Ειδήσεις

0 user comments
Λόγω επιθυμίας της εταιρείας έκδοσης
20 Ιουνίου, 13:31
0 user comments
RPG
Τό ύψος της ξεπερνά τα 74 εκατοστά.
20 Ιουνίου, 13:29
0 user comments
FPS
Θα παραμείνουν αφοσιωμένοι στο Apex Legends
20 Ιουνίου, 13:06
0 user comments
Το αποκαλούν "μηχανισμός έκπληξης"
20 Ιουνίου, 12:17
0 user comments
2D Adventure παρουσιάστηκε στην Ε3 2019.
20 Ιουνίου, 12:16
0 user comments
RPG
Η CD Projekt RED στοχεύει στην επέκταση του παιχνιδιού μετά την κυκλοφορία του.
20 Ιουνίου, 11:21
0 user comments
Κερδίζουν τα τελευταία F1 2018!
19 Ιουνίου, 21:28
0 user comments
Ποιος ήταν ο Πιο Δυνατός Κρίκος;
19 Ιουνίου, 21:21
1 user comments
Προσλαμβάνονται άτομα από την Sony. [UPDATE]
19 Ιουνίου, 20:45
0 user comments
Άνοιξε petition για το achievement. [UPDATE]
19 Ιουνίου, 20:25
4 user comments
FPS
Δύο νέα βίντεο με σημαντικές αλλαγές. [UPDATE]
19 Ιουνίου, 20:05
0 user comments
FPS
Lootάρουν παίκτες.
19 Ιουνίου, 20:01
1 user comments
Οι developers του Bayonetta μάλλον είναι...PCάδες.
19 Ιουνίου, 19:27
1 user comments
Το Mortal Kombat 11 μοίρασε fatalities.
19 Ιουνίου, 18:48
Reviews Lemmings
Comments (1)

Lemmings Hot

Μετά από δυόμιση δεκαετίες έρχονται στα κινητά σας.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/0a/f4/4f/lemmings-logoo-86-1546012079.jpg
  • Review
  • News
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Μετά από δυόμιση δεκαετίες έρχονται στα κινητά σας.

Τα απλά games είναι αυτά που είναι καταλληλότερα για τα κινητά σας τηλέφωνα, πόσο μάλλον όταν καταφέρνουν να τεστάρουν την οξυδέρκεια μας. Το Lemmings λοιπόν επιστρέφει μετά από 27 χρόνια και κάνει αισθητή την παρουσία του, με τα πανέξυπνα Puzzles και τις αμέτρητες στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τα λύσετε. Ένα σαφώς ανανεωμένο παιχνίδι που σας δίνει μια ευχάριστη αίσθηση, κάθε φορά που καταφέρνετε να περάσετε ένα δύσκολο επίπεδο.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι το παιχνίδι μοιάζει πολύ με αυτό που κυκλοφόρησε το 2006, για PlayStation Portable, PlayStation 3 και PlayStation 2. Το Puzzle της Sad Puppy Limited, που αρχικά δημιούργησε η DMA Design για Amiga και PC, είναι πλέον free-to-play για Android και iOS και είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, αφού τα εργαλεία που σας δίνει είναι ελάχιστα και απλά, ενώ παραμένουν ίδια από την αρχή του playthrough. Το Lemmings ανήκει στην κατηγορία Puzzle, που έχει την μεγαλύτερη επιτυχία στις κινητές συσκευές χωρίς να προσφέρει κάτι καινοτόμο αλλά καταφέρνει να μας δώσει μία ευχάριστη εμπειρία.

lemmings 3

Απλό και διασκεδαστικό
Στα stores των Android και iOS αντίστοιχα, τα Puzzle games είναι αρκετά δημοφιλή καθώς προσφέρουν πίστες που λύνονται, με απλά controls και αρκετή σκέψη. Το ίδιο μοτίβο ακολούθησε και η Sad Puppy Limited, που κατάφερε με λίγα μόνο εργαλεία να κάνει ένα ενδιαφέρον puzzle παιχνίδι. Στο παιχνίδι χειρίζεστε τα χαριτωμένα μικρά τρωκτικά, εξίσου και ο τίτλος lemmings. Εσείς πρέπει να καθοδηγήσετε, τα όχι και τόσο έξυπνα ζωάκια στην έξοδο της κάθε πίστας.


Στην διάθεση σας έχετε διάφορα items που μπορείτε να τοποθετήσετε στην πίστα για να καταφέρουν να φτάσουν ασφαλή στην έξοδο τα μικρά τρωκτικά. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η ομπρέλα, την οποία τοποθετείτε για να μην πεθάνουν τα lemmings αν πέσουν από ύψος μεγαλύτερο 2 τετραγώνων στο παιχνίδι. Ακόμα μπορείτε να βάλετε τα μικρά ποντίκια να φτιάξουν σκάλες. Μία από τις εξίσου σημαντικές ικανότητες τους είναι το σκάψιμο. Τέλος, μπορείτε να βάλετε ένα lemming να απαγορέψει την είσοδο στα υπόλοιπα μέσο της συγκεκριμένης διόδου. Συνδυάζοντας αυτές τις τέσσερις δυνατότητες θα λύσετε σχεδόν όλα τα puzzles του παιχνιδιού. Το παιχνίδι βέβαια δεν είναι όσο εύκολο ακούγεται, αφού υπάρχουν πόρτες που οδηγούν σε υψηλότερα σημεία και πολλές παγίδες που μπορεί να σκοτώσουν τα lemmings.

Για να καταφέρετε να σώσετε όλα τα lemmings πρέπει να καταστρώσετε ένα σχέδιο και να το υλοποιήσετε άμεσα, ενώ προτιμότερο θα ήταν να κινούνται όλα μαζί για να αποφύγουν τις παγίδες που έχουν cooldown περίπου 15 δευτερόλεπτα. Είναι πραγματικά αμέτρητοι οι τρόποι που μπορείτε να σκεφτείτε για να λύσετε ένα puzzle και το καταλαβαίνετε αυτό όταν τελειώνετε ένα level και ήδη έχει σκεφτεί πιο εύκολα πιθανά σενάρια δραπέτευσης. Προχωρώντας σε πιο δύσκολα level και νέους κόσμους όπως τους ονομάζει το παιχνίδι το περιβάλλον αλλάζει. Δεν προστίθενται όμως νέα πράγματα στο gameplay, πέρα από τις παγίδες και αυτό είναι ένα από τα σφάλματα του Lemmigs. Κάτι που μας δυσαρεστεί εξίσου με το επαναλαμβανόμενο gameplay, είναι το energy σύστημα που καταφέρνει να περιορίσει τις ώρες μας στο παιχνίδι. Μπορείτε να αναπληρώσετε την ενέργεια αγοράζοντας in-game φλασκιά ενέργειας με κανονικά χρήματα. Αυτό όμως που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα είναι το fast forward κουμπί, το οποίο κάνει τα lemmings να κινούνται πιο γρήγορα και έτσι μπορείτε να τελειώσετε ένα level πολύ γρήγορα. Μία ακόμα λεπτομέρεια που κάνει το gameplay πιο ευχάριστο είναι η προσθήκη διαφόρων lemmings με στολές, τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε με in-game χρήματα.

Είστε η ιδιοφυΐα πίσω από κάθε επιτυχημένη δραπέτευση.

Τα animations των ποντικιών είναι διασκεδαστικά και πολλές φορές αστεία, ενώ θυμίζουν ανθρώπους στις κινήσεις τους. Ιδιαίτερα όταν σκάνε στο έδαφος με δύναμη το splatter είναι ικανοποιητικά αιμοβόρο και θα σας κάνει να απορήσετε αν το παιχνίδι προορίζεται για μικρά παιδιά. Για τους λάτρεις των competitive παιχνιδιών σας δίνετε η δυνατότητα να συγκρίνετε τους χρόνους σας, σε συγκεκριμένα level με άλλους χρήστες. Συνεπώς, μπορείτε να καταλάβετε αν έχετε βρει τον πιο σύντομο δρόμο προς την έξοδο.

lemmings 2

Ότι χρειάζεται ένα Puzzle παιχνίδι
Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι αρκετά καλά, αλλά δεν εντυπωσιάζουν. Είναι ότι ακριβώς περιμέναμε από ένα παιχνίδι για κινητά. Θα ήμασταν πιο ευχαριστημένοι με ένα dynamic background με βάθος όπως είχε το αντίστοιχο Lemmings για PlayStation. Το φτωχό σε γραφικά παιχνίδι ευτυχώς δεν επηρεάζει το gameplay και συγχρόνως δεν ενοχλεί στο μάτι.

lemmings 1

Μην δοκιμάσετε τον ήχο στο fast forward
Ο ήχος των τρωκτικών δεν είναι ενοχλητικός, όταν παίζετε στην κανονική ταχύτητα. Μάλιστα δημιουργεί και ένα ευχάριστο, παιδικό κλίμα. Όταν όμως κάνετε το λάθος και βάλετε ήχο στο fast forward θα ακούσετε τα μικρά lemmings σαν δεκάδες μωράκια που μιλάνε. Εν μέρη τα μωράκια δεν είναι τόσο ενοχλητικά, αλλά τα lemmings είναι. Γενικότερα το soundtrack είναι πάρα πολύ καλό και δεν το βαριέσαι ποτέ. Αν υπήρχαν λιγότεροι ήχοι από τα τρωκτικά, το παιχνίδι θα ήταν άριστο στο κομμάτι του ήχου. Μπορείτε πάντα όμως να ρυθμίσετε τους ήχους από το μενού και να ακούτε λιγότερα lemmings.

Διασκεδαστικό αλλά όχι ξεχωριστό
Υπάρχουν πολλά puzzle mobile games και το Lemmings έπρεπε να βρει τον δικό του τρόπο να ξεχωρίσει. H Sad Puppy Limited βρήκε αυτό τον μοναδικό τρόπο και βασίστηκε στο πανέξυπνο gameplay του. Έτσι δημιούργησε ένα παιχνίδι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες που σίγουρα θα καταφέρει να σας εκπλήξει άμα το κατεβάσετε. 

Θετικά:
- Ωραίο soundtrack
- Απλοί μηχανισμοί
- Έξυπνα puzzle
- Αστεία animations

Αρνητικά:
- Eπαναλαμβανόμενο gameplay 
- Σύστημα ενέργειας που δεν σε αφήνει να χαρείς το παιχνίδι
- Έλλειψη dynamic backround στις πίστες

Βαθμολογία
Γραφικά: 7 
Ήχος: 7
Gameplay: 8
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.5

Ένα Puzzle game που αξίζει να δοκιμάσετε οποιαδήποτε στιγμή νιώσετε ότι έχετε όρεξη να τεστάρετε τις ικανότητες σας.

Βασίλης Καψάλης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Astro (Level 17) 05/01/2019 19:45
Πολυ καλο και αναλυτικό rewiew.

Top-game-of-the-month 

 

Notification