Ειδήσεις

0 user comments
Ωστόσο η έκθεση θα διεξαχθεί κανονικά.
19 Φεβρουαρίου, 23:34
2 user comments
Θα έχει audio hardware acceleration. [UPDATE]
19 Φεβρουαρίου, 23:15
3 user comments
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της αποκάλυψης. [UPDATE]
19 Φεβρουαρίου, 22:45
21 user comments
Τα γυρίσματα ξεκινούν σε μερικές εβδομάδες με ταξίδια σε όλο τον κόσμο. [UPDATE]
19 Φεβρουαρίου, 22:15
0 user comments
Nintendo και Devolver Digital επίσης παρόν. [UPDATE]
19 Φεβρουαρίου, 21:05
2 user comments
Θα καταφέρουν να μας ενθουσιάσουν μετά το μέτριο 2019;
19 Φεβρουαρίου, 17:44
0 user comments
Προέρχεται από user review του Metro Exodus όλως περιέργως.
19 Φεβρουαρίου, 17:31
0 user comments
Το ποσό ενδέχεται να ανέρθει στα 375 εκατομμύρια υπό προϋποθέσεις.
19 Φεβρουαρίου, 16:38
0 user comments
Θα επικεντρώνεται στο multiplayer στοιχείο.
19 Φεβρουαρίου, 16:02
3 user comments
RPG
Η ανάπτυξη συνεχίζεται ομαλά. [UPDATE]
19 Φεβρουαρίου, 15:00
1 user comments
Μέσα στον επόμενο μήνα.
19 Φεβρουαρίου, 14:12
0 user comments
RPG
Επιβεβαιώθηκε η ανάπτυξη του από την THQ Nordic.
19 Φεβρουαρίου, 13:15
1 user comments
RPG
Θα ανακοινωθεί στις 27 Φεβρουαρίου.
18 Φεβρουαρίου, 22:36
0 user comments
Πήρε παράταση για μερικους μήνες.
18 Φεβρουαρίου, 21:25
Reviews Lil' Arena
PC  
Comments (1)

Lil' Arena Hot

Mία ελληνική, Indie αρένα μάχης.

https://gameworld.gr/media/reviews/photos/original/c9/b7/88/lil-arena-logo-19-1549449071.jpg
  • Review
  • News
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Mία ελληνική, Indie αρένα μάχης.

Τα hardcore games έχουν κατακλείσει την καθημερινότητα μας και αντλούν καλώς ή κακώς πολλές ώρες από αυτή. Αν όμως δεν έχετε χρόνο ή διάθεση για να αποδώσετε σε αυτά, καλό θα ήταν να κοιτάξετε το Lil’ Arena, το οποίο όπως προδίδει και το όνομα του, είναι ένα Action, Online Arena παιχνίδι. Η ανάλαφρη και ευχάριστη εμπειρία με το Indie παιχνίδι της Tall Guy Productions, είναι αυτή που το κάνει να ξεχωρίζει. Περιηγηθείτε στους χάρτες των αρένων με τους φίλους σας και ανταγωνιστείτε τους σε ένα free-for-all, όπου ο καθένας τρέχει για να σώσει τον εαυτό του.

lil arena 2

Τίμιες μάχες για τα 707MB που ζητάει το παιχνίδι για να κατέβει
Οι μέχρι τώρα αρένες του παιχνιδιού είναι τρεις και το μέγεθος τους είναι ικανοποιητικό για το πλήθος των χρηστών. Κάθε μία αρένα είναι ξεχωριστή και δεν θα σας πάρει πολύ να μάθετε τα μυστικά της. Το παιχνίδι είναι free-for-all, πράγμα που σημαίνει ότι θα προσπαθήσετε να σκοτώσετε όσους περισσότερους εχθρούς γίνεται αφού όλοι είναι αντίπαλοι σας. Στο τέλος του παιχνιδιού θα δείτε την βαθμολογία και την θέση που πήρατε με βάση του πόντους που μαζέψατε. Τα παιχνίδια διαρκούν περίπου 8 λεπτά.

lil arena 4

Αφού μπείτε στο παιχνίδι θα δείτε ότι υπάρχουν διάφορες επιλογές ανάλογα με αυτό που επιθυμείτε να κάνετε, Play, Avatar, Abilities και Journey. Το Journey είναι το σημείο που θα βρείτε κομμάτια του Lore, ενώ εκεί αναγράφονται και τα αποτελέσματα του Ladder τα οποία και ανανεώνονται συνεχώς. Κάνοντας τα πρώτα σας βήματα στις αρένες του παιχνιδιού θα παρατηρήστε ότι έχετε δύο επιλογές. Είτε θα παίξετε σε 3rd person view, το οποίο δείχνει πανέμορφο και λεπτομερές, είτε θα επιλέξετε την click-and-move κάμερα που θα έχετε γνωρίσει αν παίζετε League of Legends.

Κάθε γωνία θέασης έχει τα δικά της προτερήματα. Για παράδειγμα το 3rd person view σας προσφέρει ένα ωραίο οπτικό θέαμα, αλλά συγχρόνως μειώνει το πεδίο όρασης σας. Στο click-and-move τρόπο θέασης, βλέπετε μεγάλο κομμάτι του χάρτη και είναι πιο εύκολο να προβλέψετε τις επόμενες κινήσεις σας. Οι κινήσεις σας είναι το παν στο gameplay σας, καθώς από αυτές εξαρτάτε αν θα πιαστείτε σε κάποιο stun ή θα σκοτώσετε τους εχθρούς σας. Η κίνηση γίνεται πιο σημαντική καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα auto-attack ή basic attack. Κατά την διάρκεια της μάχης θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν ιπτάμενα orbs στον χάρτη, τα οποία καλείστε να μαζέψετε, πολλά από αυτά σας δίνουν power-ups. Αν πεθάνετε κάνετε αμέσως respawn σε ένα τυχαίο σημείο του χάρτη και χάνετε αυτά τα power-ups.

Ένα ατελείωτο κυνηγητό, γεμάτο δράση που δεν θα θέλετε να σταματήσει

Οι δυνάμεις σας λοιπόν είναι τα abilities σας, τα οποία εσείς διαμορφώνετε πριν αρχίσει το παιχνίδι. Το παιχνίδι σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς ποιες ικανότητες σας ταιριάζουν και να τις δώσετε στον ήρωα σας. Υπάρχουν 20 διαφορετικά abilities, χωρισμένα σε 4 κατηγορίες με βάση τον σκοπό που υπηρετούν (control, defend, attack, movement). Προσοχή θα πρέπει να δώσετε στα μικρά γράμματα των abilities, καθώς πολλά από αυτά δεν μπορούν να γίνουν cast εφόσον είστε εν κινήσει και όπως είπαμε θα χρειαστεί να τρέχετε πολύ. Τα abilities σας δεν έχουν κάποιο indicator και μερικά από αυτά είναι δύσκολο να τα πετύχετε, αν και αυτό αποτελεί πρόκληση για εσάς. Εκτός από abilities μπορείτε να επιλέξετε και styles. Τα styles είναι τα αντίστοιχα classes και σας δίνονται οι επιλογές να διαλέξετε ανάμεσα σε Destroyer, Assasin, Engineer, Spiritualist και Engineer. Τα styles ενδυναμώνουν συγκεκριμένα abilities σας, υπό κάποιες συνθήκες όπως για παράδειγμα να τρέχετε πιο γρήγορα από τον αντίπαλο. Στο παιχνίδι υπάρχει και ατελείωτο avatar customization στο οποίο βάζετε τις δικές σας πινελιές στα ρούχα του χαρακτήρα και στα μαλλιά του.

lil arena 5

Αναμένετε να έρθουν νέοι χρήστες
Το παιχνίδι είναι έτοιμο να υποστηρίξει το PvP κομμάτι του, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετοί χρήστες online, κάθε στιγμή της ημέρας. Το rank σύστημα είναι επίσης έτοιμο, αλλά και αυτό αναμένεται να λειτουργήσει όταν θα υπάρχει το σύνολο των παικτών που θα το υποστηρίζει. Για να καλυφθεί αυτό το κενό, οι developers έχουν ένα discord server στον οποίο μπορείτε να κανονίζετε με άλλους χρήστες, πότε θα μπορέσετε να παίξετε όλοι μαζί.

 lil arena 4

Όμορφα χρώματα, φτωχά animations
Παίζοντας το παιχνίδι για πρώτη φορά θα αντιληφθείτε ότι έχει γίνει αρκετή δουλειά στον τομέα τον γραφικών. Το καλύτερα διαμορφωμένο κομμάτι είναι οι χάρτες οι οποίοι πραγματικά είναι απολαυστικοί στο μάτι, όσον αναφορά τα χρώματα. Οι χαρακτήρες είναι επίσης ικανοποιητικοί. Τα animations φαίνεται να είναι απλά και πολλές φορές δεν νιώθεις την ενέργεια του παιχνιδιού, λόγω της έλλειψης αυτών. Εφόσον πρόκειται για ένα Arena Brawler, στο οποίο ο χάρτης είναι μικρός και τα animations απλά, θα περιμένατε τον δείκτη των fps σας να εκτοξευτεί. Δυστυχώς το παιχνίδι δεν έχει καλό optimization και τα frames-per-second με δυσκολία ξεπερνάνε τα 60. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει lag, ούτε ενοχλητικά freeze της οθόνης που συναντάμε στα περισσότερα indie games.

lil arena

Ο ήχος μπορεί να γίνει ενοχλητικός
Σίγουρα το κομμάτι του ήχου δεν είναι αυτό που κάνει ένα Action, Online Arena να ξεχωρίζει, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να μην ενοχλεί τον χρήστη. Συγκεκριμένα τα εφέ του ήχου κατά την διάρκεια της μάχης είναι συνεχώς τα ίδια, ενώ αν επαναληφθούν πολλές φορές σε μερικά δευτερόλεπτα τείνουν να γίνονται ενοχλητικά. Στο κομμάτι του voice acting, η Tall Guy Productions τα πήγε αρκετά καλά, αφού σας προσφέρει αρκετές ατάκες που θα κάνουν το παιχνίδι να μην είναι μονότονο. Όσο αναφορά το soundtrack είναι ικανοποιητικό και προετοιμάζει τους ήρωες σας για το πεδίο της μάχης με επιτυχία.

Μία free Arena για να αναμετρηθείτε με τους φίλους σας
Το Lil’ Arena είναι μία πολύ καλή λύση για εσάς που θέλετε να αναμετρηθείτε με τους φίλους σας, αφού συνδυάζει ένα αρκετά περίπλοκο gameplay το οποίο εσείς μπορείτε να επηρεάσετε, μέσω των abilities που θα επιλέξετε. Το παιχνίδι είναι free-to-play, επομένως μπορείτε να το δοκιμάσετε οποιαδήποτε στιγμή εσείς θέλετε.

Θετικά:
- Πολλά abilities
- Καλοσχεδιασμένοι χάρτες
- Customization χαρακτήρα
- Γρήγορο gameplay

Αρνητικά:
- Μέτρια εφέ ήχου
- Δύσκολα ξεπερνάτε τα 60 frames-per-second
- Απλά animations

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 6
Gameplay: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 7

Ένα παιχνίδι το οποίο έχει τα στοιχεία που χρειάζονται για να γίνει διάσημο ανάμεσα στις Online αρένες.

Βασίλης Καψάλης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Astro (Level 19) 09/02/2019 22:26
Αρκετά καλή προσπάθεια για Ελληνική προσπάθεια.

Top-game-of-the-month 

 

Notification