Ειδήσεις

0 user comments
Ωστόσο η έκθεση θα διεξαχθεί κανονικά.
19 Φεβρουαρίου, 23:34
2 user comments
Θα έχει audio hardware acceleration. [UPDATE]
19 Φεβρουαρίου, 23:15
3 user comments
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της αποκάλυψης. [UPDATE]
19 Φεβρουαρίου, 22:45
21 user comments
Τα γυρίσματα ξεκινούν σε μερικές εβδομάδες με ταξίδια σε όλο τον κόσμο. [UPDATE]
19 Φεβρουαρίου, 22:15
0 user comments
Nintendo και Devolver Digital επίσης παρόν. [UPDATE]
19 Φεβρουαρίου, 21:05
2 user comments
Θα καταφέρουν να μας ενθουσιάσουν μετά το μέτριο 2019;
19 Φεβρουαρίου, 17:44
0 user comments
Προέρχεται από user review του Metro Exodus όλως περιέργως.
19 Φεβρουαρίου, 17:31
0 user comments
Το ποσό ενδέχεται να ανέρθει στα 375 εκατομμύρια υπό προϋποθέσεις.
19 Φεβρουαρίου, 16:38
0 user comments
Θα επικεντρώνεται στο multiplayer στοιχείο.
19 Φεβρουαρίου, 16:02
3 user comments
RPG
Η ανάπτυξη συνεχίζεται ομαλά. [UPDATE]
19 Φεβρουαρίου, 15:00
1 user comments
Μέσα στον επόμενο μήνα.
19 Φεβρουαρίου, 14:12
0 user comments
RPG
Επιβεβαιώθηκε η ανάπτυξη του από την THQ Nordic.
19 Φεβρουαρίου, 13:15
1 user comments
RPG
Θα ανακοινωθεί στις 27 Φεβρουαρίου.
18 Φεβρουαρίου, 22:36
0 user comments
Πήρε παράταση για μερικους μήνες.
18 Φεβρουαρίου, 21:25
Reviews Ace Combat 7: Skies Unknown
Comments (4)

Ace Combat 7: Skies Unknown Hot

Όταν το σκοτάδι είναι βαθύ, μπορείς να δεις τ’ αστέρια.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/26/c1/da/ace-combat-7-skies-unknown-box-99-1548960707.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Όταν το σκοτάδι είναι βαθύ, μπορείς να δεις τ’ αστέρια.

Στην έβδομη έκδοσή τους τα ιπτάμενα παλικάρια της Bandai Namco ρίχνονται για ακόμη μια φορά σε εντυπωσιακές αερομαχίες. Μετά από αρκετό καιρό η σειρά Ace Combat επιστρέφει δυναμικά στις κονσόλες όγδοης γενιάς για να μας προσφέρει αρκετές συγκινήσεις. Η συνταγή αποτελείται από μελιστάλαχτες μελωδίες που βγαίνουν από ένα πιανάκι και συνοδεύονται από τα καθιερωμένα, γεμάτα αντιπολεμικό αίσθημα, cut-scenes. Και για να μην ξεχνιόμαστε, αερομαχίες που κόβουν την ανάσα.

Η συνταγή αγαπήθηκε και απέκτησε αρκετό φανατικό κοινό και έτσι, η Bandai Namco Studios προσπάθησε να ενσωματώσει σε αυτή τη νέα κυκλοφορία όση ποικιλία δράσης είναι δυνατόν να υπάρξει σε ένα καθαρόαιμο Combat Flight Simulator. Θα επαναπαυθεί σε αυτό ή θα μας προσφέρει κάτι πιο φρέσκο και ανανεωμένο; Ας δούμε μαζί αναλυτικά αν αξίζει να δώσουμε στο νέο μέλος της σειράς τη δέουσα προσοχή.

ace combat 7 skies unknown 1

Πολεμώντας στα ύψη
Το σενάριο του Ace Combat 7: Skies Unknown διαδραματίζεται σε μια φανταστική ιστορία πολέμου ανάμεσα σε δύο φανταστικές χώρες, την Osean και την Erusean. Η εξιστόρηση πραγματοποιείται μέσω cut-scenes όπου ακούμε την Avril Mead, μια μηχανικό αεροσκαφών η οποία βρέθηκε άθελά της ανάμεσα σε αυτό το χάος. Ο πρωταγωνιστής μας όμως είναι ο Trigger, ένας πιλότος IUPF της Osean ο οποίος αν και επαγγελματίας εμπλέκεται σε μια πολύ περίεργη και περίπλοκη κατάσταση. Οι δυο ιστορίες συνδέονται μεταξύ τους αλλά προς αποφυγή spoilers θα σας αφήσουμε να την ανακαλύψετε μόνοι σας.

Όλοι οι πιλότοι έχουν cool παρατσούκλια και μιλάνε διαρκώς μεταξύ τους για «μπαμπούλες» και «έξι η ώρα» τα οποία μπορεί να σας προϊδεάζουν για μια b-movie εμπειρία αλλά πιστέψτε μας, η ιστορία είναι καλογραμμένη, με όμορφη αφήγηση καθώς και προδοσίες, ανατροπές και πολλά ακόμη τα οποία είναι κάπως υπερβολικά για ένα τίτλο αυτού του genre. Ειδικά αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν δεν θα καταλάβετε αρκετά πράγματα για αυτό τον εμφύλιο που επικρατεί σε αυτό το φανταστικό κόσμο. Αλλά όπως και να ‘χει είναι σίγουρα καλοδεχούμενο. Για τους ανυπόμονους υπάρχει ευτυχώς η επιλογή skip έτσι ώστε να μπουν απευθείας στο «ψητό».

Μάχες στους αιθέρες
Στο campaign σκοπός σας είναι να ολοκληρώσετε τις 20 αποστολές οι οποίες ενώ φαίνονται λίγες είναι αρκετά χορταστικές και ενδιαφέρουσες. Βέβαια, η εισαγωγή στο cockpit του Ace Combat 7: Skies Unknown δεν περιλαμβάνει κάποιο εκτενές tutorial και αυτό πιθανόν να αποσυντονίσει τους νεοεισαχθέντες στη σειρά. Ο έλεγχος ακολουθεί τα χνάρια των προκατόχων του αλλά προσωπικά, θεωρώ λανθασμένη αυτή την επιλογή των developers καθώς είναι η πρώτη μεταφορά του Ace Combat στη νέα γενιά και θα έπρεπε να υπάρχει έστω ένα υποτυπώδες tutorial και όχι απλά κάποια μικρά text από δω κι από κει.

Ξεκινώντας τις πτήσεις σας δεν θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να συνειδητοποιήσετε ότι η αίσθηση της πτήσης είναι φανταστική. Όποιο αεροσκάφος κι αν διαλέξετε, αυτό κινείται ομαλά και άνετα στον απέραντο ουρανό αλλά σίγουρα δεν αποτελεί Flight Sim η όλη εμπειρία που θα αποκομίσετε πετώντας στους αιθέρες που χαρίζει απλόχερα η Bandai Namco. H σειρά Ace Combat είναι και παραμένει για ακόμη μια φορά ένα Flight-based Combat Sim που σημαίνει αυτομάτως «επικεντρώνομαι στις αερομαχίες» και ειδικότερα στις Arcade αερομαχίες. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό καθώς κάνει τον τίτλο προσιτό σε όλους και εν τέλει διασκεδαστικό.

ace combat 7 skies unknown 2

Δυστυχώς όμως ενώ όλα φαίνονται κομπλέ, η έλλειψη tutorial κάνει και πάλι αισθητή την απουσία της καθώς ενώ θα είστε άψογοι καθ’όλη τη διάρκεια της πτήσης, θα ζοριστείτε με το πρώτο lock-on που θα κάνει κάποιος εχθρός σε εσάς. Η τεχνική αποφυγής των αντίπαλων πυραύλων μπορεί να πραγματοποιηθεί με την εξαπόλυση flares αλλά αυτές είναι ελάχιστες στον αριθμό τους με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να βασίζεστε σε αυτές. Έτσι πρέπει να βρείτε μόνοι σας κάποιον τρόπο για να αποφεύγετε τους εχθρικούς πυραύλους που έρχονται κατά πάνω σας. Αν υπήρχε γενικά μια επεξήγηση για όλα -κι όταν λέμε όλα εννοούμε τα πάντα- θα ήταν σίγουρα καλύτερα και πιο πρακτικά τα πράγματα για όλους.


Κουτσά στραβά, θα βρείτε την άκρη και σχετικά γρήγορα θα αρχίσετε να γίνεστε ένας πραγματικός Tom Cruise (Top Gun) ή ένας άλλος Topper Harley (Στραβοί Πιλότοι σε F-16) ανάλογα με τις επιδόσεις σας. Οι αποστολές ποικίλλουν και περιλαμβάνουν -πέρα από τις προφανής αερομαχίες- βομβαρδισμούς, προστασίες και ακόμη πιο σύνθετους στόχους. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια αποστολή αποκτάτε MP Points (το currency του τίτλου) με τους οποίους ξεκλειδώνετε διάφορα αεροσκάφη, upgrades και όπλα μέσω του aircraft tree. Έτσι, ένα απλό αεροσκάφος μπορεί να αρχίσει να γίνεται πιο «τούμπανο» και θανατηφόρο σε σχέση με την αρχική του έκδοση. 

ace combat 7 skies unknown 3

Γενικά, ο χειρισμός είναι αρκετά εύκολος στην εκμάθηση με μοναδική δυσκολία την αποφυγή των εχθρικών πυρών. Αυτό που σας προτείνουμε είναι να πατάτε το αερόφρενο και στη συνέχεια να ανασηκώσετε τη μύτη του αεροσκάφους σας προς την αντίθετη μεριά από αυτή που κατευθυνόσασταν. Πιθανόν να πιστέψετε ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να καταστρέψετε το controller σας σε αυτή τη περίπτωση αλλά η πλοήγηση και η στόχευση είναι αρκετά απλή και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Μετά από λίγες αποστολές θα νιώσετε ότι έχετε αναδειχθεί στηριζόμενος μόνο στη δική σας προσπάθεια και στα δικά σας μέσα.

Βέβαια τα upgrade slots σε κάθε αεροσκάφος είναι περιορισμένα και έτσι η επιλογή των εκάστοτε upgrades πρέπει να γίνεται με στρατηγική. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου πρώτα πρέπει να ξεκλειδώσετε κάποια upgrade parts για να έχετε πρόσβαση σε πιο ισχυρά αεροσκάφη αλλά ευτυχώς υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ αποκλειστικών αναβαθμίσεων για το campaign και το multiplayer αποφεύγοντας έτσι τις overpowered καταστάσεις.

ace combat 7 skies unknown 3

Στην έκδοση για PS4 υπάρχουν σαν bonus και τρεις VR αποστολές αλλά να είστε προετοιμασμένοι για αρκετές ζαλάδες αν θέλετε να κοιτάτε δεξιά και αριστερά. Σίγουρα είναι το κάτι άλλο αυτή η εμπειρία αλλά το motion sickness κάνει σχετικά γρήγορα την εμφάνισή του αφήνοντας περιθώρια για λίγους. Για να ολοκληρώσετε τις αερομαχίες σας θα χρειαστείτε γύρω στις δέκα ώρες αλλά αν θέλετε το 100% ή αυξήσετε το επίπεδο δυσκολίας τότε προσθέστε τουλάχιστον άλλες έξι για να έχετε στη κατοχή σας όλα τα upgrades και όλα τα αεροσκάφη. 

Σκίστε τους αιθέρες με παρέα
Οι multiplayer επιλογές του Ace Combat 7: Skies Unknown είναι βασικές αλλά με ουσία. Team deathmatch και battle royale (που είναι και πλέον επίκαιρο) θα αποτελέσουν τις online αναμετρήσεις σας και για καλή τύχη όλων μας λειτουργούν άψογα. Οι μάχες ολοκληρώνονται έντιμα καθώς όλα κρίνονται καθαρά από το skill του κάθε παίκτη και αυτό επιβεβαιώνεται και από τις επιλογές για cap στους πόντους που έχει κάθε αεροσκάφος. 

ace combat 7 skies unknown 5

Αυτό πάντως που θα απογείωνε την εμπειρία θα ήταν σίγουρα η δυνατότητα για co-op καθώς οι σύμμαχοί σας στο campaign είναι διακοσμητικοί. Η ΑΙ είναι τόσο φτωχή κάνοντας αποστολές που θα χρειαζόταν ένας ολόκληρος στόλος για να ολοκληρωθούν εφιάλτης καθώς εσείς πρέπει να δράσετε για όλους. Πάντως γενικότερα στο online κομμάτι δεν αντιμετωπίσαμε κανένα θέμα αποσύνδεσης και όλα κυλούσαν ομαλά. 

Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας
Η σειρά Ace Combat από την πρώτη της κιόλας κυκλοφορία (με τον τίτλο Air Combat) κέρδισε τις εντυπώσεις με τα πανέμορφα 3D γραφικά που διέθετε. Οι μετέπειτα κυκλοφορίες ανέβασαν τον πήχη καθώς με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ακόμη πιο όμορφα με ακόμη πιο πιστές αποδόσεις του περιβάλλοντος. Με την έβδομη προσθήκη θα δείτε αρκετά διαφορετικά περιβάλλοντα και εξαιρετικά καιρικά εφέ ενώ και η οπτική από το cockpit είναι χάρμα οφθαλμών. 

Τα αεροσκάφη διαθέτουν τρομερές λεπτομέρειες και το έδαφος, οι πεδιάδες, τα κτίρια και τα βουνά διαθέτουν και αυτά με τη σειρά τους όμορφο σχεδιασμό. Ακόμη, ο ουρανός με τα σύννεφα που διαθέτει καθώς και όλα τα καιρικά φαινόμενα είναι άκρως ρεαλιστικά. Τα frames, ακόμη και σε σκηνές με πολυκοσμία, δεν έλεγαν να πέσουν ποτέ και η αίσθηση της ταχύτητας δεν αλλοιώθηκε ποτέ. Οι εντυπωσιακές εκρήξεις ολοκληρώνουν με τη σειρά τους το πακέτο.

 Τα ποιοτικά ηχητικά εφέ και οι καλογραμμένοι διάλογοι στον ασύρματο -αλλά και στα cut-scenes- δίνουν στο ηχητικό κομμάτι του Ace Combat 7: Skies Unknown έξτρα πόντους. Αν διαθέτετε καλό ηχοσύστημα ή καλής ποιότητας headset ετοιμαστείτε για μια πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς από τα εφέ των εκρήξεων μέχρι και τους ήχους των διαφορετικών αεροσκαφών η δουλειά των developers είναι αρκετά εντυπωσιακή. Οι σφαίρες και οι πύραυλοι που πετούν ξυστά σας είναι ικανοποιητικά για τα αυτιά σας με το soundtrack να συμπληρώνει ευχάριστα τη δράση είτε με κινηματογραφική μουσική είτε με καμιά ροκιά. 

ace combat 7 skies unknown 6

Έκαστος στο είδος του και το AC στους αιθέρες
Σε γενικές γραμμές το Ace Combat 7:Skies Unknown δεν φέρνει την επανάσταση στη σειρά και δεν προσφέρει κάτι καινούριο. Αυτό δεν είναι κακό αλλά σίγουρα θα ήταν καλύτερα αν βλέπαμε κάποιο νέο στοιχείο στη θρυλική σειρά. Απευθύνεται σε όλο το gaming κοινό με μοναδικό μελανό σημείο την έλλειψη καθοδήγησης καθώς και επεξήγησης κάποιων πραγμάτων που σίγουρα θα πονοκεφαλιάσουν τους νεοεισαχθέντες. Για τους fans της σειράς αλλά και για όσους αναζητούν κάποιο Flight-based Combat τίτλο (σ.σ.εγώ ειδικά χάρηκα 100%) το Ace Combat 7:Skies Unknown θα πραγματοποιήσει τις ανάγκες σας για πτήσεις τύπου “Search and destroy”.

Θετικά:
- Εξαιρετικός οπτικοακουστικός τομέας
- Ποικιλία στις αποστολές
- Εξαιρετικό multiplayer
- Εθιστικό και διασκεδαστικό gameplay

Αρνητικά:
- Έλλειψη tutorials
- Η AI των συμμάχων είναι ανύπαρκτη
- Το σενάριο είναι αδιάφορο για όσους δεν γνωρίζουν το ιστορικό της σειράς
- Απουσία νέων στοιχείων

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 7.9

H παλιά καλή συνταγή παραμένει αμετάβλητη.

Μάρκος Ασκανιάν

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Ace Combat 7: Skies Unknown

[Αρχική δημοσίευση: 5/12/16] Στο Playstation Experience μάθαμε μετά από αρκετό καιρό νέα πληροφορίες για το Ace Comb...
Posted (20 Jan 2019)

Ace Combat 7: Skies Unknown gameplay videos

[Αρχική δημοσίευση: 16/6/17] Στην E3 2017 ήταν διαθέσιμο το demo του Ace Combat 7: Skies Unknown, για τους...επίδοξους πιλ...
Posted (21 Oct 2018)

Ace Combat 7: Skies Unknown: Ημερομηνία κυκλοφορίας

[Αρχική δημοσίευση: 5/1/17 - Κυκλοφορία σε Xbox One] Η Bandai Namco παρουσί...
Posted (21 Aug 2018)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 JaGuAr (Level 30) 03/02/2019 15:49
Δεν ήμουν ποτέ fan τέτοιων games αλλά ίσως το AC7 να είναι μία ευκαιρία να γίνω :P Καλή η δουλειά της Bandai Namco! Εξαιρετικό το review σου Μάρκο!
#2 +2 Astro (Level 19) 03/02/2019 23:07
Πολυ καλο και αναλυτικό άρθρο.
#3 +1 finixbfg2000 (Level 6) 04/02/2019 07:56
xaxa one of my favourite series
#4 akiszax (Level 21) 04/02/2019 16:06
Αν και δεν ειμαι Fan και εγω σε τετοιου ειδους games, ομόλογο οτι ειναι πλυ ωραιο παιχνιδι. Το δοκίμασα στο PS4 και σε VR mode που μου έφυγε το μυαλό. Άπορω με του πιλότους και τους σέβομαι που ολα αυτα τα κάνουν πράξη και πραγματικοτητα.

Top-game-of-the-month 

 

Notification