηθίζεται ωστόσο στα Episodic Adventures, η δομή που έχει χωρίσει ο σεναριογράφος τα επεισόδια μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το κομμάτι του σεναρίου που θα δείτε σε κάποιο μέρος να παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάποιο άλλο. Κάπως έτσι έχει η κατάσταση και με το Before the Storm: Episode 2. Αποτελεί μια κορύφωση συναισθημάτων, τα οποία δεν νιώσαμε στο πρώτο επεισόδιο και δεν γνωρίζουμε αν θα τα νιώσουμε στο τρίτο.

Το ξεκίνημα που έκανε η Deck Nine με το Before the Storm δεν ήταν το ιδανικό, μιας και η απουσία της πρωταγωνίστριας του πρώτου Life is Strange Max και αρκετές άσκοπες συζητήσεις νεανικού χαρακτήρα, δεν έφτιαξαν την ιδανική ατμόσφαιρα. Ωστόσο, το δεύτερο μέρος θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Οι γεμάτες ένταση στιγμές που ζουν δύο κορίτσια, τα οποία περνάνε από την εφηβεία στην ενηλικίωση, κορυφώνουν όσο ποτέ άλλοτε. Τα αναπάντεχα γεγονότα που τους συμβαίνουν είναι συνήθως παρμένα από σενάρια ταινίας, ωστόσο μπορούν να υλοποιηθούν και στην πραγματικότητα. Το δε gameplay δεν κάνει κάποιο βήμα παραπάνω από όσα γνωρίζουμε. Απλά δίνει περισσότερο χώρο στο σενάριο, το οποίο θα παίξει το πρώτο βιολί.

Οικογενειακές ιστορίες
Στο πρώτο επεισόδιο βιώσαμε τα διάφορα οικογενειακά θέματα που αντιμετωπίζουν η Chloe Price και η Rachel Amber. Η ηρωίδα του πρώτου Life is Strange, όπου και είχε τον Β’ γυναικείο ρόλο (πλέον εδώ τον Α’), γνώρισε απρόσμενα την…ντίβα του σχολείου Rachel, για την οποία ωστόσο διαπίστωσε ότι δεν είναι όλα ρόδινα. Αντιμετωπίζει και εκείνη τα δικά της οικογενειακά προβλήματα. Βέβαια απ’ την άλλη δεν έχει βρεθεί στο “λούκι” της Chloe, η οποία έχει βιώσει και συνεχίζει να βιώνει πολύ δυσάρεστες καταστάσεις, αποτυγχάνοντας σε όλους τους τομείς της ζωής της. Εσωτερικά τα “κάστρα” της γκρεμίζονται το ένα μετά το άλλο και η επαφή της με την Rachel μοιάζει πλέον το τελευταίο κάστρο που έχει απομείνει.Το νέο στοιχείο του gameplay με την ονομασία Backtalk, που εμφανίστηκε στο πρώτο μέρος, θα έχει σταθερό ρόλο στο Before the Storm. Με αυτό θυμίζουμε ότι προσπαθείτε να πείσετε έναν χαρακτήρα να κάνει κάτι αρκεί να διαλέξετε μία από τις σωστές τρεις επιλογές. Απ’ την άλλη μόλις μία με δύο αποτυχίες αρκούν για να μην μάθετε την πληροφορία που θέλετε.

Το Backtalk θα προσπαθήσετε να το αξιοποιήσετε στο κολλέγιο, τόσο με τους συμμαθητές σας όσο και με αυτούς που σας επιβλέπουν, με απώτερο σκοπό να πετύχετε τον στόχο σας. Δυστυχώς για άλλη μια φορά, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του Backtalk, οι διακλαδώσεις είναι ελάχιστες και το σενάριο καθαρά linear με ψευδαισθήσεις εναλλακτικών επιλογών. Πρακτικά όλα καταλήγουν στο ίδιο φινάλε, με μικρά easter eggs και με επιλογές του στυλ “Είτε θα γίνει αυτό, είτε δεν θα γίνει και προχωράμε παρακάτω”. Επίσης, η Rachel δεν εμφανίζει κάποιες μαγικές δυνάμεις στο δεύτερο επεισόδιο, όπως ενδεχομένως κάποιοι περιμένατε, συνεπώς το gameplay δεν εμπλουτίζεται.

Όταν τα συναισθήματα της συγκίνησης και του γέλιου εναλλάσσονται.

Η ανάγκη για αγάπη
Το σενάριο των Ashly Burch, Zak Garriss και Ross McCall, είναι κατά βάση η ραχοκοκαλιά του gameplay και παίρνει πάνω του όλο το βάρος αξιολόγησης του παιχνιδιού. Για να παίξει κάποιος το Life is Strange: Before the Storm θα πρέπει να είναι ευαίσθητος, συναισθηματικός και γενικά στο θέμα του οικογενειακού κύκλου να ταυτίζεται –έστω σε κάποιο βαθμό- με τις ηρωίδες. Θεωρώ ότι όσοι είχαν ταραχώδες οικογενειακό περιβάλλον και αποζητούσαν περισσότερο την αγάπη από αυτούς που απολάμβαναν ωραία παιδικά χρόνια, θα εκτιμήσουν ίσως λίγο περισσότερο το σενάριο.

Η Chloe για άλλη μια φορά συνεχίζει να βλέπει όνειρα τα οποία της δείχνουν σημάδια. Η σχέση της με την Rachel ολοένα και δυναμώνει και σταδιακά τα δύο κορίτσια αρχίζουν να αποκαλύπτουν τα συναισθήματά τους. Εκεί έχετε μία από τις ελάχιστες δυνατότητες επιλογής και μάλιστα υπάρχουν διάλογοι που δεν ξεκλειδώνουν πάντα, αλλά εξαρτώνται από προηγούμενες πράξεις σας. Για παράδειγμα, κάτι που θα πείτε μπορεί να επηρεάσει επιλογή διαλόγου που θα εμφανιστεί ή δεν θα εμφανιστεί στην πορεία.

Οι γρίφοι είναι σχεδόν αναιμικοί και υποτυπώδεις για άλλη μια φορά και δεν σας καθυστερούν καθόλου στο ψάξιμο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε κάποιο σημείο θα χρειαστεί να απομνημονεύσετε κάτι που θα σας χρησιμεύσει στη συνέχεια, εκτός βέβαια κι αν χρησιμοποιήσετε την συνηθισμένη cheat τακτική των screenshots. Δυστυχώς η φύση του Before the Storm και της μη δυνατότητας εναλλακτικών φινάλε του αφαιρεί και το όποιο replayability. Τα κομβικά σημεία είναι απειροελάχιστα και ο μόνος λόγος να ξαναπαίξετε είναι να ξεκλειδώσετε όλες τις πιθανές επιλογές στο notebook σας.

Χαρακτηριστικό στοιχείο στο δέσιμο των δύο κοριτσιών είναι το γεγονός ότι η μία καταλαβαίνει την άλλη καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο άτομο. Δεν δένονται τόσο στενά με τους γύρω τους και δεν επικοινωνούν το ίδιο όσο επικοινωνούν μεταξύ τους. Το κάτι παραπάνω στα μεταξύ συναισθήματά τους και η χημεία τους, πηγάζουν από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους και τα όσα έχουν βιώσει στην οικογένειά τους. Η καθεμία έχει από ένα συναισθηματικό “κενό”. Το κενό της Rachel όμως που δίνει εξήγηση σε αυτά που νιώθει, αποκαλύπτεται –ή έστω δίνει hint- στο φινάλε αυτού του επεισοδίου.

Αναρωτιέμαι πως θα έπαιρναν κάποιοι το σενάριο του Life is Strange: Before the Storm αν στη θέση των δύο κοριτσιών βλέπαμε δύο αγόρια. Σίγουρα θα συζητιόταν πάρα πολύ στο Internet, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι οι περισσότεροι gamers είναι άντρες. Αντίθετα, στη θέα δύο κοριτσιών να φιλιούνται οι περισσότεροι άντρες χαμογελούν και συμπαθούν το θέαμα. Στις δε γυναίκες το ποσοστό που θα θιχτεί είναι πολύ μικρότερο από το αν είχαμε την ανάποδη περίπτωση. Εδώ απλά εκφράζω μια σκέψη που μου πέρασε απ’ το μυαλό και τίποτα παραπάνω. Ελέγχοντας πάντως την Chloe, έφτασε μια στιγμή κορύφωσης του…δράματος όπου με μαγικό τρόπο τα συναισθήματα που μου πέρασαν οι σεναριογράφοι ήταν πολύ πιο έντονα από τα περισσότερα love story ζευγαριών που έχω δει μέχρι τώρα στα video games. Προφανώς διότι οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικά πλάσματα από εμάς.

“Πάρε με να φύγουμε”
Για την ποιότητα των γραφικών και την πανομοιότυπη engine του αρχικού Life is Strange έχουμε κάνει την πλήρη ανάλυσή μας στο πρώτο επεισόδιο. Το περιβάλλον εδώ εξακολουθεί να έχει κακοσχεδιασμένα textures και anti-aliasing. Ως προς τις ερμηνείες των ηθοποιών, η Rhianna DeVries ως Chloe Price αναπληρώνει επαρκώς την Ashley Burch, αλλά την παράσταση κλέβει η Kylie Brown ως Rachel Amber, που συνδυάζεται άριστα με το παρουσιαστικό της. Δυστυχώς το lipsync είναι μετριότατο και δεν συνδυάζεται σωστά με τις φωνές. Αν δεν προσέξετε καν τα χείλη των ηθοποιών αλλά τις κινήσεις τους, τότε το voice acting μπορεί να σας ταξιδέψει, όπως και η μουσική που γνωρίζει πότε ακριβώς θα κορυφώσει.

Το Life is Strange: Before the Storm – Episode 2 παρουσιάζει πολύ όμορφες πτυχές του σεναρίου. Οι σεναριογράφοι δείχνουν να έλαβαν σοβαρά υπόψη τους το feedback των χρηστών και μας παρουσίασαν κάτι πραγματικά ενδιαφέρον. Το σενάριο και οι πρωταγωνίστριές του είναι οι μόνοι τομείς που ξεχωρίζουν στον τίτλο της Square Enix, μιας και το gameplay είναι πανομοιότυπο με αυτό του πρώτου επεισοδίου. Η δε διάρκειά του δεύτερου μέρους ανέρχεται σε 2,5-3 ώρες και είναι μόλις κατά μισή ώρα μεγαλύτερη από αυτή του πρώτου. Κατ’ επέκταση, αν το τρίτο μέρος έχει ίδια διάρκεια τότε η τιμή των 17 ευρώ από μεριάς Square Enix θα είναι λίγο τσιμπημένη σε θέμα αντοχής. Αν ωστόσο είστε φανατικοί της σειράς τότε η αξίζει η εμπειρία.

Θετικά:
- Σωστή δομή σεναρίου
- Κορυφαίες ερμηνείες
- Ανάδειξη υπαρκτών οικογενειακών προβλημάτων
- Θα σας γεμίσει έντονα συναισθήματα

Αρνητικά:
- Κακός σχεδιασμός περιβάλλοντος
- Ατυχές lipsync
- Περιορισμένες επιλογές
- Η διάρκεια αυξήθηκε λίγο, αλλά εξακολουθεί να είναι μικρή

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 9
Gameplay: 8
Αντοχή: 5.5
Γενικά: 7.5

Όσο στατικό μπορεί να είναι σε θέμα gameplay, άλλο τόσο θα σας συγκινήσει.

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Life is Strange: Before the Storm

[Αρχική δημοσίευση: 2/6/17] Η Dontnod που είχε αναπτύξει το πρώτο Life ...
Posted (20 Dec 2017)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Lyricaldemon (Level 22) 28/10/2017 21:41
Αν και δεν έχει την original φωνή,όντως ακούγεται πολύ ωραία και θα ήθελα να το παίξω και να κάνω τα πάντα στο παιχνίδι!
#2 ThanP (Level 11) 29/10/2017 20:25
Πολύ μου άρεσε το δεύτερο επεισόδιο.Δεν το αγόρασα αλλά το είδα από το youtube.Εκδηλώθ ηκαν τα κορίτσια μας και δέθηκαν περισσότερο.Ειμ αι περίεργος να δω που θα καταλήξει όλο αυτό.
#3 +1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 29/10/2017 23:01
Πολύ σωστό το review του Μάνου.
Πολλά προβλήματα στα γραφικά και στο σχεδιασμό αλλά σαν ιστορία είναι αρκετά καλό, με δυνατά συναισθήματα. Το voice acting δε ξέρω τι έπαθαν σε αυτό το επεισόδιο, μέτριο στη καλύτερη.
#4 +1 Blood Prince (Level 29) 30/10/2017 15:40
Θα το δω κάποια στιγμή στο youtube το gameplay απο περιέργεια.
Σίγουρα η υπόθεση παρουσιάζει ενδιαφέρον αλλά τα τρία ! επεισόδια της νέας σεζόν Life is Strange σε συνδυασμό με την μικρή διάρκεια το καθένα μέχρις στιγμής με απωθούν απο το να το αγοράσω.
Εντύπωση μου κάνει πως δεν βελτιώθηκε το lipsync σημείο κατατεθέν του πρώτου επεισοδίου και απο τα θετικά του prequel.
Τώρα σχετικά με το φιλί ανάμεσα στα δύο κορίτσια..υπήρχ ε αντίστοιχη σκηνή και στο Life is Strange ανάμεσα στην Max και στην Chloe. :P
#5 +1 Manos (Level 38) 30/10/2017 19:31
Quoting Blood Prince:
Τώρα σχετικά με το φιλί ανάμεσα στα δύο κορίτσια..υπήρχε αντίστοιχη σκηνή και στο Life is Strange ανάμεσα στην Max και στην Chloe. :P

Ναι αλλά εκείνο ήταν στο τελείως φιλικό. Οι γυναίκες τα κάνουν αυτά πολλές φορές για πλάκα. Το θυμόμαστε από το σχολείο και τις σχολές μας άλλωστε.
#6 Mystique (Level 23) 31/10/2017 21:22
Δεν εχω ξεκινησει ακομα την δευτερη σεζον αλλα απ'οτι βλεπω τα κοριτσια δειχνουν να το ξεκαθαριζουν το τοπιο. Και αναρωτιομουν που να το πηγαινουν αραγε. :lol:

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification