Ειδήσεις

0 user comments
Δωρεάν το Assassin’s Creed Unity για PC και Monster Hunter: World στο Xbox Game Pass.
19 Απριλίου, 17:15
0 user comments
RPG
Ακολουθεί και teaser τρέιλερ.
19 Απριλίου, 16:54
0 user comments
Θα γίνει πιο προσεκτική στο υλικό που κυκλοφορεί μέσω του PlayStation.
19 Απριλίου, 16:23
0 user comments
Ο δημιουργός πληρώνει τους τρεις πιο γρήγορους speedrunners.
19 Απριλίου, 15:37
0 user comments
Υπεύθυνο για αυτό είναι το Super Smash Bros. Ultimate.
19 Απριλίου, 14:50
0 user comments
Δεν είναι η πρώτη φορά που λήγει cross-play.
19 Απριλίου, 14:07
0 user comments
FPS
Εκσυγχρονισμένα γραφικά αλλά με το αρχικό πνεύμα του παιχνιδιού.
19 Απριλίου, 13:24
0 user comments
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι ο μόνος που δέχτηκε χτυπήματα.
19 Απριλίου, 12:42
0 user comments
Τα charms θυμίζουν Rainbow Six Siege.
19 Απριλίου, 11:50
0 user comments
Έχουν αρνητικές επιπτώσεις τους νέους.
18 Απριλίου, 23:18
1 user comments
Με επιπλέον δώρα από αυτά που ανακοινώσαμε αρχικά.
18 Απριλίου, 21:54
2 user comments
Κερδίζουν από ένα F1 2018 για PS4 και Xbox One.
18 Απριλίου, 21:29
0 user comments
Αρχηγοί ομάδων ψηφίζουν τους νικητές.
18 Απριλίου, 21:16
0 user comments
Νέα καθυστέρηση για τον Ιούνιο. [UPDATE]
18 Απριλίου, 20:40
Reviews SEUM: Speedrunners from Hell
Comments (2)

SEUM: Speedrunners from Hell Hot

Ακατάλληλο για ευαίσθητες καρδιές.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d1/52/fd/seum-speedrunners-from-hell-box-art-87-1541247385.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ακατάλληλο για ευαίσθητες καρδιές.

Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε στη κόλαση όπου θα προσπαθήσετε να επιβιώσετε από πολλές παγίδες που έχει αφήσει πίσω του ο ίδιος ο Σατανάς. Αυτό τουλάχιστον υπόσχεται το SEUM: Speedrunners from Hell, μια indie προσπάθεια της Pine Studio. Αρχικά θα σας εντυπωσιάσει με το όλο concept αλλά αμέσως μετά θα σας δώσει ένα γερό χαστούκι για να επανέλθετε κάπως άτσαλα στη πραγματικότητα.

seum speedrunners from hell 1
Όσο βελτιώνονται τα αντανακλαστικά σας και ανακαλύπτετε νέες ικανότητες για να επιζήσετε στη φλεγόμενη κόλαση θα καταφέρνετε να προοδεύετε στο SEUM: Speedrunners from Hell. Γενικά, όπως προδίδει και το όνομά του, το SEUM πρόκειται για έναν τίτλο με θέμα το speedrun. To παραμικρό λάθος στοιχίζει και τσιτώνει τα νεύρα ακόμα και των πιο σκληροτράχηλων gamers. Πρόκειται για έναν τίτλο με “heavy metal” αισθητική που απαιτεί όμως αρκετή υπομονή καθώς και γρήγορη ανταπόκριση στα τεκταινόμενα που συμβαίνουν στην οθόνη. Εξοπλιστείτε λοιπόν με Lexotanil και πάμε να δούμε μαζί τι εστί SEUM.

Επόμενη στάση: Κόλαση
Ο πρωταγωνιστής μας, ο Marty, ενώ κάθεται αραχτός και ακούει heavy metal πίνοντας μπύρες, ξαφνιάζεται όταν από το πουθενά εμφανίζεται ο Σατανάς και του κλέβει τις υπόλοιπες μπύρες. Προσπαθώντας να τις πάρει πίσω, ο Marty χάνει το δεξί του χέρι αλλά εκδικείται τον Βελζεβούλ κόβοντάς του το αντίστοιχο χέρι. Ο Διάβολος εξαφανίζεται αλλά ο Marty εξοπλίζεται με το σατανικό χέρι που άφησε πίσω του ο ακατανόμαστος και έτσι ξεκινάει το κυνήγι για τις μπύρες. Απλό, διασκεδαστικό και άμυαλο σενάριο το οποίο ταιριάζει με το concept του SEUM: Speedrunners from Hell.

Η κόλαση είναι άδεια και όλοι οι διάβολοι είναι εδώ
Το SEUM: Speedrunners from Hell προορίζεται κατά κύριο λόγο σε speedrunners και gamers που τους αρέσει να διαγωνίζονται για highscores. Διαθέτει 100 levels με αρκετές δόσεις δυσκολίας, μέσα στα οποία υπάρχουν συνολικά δέκα boss levels. Αυτά αποτελούν μια μίξη όλων των δυσκολιών που συναντήσατε στα προηγούμενα επίπεδα τα οποία χωρίζονται σε ορόφους. Όσο κατεβαίνετε όροφο (μέσω ενός ανελκυστήρα) τόσο πιο ζόρικα γίνονται τα πράγματα. Σε κάθε level στόχος σας είναι το portal που σας μεταφέρει στο επόμενο και ενώ ακούγεται απλό και εύκολο με κάποια εμπόδια και παγίδες για να ξεπεράσετε, να είστε προετοιμασμένοι ότι θα «στολίσετε» σίγουρα διάφορα.

Κύριος εχθρός σας στο τίτλο της Pine Studio είναι ο χρόνος. Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, έχετε να κάνετε με έναν speedrun τίτλο που σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα τόσο και καλύτερα. Σε κάθε run θα πετύχετε εμπόδια, χάσματα και θανατηφόρες παγίδες αλλά και εσείς χάρη στο «Χέρι του Διαβόλου» έχετε κάποιες δυνατότητες. Με αυτό μπορείτε να εξαπολύετε fireballs για να σπάσετε ή να ενεργοποιήσετε κάποια ζωτικά σημεία και με τη δυνατότητα ακριβής στόχευσης μπορείτε να επιβραδύνετε και το χρόνο. Ανάλογα το επίπεδο θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε και κάποιες άλλες ικανότητες που θα αποκτήσετε στα τρεξίματά σας.

seum speedrunners from hell 2
Αυτές οι ικανότητες δίνουν τη δυνατότητα στον Marty να τηλεμεταφερθεί από ένα σημείο σε κάποιο άλλο, να κάνει reverse και respawn σε συγκεκριμένη θέση, να πετάξει ή και να δημιουργήσει δικές του πλατφόρμες για να περάσει πάνω από τεράστια χάσματα ή μη προσβάσιμες περιοχές. Οι ικανότητες αποκτούνται μέσω μιας ειδικής σφαίρας που θα βρείτε σε κάθε level και πέρα από το βασικό fireball που διαθέτει ο χαρακτήρας σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μία ικανότητα μόνο. Υπάρχουν και κάποιες διάσπαρτες μπύρες τις οποίες εφόσον συλλέξετε αποκτάτε πρόσβαση σε ένα bonus level.

Ο χειρισμός ενώ είναι πρακτικός και πανεύκολος στην εκμάθηση, δεν είναι εύχρηστος καθώς αρκετές φορές θα βλέπετε στην οθόνη ότι χάσατε ενώ θα παίρνατε όρκο ότι πατήσατε σίγουρα το πλήκτρο για το άλμα τη σωστή στιγμή. Ο έλεγχος θυμίζει κάποιο απλό FPS όπου με τον αριστερό μοχλό κινείτε τον χαρακτήρα σας, με τον δεξί σημαδεύετε και με τα δεξιά shoulder buttons εκτελείτε fireballs ή ικανότητες. Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχει πρόβλημα και αυτό αφορά -πέρα από την αμεσότητα των εντολών- το γεγονός ότι ο Marty γλιστράει και δεν στέκεται ακριβώς όπως θα περιμένατε.

seum speedrunners from hell 3
Τα levels ποικίλλουν και αυτό βοηθά αρκετά στην εξάλειψη της επανάληψης αλλά η δυσκολία κάποιων συγκεκριμένων κουράζουν από ένα σημείο και μετά. Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί να καταφύγετε σε κλασσικές περιπτώσεις trial and error -ειδικά στα boss levels- καθώς δεν θα καταλαβαίνετε που πρέπει να πάτε.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να αποδεχτείτε ότι θα πεθάνετε τουλάχιστον 666 φορές

Η αλήθεια είναι πως η διάρκεια του SEUM: Speedrunners from Hell φαίνεται να είναι αρκετά μικρή καθώς κάθε level διαρκεί περίπου γύρω στο μισό λεπτό. Αλλά η δυσκολία του είναι αυτή που ανεβάζει τη διάρκεια. Αν είστε hardcore gamers και τα πάτε καλά με games αυτού του είδους τότε μέσα σε τρεις ώρες το πολύ έχετε ξεμπερδέψει. Αλλιώς, ετοιμαστείτε για αρκετά «στολίσματα» (έρχονται και οι γιορτές σε λίγες μέρες) καθώς και εκτόξευση χειριστηρίων. 

seum speedrunners from hell 4
Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις
Ο κόσμος του SEUM: Speedrunners from Hell θυμίζει τα παλιά Quake και Doom καθώς αποτυπώνει έντονα την αισθητική της κόλασης. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες και σε πολλά σημεία τα επίπεδα –τουλάχιστον οπτικά- καταντούν επαναλαμβανόμενα. Ακόμη, για τίτλο που βασίζεται στο speedrun, υπάρχει έντονη πτώση στο frame rate σε πιο περίπλοκα επίπεδα και γενικότερα, σε καμία περίπτωση η ποιότητα των γραφικών δεν αγγίζει τα στάνταρ άλλων ανάλογων τίτλων δράσης. 

Παρόλο που η μουσική στο κεντρικό μενού θα σας θυμίσει το θρυλικό Quake 2 το soundtrack -παρόλο που αποτελείται από heavy metal μελωδίες- καταντά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επαναλαμβανόμενο. Τα ηχητικά εφέ δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο αλλά οι ατάκες που πετάει ο Marty καθώς και ο Σατανάς, στην αρχή μπορεί να σας κάνουν να χαμογελάσετε αλλά στη πορεία θα σας κουράσουν για τα καλά καθώς συνδυάζονται με τις αποτυχίες που θα ζήσετε και θα βοηθήσουν στο να εκνευριστείτε ακόμη περισσότερο.

seum speedrunners from hell 5
Τι είναι χειρότερο: Κόλαση ή τίποτα;
To SEUM: Speedrunners from Hell εστιάζει σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό. Αυτό οφείλει να διαθέτει αρκετή υπομονή και να απολαμβάνει το speedrunning, (achievement/trophy hunting σίγουρα) και να του αρέσει να διαγωνίζεται για την καλύτερη δυνατή θέση στα online leaderboards. Αν δεν είστε από αυτό το σκληραγωγημένο κοινό τότε καλύτερα προσπεράστε το για να μην έχετε ατυχήματα ή να σας περάσουν οι γείτονες για “τον παλαβό που ούρλιαζε χθες στον 3ο και κοπάναγε τους τοίχους”.

Θετικά:
- Αρκετή πρόκληση
- Καλό level design
- Σας κρατά σε εγρήγορση 

Αρνητικά:
- Πτώση των frames σε περίπλοκα επίπεδα
- Υψηλός βαθμός δυσκολίας που θα αποθαρρύνει αρκετούς
- Αρκετή επανάληψη
- Ο χειρισμός δεν είναι ακριβής

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 6
Gameplay: 7
Αντοχή: 6
Γενικά: 6.2

Απευθύνεται αποκλειστικά για hardcore παίκτες και όχι για το ευρύτερο gaming κοινό.

Μάρκος Ασκανιάν

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 JaGuAr (Level 29) 03/11/2018 14:29
Όχι κι άσχημη προσπάθεια από την Pine Studio. Εμείς οι "hardcore" ίσως το δοκιμάσουμε :lol: Πολύ ωραίο review Μάρκο!
#2 +1 efane (Level 23) 07/11/2018 18:50
Όσο μεγαλώνω μειώνεται η υπομονή. Δεν λέω όχι στα δύσκολα αλλα να κάτσω να βγάλω παιχνίδι ολόκληρο σε speedrun ούτε που θα το συζητούσα. Η μουσική βοηθά το gameplay αλλα όπως και να το κάνουμε το speedrun είναι speedrun και δεν αλλάζει. Απευθύνεται σε μικρό κοινό. Ευχαριστούμε για το review ;-)

Top-game-of-the-month 

 

Notification